Dodaj do ulubionych

Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów

18.06.06, 23:08
Witam

Jakiego rzędu cen za noclegi w 2 połowie sierpnia można się spodziewać na
kwaterach w Czarnogórze, w miarę blisko Chorwacji, np Kotor, Budva itp.
Czy różnica jest naprawdę tak znacząca, jak się ponoć mówi?
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów 20.06.06, 13:46
      Jedziemy do Czarnogóry ok. 20 sierpnia. Co do miejsca to wciaż się dycydujemy
      bo mamy trochę namiarów. Ceny od 20 euro/doba za apartament. Im bliżej Albanii
      tym taniej. Jadąc w ciemno można podobno znaleźć i za 5 euro od osoby za noc,
      ale my jadąc z dzieckiem nie chcemy tak ryzykować.

Z tych ofert co mamy to za 30-35 euro na dobę ma się nieźle wypasiony
      apartament dla trzech osób z klimą, aneksem kuchennym, tarasem, do 15 minut
      spacerkiem na plażę. Oferty za 40-50 euro to już naprawdę konfortowe warunki,
      zwykle w pensjonatach, często z wliczonym w cenę bufeten śniadaniowym...
      • Gość: turystka Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów IP: 195.42.249.* 20.06.06, 15:42
        Ja jadę do Czarnogóry 26 sierpnia. Tez mam trochę namiarów, wprawdzie kontakt
        mailowy jest troche utrudniony bo wiekszość nie odpisywała, ale cena 30 EUR za
        apartament to była najwyższa cena, jaką nam do tej pory zaproponowano.
        Szukaliśmy poniżej 20 EUR i udało się znaleźć nawet znacznie poniżej (z
        łazienką, aneksem kuchennym, tarasem, tv i klimatyzacją). Wprawdzie nie przy
        samej plaży ale jadąc bez dzieci nie ma to takiego znaczenia. Też nie chcę
        jechać w ciemno ponieważ my lecimy samolotem do Dubrovnika i lądujemy o 20.15
        więc trudno o 22-23 szukać noclegu. Pozdrawiam.
        • lahcimm Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów 21.06.06, 09:50
          I liczysz, że w 2 godziny dostaniesz się do Czarnogóry ???
          Nie wiem dokąd jedziesz, ale przy założeniu, że jest to np. Budva może byc
          problem.
          Odprawa na lotnisku, odbiór bagaży (min. 30 minut)
          Na granicy niestety odprawy nie są płynne (w zeszłym roku we wrześniu staliśmy
          40 minut) oraz droga przez miasta i miasteczka w Czarnogórze uniemożliwia
          osiągnięcie większych prędkości.

Dokąd jedziesz i czym ?
          • Gość: turystka Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów IP: 195.42.249.* 21.06.06, 12:09
            To nieistotny szczegół, jeśli nie w dwie to w trzy lub cztery. Przecież
            jedziemy na wakacje więc się nam nie śpieszy:) Dlatego właśnie chcę mieć
            zaklepany apartament aby w nocy niczego nie szukać ani nie czekać do rana.
            Jedziemy do Budvy, mamy zamiar wynająć na lotnisku samochód w wypożyczalni z
            Czarnogóry; nie ma wtedy problemów z przekroczeniem granicy.
            • lahcimm Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów 21.06.06, 15:34

ok
              życzę udanego wyjazdu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka