corrina_f1 18.06.06, 23:08 Witam Jakiego rzędu cen za noclegi w 2 połowie sierpnia można się spodziewać na kwaterach w Czarnogórze, w miarę blisko Chorwacji, np Kotor, Budva itp. Czy różnica jest naprawdę tak znacząca, jak się ponoć mówi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów 20.06.06, 13:46 Jedziemy do Czarnogóry ok. 20 sierpnia. Co do miejsca to wciaż się dycydujemy bo mamy trochę namiarów. Ceny od 20 euro/doba za apartament. Im bliżej Albanii tym taniej. Jadąc w ciemno można podobno znaleźć i za 5 euro od osoby za noc, ale my jadąc z dzieckiem nie chcemy tak ryzykować. Z tych ofert co mamy to za 30-35 euro na dobę ma się nieźle wypasiony apartament dla trzech osób z klimą, aneksem kuchennym, tarasem, do 15 minut spacerkiem na plażę. Oferty za 40-50 euro to już naprawdę konfortowe warunki, zwykle w pensjonatach, często z wliczonym w cenę bufeten śniadaniowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów IP: 195.42.249.* 20.06.06, 15:42 Ja jadę do Czarnogóry 26 sierpnia. Tez mam trochę namiarów, wprawdzie kontakt mailowy jest troche utrudniony bo wiekszość nie odpisywała, ale cena 30 EUR za apartament to była najwyższa cena, jaką nam do tej pory zaproponowano. Szukaliśmy poniżej 20 EUR i udało się znaleźć nawet znacznie poniżej (z łazienką, aneksem kuchennym, tarasem, tv i klimatyzacją). Wprawdzie nie przy samej plaży ale jadąc bez dzieci nie ma to takiego znaczenia. Też nie chcę jechać w ciemno ponieważ my lecimy samolotem do Dubrovnika i lądujemy o 20.15 więc trudno o 22-23 szukać noclegu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lahcimm Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów 21.06.06, 09:50 I liczysz, że w 2 godziny dostaniesz się do Czarnogóry ??? Nie wiem dokąd jedziesz, ale przy założeniu, że jest to np. Budva może byc problem. Odprawa na lotnisku, odbiór bagaży (min. 30 minut) Na granicy niestety odprawy nie są płynne (w zeszłym roku we wrześniu staliśmy 40 minut) oraz droga przez miasta i miasteczka w Czarnogórze uniemożliwia osiągnięcie większych prędkości. Dokąd jedziesz i czym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów IP: 195.42.249.* 21.06.06, 12:09 To nieistotny szczegół, jeśli nie w dwie to w trzy lub cztery. Przecież jedziemy na wakacje więc się nam nie śpieszy:) Dlatego właśnie chcę mieć zaklepany apartament aby w nocy niczego nie szukać ani nie czekać do rana. Jedziemy do Budvy, mamy zamiar wynająć na lotnisku samochód w wypożyczalni z Czarnogóry; nie ma wtedy problemów z przekroczeniem granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
lahcimm Re: Chorwacja vs Czarnoóra - ceny noclegów 21.06.06, 15:34 ok życzę udanego wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś