Gość: monika IP: *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 24.07.06, 13:06 ile wyniesie nas średnio opłata dróg w jedna stronę za samochód osobowy?? jedziemy przez czechy austrię słowenie i chorwację az do dubrovnika.... sa tam bramki czy trzeba wykupic winietę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: 83.16.17.* 24.07.06, 13:15 czechy i austria winietka za ok. 80 zł na oba kraje, słowenia 0.8 euro a Cro zależy gdzie jedziesz jak do końca tzn. Split ok. 90 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:54 Nie polecam przejazd przez Austrię.Korki takie ze nasze w kraju to małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 24.07.06, 19:47 dziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbo Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:44 Korki w Austrii ??? Jak ktoś się upiera, żeby jechać przez Wiedeń w godzinach szczytu lub w kierunku Słowenii w sobotę rano to może .... Ja przejeżdżam Austrię wieczorem lub wczesnym rankiem, korków nie widziałem. Średni czas przejazdu Mikulov (czechy) - Maribor (Słowenia) 4 godziny z (krótkim) czekaniem na granicach. Jest to zdecydowanie najszybsza trasa w kierunku Chorwacji. Przeczytajcie też moje posty w temacie "Korki na drodze do Chorwacji". Odpowiedz Link Zgłoś
baby1girl chorwacja 157 kun+17 kun 01.08.06, 09:32 jak do split to placisz dokladnie 157 kun + 17 kun. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allegra Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.chello.pl 27.07.06, 15:41 Winieta czeska: ok. 30 PLN, Austria: 7,5 euro. Przejazd przez Słowenię do Zagrzebia: ok 2,5 euro. Z Zagrzebia do Splitu jest fantastyczna, c=nowiuteńka autostrada, ale droga: ok. 20 euro. Ze Splitu jedziesz do Dubrownika jadranką za darmo, ale wolniutko i masz piękne krajobrazy :) druga wersja to nie jechać przez zagrzeb, tylko ze slowenii od razu do Rijeki i jadranką - darmową - przez całą jej długość, ok. 600 km. Bardzo męcząca droga, ale jeśli się nie spieszycie, to polecam, bo widoki fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines tu masz wszystko:) IP: *.acn.waw.pl 28.07.06, 16:47 cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11633 tu masz wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbo Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:49 Jazda do Rijeki przez Słowenię też kosztuje. Z Rijeki można magistralą, ale większość ludzi jedzie autostradą przez Bosiljevo lub jadranką do Senj skąd wraca na autostradę (26 kilom. serpentyn) do Żutej Lokvy. Gdyby jechać tylko starą magistralą ("jadranką") z Rijeki do Splitu dnia może nie starczyć. Pięknych widoków wystarczy na trasie Split-Dubrovnik (co najmniej 4 godziny). Odpowiedz Link Zgłoś
hernikdominika Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor 01.08.06, 00:09 orientujecie sie moze czy oplaty za autostrade sa takie same za samochod i za motocykl? we wrzesniu wyjazd;) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor 01.08.06, 09:51 hernikdominika napisała: > orientujecie sie moze czy oplaty za autostrade sa takie same za samochod i za > motocykl? we wrzesniu wyjazd;) Oczywiście że nie są, przecież to zupełnie inna kategoria pojazdu. Tu masz wszystkie informacje o płatnych drogach w Chorwacji : www.hac.hr/index.php?l=en A tu klasyfikację pojazdów : www.hac.hr/modules.php?r=cestarina&c=1-1 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 O kurcze, sory za pomyłkę !! 01.08.06, 09:53 Oczywiście że ta sama kategoria, nie wiem czemu, myślałam o aucie z przyczepą i jakoś mi to we łbie utkwiło :)) Sorki za wprowadzenie w błąd :) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Slowenia 0,80 centow 01.08.06, 09:53 baby1girl napisała: > Slowenia to 0,80 centow :) Chyba 80 centów, albo 0,80 EUR ;)) Matematyka się kłania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:29 Witam. Ceny winiet na Czechy (2 tygodnie)i Austrie (10 dni) około 80 zł można kupić na granicy po stronie czeskiej w złotówkach,Słowenia przejazd od granicy Słoweńskiej do grzanicy z Chorwacją 1 euro , przejazd przez całą Słowenie około 25-30 euro płatne na bramkach dosć często po 2-3 euro,w Chorwacji płatne w Kunach np na Istrie przejazd kosztował około 110 kun w tym płatny tunelna Ist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gdańsk Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.chello.pl 29.08.06, 01:50 Uwaga jednak na zlodzieji na bramkach w Chorwacji. Będąc po raz pierwszy w Chorwacji w tym roku 17.08 na pierwszej bramce na autostradzie (w Zagrzebiu droga z Mariboru) wyswietliło sie na ekranie 18 z braku kun dalem bramkarzowi 50 EU, Wydał mi 224 kun. Nie mając mozliwosci, żeby przeliczyć ile wlaściwie zapłacilem (sznur samochodow za mną) pojechalem dalej. Z przelicznika 7 kun = 1 EU wynika, że wydał mi rownowartość 32 EU. Zapłacilem więc za odcinek granica Zagrzeb 18 EU zamiast 18 kun = 2,5 EU. Odpowiedz Link Zgłoś
pawro2001 Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor 29.08.06, 09:35 Na Chorwackich autostradach mozna płacic kartą Odpowiedz Link Zgłoś