Dodaj do ulubionych

ceny dróg cze-aust-słowe-chor

IP: *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 24.07.06, 13:06
ile wyniesie nas średnio opłata dróg w jedna stronę za samochód osobowy??
jedziemy przez czechy austrię słowenie i chorwację az do dubrovnika....
sa tam bramki czy trzeba wykupic winietę??
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: 83.16.17.* 24.07.06, 13:15
      czechy i austria winietka za ok. 80 zł na oba kraje, słowenia 0.8 euro a Cro
      zależy gdzie jedziesz jak do końca tzn. Split ok. 90 zł
      • Gość: Tadeusz Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:54
        Nie polecam przejazd przez Austrię.Korki takie ze nasze w kraju to małe.
      • Gość: monika Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 24.07.06, 19:47
        dziekuje bardzo
        • Gość: barbo Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:44
          Korki w Austrii ???
          Jak ktoś się upiera, żeby jechać przez Wiedeń w godzinach szczytu lub w
          kierunku Słowenii w sobotę rano to może .... Ja przejeżdżam Austrię wieczorem
          lub wczesnym rankiem, korków nie widziałem. Średni czas przejazdu Mikulov
          (czechy) - Maribor (Słowenia) 4 godziny z (krótkim) czekaniem na granicach.
          Jest to zdecydowanie najszybsza trasa w kierunku Chorwacji. Przeczytajcie też
          moje posty w temacie "Korki na drodze do Chorwacji".
      • baby1girl chorwacja 157 kun+17 kun 01.08.06, 09:32
        jak do split to placisz dokladnie 157 kun + 17 kun. Pozdrawiam
    • Gość: Allegra Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.chello.pl 27.07.06, 15:41
      Winieta czeska: ok. 30 PLN, Austria: 7,5 euro. Przejazd przez Słowenię do
      Zagrzebia: ok 2,5 euro. Z Zagrzebia do Splitu jest fantastyczna, c=nowiuteńka
      autostrada, ale droga: ok. 20 euro. Ze Splitu jedziesz do Dubrownika jadranką za
      darmo, ale wolniutko i masz piękne krajobrazy :) druga wersja to nie jechać
      przez zagrzeb, tylko ze slowenii od razu do Rijeki i jadranką - darmową - przez
      całą jej długość, ok. 600 km. Bardzo męcząca droga, ale jeśli się nie
      spieszycie, to polecam, bo widoki fantastyczne.
      • Gość: ines tu masz wszystko:) IP: *.acn.waw.pl 28.07.06, 16:47
        cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11633

tu masz wszystko:)

• Gość: barbo Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:49
        Jazda do Rijeki przez Słowenię też kosztuje. Z Rijeki można magistralą, ale
        większość ludzi jedzie autostradą przez Bosiljevo lub jadranką do Senj skąd
        wraca na autostradę (26 kilom. serpentyn) do Żutej Lokvy. Gdyby jechać tylko
        starą magistralą ("jadranką") z Rijeki do Splitu dnia może nie starczyć.
        Pięknych widoków wystarczy na trasie Split-Dubrovnik (co najmniej 4 godziny).
        • hernikdominika Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor 01.08.06, 00:09
          orientujecie sie moze czy oplaty za autostrade sa takie same za samochod i za
          motocykl? we wrzesniu wyjazd;)
          • corrina_f1 Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor 01.08.06, 09:51
            hernikdominika napisała:

> orientujecie sie moze czy oplaty za autostrade sa takie same za samochod i za
            > motocykl? we wrzesniu wyjazd;)

Oczywiście że nie są, przecież to zupełnie inna kategoria pojazdu.

Tu masz wszystkie informacje o płatnych drogach w Chorwacji :
            www.hac.hr/index.php?l=en
            A tu klasyfikację pojazdów :
            www.hac.hr/modules.php?r=cestarina&c=1-1
            pozdrawiam
            • corrina_f1 O kurcze, sory za pomyłkę !! 01.08.06, 09:53
              Oczywiście że ta sama kategoria, nie wiem czemu, myślałam o aucie z przyczepą i
              jakoś mi to we łbie utkwiło :))
              Sorki za wprowadzenie w błąd :)
      • baby1girl Slowenia 0,80 centow 01.08.06, 09:32
        Slowenia to 0,80 centow :)
        • corrina_f1 Re: Slowenia 0,80 centow 01.08.06, 09:53
          baby1girl napisała:

> Slowenia to 0,80 centow :)

Chyba 80 centów, albo 0,80 EUR ;))
          Matematyka się kłania ;)
    • Gość: Tomek Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:29
      Witam.
      Ceny winiet na Czechy (2 tygodnie)i Austrie (10 dni) około 80 zł można kupić na
      granicy po stronie czeskiej w złotówkach,Słowenia przejazd od granicy
      Słoweńskiej do grzanicy z Chorwacją 1 euro , przejazd przez całą Słowenie około
      25-30 euro płatne na bramkach dosć często po 2-3 euro,w Chorwacji płatne w
      Kunach np na Istrie przejazd kosztował około 110 kun w tym płatny tunelna Ist
      • Gość: gość gdańsk Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor IP: *.chello.pl 29.08.06, 01:50
        Uwaga jednak na zlodzieji na bramkach w Chorwacji. Będąc po raz pierwszy w
        Chorwacji w tym roku 17.08 na pierwszej bramce na autostradzie (w Zagrzebiu
        droga z Mariboru) wyswietliło sie na ekranie 18 z braku kun dalem bramkarzowi
        50 EU, Wydał mi 224 kun. Nie mając mozliwosci, żeby przeliczyć ile wlaściwie
        zapłacilem (sznur samochodow za mną) pojechalem dalej. Z przelicznika 7 kun = 1
        EU wynika, że wydał mi rownowartość 32 EU. Zapłacilem więc za odcinek granica
        Zagrzeb 18 EU zamiast 18 kun = 2,5 EU.
        • pawro2001 Re: ceny dróg cze-aust-słowe-chor 29.08.06, 09:35
          Na Chorwackich autostradach mozna płacic kartą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka