Dodaj do ulubionych

euro czy może dolary

IP: 213.241.23.* 19.05.03, 21:35
Co się bardziej opłaca wziąć? czy może już w obliczu euro w ogóle dolarów nie
zabierać?
Obserwuj wątek
    • Gość: arris32 Re: euro czy może dolary IP: *.chello.pl 24.05.03, 20:53
      Zdecydowanie wez euro, to druga waluta Chorwacji :)
      • Gość: aga Re: euro czy może dolary IP: *.stacje.agora.pl 27.05.03, 23:47
        zdecydowanie euro - to chyba juz nawet pierwsza waluta tam, gdzie jezdza
        turysci. warto miec troche kun na jedzenie itp., np. w zeszlym roku przydaly
        sie na oplacenie wycieczki statkiem z makarskiej na wyspe hvar i brac. za
        wszystkie noclegi liczona sobie w euro. w chorwacji zdecydowanie chetniej
        kupuja euro, tzn. w kantorach prawie niemozliwe bylo wymienienie kun na euro,
        zas w bankach mozna przeprowadzic taka transakcje. zastrzegam, ze moje
        obserwacje dotycza zeszlego roku i riwiery makarskiej
        • s0ze Re: euro czy może dolary 02.06.03, 09:15
          A jak jest z płaceniem kartami płatniczymi i kredytowymi.
          Czy ma to znaczenie od regiony? Jadę do środkowej
          Dalmacji. Niechce mi sie wieźć całej gotówki...
    • Gość: Maoo Re: euro czy może dolary IP: proxy / 192.168.0.* 28.05.03, 01:32
      Możesz płacić w knajpie dolarami ,też przyjmą.
      Ale zdecydowanie weź euro .
      pozdrowionka
    • Gość: pepe Re: euro czy może dolary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.03, 09:35
      tylko euro. Tam wszystko kasuja w euro. A w kantorach uwazajcie na prowizje. Sa
      kantory bez
    • Gość: Ryba Re: euro czy może dolary IP: *.polkomtel.com.pl 02.06.03, 11:19
      Byłem w maju w tym roku. Nie ma problemu z płaceniem EURO, tylko musisz się
      liczyć, że zaokrąglają na swoją korzyść. Dolary są zupełnie zbędne. Nie ma
      również problemu z płaceniem kartami. Ale polecałbym kuny wiąże , nie będzie
      problemów z przeliczaniem. I jako ciekawostka w kantorach wymieniają nawet
      złotówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka