Gość: jotka IP: 213.241.23.* 19.05.03, 21:35 Co się bardziej opłaca wziąć? czy może już w obliczu euro w ogóle dolarów nie zabierać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arris32 Re: euro czy może dolary IP: *.chello.pl 24.05.03, 20:53 Zdecydowanie wez euro, to druga waluta Chorwacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: euro czy może dolary IP: *.stacje.agora.pl 27.05.03, 23:47 zdecydowanie euro - to chyba juz nawet pierwsza waluta tam, gdzie jezdza turysci. warto miec troche kun na jedzenie itp., np. w zeszlym roku przydaly sie na oplacenie wycieczki statkiem z makarskiej na wyspe hvar i brac. za wszystkie noclegi liczona sobie w euro. w chorwacji zdecydowanie chetniej kupuja euro, tzn. w kantorach prawie niemozliwe bylo wymienienie kun na euro, zas w bankach mozna przeprowadzic taka transakcje. zastrzegam, ze moje obserwacje dotycza zeszlego roku i riwiery makarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
s0ze Re: euro czy może dolary 02.06.03, 09:15 A jak jest z płaceniem kartami płatniczymi i kredytowymi. Czy ma to znaczenie od regiony? Jadę do środkowej Dalmacji. Niechce mi sie wieźć całej gotówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maoo Re: euro czy może dolary IP: proxy / 192.168.0.* 28.05.03, 01:32 Możesz płacić w knajpie dolarami ,też przyjmą. Ale zdecydowanie weź euro . pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: euro czy może dolary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.03, 09:35 tylko euro. Tam wszystko kasuja w euro. A w kantorach uwazajcie na prowizje. Sa kantory bez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: euro czy może dolary IP: *.polkomtel.com.pl 02.06.03, 11:19 Byłem w maju w tym roku. Nie ma problemu z płaceniem EURO, tylko musisz się liczyć, że zaokrąglają na swoją korzyść. Dolary są zupełnie zbędne. Nie ma również problemu z płaceniem kartami. Ale polecałbym kuny wiąże , nie będzie problemów z przeliczaniem. I jako ciekawostka w kantorach wymieniają nawet złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś