Dodaj do ulubionych

zielona karta

21.05.07, 14:36
Witam.Chciałabym zapytać czy do Chorwacji potrzebna jest tzw.zielona karta.
Najpierw jedziemy do Włoch a z tamtąd do Chorwacji. Z góry dziękuję>
Obserwuj wątek
    • jot.be Re: zielona karta 21.05.07, 14:44
      Nie jest potrzebna.
      O ile nie zahaczycie o Bośnię.

Pozdr
      • chaladia Re: zielona karta 26.05.07, 10:03
        Wczoraj usłyszałem dziwną informację: że gdzieś w Czechach pogranicznik odmówił
        wpuszczenia polskiego samochodu, bo nie miał "zielonej karty". Na uwagi, że
        jesteśmy w Unii odparł, że "on tu stanowi prawo". A że była niedziela, to
        trudno było się spodziewać, że jakaś jego władza zwierzchnia będzie urzędować,
        poza tym Polacy się spieszyli, więc w trybie alaromym kartę wykupili. Dlatego
        mój ubezpieczyciel za darmo dał mi "zieloną kartę" tak na wszelki wypadek.

Czy ktoś się zetknął z podobnym przypadkiem?

Ja osobiście mam o Czechach i ich stosunku do Polaków jak najgorsze zdanie (i
        mam swoje powody do tego), więc pojadę przez Słowację, ale dobrze jest wiedzieć.
        • Gość: gość Re: zielona karta IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 00:44
          dlatego ja przez Czechy nie jadę- nie rozumiem Was, że wszyscy pchacie się
          przez Cieszyn, a spójrzcie na mapę i poszukajcie Zwardoń- cicho spokojnie i bez
          problemów z pepikami- no i winieta odpada
          • Gość: skuter Re: zielona karta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 07:36
            nigdy nie miałem problemu w Czechach,to co wiem to koło Ziliny modernizują
            drogę,więc ruch nie idzie tak płynnie,winieta w Słowacji też potrzebna,to tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka