mama_68 21.05.07, 14:36 Witam.Chciałabym zapytać czy do Chorwacji potrzebna jest tzw.zielona karta. Najpierw jedziemy do Włoch a z tamtąd do Chorwacji. Z góry dziękuję> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot.be Re: zielona karta 21.05.07, 14:44 Nie jest potrzebna. O ile nie zahaczycie o Bośnię. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: zielona karta 26.05.07, 10:03 Wczoraj usłyszałem dziwną informację: że gdzieś w Czechach pogranicznik odmówił wpuszczenia polskiego samochodu, bo nie miał "zielonej karty". Na uwagi, że jesteśmy w Unii odparł, że "on tu stanowi prawo". A że była niedziela, to trudno było się spodziewać, że jakaś jego władza zwierzchnia będzie urzędować, poza tym Polacy się spieszyli, więc w trybie alaromym kartę wykupili. Dlatego mój ubezpieczyciel za darmo dał mi "zieloną kartę" tak na wszelki wypadek. Czy ktoś się zetknął z podobnym przypadkiem? Ja osobiście mam o Czechach i ich stosunku do Polaków jak najgorsze zdanie (i mam swoje powody do tego), więc pojadę przez Słowację, ale dobrze jest wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zielona karta IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 00:44 dlatego ja przez Czechy nie jadę- nie rozumiem Was, że wszyscy pchacie się przez Cieszyn, a spójrzcie na mapę i poszukajcie Zwardoń- cicho spokojnie i bez problemów z pepikami- no i winieta odpada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: zielona karta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 07:36 nigdy nie miałem problemu w Czechach,to co wiem to koło Ziliny modernizują drogę,więc ruch nie idzie tak płynnie,winieta w Słowacji też potrzebna,to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś