Dodaj do ulubionych

Trogir - ktoś był?

IP: *.mos.gov.pl 24.05.07, 09:49
Ja się wybieram tam w lipcu, a raczej pod Trogir, jakies 2 kilometry od
miasta. Czy ktoś z Was był w Trogirze i może coś opowiedziec o swoich
doświadczeniach?

Pozdrawiam
K.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Trogir - ktoś był? IP: 193.164.157.* 24.05.07, 09:52
      hej
      ja byłem w Trogirze juz dwa razy, ale tam nie nocowałem tylko całodzienne
      zwiedzanie....... powiedz konkretnie o co chodzi z tymi doświadczeniami, bo
      będąc w Chorwacji "n" razy miałem same dobre doświadczenia
      • Gość: kasiawu Re: Trogir - ktoś był? IP: *.mos.gov.pl 24.05.07, 09:56
        np. czy ludzie sie tam nie zadeptują?
        czy żarcie jest dobre i czy drogie ;)?
        Jaki generalnie jest dojazd z Polski (jedziemy samochodem)?
        Nigdy jeszcze w Chorwacji nie byłam więc jestem kompletnie zielona :) więc
        kazda dobra rada będzie na wage złota.

Pozdrawiam
        k.
    • Gość: mm Re: Trogir - ktoś był? IP: 213.77.33.* 24.05.07, 10:06
      Na pewno będziecie w Medenie. To taki kołchoz turystyczny. Chyba, że na wyspie
      Ciovo to już lepiej. Pzdr.
      • Gość: gość Re: Trogir - ktoś był? IP: 193.164.157.* 24.05.07, 10:17
        np. czy ludzie sie tam nie zadeptują?

w sezonie na pewno, np.w Dubrovniku 30.04.07 policja kierowała ruchem na
        ulicach Dubrovnika...... tyle było turystów!!!!!!!

czy żarcie jest dobre i czy drogie ;)?

żarcie dobre, lody pycha...... w sezonie ceny idą w górę- jak wszędzie- więc
        trzeba się z tym liczyć....

Jaki generalnie jest dojazd z Polski (jedziemy samochodem)?

Aby wyjechać z Polski :)))))) i ciutkę dalej, a później do samego Splitu jest
        autostrada.....

Nigdy jeszcze w Chorwacji nie byłam więc jestem kompletnie zielona :)

:)))) zakochasz się w niej- ja się zakochałem i co roku będę tam jeździł,
        botyle na Bałkanach jest do zwiedzenia, że dwa tygodnie to mało........

więc
        kazda dobra rada będzie na wage złota.

- najlepsza i na wagę złota rada............. nigdy nie mów i nie dogaduj się
        po niemiecku- wtedy żarcie będzie baaaardzo drogie :)))))

pzdr
        • Gość: kasiawu Re: Trogir - ktoś był? IP: *.mos.gov.pl 24.05.07, 10:22
          :) dzięki za dobre rady ;)

na szczęście nigdy nie miałam serca do niemieckiego więc raczej na pewno po
          niemiecku słowa nie powiem ;)

pzdr
      • Gość: kasiawu Re: Trogir - ktoś był? IP: *.mos.gov.pl 24.05.07, 10:21
        nasze miejsce to Seget Donji
        • Gość: gość Re: Trogir - ktoś był? IP: 193.164.157.* 24.05.07, 10:31
          zróbcie sobie wypady do Primosten, Splitu, polecam też poświęcić dzień na
          Dubrovnik, bo warto, Jeziora Plitvickie- nie wiem ile czasu macie do dyspozycji
          itp.....
          • Gość: kasiawu Re: Trogir - ktoś był? IP: *.mos.gov.pl 24.05.07, 10:41
            No niestety nie będziemy długo, od soboty do soboty. Ewentualnie jak nam
            zostanie troche pieniędzy to w drodze powrotnej jeszcze "zaliczymy" jakieś
            fajne miejsca ;).
            Dzieki za propozycje, już sobie zapisałam :)

k.
        • Gość: Cromaniak Re: Trogir - ktoś był? IP: *.chello.pl 24.05.07, 21:08
          Seged donij to praktycznie promenadka nadbrzeżna od starego portu do Campingu
          Medena ze 2-3km.
          Przyjemne plaże ale dosyć tloczno ,lepiej byc z rana.
          Fajnie i przyjemnie,kilka knajpek przy brzegu.Do Trogiru na piechotkę ok 3-4 km.
          Trzeba kawałek przejśc po jezdni.
          Ale tak lepiej bo autem trudno parkować. Więcej sklepów właśnie przy tej drodze.
    • Gość: kasiawu Re: Trogir - ktoś był? IP: *.mos.gov.pl 24.05.07, 10:45
      Teraz zadam pytanie z serii głupich. Czy ktoś z Was orientuje się, ile (w
      przybliżeniu) trzeba schowac pieniędzy na paliwo w obie strony. (Warszawa -
      Trogir - Warszawa) :)
      Pewnie nikt mi nie odpowie, ale warto spytać ;)

k.
      • Gość: gość Re: Trogir - ktoś był? IP: 193.164.157.* 24.05.07, 10:52
        :)))) i znów Ci odpowiem, bo ja też jeźdzę z W-wy
        nie wiem ile pali i jaki ma bak Wasz samochód.... ja mam 60litrowy i tankując w
        Polsce przed samą granicą dojeźdzam do Krapiny w HR, a tam litr paliwa 8 kun
        kosztuje. Z W-wy do Trogiru trzeba liczyć 1350-1400km.
        A więc miałem tank w W-wie, potem przed granicą i potem w HR
        • Gość: gość Re: Trogir - ktoś był? IP: 193.164.157.* 24.05.07, 10:54
          szkoda, że macie tylko tydzień ............ dwa tygodnie minimum - na
          zwiedzanie i odpoczynek na plaży.......
          • Gość: kasiawu Re: Trogir - ktoś był? IP: *.mos.gov.pl 24.05.07, 11:03
            wiem, że krótko, ale liczymy też na jakieś rozrywki "po drodze" :)
            zawsze można wrócić za rok ;)

dzieki za info o paliwku
    • Gość: gość Re: Trogir - ktoś był? IP: 193.164.157.* 24.05.07, 10:58
      sporo wiadomości tutaj

www.cro.pl

• Gość: kosmo Re: Trogir - ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 12:10
        ja tez jade z Warszawy. Wg. moich map wychodzi że ma jakies 1500 km a nie 1300
        (tyle to jest na Pag). Jedziemy przez Słowacje austrie potem na zagrzeb i na
        split. Co do paliwa - zależy jakim samoichodem - ja jade mondeo i licze na
        paliwo - mając instalacje gazową ( oczywiscie nie liczę tylko na gaz bo to
        głupota ) jakieś 1200 zł w obie strony, kolega jedzie laguną i liczy że wyda
        jakies 1500 zł w obie strony i to jest bardzo oszczędnie
        • Gość: tom Re: Trogir - ktoś był? IP: *.stella.net.pl 24.05.07, 15:14
          to chyba lekka przeginka z taką kalkulacją kosztów paliwa; nawet przy założeniu
          odległości na poziomie 2 x 1500 km nie da się wydać na paliwo 1200-1500 złotych!
          Nie straszcie forumowiczów, którzy tych tras nie znają. Przykład naszego wyjazdu
          z roku ubiegłego (wrzesień): trasa - na Riv. Makarską, tam i z powrotem 3102 km,
          188 l Pb95, poprzedni wyjazd - za Dubrovnik, trasa tam i z powrotem, plątanie
          się na miejscu zwane zwiedzaniem - 3350 km, 212 litrów Pb95. Samochód - cały
          czas ten sam (Megane 1,6/110 KM, benzynowy), klimatyzacja wszędzie tam, gdzie
          wymagały tego warunki, jazda z maksymalnym wykorzystaniem walorów autostrad,
          czyli szybko lub bardzo szybko, obciążenie - 3 osoby przy jednym i 4 przy drugim
          wyjeździe + full bagażu. Rok temu paliwo nas kosztowało, po przeliczeniu walut,
          870 zł, a cały dojazd tam i z powrotem, wraz z opłatami za drogi(autostrady w HR
          + winietki na SK i H)- 1135 zł. Nawet uwzględniając zwyżkę cen paliw i większy
          silnik (Laguna ma prawo mieć pod maską to samo co Meganka...)nie powinno wyjść
          1,5 tys. zł. Jeśli zaś skorzysta się z LPG bądź diesla, powinno być jeszcze
          taniej... Jasne, że lepiej być przygotowanym na więcej a wydać mniej, niż
          odwrotnie, ale też zważcie, że niektórych można niepotrzebnie zniechęcić...
          • Gość: Kosmo Re: Trogir - ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:33
            Nie chciałam zniechęcić ale było pytanie o koszty a duzo ludzi jedzie na
            granicy finansowej i potem robi sie problem przy powrocie do domu.

3 lata temu też byłam Meganką 1,4 benzyna w 4 osoby- wyszło nam ok 1000 zł za
            paliwo. Wyjazd na Pag + jedno zwiedzanie na miejscu.
            Biorąc po uwagę że laguna pali w graniczach 11 litrów , w traśie ok 9 to koszty
            są jak najbardziej realne
            3200 ( 2900 na Ciovo + 300 km na miejcu) X 10l/100 km X 4,5 za 1l daje...1440
            • Gość: Kosmo Re: Trogir - ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:33
              ZApomniałam doliczyć winety i koszty autostrad
              • Gość: irenagm Re: Trogir - ktoś był? IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 25.05.07, 18:18
                moja rodzina byla w hotelu Resnik, jestesmy zachwyceni, goscinnoscia,
                atmosfera. bylo pieknie dla dzieci raj. trogir piekne zabytkowe miasto.
                polecam, napewno bedziecie zadowoleni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka