loli5 11.06.07, 19:34 Kto byl i poleca jakies konkretne miejscowosci?wybieramy sie tam 1-raz, ale nie wiemy dokladnie gdzie jeszcze, latwo tam znalesc apartament jak sie juz bedzie na miejscu? dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cro-expert Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.dsl.iskon.hr 11.06.07, 20:59 Trudno radzić!! Zalezy jaki urlop Ci odpowiada?? polecam link: www.istra.com/index.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi35 Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.eranet.pl 12.06.07, 22:54 Nie polecam miejscowosci Umag - typowo turystyczne miejsce, masa ludzi i oczywiscie betonowe plaze Z moich kilku razy w Chorwacji ten pobyt byl najmniej ciekawy, pomimo ze uwielbiam ten kraj A zauroczylam sie nim kilka lat temu kiedy nie byl tak modny jak teraz. Kiedy jechalam na wycieczke tez zreszta na Istrie w 1998 to wzudzałam zainteresowanie; gdzie?do Chorwacji? tam jest przeciez wojna!Ale wtedy bylo cudnie, na Istrii, nieopodal Puli-polecam bardzo te okolice. Poza tym gdziekolwiek sie jest to warto troche sie oddalic od glownej plazy tuz przy hotelu i poszukac swojej własnej - niepowtarzalnej skalistej i urokliwej. Co apartamentow to niestety nie wiem, zawsze mieszkałam w hotelu, ale chyba moze być klopot w srodku sezonu ....ale zapewne w koncu jakas kwatere uda sie znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.net81.citysat.com.pl 12.06.07, 23:13 Miejscowość Premantura - Park krajobrazowy KAMJENJAK. sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.generacja.pl 13.06.07, 00:58 Nie wiem kiedy jedziecie ale może być trudno znaleźć kwatere jadąc w ciemno w szczycie sezonu. Istria w sierpniu pęka od Włochów i Niemców. Prematura jest ok, choc najpiękniejszym miastem na Istri jest Rovnij Wybrzeże od Puli na północ i okolice Opatiji i Rabaca w sezonie są baaaardzo zatłoczone. Ciekawe jest wnetrze Istri Przygotujcei się na wysokie ceny. Istria to jeden z najdroższych fragmentów wybrzeża Hr Odpowiedz Link Zgłoś
loli5 Re: Istra-gdzie konkretnie? 13.06.07, 09:38 Kurcze, chcielismy na Istre bo to blisko jak sie jedzei samochodem z "gory" ale jakt czytam to chyba Krk zaczyna mi sie bardziej podobac,troche sie tymi kwaterami przestraszylam...dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.06.07, 11:42 Na Krk czy Rabie wszczycie sezonu z apartamentami może być jeszcze gorzej. I cenami też. MNiej oblegany jest Kwarner ale nie wszyscy go lubią. Na pewno da się coś znaleźć na Pagu, i w jego okolicach, od Nin koło Zadaru do Trogiru, nie polecam tylko wyspy Vir i obszaru od Trogiru do Splitu ale już wyspa Ciovo jest ok. Niżej od Omnisza do Makarskiej i trochę nizej znów jest bardzo tłoczno.Ilość ludzi spada w okolicach Plocze i Neum ale tych miast nie polecam za to niżej jest pięknie i poza Dubrownikiem nie tak tłoczno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.net-serwis.pl 13.06.07, 11:06 Na Istri bylam co najmniej 10 razy.O apartamenty pytaj w informacji turystycznej albo rozgladaj sie za napisami sobe.Nie polecam konca lipca i sierpnia do 25. Straszny tlok i ceny warjuja.Najepszy jest koniec sierpnia i poczatek wrzesnia.Polecam okolice Porecza,Rowinij i Puli.Nie polecam okolic Rabacu.Mozesz tez poszukac apartamentow w internecie ale mozesz sie naciac.Pisza,ze nad morzem a w rzeczywistosci km od morza.Wynajmujac na miejscu widzisz co bierzesz.Udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagarts Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:43 A czy znasz miejscowość Fazana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:19 Czemu odradzasz Rabac??? Ja się tam wybieram wraz z rodzinką pierwszy raz. Jak dotąd czytałam dużo pozytywnych opini o tej miejscowości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.net-serwis.pl 14.06.07, 16:12 W Rabacu bylam przejazdem.Zeszlismy na plaze na koncu zatoki obok kilku hoteli.Bylo goraco jak w piekle,zadnego przewiewu.Przyjechalismy tam z Puli gdzie milo wialo.Jest to moje subiektywne odczucie.Nie przejmoj sie moja opinia.W Chorwacji wszedzie jest super.Milego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: do grazka IP: *.net81.citysat.com.pl 14.06.07, 22:54 W Puli - wstrętnym komunistycznym blokowisku / nie dotyczy starówki / było fajnie. No tak - o gustach sie nie dyskutuje. Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cro-expert Re: do grazka IP: *.dsl.iskon.hr 15.06.07, 06:28 Mała poprawka!! W Puli(miasto stare 3000 lat) partia rzadzaca jest IDS-Istarski demokratski sabor a nie komunisty pozdrawiam z Puli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: do grazka IP: *.net-serwis.pl 15.06.07, 11:33 Nikt rozsadny nie jedzie latem do duzego miasta.Ja jezdze od kilku lat do Punta Verudela 3-4km od Puli na poludnie.Prepiekne miejsce.Na duzym polwyspie znajduje sie kilka hoteli i kompleks bungalowow,przestronnych i dobrze wyposazonych.Do morza z kazdego jest nie dalej niz 30-50m.Jak widzisz sa gusty i gusciki.G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny d Re: do grazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:18 a,gdzie jest stinjan.czy to gdzieś koło Puli?był tam ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.07, 16:49 Rabacz to stosunkow młody kurort, jeszcze kilak lat temu nikt o nim ie słyszał. jest położony w głębokiej zatoce z 2 stron otoczonej wzniesieniami. W centrum miejscowości deptak trochę knajpek. Niestety trudno będzie znaleźć zaciszne, odosobnione miejsce. Wadą Rabacza jest to że w pobliżu nie ma za bardzo co robić poza plażą i deptakiem. Najbliższe atrakcje to Labin (średnioweczne miasteczko dziś okupowane przez artystów) i fiord Kawałek dalej jest coś o czym nie wiedzą turyści: rozlewiska rzeki Rasza gdzie jest zupełnie nie chorwacji krajobraz i przyroda oraz upadła strefa wolnocłowa zopuszczonymi posterunkami granicznymi. Dalej żeby coś zwedzać to trzeba pojechac od Puli Rovnij i Porecza. Zawsze polecam zwiedzenie śreniowecznych miast w centrum półwyspu. Mozna zobaczyć całe fragmenty miast prawie nie zmienione przez 700lat W samym Rabaczu można wybrzeżem przejść do okolicznych zatoczek Odpowiedz Link Zgłoś
moomoo Re: Istra-gdzie konkretnie? 21.06.07, 14:00 Punta Verudela... Yes! yes! yes! Również polecam. Fajne miejsce dla każdego - młodych i starych, dzieci i ich rodziców. Nurków i żeglarzy. Plażowiczów i spacerowiczów. Pozdrowienia dla cro-experta, co siedzi w Puli... ;-( Mnie w tym roku tam nie będzie... :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol 78 Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: 195.42.249.* 21.06.07, 14:06 a co wiecie o mieskznaiach w resort novi? www.novi.hr/en_acc_apa.asp koło Novi Vinodolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cro-expert Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.dsl.iskon.hr 21.06.07, 17:30 Dzieki moomoo! Rowniez pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś