Dodaj do ulubionych

Istra-gdzie konkretnie?

11.06.07, 19:34
Kto byl i poleca jakies konkretne miejscowosci?wybieramy sie tam 1-raz, ale
nie wiemy dokladnie gdzie jeszcze, latwo tam znalesc apartament jak sie juz
bedzie na miejscu? dzieki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: cro-expert Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.dsl.iskon.hr 11.06.07, 20:59
      Trudno radzić!!
      Zalezy jaki urlop Ci odpowiada??
      polecam link: www.istra.com/index.asp
    • Gość: agi35 Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.eranet.pl 12.06.07, 22:54
      Nie polecam miejscowosci Umag - typowo turystyczne miejsce, masa ludzi i
      oczywiscie betonowe plaze Z moich kilku razy w Chorwacji ten pobyt byl najmniej
      ciekawy, pomimo ze uwielbiam ten kraj A zauroczylam sie nim kilka lat temu
      kiedy nie byl tak modny jak teraz. Kiedy jechalam na wycieczke tez zreszta na
      Istrie w 1998 to wzudzałam zainteresowanie; gdzie?do Chorwacji? tam jest
      przeciez wojna!Ale wtedy bylo cudnie, na Istrii, nieopodal Puli-polecam bardzo
      te okolice. Poza tym gdziekolwiek sie jest to warto troche sie oddalic od
      glownej plazy tuz przy hotelu i poszukac swojej własnej - niepowtarzalnej
      skalistej i urokliwej. Co apartamentow to niestety nie wiem, zawsze mieszkałam
      w hotelu, ale chyba moze być klopot w srodku sezonu ....ale zapewne w koncu
      jakas kwatere uda sie znalezc
      • Gość: Sas Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.net81.citysat.com.pl 12.06.07, 23:13
        Miejscowość Premantura - Park krajobrazowy KAMJENJAK. sas
    • Gość: Remo Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.generacja.pl 13.06.07, 00:58
      Nie wiem kiedy jedziecie ale może być trudno znaleźć kwatere jadąc w ciemno w
      szczycie sezonu. Istria w sierpniu pęka od Włochów i Niemców.
      Prematura jest ok, choc najpiękniejszym miastem na Istri jest Rovnij
      Wybrzeże od Puli na północ i okolice Opatiji i Rabaca w sezonie są baaaardzo
      zatłoczone. Ciekawe jest wnetrze Istri
      Przygotujcei się na wysokie ceny. Istria to jeden z najdroższych fragmentów
      wybrzeża Hr
      • loli5 Re: Istra-gdzie konkretnie? 13.06.07, 09:38
        Kurcze, chcielismy na Istre bo to blisko jak sie jedzei samochodem z "gory" ale
        jakt czytam to chyba Krk zaczyna mi sie bardziej podobac,troche sie tymi
        kwaterami przestraszylam...dzieki za odp.
        • Gość: Remo Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.06.07, 11:42
          Na Krk czy Rabie wszczycie sezonu z apartamentami może być jeszcze gorzej.
          I cenami też.

MNiej oblegany jest Kwarner ale nie wszyscy go lubią. Na pewno da się coś
          znaleźć na Pagu, i w jego okolicach, od Nin koło Zadaru do Trogiru, nie polecam
          tylko wyspy Vir i obszaru od Trogiru do Splitu ale już wyspa Ciovo jest ok.
          Niżej od Omnisza do Makarskiej i trochę nizej znów jest bardzo tłoczno.Ilość
          ludzi spada w okolicach Plocze i Neum ale tych miast nie polecam za to niżej
          jest pięknie i poza Dubrownikiem nie tak tłoczno
    • Gość: grazka Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.net-serwis.pl 13.06.07, 11:06
      Na Istri bylam co najmniej 10 razy.O apartamenty pytaj w informacji turystycznej
      albo rozgladaj sie za napisami sobe.Nie polecam konca lipca i sierpnia do 25.
      Straszny tlok i ceny warjuja.Najepszy jest koniec sierpnia i poczatek
      wrzesnia.Polecam okolice Porecza,Rowinij i Puli.Nie polecam okolic Rabacu.Mozesz
      tez poszukac apartamentow w internecie ale mozesz sie naciac.Pisza,ze nad morzem
      a w rzeczywistosci km od morza.Wynajmujac na miejscu widzisz co bierzesz.Udanego
      pobytu.
      • Gość: dagarts Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:43
        A czy znasz miejscowość Fazana?
      • Gość: aga Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:19
        Czemu odradzasz Rabac??? Ja się tam wybieram wraz z rodzinką pierwszy raz. Jak
        dotąd czytałam dużo pozytywnych opini o tej miejscowości.
        Pozdrawiam.
        • Gość: grazka Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.net-serwis.pl 14.06.07, 16:12
          W Rabacu bylam przejazdem.Zeszlismy na plaze na koncu zatoki obok kilku
          hoteli.Bylo goraco jak w piekle,zadnego przewiewu.Przyjechalismy tam z Puli
          gdzie milo wialo.Jest to moje subiektywne odczucie.Nie przejmoj sie moja
          opinia.W Chorwacji wszedzie jest super.Milego pobytu.
          • Gość: Sas Re: do grazka IP: *.net81.citysat.com.pl 14.06.07, 22:54
            W Puli - wstrętnym komunistycznym blokowisku / nie dotyczy starówki / było
            fajnie. No tak - o gustach sie nie dyskutuje. Sas
            • Gość: cro-expert Re: do grazka IP: *.dsl.iskon.hr 15.06.07, 06:28
              Mała poprawka!!
              W Puli(miasto stare 3000 lat) partia rzadzaca jest IDS-Istarski demokratski
              sabor a nie komunisty

pozdrawiam z Puli
            • Gość: grazka Re: do grazka IP: *.net-serwis.pl 15.06.07, 11:33
              Nikt rozsadny nie jedzie latem do duzego miasta.Ja jezdze od kilku lat do Punta
              Verudela 3-4km od Puli na poludnie.Prepiekne miejsce.Na duzym polwyspie znajduje
              sie kilka hoteli i kompleks bungalowow,przestronnych i dobrze wyposazonych.Do
              morza z kazdego jest nie dalej niz 30-50m.Jak widzisz sa gusty i gusciki.G
              • Gość: grazka Re: do sas IP: *.net-serwis.pl 15.06.07, 11:41
              • Gość: johny d Re: do grazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:18
                a,gdzie jest stinjan.czy to gdzieś koło Puli?był tam ktoś?
        • Gość: Remo Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.07, 16:49
          Rabacz to stosunkow młody kurort, jeszcze kilak lat temu nikt o nim ie słyszał.
          jest położony w głębokiej zatoce z 2 stron otoczonej wzniesieniami.
          W centrum miejscowości deptak trochę knajpek. Niestety trudno będzie znaleźć
          zaciszne, odosobnione miejsce.
          Wadą Rabacza jest to że w pobliżu nie ma za bardzo co robić poza plażą i
          deptakiem. Najbliższe atrakcje to Labin (średnioweczne miasteczko dziś
          okupowane przez artystów) i fiord
          Kawałek dalej jest coś o czym nie wiedzą turyści: rozlewiska rzeki Rasza gdzie
          jest zupełnie nie chorwacji krajobraz i przyroda oraz upadła strefa wolnocłowa
          zopuszczonymi posterunkami granicznymi.
          Dalej żeby coś zwedzać to trzeba pojechac od Puli Rovnij i Porecza.
          Zawsze polecam zwiedzenie śreniowecznych miast w centrum półwyspu. Mozna
          zobaczyć całe fragmenty miast prawie nie zmienione przez 700lat

W samym Rabaczu można wybrzeżem przejść do okolicznych zatoczek
          • moomoo Re: Istra-gdzie konkretnie? 21.06.07, 14:00
            Punta Verudela... Yes! yes! yes! Również polecam. Fajne miejsce dla każdego -
            młodych i starych, dzieci i ich rodziców. Nurków i żeglarzy. Plażowiczów i
            spacerowiczów.
            Pozdrowienia dla cro-experta, co siedzi w Puli... ;-( Mnie w tym roku tam nie
            będzie... :-((((

• Gość: karol 78 Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: 195.42.249.* 21.06.07, 14:06
              a co wiecie o mieskznaiach w resort novi? www.novi.hr/en_acc_apa.asp
              koło Novi Vinodolski
            • Gość: cro-expert Re: Istra-gdzie konkretnie? IP: *.dsl.iskon.hr 21.06.07, 17:30
              Dzieki moomoo!
              Rowniez pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka