Dodaj do ulubionych

Ciovo czy Orebic? Co wybrać?

17.06.07, 21:51
Witam.
Musimy szybko podjąć decyzję co wybrać i prosiłbym o opinie.
Mamy dwie możliwości. Dodam, że jedziemy do Chorwacji po raz pierwszy. Tylko
we dwoje.
1. Orebic
Ładny apartament, widok na morze, do małej najbliższej plaży 200m, większa
dużo ładniejsza 1km.Cena 28E/dzień
2. Ciovo k. Trogiru
Apartament na parterze w zasadzie bez "normalnego" łóżka tylko kanapa, bez
tarasu/balkonu (nie będzie gdzie posiedzieć, chyba, że przy grillu). Do plaży
200m. Do najbliższego sklepu ok. 500m. Cena 23E/dzień
Ktoś mógłby pomócporównać te dwa miejsca? Wiem, że Orebic to raczej mała
miejscowość -czy jest tam co robić?
Co lubimy: chcielibyśmy trochę pozwiedzać, wieczorami posączyć winko, poopalać
się. W zasadzie samo zakwaterowanie nie jest najważniejsze, ale obawiam się że
brak tarasu może być istotnym utrudnieniem.
Który rejon lepiej wybrać na pierwszy raz?

Niestety z apartamentami dla dwóch osób jest trochę ciężko. Chyba, że ktoś ma
namiar na wolną kwaterę w dwóch pierwszych tygodniach sierpnia?
Obserwuj wątek
    • noyle Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? 17.06.07, 22:20
      jedź do Orebica
      1. z tego co piszesz to lepsze warunki
      2. Najlepsze Chorwackie wino w okolicy polecam Plavac
      najlepiej kupować w Dingacu
      www.jacek.czarnydunajec.pl/galeria.php?co=lista&ile=57&ktora=3&id=40
      3. z Orebicia można wyskoczyć na Korczule lub do Dubrownika same miasteczko tez
      jest bardzo sympatyczne

pozdr
      jacek
    • austinpowers Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? 18.06.07, 00:03
      A ja polecam Ci Ciovo ;) Tylko nie Okrug Gornij! Zdecydowanie lepiej (bardziej
      kameralnie i spokojnie jest w miejscowości Slatine. Piękne dzikie plaże na końcu
      wyspy, łatwiej wyjechać (korki przed mostem w Trogirze. No i przede wszystkim
      lepsza baza wypadowa na zwiedzanie (jak na pierwszy raz): Split, Sibenik,
      Wodospady Krka (to pod nosem), oczywiście Trogir, a do Dubrownika też można
      zrobic wycieczkę (zarezerwuj sobie 1 dzień). Nie wiem kiedy jedziesz ale z
      apartamentami nie powinno być problemów. Poszukaj na forum albo wpisz w
      wyszukiwarkę Jure Samadan - niezły standard, i duży taraz z widokiem na morze.
      Pozdrawim i miłych wrażeń!
      • Gość: pinky Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: *.pke.pl 05.07.07, 09:37
        Byłem w Slatine.Potwierdzam ale to nie jest wyspa ciovo.Poza tym bliżej niz
        orebic
    • Gość: JJ Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: *.streamcn.pl 18.06.07, 07:50
      Poczytaj forum ,nawet z ubieglego sezonu i wybierzesz Orebicz, Orebicz to
      jest to., a wiem co piszę bo w Chorwacji byłam może 20 razy a o kilku lat tylko
      Orebicz
      • Gość: ddb2 Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 11:15
        Tez wybralabym Orebic. Duzo dalej, ale droga najpiekniejsza na swiecie. Sam
        Peljeszac to cud natury. Orebic z duzym klimatem. Wieczorami kafejki, spacery,
        dyskoteka.
        • fumasu Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? 18.06.07, 17:41
          Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Końcowo wybraliśmy Orebic, mamy nadzieję, że
          nie będziemy żałować. A może za rok Ciovo, jak się nam Chorwacja spodoba.

Może ktoś z Was będzie w Orebiciu między 4-18 sierpnia? Jedziemy tylko we dwójkę
          więc chętnie się z kimś spotkamy już tam na miejscu. Mamy 25-26 lat. Pzdr
          • Gość: Asia Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: *.netpol.net.pl 26.06.07, 20:14
            Świetny wybór! w Orebicu byłam w 2005 i jestem nim zachwycona na tyle, że w tym
            roku wybieramy się tam ponownie. Szkoda tylko,że przyjeżdżam tam dopiero 18.08.
            w zeszłym roku odwiedziłam Ciovo i ... porażka! Tylko sam Trogir ładny, ale
            reszta do bani, korki, tłok i ceny z kosmosu!!! Byłam dwa tygodnie
            lipiec/sierpień i tydzień padało.
            Jestem pewna,że w Orebicu będziecie mieli super wakacje.
            Pozdrawiam.Asia
          • Gość: ciekawy Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: *.207.102-84.rev.gaoland.net 29.06.07, 00:09
            Mam zamiar wybrac sie z zona do Chorwacji w terminie 10-20 sierpnia. Myslalem o
            polwyspie Peljeszac, mozliwe ze bedzie to Orebic. Mam pytanie jak szukaliscie
            kwater, mozesz podac jakies namiary, bede wdzieczny.
            pozdr
            • fumasu Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? 30.06.07, 10:34
              Szukaliśmy kwater przez Internet (np. w Google: Orebic apartments/ accomodation
              itp.). Na stronie:
              tz-orebic.com/eng/index.php?k=smjestaj&s=prikazKategorija&kat=3
              są bezpośrednie namiary do właścicieli. Warto powysyłać maile z informacją czego
              się szuka, w jakim terminie i prośbę o wysłanie zdjęć. Jak mają wolne miejsca
              zawsze odpisują. Oszczędza się przy tym czas na oglądanie zdjęć kwater, w
              których np. nie ma miejsc.
              Za dwie osoby trzeba liczyć ok. 30E.
              Jak będziecie jechać do Orebica, dajcie znać, może się spotkamy! Pzdr.
          • Gość: Madzia Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: 213.17.227.* 05.07.07, 10:39
            Bardzo dobry wybór! Byliśmy w tym roku w Orebicu co prawda przejazdem, ale
            miejscowosc mnie ujeła swoim urokiem. Blisko na Korcule na wycieczke do miasta
            Marco Polo, mozecie tez do Stonu podjechac, Dubrovnik koniecznie, a jadac
            mozecie sie zatrzymac w Trogirze i Splicie. Życze udanego urlopu!
          • Gość: adamm Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: *.pata.pl 18.07.07, 13:46
            Witam,
            My wybieramy się do Orebic. Będziemy tam od 29.07 do 11.08.
            Pozdrawiam i być może do zobaczenia.
    • Gość: fcmumin Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: *.toya.net.pl 30.06.07, 00:04
      Wybrałeś lepsze miejsce! Chociaż uważam że skoro i tak musisz przejechać cały
      półwysep to warto zamieszkać na Korculi (prom kosztuje grosze)
      • ddb2 Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? 30.06.07, 14:18
        Ale mieszkajac na Korculi jest sie uzaleznionym od promu, gdy chce sie
        cokolwiek pozwiedzac w Cro.
        • Gość: fcmumin Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: *.toya.net.pl 01.07.07, 00:14
          Na pewno masz rację, chociaż sam Orebic to też nie jest najlepsze miejsce
          wypadowe do zwiedzania Chorwacji. Bo jak piszesz półwysep jest piękny i droga
          ciekawa ale jego przejechanie zajmuje trochę czasu.
    • Gość: Kiciaaa Re: Ciovo czy Orebic? Co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:37
      Obrebic nie nalezy do takich małych miesjcowości, jest co robić i naprawde
      piękbnie polożona miejscowość.
      polecam :)
      i pozdrawiam
    • h_ania Orebic! 19.07.07, 16:57
      Hej, a my też jedziemy do Orebića na przełomie sierpnia i wrzesnia, szukamy
      kwatery przez wszystkie portale, ale może ktos ma cos sprawdzonego?
      jak tam to poprosze tu lub na maila, dzieki:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka