Dodaj do ulubionych

Hotel Faraon - Trpanj

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:25
Witam,
czy był ktoś w tym hotelu? Proszę o opinię. Interesują mnie również
informacje o miejscowości.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Chief Re: Hotel Faraon - Trpanj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 00:20
      A jedziesz zwiedzać czy leżeć na plaży i czy z dziećmi?
      Miejscowość 660 mieszk. i na 1 -2 dni pospacerownia po długich dróżkach wzgłuż
      plaż. Dobre miejsce wypadowe do Korczuli, Dubrownika, Ston.
      Hotel z bardzo dobrą obsługą ale śniadania monotonne - reszta jedzenia spoko.
      Napoje też. Dużo stromych schodów bo tak są rozmieszczone pawilony na zboczu
      góry. Brak czego kolwiek dla dzieci poza brodzikiem 30 cm. Oczywiście poza
      animatorkami. Dojazd do Trpanj promem z Ploce albo przez Neum BiH chyba lepsze
      rozwiąznie chociaż dalsze polcam w dzień po drodze jest Ston.
      W sumie mała ładna wioska z małym portem dla promu i małych łodzi. Hotel
      proponuję min. na 2 piętrze ze względu na widoki - trzeba chodzić dużo ale
      widoki kompensują to... Zadaj konkretne pytania - właśnie wróciliśmy...
      • Gość: janek Re: Hotel Faraon - Trpanj IP: *.tktelekom.pl 21.06.07, 07:38
        a z jakiej agencji podróżniczej jechaliście?
      • Gość: wojtek Re: Hotel Faraon - Trpanj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:30
        Pozwólcie że się przyłączę. Chodzi mi o Villa Nede lub Villa Montana właśnie w
        Trpanj. Czy może widzieliście te domki i ich otoczenie (znajdują się na Put
        Villa chyba niedaleko od hotelu). A może ktoś z forumowiczów tam przebywał?.
        Zależy mi na opiniach z autopsji bo zdjęć się już naoglądałem ;)
        • Gość: renata Re: Hotel Faraon - Trpanj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:27
          dwa lata temu byłam w Trpanij, mieszkaliśmy własnie w willi Montana. Jej główną
          zaletą jest połozenie - na północnym stoku, tuż nad morzem, bardzo blisko
          plaży, centrum. Druga zaleta, to wiszace nad morzem tarasy, na których mozna
          sie bosko relaksować sącząc zimny napój i słuchając morza. Ale.. niestety - ma
          tez wady. Willa jest stara i nie remontowana od lat, stare meble, ogólnie
          wrazenie troszke przygnebiające. W kuchni wyposażenie ok (naczynia, sztućce,
          garnki). Jesli lubisz miec na wakacjach dobre warunki mieszklane - to nie
          polecam. Jesli bardziej Ci zależy na połozeniu - to polecam z calego serca.
          Acha, duzzzooo schodów, willa położona jest na stoku. Gospodarz miły, załatwi
          rybke na grilla, miejscowe wino, rakije.
          Jesli jeszcze masz pytania - chetnie odpowiem
          Renata
          • Gość: wojtek Re: Hotel Faraon - Trpanj IP: 212.2.101.* 23.06.07, 22:50
            Wielkie dzięki za odpowiedź. Szczerze mówiąc to właśnie tak to sobie
            wyobrażałem. Jeśli chodzi o warunki to nie mam aż takich wymagań co do
            standardu, ale przeważnie wybieram ten wyższy;) Bardziej przeraziły mnie te
            schody (wolne jest tylko trzecie! piętro, a jedziemy z dziećmi). Ostatecznie
            zdecydowałem się na willę Nede (kilka domów dalej). Wprawdzie do końca nie wiem
            jaki tam jest standard ale przynajmniej niżej a widoki te same;). Jeśli wiesz
            coś o tej willi to proszę napisz parę słów: austinpowers@gazeta.pl
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka