Dodaj do ulubionych

deszcz w Chorwacji

IP: *.pl / 192.168.100.* 16.06.03, 08:55
W środę wyjeżdzam do Chorwacji w okolice Splitu. Sprawdziłam w internecie
jaka będzie pogoda. PO fali upałow, w czwartek juz tylko 22 stopnie i
deszcz.Tak samo jak w Polsce. Fatalnie. Kilka lat temu jak przyjechałam na
Krk i wysiadłam z samochodu, to powitał mnie "polarny" wiatr. To bora, zimny
wiatr który zrywa się z gór. Akurat musiał wiać jak ja przyjechałam. Wiał
trzy dni. Bez grubego polara nie dało sie wytrzymać wieczorem. O kąpaniu w
morzu nie było mowy.
Słuchajcie w Chorwacji naprawdę bywa zimno.
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: jest dobrze :). IP: 213.77.33.* 16.06.03, 10:35
      Pogoda na ten tydzień OK. LInk na Split.
      www.pilak.republika.pl/croatia.htm
      • Gość: marta Re: jest dobrze :). IP: *.pl / 192.168.100.* 16.06.03, 21:53
        Gość portalu: mac1 napisał(a):

> Pogoda na ten tydzień OK. LInk na Split.
        > www.pilak.republika.pl/croatia.htm

Bardzo fajna stronka. Dzięki serdeczne.
    • remo29 Re: deszcz w Chorwacji 23.06.03, 13:00
      BYłem w HR w zeszłym roku. W drodze w okolicach Plitvic pogoda przypominała
      bardziej Londyn niż Bałkany - mżawka, ślisko, zimno (jak na lipiec). Ale im
      bardziej na południe tym lepiej. W pierwszy dzień pod przybyciu na miejsce
      (okolice Trogiru) widziałem chmury jak w Zakopanem. W nocy błyskało się i
      wiało. Nie padało. Trochę się wystraszyłem, bo takie atrakcje są bliżej mojego
      domu - nad Bałtykiem. Ale nazajutrz lampa (czyt. słońce) tak dała po garach, że
      przez bite 12 dni prażyliśmy się jak frytki. W tym roku nie dam rady, ale w
      przyszłym bankowo będę w Chorwacji.
      • Gość: marta Re: deszcz w Chorwacji IP: *.pl / 192.168.100.* 28.06.03, 23:37
        remo29 napisał:

> BYłem w HR w zeszłym roku. W drodze w okolicach Plitvic pogoda przypominała
        > bardziej Londyn niż Bałkany - mżawka, ślisko, zimno (jak na lipiec). Ale im
        > bardziej na południe tym lepiej. W pierwszy dzień pod przybyciu na miejsce
        > (okolice Trogiru) widziałem chmury jak w Zakopanem. W nocy błyskało się i
        > wiało. Nie padało. Trochę się wystraszyłem, bo takie atrakcje są bliżej
        mojego
        > domu - nad Bałtykiem. Ale nazajutrz lampa (czyt. słońce) tak dała po garach,
        że
        >
        > przez bite 12 dni prażyliśmy się jak frytki. W tym roku nie dam rady, ale w
        > przyszłym bankowo będę w Chorwacji.
        Dzisiaj wróciłam z okolic Splitu i Trogiru. Było tak jak piszesz. Lampa
        straszna. W dniu wyjazdu spadł oczekiwany tam przez trzy miesiące deszcz. Byly
        błyskawice i ściana deszczu, a po dwóch godzinach. Wtedy juz bylismy w drodze,
        znowu samo słońce.
        • Gość: szon Re: deszcz w Chorwacji IP: *.chello.pl 29.06.03, 17:31
          Gość portalu: marta napisał(a):

> remo29 napisał:
          >
          > > BYłem w HR w zeszłym roku. W drodze w okolicach Plitvic pogoda przypominał
          > a
          > > bardziej Londyn niż Bałkany - mżawka, ślisko, zimno (jak na lipiec). Ale i
          > m
          > > bardziej na południe tym lepiej. W pierwszy dzień pod przybyciu na miejsce
          >
          > > (okolice Trogiru) widziałem chmury jak w Zakopanem. W nocy błyskało się i
          > > wiało. Nie padało. Trochę się wystraszyłem, bo takie atrakcje są bliżej
          > mojego
          > > domu - nad Bałtykiem. Ale nazajutrz lampa (czyt. słońce) tak dała po garac
          > h,
          > że
          > >
          > > przez bite 12 dni prażyliśmy się jak frytki. W tym roku nie dam rady, ale
          > w
          > > przyszłym bankowo będę w Chorwacji.
          > Dzisiaj wróciłam z okolic Splitu i Trogiru. Było tak jak piszesz. Lampa
          > straszna. W dniu wyjazdu spadł oczekiwany tam przez trzy miesiące deszcz.
          Byly
          > błyskawice i ściana deszczu, a po dwóch godzinach. Wtedy juz bylismy w
          drodze,
          > znowu samo słońce.

Ja też jechałem w tym deszczu. Wróciłem dziś z Trogiru. Przez 2 tygodnie upał,
          że już miałem dość tej ilości słońca. Pozdrowienia dla tych co wakacje mają
          jeszcze przed sobą. :)
          • remo29 Re: deszcz w Chorwacji 30.06.03, 10:51
            Gość portalu: szon napisał(a):

> [...]
            > Przez 2 tygodnie upał,
            > że już miałem dość tej ilości słońca.

Ja też się ucieszyłem, kiedy w drodze powrotnej w Polsce zobaczyłem chmury i
            zielone drzewa :)
            • Gość: OLO I Re: deszcz w Chorwacji IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 11:05
              Z tym deszczem w wakacje to jest tak, że jeżeli nawet
              popada to godzine później jest znowu piec i pochwili
              nawet kałuże znikają
    • Gość: gosia Re: deszcz w Chorwacji IP: *.veranet.pl / 192.168.8.* 21.07.03, 15:22
      Gość portalu: marta napisał(a):

> W środę wyjeżdzam do Chorwacji w okolice Splitu. Sprawdziłam w internecie
      > jaka będzie pogoda. PO fali upałow, w czwartek juz tylko 22 stopnie i
      > deszcz.Tak samo jak w Polsce. Fatalnie. Kilka lat temu jak przyjechałam na
      > Krk i wysiadłam z samochodu, to powitał mnie "polarny" wiatr. To bora, zimny
      > wiatr który zrywa się z gór. Akurat musiał wiać jak ja przyjechałam. Wiał
      > trzy dni. Bez grubego polara nie dało sie wytrzymać wieczorem. O kąpaniu w
      > morzu nie było mowy.
      > Słuchajcie w Chorwacji naprawdę bywa zimno.

Deszcz to zbawienie w tych upałach.
      Ale takie burzy jak w HR w zeszłym roku to jeszcze nigdy nie przezyłam.
      Ulewa-nawałnica, błyskawice co parę sekund i okropny hałas bo pioruny dudnią po
      skałach, ziemia trzęsła jak w epicentrum.
      A my w namiotach - ale wspomnienia.

Udanych wakacji
      -Gosia-
    • Gość: AKINOMKA Re: deszcz w Chorwacji IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 22.08.03, 21:59
      Wróciłam niedawno z Chorwacji , dokładnie z Podgory ( palma była niesamowita )
      i rezydentka mówiła nam że w misiącu sierpniu ostatni raz padał deszcz w
      Chorwacji 30 lat temu...
    • Gość: luisa3 Re: deszcz w Chorwacji IP: 170.56.122.* 25.08.03, 13:50
      Ja wróciłam z Chorwacji tydzień temu.Przez 10 dni był upał nie do wytrzymania
      ok.38 w cieniu.Raz w nocy była 15 minutowa burza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka