Gość: ula.M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 14:47 Please,pomóżcie.Podajcie miejscowości w Chorwacji, gdzie są piasczyste plaże.Jadę z 2giem małych dzieci.Czy tam są tylko kamole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr No glownie kamole IP: 212.244.249.* 18.06.03, 15:27 a jesli jest piach to jakas marna imitacja !!!! ale za to jest cieplo i nie musisz sie martwic ,ze dziecko przemarznie Z malym dzieckiem nie polecam dzikich plaz, a raczej zagospodarowane kawalki wybrzeza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Piaszczyste plaże IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 18.06.03, 20:13 Tak, tam sa tylko kamole. Koniecznie zabezpiecz dzieciom odpowiednie obuwie do brodzenia po wodzie, jeżowce to zagrożenie poważną infekcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Piaszczyste plaże IP: *.net.hinet.hr 19.06.03, 11:36 Zapraszam do pagu, dostaniesz kwatere przy samej piszczystej plazy u pana Miro- ma kwatery dla 2-3 i 4-5 osob, 10 m od plazy.pozdrawiam Beata cykada@net.hr 00385 98 836 164 Odpowiedz Link Zgłoś
kicur Re: Piaszczyste plaże 23.06.03, 23:15 Gość portalu: Beata napisał(a): > Zapraszam do pagu, dostaniesz kwatere przy samej piszczystej plazy u pana Miro > - > ma kwatery dla 2-3 i 4-5 osob, 10 m od plazy.pozdrawiam Beata > cykada@net.hr > > 00385 98 836 164 Ja byłem na Pagu i o ile ktoś prywatnie ciężarówka nie przywiózł;) to piachu tam nie ma! Jest tylko bardzo drobny żwir, który "robi" za piach. Ale tylko na zdjęciach i to tylko z daleka! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo9 Re: Piaszczyste plaże IP: *.hipernet.ras.pl 19.06.03, 17:44 Cześć:) W Chorwacji nie ma piaszczystych plaż... ale kamole nie są takie złe:) wystarczy słomiana mata - cos twardszego od plażowego ręcznika:) Z dzieciaczkami nie będzie kłopotu, na pewno polubią Chorwację:) p.s. Warto wybrać się do Dubrovnika - to naprawdę piękne miasto:) Miłych wakacji:) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: Piaszczyste plaże IP: *.net.hinet.hr 19.06.03, 21:27 Piaszczyste plaze mozna znalezc na wyspie Rab, jedna ogromna w miejscowosci Lopar, druga mniejsza, ale za to z wielkimi sosnami do schronienia w miejscowosci Banjol. W tej wlasnie miejscowosci mam znajomych, ktorzy wynajmuja apartament i pokoje. Wiecej informacji wysle jesli bedziesz zainteresowana. Danusia danuta.kovacev@email.hinet.hr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Piaszczyste plaże IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.03, 17:32 Piaszczyste plaże znajdziesz na wyspie VIS (4 zatoki z czystym,drobnym piaskiem).Jak dojechać i jak znależć dobry i niedrogi apartament odpowiem pod adresem: jadran@gazeta.pl.Mam nawet zdjęcie takiej plaży, gdyż przed tygodniem stamtąd wróciłam.Pozdrawiam-Maria Odpowiedz Link Zgłoś
lawenda4 Re: Piaszczyste plaże 24.06.03, 11:49 Hej! Nie ma szans, zeby znalezc piaszczyste plaże..;( Ciepłe kraje niemal od zawsze kojarza nam sie z wylegiwaniem na plazy. Jednak nic bardziej mylnego jezeli na mysli mamy oczywiscie Chorwację. Dlatego rada dla tych wszystkich, którzy wybieraja sie tam: nie narzekajcie na kamieniste i betonowe plaże, bo wlasnie dzieki nim woda w Adriatyku jest tak przeźroczysta;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.ch Piaszczyste dno IP: *.wshe.lodz.pl 26.06.03, 12:18 Wyspa Brac, Supetar, za hotelem Vela Luka. Plaża wąska i betonowa, cicha i spokojna, bo oddalona od centrum (Vela Luka to ostani hotel w tą stronę miejscowości), ale DNO ZATOKI PIASZCZYSTE (nie jakiśtam żwir, a prawdziwy piasek jak w Bałtyku). Woda czysta i płytka na dużą odległość od brzegu - bezpiecznie dla dzieci. Obuwie nie potrzebne, bo akurat na dnie piaszczystym jeżowce siedzieć nie lubią (byłem i sprawdziłem empirycznie). Od rana zejście do wody zacienione przez lasek sosen piniowych (dzieciaki nie dostaną udaru). Wczesnie rano nie ma żywej duszy i cała zatoka dla Ciebie. Około 7-8 rano przed śniadaniem byłem w wodzie niemal codziennie, stąd wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
deal Re: Piaszczyste plaże 26.06.03, 13:59 w Splicie jest jedna plaza z "prawie piaskiem" nawiezionym na betonowe wybrzeże, nie jest żle - a dla dzieciaków raj, bo morze płytkie po kolana na dobrych 20 m pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masterr3 Re: Piaszczyste plaże IP: *.bphpbk.pl 26.06.03, 15:13 Piach w wydaniu naszego wybrzeża lub hiszpańskiego w Hr nie istnieje i jednym się to podoba innym nie . Czasami dno jest piaszczyste np na Hvarze w miejscowości Jelsa jest ładna zatoczka dla dzieciaków . Są też drobne kamyczki na wyspie BOL tzw Zlatyj Rat - robiący za piaszczysta plażę w HR . bez piachu też jest pięknie . powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelo Re: Piaszczyste plaże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 08:37 Wyspa Korczula , a na niej miejscowość Lumbarda , a tam świetne dwie piaszczyste plaże. Dojazd na wyspe korczula do miejscowości Drvenik, a potem promen dwie godziny i jesteś tam nie ma tłoku bo to daleko ale miejsce wspaniałe . Stamtąd pochodzi Marco Polo. Inna droga ladem to dojazd w kierunku Dubrownika na półwycep PLejsec do miejscowości Orebić i dalej promem 15 minut na Korczulę Odpowiedz Link Zgłoś