Dodaj do ulubionych

ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dni?

IP: 195.47.201.* 12.07.07, 12:51
Zamierzamy jechac własnym samochodem, mieszkac na prywatnych kwaterach. Żywić
się będziemy we własnym zakresie, ale czasami chcielibyśmy zjeśc w knajpce...
No i oczywiście zwiedzanie wchodzi w grę, wycieczki...
Obserwuj wątek
    • scorpius5 Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn 12.07.07, 23:52
      Sam jestem ciekaw odpowiedzi ;)
      Też chodzi mi po głowie CRO albo Balaton z przewagą na CRO, bo pogoda w Polsce
      taka jak widać. Biorę pod uwagę albo biuro lub to co bardziej preferował bym
      samochód(tu są dość spore koszty podróży,ale niezależność), tyle że fajnie by
      było jechac chociaż na 2 auta, a nie mam kogo namówić:( i chyba sam się
      wybiorę.
      Powiem tylko co słyszałem z opowiadań wyjeżdżających do Chorwacji; koszt
      wczasów 2tygodniowy 2osoby+dziecko, można się ponoć zmieścić spokojnie w 3500zł
      z jedzeniem na miejscu i swoim zaopatrzeniem w napoje, słyszałem też o 2500zł
      za tydzień też w 2+dziecko. Każdy napisze co innego bo są różne standardy
      życiowe, jeden bierze 300Euro na wydatki/osobe a inny 3x tyle.
      Ciekawi mnie jakie są np. koszty obiadu i czy realne jest wynajęcie kwatery za
      10Euro/osobe, ponoć bez problemu można takie znależć na wyspie KRK, czy to
      prawda?
      • Gość: cromen Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 00:28
        Byłem w zeszłym roku z trójką znajomych we wrzesniu na Płw. Peljesac. 7
        noclegów w pięknym apartman 10m od morza. Codziennie wycieczki - Mljet (
        najdroższa impreza ) Korcula, Dubrownik, W drodze powrotniej Split i Plitvice +
        2 noclegi. Trochę jedzienia z PL, reszta zakupów na miejscu. W sumie wydałem
        jakieś 1000zł + Transport : nakręcone około 4000 km dieslem - średnio po 200zł
        na głowę.
        • Gość: H_ania Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.crowley.pl 17.07.07, 16:53
          Hej,
          a możesz podać namiary na ten przepiękny apartman na peljesacu? na h_ania@gazeta.pl
      • Gość: Bogdan ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 08:07
        kwatery po 12-20 euro, chleb 9 kuna, woda mineralna 1 euro za litr!!!
    • Gość: Kazo1 Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.07, 06:47
      Jadę 4 raz ,trzy osoby na dwa tygodnie(12 noclegów), z Polski zabieram trochę
      żywności, tzn: zgrzewka mineralnej,zgrzewka Coli,50 browarów,5 butelek wódki i
      z 10kg wyrobów mięsnych(wędliny,karczek,schab,boczek) zamrożone do lodówki
      turystycznej na wieczorne grile.
      ON + opłaty za autostrady pełny bak wyjeżdżając z Polski + 1000 zł ( ok 4000
      km, 2800 trasa + 1200 na miejscu-wycieczki)
      noclegi 3 x 12dni x 15 euro(można znaleźć za 10-12euro spokojnie w ciemno i w
      sezonie) ok 2000 tysiące zł ( jak sie uda taniej to reszta na rozrywki)
      ok 3000 zł kieszonkowego na trzech , w tym: co drugi dzień obiadzik w
      knajpce,co trzy dni jakaś wycieczka(ostatnio -Mostar,Mlijet,Biokovo),co drugi
      dzień "bania" polecam winiaki,rum,koniaki,"rakija absolutnie!" bo wątroba mi po
      niej wysiada,lody piwko itd.
      Tak że myślę że ok 1500 euro wystarczy spokojnie na udane wczasy( ja to uważam
      za średni standard) oczywiście można spędzić wczasy za trochę mniej lub więcej,
      to zależy na ile kogo stać, ja na wczasy odkładam cały rok,już odliczam dni
      zostało jeszcze 42 ,i daję tzw "pełne zanurzenie!
      aha : i zawsze zabieram ze sobą nabitą kartę , chociaż ze 2000-3000 tys , na
      wypadek awarii samochodu lub innych nieprzewidzianych sytuacji, ale z reguły tą
      kase zawsze przywoże do domu.
      Pozdro! i szerokiej drogi!

• Gość: Ella Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 08:36
        12 dni,kwatera trochę żarcia swojego i picia,paliwo winietki bramki,trochę do
        knajpki,rejsy statkiem,zwiedzanie,jez Plitw.ok. 5tys zł-3osoby.
        • Gość: Magda Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 09:56
          Czyli jak bede miec 5 tys. PLN (ON, noclegi+zycie tam) na 2 osoby dorosle +
          dziecko 10 letnie to powinno SPOKOJNE starczyc?

Wezme troche jedzenia i wody mineralnej ze soba ale na miejscu co drugi, trzeci
          dzien tez obiadki i wycieczki (Mostar, Dubrovnik, Brac).

czy raczej to mało?
          • aski68 Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn 13.07.07, 10:13
            jednym będzie mało innym dużo, wiesz jak to jest
            za obiad możesz zapłacić nawet 400 kun na osobę lub tak normalnie 200-300 za
            trzy osoby
            zabierz wodę (napoje) jedzenie i w drogę

acha....... zabierz pumeks bo tam go nie kupisz ! a sama zobaczysz jak wyglądają
            stopy po kilku dniach :))

pzdr
    • aski68 1000 euro starczy :) 13.07.07, 10:08
      na trzy osobową rodzinę+auto
      Noclegi w Czechach, Baśka, SUpetar, okolica Dubrownika (campy+kwatera) w drodze
      powrotnej Słowacja i Tataralandia i 1000 euro starczyło (miałem 1200 e)
      Zabraliśmy ze sobą jedzenie, puszki , słoiki, kasze , makarony , sosy napoje,
      sery, nutellę itp :)
      jadaliśmy i swoje jedzenie i w knajpach, do tego koszty promów, wstępów różnych
      i opłat
      spokojnie ta kwota wystarczy

zazdroszczę wyjazdu, chętnie bym wrócił ;)
    • Gość: Jolka odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 19:12
      Dziękuję za wszystkie odp.
      • Gość: krystek Re: odpowiedzi IP: *.enterpol.pl 14.07.07, 13:44
        Magda myślę że 5000 ci starczy bez szaleństw,tylko weż sobie trochę wędliny i
        sera w folii ew.jakies gotowce typu gołąbki,flaczki.. dowieziesz w zwykłej
        lodówce na wkłady,nie zabieraj żadnych zgrzewek wody czy ziemniaków różnica w
        zakupie butelki (dużej) to od 1-2 pln to samo makaronami itp. a dla kondycji
        auta i swobody liczą się te kilogramy,olejki kremy widziałem tylko nivea w
        szokujących cenach weżcie,buty do wody na miejscu tańsze i duży wybór w sklepach
        generalnie ok.20% drożej ale duże zakupy robiliśmy w marketach Konzun naprawde
        tych różnic tak się nie odczuwa pozdrawiam
        • Gość: Mirek Re: odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:17
          5tys wystarczy bez szaleństw,co do wypowiedzi Krystka,wodę do picia radzę
          wziąść,ich nie dobra,woda droższa od piwa,wziąść buty do wody dużo droższe i
          gorsze niż u nas w sklepach,córce klapki pękły na wycieczce byliśmy zmuszeni
          kupić u nas 8-15zł tam 25-35zł po przeliczeniu kuna śr.60gr.Generalnie jest
          drożej niż w Polsce ale warto wydać tą kasę na Chorwację.
          • Gość: krystek Re: odpowiedzi IP: *.enterpol.pl 14.07.07, 18:07
            Mirek wodę 1,5 l Jana kupowałem tydzień temu we vrsarze i Poreci po 7,5
            kuna,walutę pewnie kupowałeś w Polsce jeśli wyszło ci 60gr przy wypłacie na
            miejscu to 53gr nałęczowianka 2pln, Jana 3.95 fakt droższa ale żeby wlec całe
            zgrzewki?? butów do pływania dużo ale warto w mieście w Konzumie płaciłem po
            30kun dla siebie 25 dla dzieci nie kupowałem najtańszych przy plaż jak wszędzie
            na świecie ok.50% drożej
            • Gość: Mirek Re: odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:51
              Do krystka,waluty w Polsce nie kupowałem,wodę do picia mam własną z Polski
              {dostaję w pracy},buty też mieliśmy z Polski,53gr to wyjdzie płacąc tylko
              kartą,w żadnym kantorze nikt ci kun nie sprzeda po tej cenie.
    • lp1576 Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn 14.07.07, 16:47
      11 noclegów w Chorwacji dwoje dorosłych plus 14 latek wszystkie koszty 5800 zł,
      Noclegi 9x45 euro 2x 35 euro, dojazd plus opłaty za autostrady ok 400 euro
      Reszta jedzenie, wycieczki ,
      Wypłacaj kuny z bankomatów, płać kartami ile się da kurs ok. 0,5398 za kune
      obiad z piwem i kolą dla 3 osób wykwintny 300 kun z napiwkiem,
      obiad skromny 200 kun, generalnie wszystko licz 100-120 procent tego co w ojczyźnie.
      pozdr.
      L
      • Gość: Ania Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 17:05
        5 tys za wszsytko musi starczyc.
        A w tym: 10 dni, 2 os. dor + dziecko, 2 noclegi tam i z powrotem, atrakcxie
        wycieczki, sveti jure, statek, troche jedzenia zPolski i na miejscu, plus alkohole
        • Gość: Ania Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 17:09
          oczywiscie 5 tys. PLN:)
          • Gość: Marta Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.07, 09:29
            My na 14 dni ZAWSZE braliśmy 3500zl na dwie osoby (podroz samochodem w 4 osoby
            w samochodzie) i ZAWSZE przywoziliśmy coś z powrotem (w tym roku też 3500
            bierzemy, plus kaska na koncie na wypadek jakiegoś wypadku :)) Obiady czasem
            knajpa - czasem w domu (jedzenie - większość zabraliśmy z Polski). Wycieczki,
            Dubrovnik, Plitvickie, Korcula (prom) i zostawalo na zakupy na wtedy jeszcze
            tzw strefie bezclowej - a teraz w jej pozostalościach :) Myślę że 5000zl to
            spokojnie z SZALEŃSTWAMI Ci wystarczy. Aha, codziennie piliśmy piwko w knajpie
            i kupowaliśmy winko na cudowne, cieple wieczory. Pozdrawiam
    • Gość: Piotr W Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.centertel.pl 17.07.07, 18:11
      Witam !. Właśnie wróciliśmy z Jadranowa okolice Rijeki. 2 osoby dorosłe i 2
      dzieci , samochód diesel . Wszystkie koszty na 14 dni nie oszczędzając , z
      wycieczkami , lux apartament z prywatną plażą zwirkowa , wycieczki statkiem ,
      co drugi dzień obiad w knajpie , zwiedzanie - cała Istria , ubezpieczenia ,
      autostrady - full . Zamkneliśmy się w 5500 PLN.
    • Gość: Jagódka Re: ile minimum pieniędzy zabrac ze sobą na 10 dn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:15
      3 osoby dorołe około 4000 tys. na 14 dni , nie żałując niczego sobie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka