Gość: Ramzes IP: 82.160.190.* 17.07.07, 10:28 Witam, Chciałbym się dowiedzieć jakiego wydawnictwa mapę Europy możecie polecić. Mam sprzed 5 lat. Zależy mi oczywiście na jak najbardziej aktualnej wersji. Dziękuję za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m@teo Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: *.toya.net.pl 17.07.07, 16:27 W czerwcu przed wyjazdem kupiłem atlas drogowy Daunopol i nie miałem powodu do narzekania. Wydanie 2007 a koszt w Tesco 49zł, skala 1:800 000. Spotkałem się, że w którymś z atlasów Demarta za ok. 59zł nie ma zaznaczonej autostrady w Chorwacji. Dziwne, ale prawdziwe. Znaczy się autostrada jest, ale tylko do Karlovaca. Na to trzeba zwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: 82.160.190.* 17.07.07, 18:46 Właśnie dlatego piszę ,bo okazuje się ,że w niektórych wydaniach z 2007 roku w dalszym ciągu są nieaktualne dane. Dotyczy to najbardziej znanych wydawnictw. Zamierzam jechać przez Chorwację ,Czarnogórę i Albanię do Grecji. W każdym kraju po kilka noclegów. Potrzebuję dobrą mapę książkową. Mam GPS Mio z mapami Euro, ale niestety nadaje się do czegoś tylko do granicy Czarnogóry. W zeszłym roku miałem małe przeboje z tego powodu, więc już nie będę taki głupi aby ufać tylko wynalazkom. Dobra aktualna mapa to moim zdaniem konieczność. Chcę trochę pozwiedzać po trasie rejony w których nie byłem rok temu. Dzięki za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor 241 Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:53 ja tam lubie dokladnie wiedziec gdzie jestem wiac kupuje mapy w jak najmniejszej skali krajow przez ktore przejezdzam.Jadac do chorwacji to 3 szt po ok.18zl w zaleznosci od wydawnictwa. NA MAPACH NIE OSZCZĘDZAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: 82.160.190.* 17.07.07, 22:01 Ciekawy pomysł...W moim przypadku to trochę więcej potrzeba tych map...ale na pewno skorzystam z porady bo jest sensowna...Tylko gdzie kupić dobre mapy Czarnogóry i Albanii??? Po prostu chyba po drodze trzeba kupować przy wjeździe do poszczególnych krajów. Jeśli ktoś zna jakieś dobre wydania w Polsce takich szczegółowych map to proszę podać. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maqowiec Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 00:44 polecam strone, jest tam kilka aktualnych map do nabycia przez net: www.czarnogora.webpark.pl/przewodniki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżi Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:46 Wiele wydawnictw nie nadąża za budową dróg:) A co do atlasu czy mapy to patrz żeby miały zaznaczone numery zjazdów na autostradach - to bardzo pomaga w podróży. Atlas(1:800tys) jest dobry w drodze kiedy pokonuje się długie dystanse (dojazd/powrót). Przy poruszaniu sie po okolicy miejsca pobytu lepiej mi sie korzysta z bardziej szczegółowych (1:300tys) map. Ciągle korzystam z atlasu wydanego przez Makro w 2000 na jakąś tam swoją rocznicę, autorstwa MarcoPolo. Na kraje gdzie buduje się nowe drogi jest już mało przydatny ale w krajach starej unii dalej pełni swoja funkcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donvito_scg Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: *.zaodrze.punkt.pl 17.07.07, 23:31 ja kozystam przed wyjazdem z servisu internetowego www.viamichelin.com mozna spbie z tamtą wydrukowac odpowiednie fragmety drogi pisze otym co i gdzie jest w remoncie przynajmniej w unii europejskiej a drogi na serbi i w czarnogórze wskazuje bardzo dobrze bo sam jeżdze bardzo czesto w tamte rejony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:32 ja polecam mape z wyd. Marco Polo - Europa, mapa jest rewelACYJNA, własnie wróciłam z cro a byłam 1 raz swoim autkiem i bez problemu zajechałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: *.stella.net.pl 26.01.08, 13:09 w sezonie na wszystkich wjazdach do CRO wolontariusze rozdają kierowcom darmowe, najbardziej aktualne mapy drogowe tego kraju. Czasem trzeba się o nie upomnieć, np. w stacjach paliw tuż przy granicy, ale rzadko kiedy ich brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboc Re: Mapa Europy- jaką polecacie IP: 83.238.170.* 28.01.08, 09:53 mam wydanie atlasu pilot z 2004 (taki niebieski), zasadniczo nie sprawiała problemów, ale w zeszłym roku okazało się, że jeśli chodzi o drogi w Serbii, to atlas zawiera mapy z przyszłości :-) Odpowiedz Link Zgłoś