Dodaj do ulubionych

wymiana pieniędzy

22.07.07, 22:03
Mam pytanko - jedziemy na około 18 dni samochodem pod namioty - czy brać ze
sobą całą gotówkę - czy wygodniej jest płacić tam kartą? Jeśli wymieniać - to
u nas - na euro?
Obserwuj wątek
    • Gość: gośc Re: wymiana pieniędzy IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 22:15
      całą gotówkę - odradzam, trochę wymienić waluty, a resztę proponuję wyciągać z
      bankomatów- mniej więcej przelicznik jest 1kuna=0,55 zł
    • katarzyna305 Re: wymiana pieniędzy 23.07.07, 10:35
      weź euro, na miejscu wymienisz na kuny, w Polsce ciężko jest kupić kuny. Resztę
      zgodnie z poprzednią radą wybierz z bankomatu na miejscu. Wcale nie wychodzi to
      drogo, ja robię tak zawsze i wszędzie.
    • Gość: Lipski Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 10:43
      A ja w odroznieniu od pozostalych radze ci zabrac :

euro zeby placic za kwatery
      zapas euro na"na wszelki wypadek"
      karte zeby placic - ale TYLKO PLACIC nie wybierac kasy ze sciany
      i nasz dobre zlotowki ktore wszedzie tam wymenisz po dobrym kursie

• emikaa Re: wymiana pieniędzy 23.07.07, 16:30
      my bralismy ze soba euro i tam po troche wymienialismy na kuny -po 100 euro
      zeby nie na raz i jednym kantorze, ale sie nie oplacilo bo potem kurs spadl :(
      • Gość: Lipski Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:43
        >ale sie nie oplacilo bo potem kurs spadl :(

spadl kurs tylko euro czy innych walut tez ?
    • Gość: Sisi Re: wymiana pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:27
      Najlepiej brać euro . Braliśmy też w bankomacie to nasz bank policzył 52 gr za
      kunę plus prowizja czym bierzesz więcej tym mniejsza prowizja banku mowa o
      Banku Zachodnim.
      • Gość: */* Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:44
        Lipski nie wprowadzaj ludzi w blad
        • Gość: Lipski Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:46
          a ze niby z czym wprowadzam w blad ?
      • Gość: bertb Re: wymiana pieniędzy IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 25.07.07, 23:55
        Ile banków,tyle opinii.Jeśli Twój bank nie pobiera prowizji,to masz fart.Jeśli
        pobiera prowizję za gotówkę w bankomacie,a tak jest prawie zawsze,to płać
        kartą,a za kwaterę w euro,które lepiej przywieść z domu.Acha,wymienisz złotówki
        na kuny bez problemu,ale uważaj na przeliczniki.Pozdrawiam.
        • Gość: Magda Re: wymiana pieniędzy IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.07, 07:19
          Uwazajcie na rady Lipskiego!
          Facet pisze tylko po to aby ludzi wyporowadzić w pole.
          W ten sposób osiaga satysfakcje.
          • Gość: Lipski Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:46
            > Uwazajcie na rady Lipskiego!

Uwazajcie na rady Magdy !

> Facet pisze tylko po to aby ludzi wyporowadzić w pole.

Ona pisze tylko po to zeby wam zamieszac w glowie

> W ten sposób osiaga satysfakcje.

w ten sposob osiaga satysfakcje (??)

• jacekiksel Re: wymiana pieniędzy 26.07.07, 12:55
      byłem w zeszłym roku na wycieczce objazdowej wzdłuż całej Chorwacji i wg moich
      spostrzeżeń najlepiej wychodziło jak płaciłem karta, następnie jak pobierałem
      bankomatu a potem dopiero jak wymieniałem euro na kuny zakupione w Polsce.
      Posiadałem kartę ING banku.
      • Gość: sz4k4l Re: wymiana pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:56
        ale mowicie o kartcie bankomatowej czy kredytowej....bo nie wiem czy brac .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka