kategra40 22.07.07, 22:03 Mam pytanko - jedziemy na około 18 dni samochodem pod namioty - czy brać ze sobą całą gotówkę - czy wygodniej jest płacić tam kartą? Jeśli wymieniać - to u nas - na euro? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gośc Re: wymiana pieniędzy IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 22:15 całą gotówkę - odradzam, trochę wymienić waluty, a resztę proponuję wyciągać z bankomatów- mniej więcej przelicznik jest 1kuna=0,55 zł Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna305 Re: wymiana pieniędzy 23.07.07, 10:35 weź euro, na miejscu wymienisz na kuny, w Polsce ciężko jest kupić kuny. Resztę zgodnie z poprzednią radą wybierz z bankomatu na miejscu. Wcale nie wychodzi to drogo, ja robię tak zawsze i wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 10:43 A ja w odroznieniu od pozostalych radze ci zabrac : euro zeby placic za kwatery zapas euro na"na wszelki wypadek" karte zeby placic - ale TYLKO PLACIC nie wybierac kasy ze sciany i nasz dobre zlotowki ktore wszedzie tam wymenisz po dobrym kursie Odpowiedz Link Zgłoś
emikaa Re: wymiana pieniędzy 23.07.07, 16:30 my bralismy ze soba euro i tam po troche wymienialismy na kuny -po 100 euro zeby nie na raz i jednym kantorze, ale sie nie oplacilo bo potem kurs spadl :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:43 >ale sie nie oplacilo bo potem kurs spadl :( spadl kurs tylko euro czy innych walut tez ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: wymiana pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:27 Najlepiej brać euro . Braliśmy też w bankomacie to nasz bank policzył 52 gr za kunę plus prowizja czym bierzesz więcej tym mniejsza prowizja banku mowa o Banku Zachodnim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: */* Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:44 Lipski nie wprowadzaj ludzi w blad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:46 a ze niby z czym wprowadzam w blad ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bertb Re: wymiana pieniędzy IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 25.07.07, 23:55 Ile banków,tyle opinii.Jeśli Twój bank nie pobiera prowizji,to masz fart.Jeśli pobiera prowizję za gotówkę w bankomacie,a tak jest prawie zawsze,to płać kartą,a za kwaterę w euro,które lepiej przywieść z domu.Acha,wymienisz złotówki na kuny bez problemu,ale uważaj na przeliczniki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: wymiana pieniędzy IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.07, 07:19 Uwazajcie na rady Lipskiego! Facet pisze tylko po to aby ludzi wyporowadzić w pole. W ten sposób osiaga satysfakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: wymiana pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:46 > Uwazajcie na rady Lipskiego! Uwazajcie na rady Magdy ! > Facet pisze tylko po to aby ludzi wyporowadzić w pole. Ona pisze tylko po to zeby wam zamieszac w glowie > W ten sposób osiaga satysfakcje. w ten sposob osiaga satysfakcje (??) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekiksel Re: wymiana pieniędzy 26.07.07, 12:55 byłem w zeszłym roku na wycieczce objazdowej wzdłuż całej Chorwacji i wg moich spostrzeżeń najlepiej wychodziło jak płaciłem karta, następnie jak pobierałem bankomatu a potem dopiero jak wymieniałem euro na kuny zakupione w Polsce. Posiadałem kartę ING banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz4k4l Re: wymiana pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:56 ale mowicie o kartcie bankomatowej czy kredytowej....bo nie wiem czy brac ..... Odpowiedz Link Zgłoś