Dodaj do ulubionych

Chorwacja z Triady?

22.07.03, 14:23
Pod koniec sierpnia jade na wyspe Brac (jakas miejscowosc na S...)do hotelu
Velaris z BP Triada. Czy ktos tam byl? Jakie warunki, plaze, ciekawe miejsca
godne poleconia? Z gory dziekuje za rady! Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kazel Re: Chorwacja z Triady? IP: *.cbmm.lodz.pl 23.07.03, 13:10
      niki_23 napisała:

> Pod koniec sierpnia jade na wyspe Brac (jakas miejscowosc na S...)do hotelu
      > Velaris z BP Triada. Czy ktos tam byl? Jakie warunki, plaze, ciekawe miejsca
      > godne poleconia? Z gory dziekuje za rady! Pozdrawiam.

Byłem tam w zeszłym roku i bardzo polecam to miejsce, a w przyszłym roku
      chciałbym tam wrócić. Byłem tam tak jak Ty sie wybierasz, tzn; z "Triadą".
      Miejscowośc nazywa się Supretar i jest bardzo przyjemna z całkiem przyzwoita
      ilością kafejek i sklepów z pamiatkami. Warunki w hotelu jak dla mnie były
      super: czysto, przytulnie, dużo jedzenia (szwedzki stół) i to smacznego. Hotel
      ten znajduje się nad samym morzem wsród piniowego lasku (odmiana sosen).
      Do jedynego co trzeba się przyzwyczaić, to plaże, są kamieniste (przydatna jest
      karimata do leżenia), takie samo jest dno w morzu z tym dodatkiem, że tam są
      kamienie sliskie od roślin. Woda w morzy jest poprostu krystaliczna (przydatne
      są okulary, bo mozna sobie poogladac faune i flore nawet kilka metrów od
      brzegu), jest moze słona ale nie ma problemu z utrzymaniem się na powierzchni
      (pozwoliło to mojej dziewczynie nauczyc się troche pływać).
      Zresztą zawsze po wyjściu z plaży mozna się opłukac pod prysznicem który jest
      na plażyOd strony londu znajduje się Split.
      ciekawe miejsca godne polecenia bedzie Ci oferować rezydentka która raz co raz
      będzie oferowac wycieczki do: Dubrownika (polecam, super miasto z piękna
      starówką), Medjugorie (podobnież ładnie, ale nie byłem) i inne atrakcje, takie
      jak dalmatyński wieczór i rejs stateczkiem po adriaryku.
      Na własną rekę możesz się wybrać do Splitu, ponieważ jest to miejscowość do
      której dojeżdza się autrokarem "Triady" a dalej promem kilkanaście minut na
      Brać, także spowrotem mozna sobie kupic bilet na prom i udac się na odwiedzanie
      Splitu (pałac Dioklecjana i starówka, godna polecenia).
      Jeśli chodzi o napoje to polecam "Prosek" (pół słodkie wino) i "Trawarice"
      (tamtejsza wódka, pędzona nawet przez mieszkańców i sprzedawana na ulicy, w
      przeciwieństwie do naszego bimbru bardzo dobra) oraz "Rakije" (wódka z moreli,
      sliwek i itp, w zalezności od producenta masowego, bądź indywidualnego.

jeśli miałbys jakieś pytania, to pisz na adres: elezak@bilbo.cbmm.lodz.pl a
      możesz też odwiedzić fajną strone o Chorwacji: www.cro.pl

Miłego wypoczynku, bo napewno nie bedziesz żałował.

• niki_23 Re: Chorwacja z Triady? 23.07.03, 13:26
      Baaaaardzo goraco pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz. Mam nadzieje ze tez bede
      sie tak dobrze bawic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka