jita 29.07.03, 13:41 Znalazłam to na jakimś forum. Może ktoś pomoże: Wybieram sie za kilka dni między innymi na Chorwację. Niemogę zdobyć kompletnie żadnch informacji na temat tej najwyższej górki tego kraju. Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bah7 Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... IP: ProteriansZgNet:* 29.07.03, 20:11 jita napisała: > Znalazłam to na jakimś forum. Może ktoś pomoże: > Wybieram sie za kilka dni między innymi na Chorwację. Niemogę zdobyć > kompletnie żadnch informacji na temat tej najwyższej górki tego kraju. > Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!! Skoro tak głośno prosisz... : 1. Troglav [1.913 m] najlepiej ogląda się z lotu ptaka, nawet latem... : www.cleuna.com/aeroklub/jedrenje3.htm 2. Ale niektórzy zdobyli go nawet zimą... : free-st.hinet.hr/edo/troglav.htm 3. Tylko, niestety, po badaniach granicy HR z BiH okazało się, że... leży on ok. pół km po stronie Bośni, więc nie jest to już najwyższy szczyt Chorwacji... : bubl.ac.uk/org/tacit/tac/tac34/globethe.htm 4. I obecnie mamy taką czołówkę górskich szczytów HR : hrast.sumfak.hr/~hamilton/vrhovi1.html 5. A na lidera - Sinjal/Dinara [1.831 m] możemy zaplanować wspaniałą wędrówkę!!! free-zg.hinet.hr/AlenDomanovac/ bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
jita Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... 30.07.03, 10:11 Ogromne dzięki Bah! Jesteś wielki! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... IP: ProteriansZgNet:* 30.07.03, 20:21 eee... 1.81 m... :D Justynko Miła ! Oglądając piękne fotki, które ilustrują Twoje podróże, czasem mam wrażenie, że oglądam swój albumik... ;-) Więc takie miłe słowa od tak bliskiej mi "podróżniczo" Eurotroterki, to doprawdy miła sprawa ! :D Nawet domyślam się, gdzie wybierzecie się w przyszłym roku, jakem bah7, hihi... Pozdrawiam serdecznie bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
jita Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... 01.08.03, 11:30 Gość portalu: bah7 napisał(a): > eee... 1.81 m... :D dla mnie wszyscy mający powyżej 1.52m są wielcy ;-) Witam Cię serdecznie! > Oglądając piękne fotki, które ilustrują Twoje podróże, czasem mam wrażenie, że oglądam swój albumik... ;-) Cieszę się, że Ci się podobają tak jak Ty lubimy drogę :-) ps. dobrze, że piszesz o swoim albumiku - też bym go chętnie obejrzała - oczywiście pod kątem moich przyszłych podróży :-) Nie zauważyłam, żebyś podawał adres stronki gdzie Twoje cuda można znaleźć... A bardzo mi na tym zależy... Zdjęcia mają to do siebie, że wzbudzają ciekawość swiata. I o to nam przecież chodzi :-) > Więc takie miłe słowa od tak bliskiej mi "podróżniczo" Eurotroterki, to > doprawdy miła sprawa ! :D Bardzo się cieszę :D Często korzystam z 'forumowych' tras i rad, jeśli nie czynnie, to na pewno biernie. Wszystko skrzętnie notuję a wieczorami obkładam się mapami i atlasami (jednak elektroniczna mapa to nie to samo). Też mam na tym punkcie 'bzika'. > Nawet domyślam się, gdzie wybierzecie się w przyszłym roku, jakem bah7, hihi... Plany, planami, a potem coś się 'wydarza' i człowiek ląduje zupełnie gdzie indziej niż sobie cały rok planował... Ale za każdym razem jest zafascynowany... Pozdrowionka, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... IP: ProteriansZgNet:* 01.08.03, 20:48 Witaj Justynko ! > > Oglądając piękne fotki, które ilustrują Twoje podróże, czasem mam wrażenie, > że oglądam swój albumik... ;-) > Cieszę się, że Ci się podobają, tak jak Ty lubimy drogę :-) # Tylko u mnie - na podobnym do Twego tle - występuje przeważnie czynnik ludzki, zazwyczaj rodzaju blond... ;-) > ps. dobrze, że piszesz o swoim albumiku - też bym go chętnie obejrzała - > oczywiście pod kątem moich przyszłych podróży :-) Nie zauważyłam, żebyś > podawał adres # 3City, troszkę daleko od Twego miasteczka... > stronki gdzie Twoje cuda można znaleźć... A bardzo mi na tym zależy... > Zdjęcia mają to do siebie, że wzbudzają ciekawość swiata. I o to nam przecież > chodzi :-) # Jeśli bardzo, to może dostanę e-mail'ka od Ciebie ?... > > Więc takie miłe słowa od tak bliskiej mi "podróżniczo" Eurotroterki, to > > doprawdy miła sprawa ! :D > Bardzo się cieszę :D > Często korzystam z 'forumowych' tras i rad, jeśli nie czynnie, to na pewno > biernie. Wszystko skrzętnie notuję a wieczorami obkładam się mapami i > atlasami (jednak elektroniczna mapa to nie to samo). Też mam na tym > punkcie 'bzika'. # Ale na moim "samochodowym" wątku, niestety, Ciebie nie zauważyłem... > > Nawet domyślam się, gdzie wybierzecie się w przyszłym roku, jakem bah7, > hihi... > Plany, planami, a potem coś się 'wydarza' i człowiek ląduje zupełnie gdzie > indziej niż sobie cały rok planował... Ale za każdym razem jest > zafascynowany... # Nie jesteś ciekawa - gdzie ?, czy to jest oczywiste ?... :-))) Pozdrawiam serdecznie bah7 Odpowiedz Link Zgłoś