Dodaj do ulubionych

TROGLAV - Chorwacja- szukam informacji

29.07.03, 13:41
Znalazłam to na jakimś forum. Może ktoś pomoże:

Wybieram sie za kilka dni między innymi na Chorwację. Niemogę zdobyć
kompletnie żadnch informacji na temat tej najwyższej górki tego kraju.
Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: bah7 Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... IP: ProteriansZgNet:* 29.07.03, 20:11
      jita napisała:
      > Znalazłam to na jakimś forum. Może ktoś pomoże:
      > Wybieram sie za kilka dni między innymi na Chorwację. Niemogę zdobyć
      > kompletnie żadnch informacji na temat tej najwyższej górki tego kraju.
      > Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skoro tak głośno prosisz... :

1. Troglav [1.913 m] najlepiej ogląda się z lotu ptaka, nawet latem... :

www.cleuna.com/aeroklub/jedrenje3.htm

2. Ale niektórzy zdobyli go nawet zimą... :

free-st.hinet.hr/edo/troglav.htm

3. Tylko, niestety, po badaniach granicy HR z BiH okazało się, że... leży on
      ok. pół km po stronie Bośni, więc nie jest to już najwyższy szczyt
      Chorwacji... :

bubl.ac.uk/org/tacit/tac/tac34/globethe.htm

4. I obecnie mamy taką czołówkę górskich szczytów HR :

hrast.sumfak.hr/~hamilton/vrhovi1.html

5. A na lidera - Sinjal/Dinara [1.831 m] możemy zaplanować wspaniałą wędrówkę!!!

free-zg.hinet.hr/AlenDomanovac/

bah7

• jita Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... 30.07.03, 10:11
        Ogromne dzięki Bah!
        Jesteś wielki! :-)
        • Gość: bah7 Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... IP: ProteriansZgNet:* 30.07.03, 20:21
          eee... 1.81 m... :D

Justynko Miła !

Oglądając piękne fotki, które ilustrują Twoje podróże, czasem mam wrażenie, że
          oglądam swój albumik... ;-)
          Więc takie miłe słowa od tak bliskiej mi "podróżniczo" Eurotroterki, to
          doprawdy miła sprawa ! :D
          Nawet domyślam się, gdzie wybierzecie się w przyszłym roku, jakem bah7, hihi...

Pozdrawiam serdecznie

bah7
          • jita Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... 01.08.03, 11:30
            Gość portalu: bah7 napisał(a):

> eee... 1.81 m... :D

dla mnie wszyscy mający powyżej 1.52m są wielcy ;-)

Witam Cię serdecznie!

> Oglądając piękne fotki, które ilustrują Twoje podróże, czasem mam wrażenie,
            że oglądam swój albumik... ;-)

Cieszę się, że Ci się podobają
            tak jak Ty lubimy drogę :-)

ps. dobrze, że piszesz o swoim albumiku - też bym go chętnie obejrzała -
            oczywiście pod kątem moich przyszłych podróży :-) Nie zauważyłam, żebyś podawał
            adres stronki gdzie Twoje cuda można znaleźć... A bardzo mi na tym zależy...
            Zdjęcia mają to do siebie, że wzbudzają ciekawość swiata. I o to nam przecież
            chodzi :-)

> Więc takie miłe słowa od tak bliskiej mi "podróżniczo" Eurotroterki, to
            > doprawdy miła sprawa ! :D

Bardzo się cieszę :D
            Często korzystam z 'forumowych' tras i rad, jeśli nie czynnie, to na pewno
            biernie. Wszystko skrzętnie notuję a wieczorami obkładam się mapami i atlasami
            (jednak elektroniczna mapa to nie to samo). Też mam na tym punkcie 'bzika'.

> Nawet domyślam się, gdzie wybierzecie się w przyszłym roku, jakem bah7,
            hihi...

Plany, planami, a potem coś się 'wydarza' i człowiek ląduje zupełnie gdzie
            indziej niż sobie cały rok planował... Ale za każdym razem jest zafascynowany...

Pozdrowionka,
            Justyna
            • Gość: bah7 Re: TROGLAV - Chorwacja - szukam informacji... IP: ProteriansZgNet:* 01.08.03, 20:48
              Witaj Justynko !

> > Oglądając piękne fotki, które ilustrują Twoje podróże, czasem mam wrażenie,
              > że oglądam swój albumik... ;-)
              > Cieszę się, że Ci się podobają, tak jak Ty lubimy drogę :-)

# Tylko u mnie - na podobnym do Twego tle - występuje przeważnie czynnik
              ludzki, zazwyczaj rodzaju blond... ;-)

> ps. dobrze, że piszesz o swoim albumiku - też bym go chętnie obejrzała -
              > oczywiście pod kątem moich przyszłych podróży :-) Nie zauważyłam, żebyś
              > podawał adres

# 3City, troszkę daleko od Twego miasteczka...

> stronki gdzie Twoje cuda można znaleźć... A bardzo mi na tym zależy...
              > Zdjęcia mają to do siebie, że wzbudzają ciekawość swiata. I o to nam przecież
              > chodzi :-)

# Jeśli bardzo, to może dostanę e-mail'ka od Ciebie ?...

> > Więc takie miłe słowa od tak bliskiej mi "podróżniczo" Eurotroterki, to
              > > doprawdy miła sprawa ! :D
              > Bardzo się cieszę :D
              > Często korzystam z 'forumowych' tras i rad, jeśli nie czynnie, to na pewno
              > biernie. Wszystko skrzętnie notuję a wieczorami obkładam się mapami i
              > atlasami (jednak elektroniczna mapa to nie to samo). Też mam na tym
              > punkcie 'bzika'.

# Ale na moim "samochodowym" wątku, niestety, Ciebie nie zauważyłem...

> > Nawet domyślam się, gdzie wybierzecie się w przyszłym roku, jakem bah7,
              > hihi...
              > Plany, planami, a potem coś się 'wydarza' i człowiek ląduje zupełnie gdzie
              > indziej niż sobie cały rok planował... Ale za każdym razem jest
              > zafascynowany...

# Nie jesteś ciekawa - gdzie ?, czy to jest oczywiste ?... :-)))

Pozdrawiam serdecznie

bah7

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka