Dodaj do ulubionych

TAK NAS ROLUJA "WIELCY"!!! (TRIADA)

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 00:44
Gdybym, sama nie była w Chorwacji i nie widziala na wlasne oczy to bym nie
uwierzyla!
Pojechalam z biurem Hubtour że Szczecina za 1390 zl za 13 dni na wyspe Brac i
spotkalam tam wycieczke z Triady. Spali w tym samym dwugwiazdkowym hotelu,
jedli te same posilki i nawet mieli ta sama plaze i platne lezaki co ja. Fakt
zaplacili 100 zl mniej ale jak zobaczylam cene wycieczek falutatywnych to az
mnie zamurowalo! Zaczynaly się od 29 a konczyly na 38 euro! Ja to mialam w
cenie!! Oni jechali autokarem prosto do Chorwacji ja po drodze spalam pod
Brnem i Praga w drodze powrotnej i zwiedzalam Wieden, Prage i Jasnkinie
Macochy na Morawach!!! A na dodatek nie musialm placic jakiegos klimatycznego-
biuro zaplacilo to za mnie! Ludzie nie dajcie się zwariowac! Może warto
znalezc mniejsze, uczciwsze biura? Może nie musimy przeplacac? Nie dajmy się
wyzyskiwac molochom!
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: faraon Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: 217.153.7.* 12.08.03, 11:30
      Niby masz rację, ale nie do końca. Jeżeli znasz małe biuro i wiesz co i jak
      robią to możesz jechać. Jeżeli duży nabije Cie w butelkę to możesz sobie
      przynajmniej powalczyć, kiedys dostałem dodatkowe 500 zł znizki po kilku
      miesiącach korespondencji właśnie od Triady mimo, że tak naprawdę nie wiem czy
      mi sie należało. A z małym biurem miałem przygodę wiele lat temu na wycieczce
      handlowej do Włoch. Pani właścicielka wsiadła przed wyjazdem do autokaru i
      powiedziała, że każdy albo dopłaca albo wysiada, bo jej wzrosły koszty. I
      możesz sie co najwyżej troche powściekać.
    • Gość: neti Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.atm.com.pl 12.08.03, 12:08
      z każdą firmą/biurem można walczyć, nie tylko z dużymi. Czasem łatwiej jest
      wywalczyć coś od mniejszego biura, bo im zwykle jeszcze zależy na klientach
      podcza gdy te większe "jadą" już na wcześniej wyrobionej opinii.
      Ja nie korzystam z żadnych biur, wiem, że są takie przekręty, że wolę się uczyć
      na cudzych błędach. Nie chcę mieć zmarnowanych wakacji. Kiedy oglądam w
      telewizji tych wszystkich oszukanych wczasowiczów, to czasem mi nawet nie jest
      ich żal, podpisują wszystko co im się pod nos podsunie, nawet nie zadają
      żadnych pytań, a potem płaczą, że całe oszczędności wydali na 7 dni w Grecji
      czy jakimś innych miejscu. Przede wszystkim nie można dać się oszukać już na
      wstępie. Oczywiście jeśli ktoś w ostatniej chwili zmienia warunki umowy, to
      klienta nie można winić za to, ale ja się zawsze zastanawiam czy przypadkiem
      nie było jakiegoś dopisku tzw. drobnym druczkiem...? i coś mi się zdaje, że
      najczęściej takowy był...
      • Gość: Corina Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 21:01
        Faraonie przykro mi że miales pecha. A w najgorszym wypadku trzeba wplacac
        zlaiczke, ostatniego dnia reszte (biuro przeciez może przestac istniec w
        miedzyczasie) i brac wszystko na pismie. A potem ciagac sie po sadach jesli
        jest warto. Ale lepiej jest straszyc prasa i lokalna telewizja. Oni uwielbiaja
        latem takie watki...A jeśli male biuro jest ok. to można spokojnie od nich tez
        wydebnic zadoscuczynienie. I to o wiele prosciej bo nie musisz pisac miesiacami
        bo szef jest na miejscu. Zycze ci powodzenia i dobrych oczu przy czytaniu
        warunkow umowy.
        Pozdrawiam
        p.s a caly post jest dlatego zebysmy tak przestali ufac monopolista-oni sie
        jeszcze nie nachapali!
        • Gość: al Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.icpnet.pl 12.08.03, 22:51
          Oj ludziska ludziska, a do czego wam biura. Sami sobie zerganizujcie wyjazd.
    • Gość: Beata Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.net.hinet.hr 13.08.03, 09:34
      Ciesze sie Corina ze poruszylas ten watek, ja zanm przypadki gdzie rezydentki
      po powrocie z Chorwacji walizkami wiozly kase z fakultatywnych wycieczek min.
      do Triady.kazda rezydentka Triady dziennie dostaje dniowke 50 euro, + 10 % os
      sprzedanej wycieczki.

taksa klimatyczna jest obowiazek w calej Chorwacji i albo jest juz pobierana w
      Polsce, albo doplata na miejscu.Napewno zawsze ja placi klient, a nie biuro bo
      sa to znaczne stawki - dziennie od doroslej osoby 0,80 euro - 7 kuna, a w
      wrzesniu 0,60 euro.
      Pozdrawiam, Beata
      • Gość: tomeG Re: TAK NAS ROLUJA 'WIELCY'!!! (TRIADA) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 12:05
        Gość portalu: Beata napisał(a):

Napewno zawsze ja placi klient, a nie biuro bo
        > sa to znaczne stawki - dziennie od doroslej osoby 0,80 euro - 7 kuna, a w
        > wrzesniu 0,60 euro.

To znaczy, ze jadac z biurem place w hotelu oplate klimatyczna a nie
        rezydentowi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka