Dodaj do ulubionych

Do grecji camperem

IP: *.dsl.speedlinq.nl 25.05.08, 21:56
Chce wypozyczyc campera na 7dni i razem z dziewczyna jechac na urlop do grecji
zwiedzajac panstwa przez ktore bede przejezdzal Nie jestem do konca przekonany
czy jest to dobry pomysl tymbardziej ze caravaning jest mi troszke obcy
,jednak taki sposob spedzenia wakacji wydaje mi sie bardzo ciekawy
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: Do grecji camperem IP: *.knc.pl 25.05.08, 22:49
      Jeśli chcesz do Grecji jechać camperem ze zwiedzaniem po drodze i zrobić to w 7
      dni, to będzie to gonitwa. Pamiętaj, że camperem nie rozwiniesz takiej prędkości
      jak dobrą osobówką. Takim autem podróżuje sie statecznie i powoli. Szkoda, że
      nie napisałeś jeszcze z której części IVRP startujesz. W mojej ocenie na
      spokojną podróż do Grecji w jedna stronę z Polski centralnej trzeba liczyć 3
      dni. Do Aten jest z Wawy ponad 2200, dzielone przez 3 daje ponad 700km dziennie.
      To jest spokojnie 8-10h w aucie na dzień. Na pewno zaraz odezwie się ktoś, kto
      ciurkiem jechał 2000 przez 26h i udało mu się, ale chyba nie o to chodzi?
      Jeśli ja miałbym 7 dni, i chodziłoby o zwiedzanie, to wybrałbym krótsza trasę.
      Np: Słowacki Raj-Budapeszt-Balaton(dzień lub dwa odpoczynku)-Wiedeń-Praga. Nawet
      taka trasa to dośc dużo.
    • Gość: o Re: Do grecji camperem IP: *.knc.pl 25.05.08, 23:01
      Dodam jeszcze, że podróżując camperem albo z namiotem można poznać smak wolności
      i trasę planować na gorąco. Wstajesz rano, przeciągasz się i patrzysz: ładna
      pogoda, to zostaniemy jeszcze, żeby obejrzeć to albo tamto. Pada - eee....,
      zwijamy się. Może skoczymy do Wiednia na kawę, a może lepiej do Pilzna na piwo?
      Ja lubię tak jeździć. Z grubsza tylko przed wyprawą zakreślam rejon
      zainteresowań. Badam, co jest ciekawego do zobaczenia i zabieram mnóstwo map i
      przewodników. Z zabranych materiałów 70% jest na wszelki wypadek, w razie gdyby
      zachciało sie akurat tam pojechać. Ale bez przewodnika tez można przeżyć,
      ewentualnie kupić na miejscu, albo wziąc parę folderów z it.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka