Dodaj do ulubionych

Baśka Voda - domki URANIA

16.06.08, 10:08
Witam serdecznie!
Jadę w tym roku do Baśkiej Vody do domków Urania. Prosze o jakies
informacje dotyczące tych domków oraz samego ośrodka. Interesuje
mnie wyposarzenie domków oraz ich standard, interesuje mnie również
jak wygląda sprawa z wyżywnieniem smaczne czy niebardzo :)
Proszę rónież o infomracje dotyczace plazy w pobliżu ośrodka,
kamienie czy drobny żwirek oraz jakieś informacje dotyczace samej
miejscowości, co warto zobaczyć, gdzie warto zjeść, jakie ceny na
miejscu.
Czekam na jak najwięcej informacji i za wszystkie z góry bardzo
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • jzk77 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.06.08, 11:21
      Pokoje w domkach są skromne ( 2 pokoje na domek )
      Jedzenie było przeciętne. My byliśmy z Neckermann to mieliśmy szwedzki bufet, ci
      co byli z Fischera mieli to co podał kucharz przy ladzie.
      Na brzegu plaży jest dyskoteka, dlatego radzę poprosić o domek w głębi.
      A poza tym, to Baszka Voda ma uroczą plażę, jest gdzie spacerować i spędzać
      wieczory.
      Są wycieczki na wyspy Hvar i Brać.
      W sierpniu też jadę do Chorwacji gdyż jej uroku nie są w stanie przyćmić żadne
      niedogodności a łóżka są wygodne.
      Przyjemnego pobytu.
      • Gość: Igo Re: Baśka Voda - domki URANIA IP: *.chello.pl 08.07.08, 17:45
        Czy są jakieś inne dyskoteki w Baska Voda, jest to miejscowość rozrywkowa czy raczej spokojna?
    • betty842 Podbijam! 15.11.15, 14:37
      Czy ktoś w ostatnim czasie był ośrodku Urania? Domki ** więc nie spodziewam się luksusów.Może być skromnie,byle czysto.Wybraliśmy opcję z klimatyzacją więc jeśli będą upały to chyba nie uprzykrzą nam wakacji. Wyżywienie ma być FB czyli 3 posiłki w formie szwedzkiego stołu.I tu jestem ciekawa jakie będzie jedzienie-wiadomo nie oczekuję jakiś wyszukanych dań ale żeby chociaż w miarę dobre było:). Czy na terenie ośrodka jest jakiś plac zabaw dla dzieci?
      • Gość: Mirella69 Re: Podbijam! IP: *.play-internet.pl 17.11.15, 14:10
        Witam. Ją byłam w tym roku na przełomie sierpnia i września w domkach. Od pracowników biura dowiedziałam sie, że domki są skromne i sa, ale i tak bylam zaskoczona, ze jest az tak fajnie:) piękna okolica, plaża żwirkowa, animacje, dyskoteki i muzyka na żywo, a Baśka Voda jak do tej pory najlepsza. Mój mąz jest kucharzem i jedzenie bardzo mu smakowalo, jak na obiekt 2**naprawdę jest z czego wybrać oprócz bufetu szwedzkiego jeszcze dodatkowy posilek. W tym roku mamy zarezerwowane domki, ale tym razem z klimatyzacja i wyżywieniem all inclusive. Jeżeli ktoś lubi ciszę i spokój faktycznie domki bliżej morza nie są dla niego. My lubimy nocne życie Baski Vody:)
        • betty842 Re: Podbijam! 17.11.15, 19:56
          Oj,ale Ci dziękuję za odpowiedź! Nie spodziewałam się,że ktoś odpowie bo o tym czasie forum cieszy się średnim zainteresowaniem,dopiero koło marca kwietnia tu się ożywia. A macie mieć wyżywienie All inclusie czy All inclusive LIGHT? Bo my mamy mieć "light".Nie wiedziałam co to jest i sobie wygooglowałam i to nic innego jak 3 posiłki w formie szwedzkiego stołu z nieograniczonymi napojami ale tylko do posiłku.Czyli pomiędzy posiłkami nie można dostać napojów jak to jest w normalnym All inclusive. Ale wg mnie i tak oferta jest bardzo atrakcyjna. Cieszę się że fajnie wspominacie pobyt w tym ośrodku. My nie jesteśmy wybredni więc myślę,że też nam się spodoba :).
          A jest jakiś plac zabaw? A te animacje to jak wyglądają? Bo mamy dwóch synów (w tej chwili mają 4,5 i 8 lat) i tak się zastanawiam czy na terenie ośrodka znajdą sobie jakieś zajęcie.
          • Gość: Mirella69 Re: Podbijam! IP: *.play-internet.pl 18.11.15, 18:38
            W zeszłym roku była tylko możliwość z 2 posiłkami, a w tym roku jest ten light, nam 2 posiłki w zupełności wystarczyły, ale w tym roku nie ma innego wyboru.
            Ja bylam tylko z mężem, ale widziałam, że było boisko do minigolfa i na tarasie restauracji codziennie odbywały się wieczorne animacje, a z tego co wiem od znajomych, ktorych tam poznśmy i byli z dziecmi przez cały dzień są organizowane gry i zabawy więc chyba się nie nudzą
            • betty842 Re: Podbijam! 18.11.15, 21:18
              Dzięki :)
    • betty842 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.08.16, 10:09
      Jako że sama szukałam informacji na temat domków Urania a kilka dni temu stamtąd wróciłam postanowiłam też napisać parę zdań w tym temacie.Więc tak,faktycznie pokoje są skromnie urządzone i raczej małe.Byliśmy z dwóją dzieci ale łóżka były 3 tzn jedno małżeńskie i jedno pojedyncze. Wiedzieliśmy,że dla młodszego łóżka nie będzie więc zabraliśmy mu dmuchany materac który tak akurat zmieścił się pomiędzy łóżkiem małżeńskim a łóżkiem pojedynczym i tam sobie młody wygodnie spał.Tak jak pisałam pokój był niewielki ale wychodzimy z założenia,że nie po to jedziemy na wczasy,żeby w pokoju siedzieć wiec na nocleg jest ok. Mieliśmy pokój na parterze i dosyć mocno było słychać kroki ludzi chodzących "nad nami" a że lubię spać w ciszy zabezpieczyłam się na wypadek hałasu i zabrałam "stopery" do uszu więc spało mi się rewelacyjnie ale np dzieciom kompletnie nie przeszkadzało,ze ktoś tam nad nimi chodzi czy wodę w toalecie spuszcza.Ale jak ktoś ma wrażliwe uszy to radzę wybrać pokój na piętrze.Domki są dosyć gęsto położone więc nie ma co liczyć na widok na morze.My akurat tak pechowo trafiliśmy,że dostaliśmy domek z widokiem...na drugi domek (tylną ścianę) ale to chyba tylko nasz domek tak miał bo inne były tak na przemiennie postawione. Ale nam to nie przeszkadzało bo tak jak pisałam nie po to przyjechaliśmy na wczasy,zeby siedzieć w pokoju czy na tarasie (mamy piękny taras w domu wiec siedzenie na tarasie mamy na codzień ;) ). Pokoje są codzienne sprzątane i wymieniane są rączniki.Wyżywienie all inclusive light czyli 3 posiłki dziennie w formie szwedzkiego stołu plus nieograniczone napoje w tym piwo i wino.Jedzenie bardzo dobre ale troszkę monotonne. Do plaży bliziutko.Plaża jest żwirkowa o różnej grubości żwirku od większych kamieni to bardzo drobnego żwirku przechodzącego w jakby grubszy piasek.Buty do wody w przypadku dzieci sie nie sprawdziły bo kiedy wchodziły do wody (w tym miejscu był najdrobniejszy żwirek) to drobniuteńkie kamyczki dostawały się do butów więc co chwilę musiały buty zdejmować,żeby wysypać kamyczki.Więc buty do wody muszą bardzo szczelnie przylegać do stopy,żeby kamyczki się nie dostały. Sama Baska Voda bardzo urokliwa. Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu w bungalowach Urania.Za taką cenę warto.Ale jeśli ktoś oczekuje luksusów to niestety musi poszukać sobie hotelu 4* który wyjdzie go raz drożej albo wynająć apartament i stołować się na mieście co też tanie nie jest.
      • wislok1 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.08.16, 16:48
        Ładna recenzja
        Ta te domki wyglądają ?
        q-ec.bstatic.com/images/hotel/max400/597/59792533.jpg
      • wislok1 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.08.16, 17:53
        Za taką cenę warto ? Czyli za jaką ?
        Tak się pytam z ciekawości

Napoje do posiłków w cenie to generalnie dobry pomysł. Na pewno bardziej się opłaca pobyt z wykupionym wyżywieniem niż codzienne stołowanie się w konobach.
        Za all inclusive nie przepadam, bo trudno wtedy pojechać na dłuższą wycieczkę. Zaczyna działać mechanizm psychologiczny : "jak już zapłaciliśmy za obiady, to szkoda je stracić i wydawać dodatkowe pieniądze". Ale to jest oczywiście kwestia gustu.
        All inclusive ultra to nieograniczony dostęp do alkoholu i innych napojów od rana do wieczora.
        Była taka opcja w tym hotelu na Malcie, gdzie byliśmy. Ale bardzo mało osób z tego korzystało, bo trzeba było dopłacić bardzo dużą kwotę, alkohole były markowe, żadne wódki robione z myszy. Ci co z tego skorzystali mieli oczywiście specjalne opaski, przeważnie byli widoczni w okolicach baru na plaży i bau na basenie, w stanie wskazującym
        • betty842 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.08.16, 19:28
          Tak,to te domki z linku. Jeśli chodzi o cenę to jechaliśmy z biurem podroży (czeskim) i za rodzinę 2+2 (dzieci 5 i 9 lat) zapłaciliśmy 5 tysięcy za pełnych 8 dni (od soboty rana do następnej soboty wieczora). W tej cenie mieliśmy przejazd autokarem i pobyt z wyżywieniem. Na pewno bardziej opłaca się jechać rodzinie z dziećmi bo pobyt dzieci do lat 12 w tym obiekcie jest darmowy więc my płaciliśmy za dzieci 350zł/dziecko za przejazd. Za nas było jakoś po 2 tysiące. Tak więc myślę,że 5 tysiecy za naszą czwórkę to niedużo (500zł przepuściliśmy na "pierdoły").
          • betty842 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.08.16, 19:34
            Aha,jeśli chodzi o nieograniczone napoje to były one tylko do posiłków (dlatego all inclusive light). Ale nie wiem czemu,mimo temperatury 30 st nie chciało nam się pić. Kupiliśmy na miejscu butelkę wody (bo nasze dzieci tylko wodę niegazowaną piją) a potem spróbowałam kranówy a że w smaku była ok to piliśmy kranówę ALE w bardzo małych ilościach bo po prostu nie chciało nam się pić-może to co wypijaliśmy do posiłków nam wystarczało,nie wiem...
            • wislok1 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.08.16, 19:38
              No, ciekawe
              • wislok1 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.08.16, 20:23
                Napoje na plażę to nie problem, zawsze można kupić w sklepie
          • wislok1 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.08.16, 19:42
            Cena nie była zła. Przejazd autem też nie jest za darmo.
            W Chorwacji noclegi w hotelach są przeważnie dużo droższe...
            • wislok1 Re: Baśka Voda - domki URANIA 16.08.16, 21:02
              Obiekt w booking ma średnią ocen 6,5, czyli niezłą jak na hotel **
              Recenzja jest ok, bez ściemy,
              Jak ktoś się spodziewa, że ** to są luksusy, to jest naiwny, delikatnie mówiąc

Gratuluję udanych wczasów ! ! !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka