hugo_linka 25.06.08, 11:27 Czy ktoś próbował przeprawić się promem z Jablonca na Rab w sobotni ranek w sezonie ok. 10 - 11 godziny? Jak długa jest kolejka? Ile trzeba czekać na wjazd na prom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megis1 Re: Prom na RAB 25.06.08, 12:05 Ja próbowałam w zeszłym roku w sobote własnie, i nawet sie przeprawiłam. Bylo to wprawdzie po poludniu,ale przy sobocie korki sa cały dzien bo zmiana turnusów. Stalismy w kolejce ok. 4 h w 40 st. upale. Gdy zpobaczyłam ten niekończący sie sznur samochodów do przeprawy, załamałam się i odechciało mi sie wypoczynku, ale cóz nie było wyjscia trzeba było uzbroic sie w cierpliwosc i juz. A na miejscu zapomniałam o podrózy. Wracalismy tez w sobotę ok. 11, zeby wydostac sie z wyspy stalismy ok. 3 h. Natomiast korek jaki zobaczyłam z drugiej strony (tych chetnych do przeprawy na wyspę) oszacowałam po doswiadczeniach na jakies 6 godz. stania. Odpowiedz Link Zgłoś
d-manek Re: Prom na RAB 25.06.08, 22:35 Mysle ze swoje odczekasz.Sobota to nie najlepszy pomysl na przeprawe.Ja tez jade na Rab ale dzien wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Prom na RAB IP: *.aster.pl 04.07.08, 23:57 my będziemy się przeprawiać w niedzielę (pewnie koło południa) - będzie lepiej czy gorzej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Prom na RAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 10:34 Nie ma wielkiego problemu, 2 promy kursują non stop, wahadłowo. W sobotę może się zdarzyc że trzeba będzie trochę poczekac-wymiana turnusów. Koszt przeprawy w jedną stronę: samochód osobowy z kierowcą 105 kun, każda dodatkowa osoba 15 kun. Wjeżdzając do Jablanca trzeba dobrze patrzec na znaki kierujące do promu, trochę słabe oznakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Prom na RAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 10:56 Zapomniałem dopisac ze dziecko do 7 lat również bezpłatnie. Szczegóły odnośnie rozkładu www.rapska-plovidba.hr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Prom na RAB IP: *.asus.com 07.07.08, 12:31 W zeszłym roku sobota połowa lipca ok godz. 16 to czas oczekiwania 4 godziny z niemiłosiernym upale. Powrót ok 11 przed południem ok 3 godz. stania. Podobno im bliżej wieczora tym kolejka krótsza. Ok 20 czas oczekiwania to ok 1 godz. Kursowały 4 promy non stop be żadnego rozkładu, tzn nie czekając na godzinę odpłynięcia. Auta zjeżdżały i kolejne wjeżdżały i od razu odpływał (niewiele mogły zrobić wobec armii turystów). W czasie zmiany turnusów rozkład nie obowiązuje, odpływają co kilkanaście minut. Szerokiej drogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hugo_linka Re: Prom na RAB 07.07.08, 13:22 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Pooglądałam sobie przez kamerkę internetową jak wyglądała droga i kolejka na prom przez ostatnie 2 soboty. Dodatkowo Wasze opinie... Skutecznie mnie odwiedliście od pomysłu wyjazdu na wyspę Rab w sobotę w sezonie. Mając w samochodzie m.in. 3 latka, każda godzina bezczynna ciągnie się niemiłosiernie. Mamy już rezerwację apartamentu w Ninie. Mam nadzieję, że podróż minie bez problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
canooe Re: Prom na RAB 08.07.08, 00:03 A czy przeprawie promem konieczne jest posiadanie KUN czy można płacić kartą lub EURO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Prom na RAB IP: *.crowley.pl 08.07.08, 10:34 a gdzie znaleźć ten podgląd kamerą ? czy w niedzielę mam szansę na krótszy korek ? niestety mamy już rezerwację na rabie, więc nie zrezygnuję z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logob Re: Prom na RAB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 13:01 www.chorwackie.pl/kvarner-pl/pogoda-kamery-on-line.html Odpowiedz Link Zgłoś
hugo_linka Re: Prom na RAB 08.07.08, 19:36 www.hak.hr/map2/map2en.aspx?l=21 Ja oglądałam tutaj. Można obejrzeć oba kierunki. Powrót z wyspy na prom też nie wygląda różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALDEK Re: Prom na RAB IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.07.08, 15:14 A dlaczego chcecie sie przeprawiać na Rab od strony stałego lądu , przecież możecie jechać na wyspe KRK miejscowosć Baska prom na RAB .Cena wyższa ale kolejki mniejsze. Pozatym oszczędzasz czas ,jadąc starą jardanką która jest zatłoczona i zakorkowana i do tego bardzo kręta dużo tracisz paliwa i czasu .Prom kursuje w Basce co godzine rejs po morzu trwa około 2 h .Sama przyjemność .Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
canooe Re: Prom na RAB 11.07.08, 07:31 Dość ciekawa propozycja z tą przeprawą z KRK na RAB. A pamiętasz może jak był koszt promu. Wato by było się w ten sposób przeprawić i ile faktycznie w sezonie i to w Niedzielny ranek są małe kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALDEK Re: Prom na RAB IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.07.08, 16:16 Jest stronka internetowa ceny, godziny rejsów tylko sorki nie pamietam tej strony.Napewno jest drożej niż ze stałego lądu.Powodzenia!!! acha widziałem strone z promami w Chorwacji na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efka Re: Prom na RAB IP: *.ists.pl 08.08.08, 21:31 Witajcie, A jak jest z niedzielnym porankiem? Wyjedziemy z Krakowa w sobotę wieczór (jedziemy przez noc ze względu na rocznego szkraba) i sądzimy, że na Rab będziemy się przeprawiać w niedzielę rano, ok. 7- 8... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efka Re: Prom na RAB IP: *.ists.pl 10.08.08, 23:23 Ponawiam pytanie :) Może jednak ktoś się przeprawiał w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś