Dodaj do ulubionych

Podróż do Chorwacji przez Węgry

IP: 212.244.164.* 14.10.08, 02:26
Jeżdzicie do Chorwacji przez Węgry? Są tam motele przy trasach?
Obserwuj wątek
    • Gość: maresz Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 08:13
      Ja zawsze jadę przez Węgry i BiH. Z motelami nie ma problemu.
      Zazwyczaj śpimy gdzieś w Bośni. Ceny od 25E.
      • Gość: tom Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: *.stella.net.pl 14.10.08, 12:43
        pytanie jest bez sensu zupełnie. Napisz, jaki jest punkt startu w Polsce: np.
        Sanok czy Międzyzdroje, Lublin czy Żagań? Zależy, dokąd jedziesz - pod
        Dubrovnik, w środek Dalmacji, na Kvarner czy w okolice Puli. Także przez Węgry
        można jeździć bardzo różnymi trasami, np. przez Milhost i autostradami M3/M7 ze
        wschodniej Polski, albo zwykłymi drogami przez przejście Sahy, np. z okolic
        Krakowa, można jeździć przez Budapest i wzdłuż Balatonu, gdzie nietrudno o
        nocleg, i można Budapest i Balaton z daleka lub bliska omijać. dobór trasy
        zależy od tego, skąd i dokąd ma prowadzić.
        • Gość: Jack Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: 212.244.164.* 14.10.08, 22:18
          Jedziemy na wyspę Rab, jesteśmy z Lublina z Lublina, nasza trasa to zachodnie
          Węgry i tam jesteśmy ciekawi czy znajdziemy motel przy trasie
          • Gość: tom Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: *.stella.net.pl 15.10.08, 11:56
            Sądzę, że z Lublina najprostszą dla Was trasą jest ta, która prowadzi
            "dziewiętnastką" do Barwinka, potem przez Presov i Kosice do przejścia
            granicznego Milhost, stąd - do Miskolca. Przed tym miastem wjedziecie na
            autostradę M30, która potem przechodzi w M3, która zaprowadzi was do Budapestu.
            To miasto trzeba przeryć przez samo centrum, co jest dość kłopotliwe i oznacza
            jakieś trzy kwadranse stresu. W Budapescie łapiecie juz kierunek na M7, co nie
            jest proste (kierunek ten pojawia się, potem ginie, znów się pojawia, a w
            międzyczasie są odcinki przejeżdżane M0 lub nawet M5. Słowem - bałagan
            wymagający dużego skupienia kierowcy i pilota na pokładzie samochodu. Jadąc M-7
            w kierunku Balatonu masz duży wybór: możesz zjechać z autostrady nad Balaton,
            gdzie znajdziesz bez trudu nocleg praktycznie w każdej miejscowości, np. w
            Siofok. Jak nie - znajdziesz sporo hoteli z Szekesfehervar, a w ostateczności -
            tuż przed przejściem granicznym Letenye/Gorican, niedaleko Nagykanizszy. Tu masz
            link do nich:
            www.travelport.hu/szallas/EHotel.vd?ml=31&mi=1&xcnl25909&prf=24
            motel jest przy samej trasie, z autostrady są oznaczenia zjazdowe do niego. Ceny
            - podobne jak w Chorwacji.
            • Gość: Jack Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: 212.244.164.* 16.10.08, 07:25
              Dzięki Tom, ale chodziło mi o jakiś MOTELik przy trasie a nie o Hotel, hotele są
              zawsze droższe od moteli
              • Gość: Czarny Prezydent Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 21:54
                Jeśli jedziecie z Lublina to tak jak kolega wyżej napisał przez Barwinek. Jeśli
                wyjedziecie z Lublina po około 10 h będziecie w Chorwacji można tam zjechać I
                zjazdem / izlaz i poszukać noclegu w okolicznych miasteczkach Prelog Cakowec
                jest kilka miejsc. Cena dla 2 dorosłych i dziecka lat 3 + śniadanie rano 42 Euro
                • Gość: tom Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: 212.244.164.* 18.10.08, 15:03
                  a ja jadę z torunia i też planuję nocleg na węgrzech, gdzie proponujecie ?
    • Gość: tucha Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: 212.244.164.* 18.10.08, 18:09
      ja też się wybieram ze środkowej polski i też jestem ciekawa jakieś ciekawej
      noclegowni po trasie, najlepiej właśnie na słowacji lub na węgrzech. Jak by ktoś
      znał jakiś ciekawy motelik, to bardzo proszę.
      • Gość: Skrawek Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: *.bsb.vectranet.pl 19.10.08, 09:20
        Dla Panstwa z Torunia i z Centralnej Polski dla was bardzo dobrym punktem
        noclegu i odpoczynku jest miasteczko Zalakarosz mnustwo tanich kwater, i super
        zabawa na pieknych termalnych basenach,szczegolnie jezeli jedziecie z dziecmi
        • hepik1 Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry 19.10.08, 10:05
          Lenti -aquatermalpark praktycznie na granicy węgiersko-słoweńskiej...na Wegrzech sie kapiemy i śpimy ,na Słowenii tankujemy najtansze paliwo (1,13 eu za benzynę 95)
          www.lentifurdo.hu/eng/fun+and+wellness
          www.nocowanie.pl/wegry/noclegi/lenti/
        • Gość: tucha Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: 212.244.164.* 19.10.08, 10:20
          Dzięki Skrawek za odpowiedż, powiedz mi jak te kwatery są oznaczone i w jakim
          języku można się tam dogadać z właścicielami. A jak wyglądają trasy na węgrzech ?
          • Gość: tom Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry IP: *.stella.net.pl 19.10.08, 13:54
            szukaj tabliczek/reklamek/napisów typu PANZIO, ZIMMER, ROOMS. Dogadywać próbuj
            się w każdym języku. Teoretycznie znają angielski i niemiecki, praktycznie
            różnie z tym jest, nawet w motelach i hotelach. Bywa, że musisz pokazywać palcem
            w jadłospisie co chcesz zamówić, bo nie kumają albo udaja że nie kumają. No,
            chyba że naumiesz się hungarskiego - przynajmniej w zakresie turystycznego
            minimum ;-))
        • muzyk1964 Re: Podróż do Chorwacji przez Węgry- Zalakaros 19.10.08, 19:07
          W lipcu korzystałem na Węgrzech z noclegu, który kiedyś polecił mi
          jeden forumowicz i śmiało mogę go polecić dalej. Jeżeli jedziesz
          autostradą w stronę Letenye polecam nocleg w Zalakaros (to taki mały
          Ciechocinek) ul. Liget utca 37. Około 15 km przed Nagykanizsa. Pani
          nazywa się Svetlana Luca. Bardzo sympatyczna i mówi po angielsku. To
          jest mail do niej: G.Urmossy@axelero.hu . Bardzo dobry kontakt
          mailowy po angielsku. W cenie 12 EURO od osoby dorosłej i 6 EURO od
          dziecka dla pięciu osób otrzymaliśmy do dyspozycji dwa pokoje. W
          każdym pokoju łazienka i aneks kuchenny (lodówka, kuchenka
          elektryczna, czajnik bezprzewodowy, naczynia)
          Najlepiej wpisz te dane na ViaMichelin, a doprowadzi cię pod sam dom.
          Zjazd z autostrady i jakieś 3-4 km. Będziesz jechał główną ulicą w
          miasteczku ,zostaw hotele i jedź dalej na skrzyżowaniu po prawej
          będą sklepiki po lewej lodziarnia za nią druga uliczka w lewo domy
          prywatne pełno zimmer frei :))Obok jest knajpka z polskim menu ,
          jeśli nie tam to znajdziesz coś innego
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka