mirciek 04.02.09, 21:35 Wybieram sie w tym roku . Ktoś zna tą miejscowość? Wszelkie opinnie mile widziane. Z góry dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kir Re: Lokva Rogoznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 20:09 Lokva to mała miejscowość na drodze (jardance) za Splitem a przed Makarską. Kiedys to było może kilka chałup ale teraz jest to przylepiona do zbocza osada turystyczna kilkadziesiąt domów. Przez środek przebiega jardanka. Jest jeden duży kemp i dość długa ładna żwirowa plaża. Poza nią dzikie skałki. Jest kilak miejsc gdzie można coś zjeść - ja byłem dość dawno były 2 knajpy i bar na kempie, sa 2 małe sklepiki. Nie ma za bardoz gdzie chodzić na spacery. Fajne życie podwodne poza opisaną plażą - ja widziałem małe ślimaki nagoskrzelne na klifie koło kampu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lokva Rogoznica IP: *.2.142.158.tvksmp.pl 15.04.09, 23:17 Jeżeli szukasz ciszy i spokoju to wybrałeś idealne miejsce. Do tego naprawdę fajna i szeroka plaża. Ale wieczorami nie ma za bardzo co robić, na spacer nie ma gdzie wyjść, brak też rozrywek dla dzieci. Ale zawsze można podjechać do Breli albo Baśki Vody - to kurorty, dużo ludzi i straganów. Ostatnio widziałem nawet stronę www.lokvarogoznica.pl ale za wiele informacji tam nie znalazłem. Plażę w Lokvie polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś