Gość: ze miasta IP: 94.254.161.* 14.02.09, 15:43 gdzie lepiej, ciekawiej, bardziej warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbynek Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic IP: *.plock.mm.pl 14.02.09, 16:08 Orebic, Brela, Tucepi tylko nie Makarska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic IP: *.streamcn.pl 14.02.09, 16:22 Nie wiem co preferujesz ,czego oczekujesz to napiszę tak -w mojej opinii Orebic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic IP: *.acn.waw.pl 15.02.09, 10:39 Jeżeli lubisz tłum, zgiełk, bazar z chińskimi pamiątkami, pizzę w kawałkach i hamburgery wzdłuż plaży - to Makarska. Na plaży głowa na głowie, ręcznik na ręczniku, biegające dzieci, wrzeszczący współplażowicze. W Orebicu też to wszystko jest tylko powiedzmy jakieś 30%-50% Makarskiej. Dla mnie Makarska odpada nawet gdyby mi za to płacili, ale w Orebicu zatrzymać się też bym nie chciała. Jest fajny, żeby do niego podjechać wieczorem, zjeść kolacje w knajpie, lody, pospacerować i tyle. Plaża nieakceptowalna, kwatery w większości jednak z kiepskim widokiem na inne domy. Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: do aska IP: *.plock.mm.pl 15.02.09, 19:11 wszędzie są różne kwatery te 50m od morza jak i te dalej,tak i jest w Orebicu.Są także kwatery przy wieżdzie do Orebica z dobrymi widokami nie mówiąc już o kwaterach wzdłuż całej promenady - wię nie wiem czy mówimy o tym samym Orebicu.Plaża jest i piaszczysta, i zacieniona,i żwirowa, i kamieniasta/zależy w którym miejscu/ wnioskuję z twojej wypowiedzi, że nie we wszystkich tych miejscach byłaś - a do tego są piękne plaże w okolicy .Nie mówię, że każdemu Orebic może odpowiada - ale biorąc pod uwagę bliskośc Korculi/wspaniały widok na nią z okolic klasztoru/,Stonu,Dubrownika jest to dobre miejce na wczasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska do zbynek :) IP: 195.85.249.* 16.02.09, 10:06 Ależ ja nie odmawiam Orebicowi atrakcyjności. Tylko to nie jest atrakcyjne dla mnie. Wolę mniejszą miejscowość gdzieś w okolicy - bo Peljesac jest najpiękniejszy w Cro - wtedy mogę mieszkać w domu tzw. "first line to sea" gdzie na plażę przychodzą najwyzej mieszkańcy mojego domu i ich ogólna liczba jest mniejsza niż 15-20 osób. I wtedy mam bazę wypadową na Korculę, Mljet, do Stonu, Dubrovnika, Mostaru. Orebic - tak - ale tylko jako miejsce, do którego jedzie się zjeść obiadek w knajpie (Amfora!), przejść sie promenadą, zjeść lody i zostawić samochód płynąc na starówkę Korculi. I tyle. Nie chciałabym mieszkać w nim bo jest jak na moje wymagania zbyt zatłoczony. Pozdrawiam, Aśka PS. Znam Twoje wpisy na forum jako gorącego orędownika Orebica - ale słowo honoru naprawdę są w Cro miejsca ładniejsze :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic 16.02.09, 08:39 > Dla mnie Makarska odpada nawet gdyby mi za to płacili, Święte słowa. Czekam z utęsknieniem, aż przedłużona autostrada pozwoli ominąć Makarską. Mam nadzieję, że już w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic IP: *.streamcn.pl 15.02.09, 12:28 Autor watku nic nie pisze czego oczekuje,gdzie mieszka c,zy w apartamencie czy w hotelu, w jakim okresie więc trudno coś konkretnego podpowiadac ale pieknie jest kilka km za Orebicem ,Perna, Kucisce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: do JJ IP: 83.230.117.* 23.04.09, 16:51 przestancie opowiadac jak w kuciste i pernie jest ladnie, bo jak zaczna tlumy turystow tam przyjezdzac to sie druga makarska zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BG Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic IP: *.chello.pl 28.04.09, 23:31 Nigdy Orebic. Bylem tam caly tydzien i nie polecam. Miasteczko zapyziale, bez zabytkow, kiepskia i brudna jedna piaszczysta plaza (poza centrum), a pozostale plaze to same skaly i betony. Orebic to tylko tranzyt - prom na Korcule, nic wiecej. Zdecydowanie polecam Makarska Riwiere i jej perelki: Brele, Baske Vode i Tucepi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 20:41 Orebic nas nie oczarował{byliśmy w tamtym roku} sam półwysep ładny,trochę dziki,dla mnie promenada żadna,znam lepsze,plaże takie sobie.Pewnie jeszcze kiedyś odwiedzę półwysep ale nie Orebic,chyba że przejazdem.Makarska głośna hałaśliwa i nie dla mnie,poszukałbym innego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
fue Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic 30.04.09, 18:58 Makarska jest duża i rozrywkowa i piekna:) w miniaturze i na mniejszą skalę polecam Baśke Vode albo Podgore! ja jezdżę zawsze z SUMADĄ! polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic IP: *.elblag.vectranet.pl 03.05.09, 20:08 z orebica jest blisko na najwspanialszą plażę DIVA. Jest ona oddalona około 15 km od Orebica ale warto, widki zapierające dech w piersiach, kolor, czystosc wody zachecaj do zabawy, nurkowania i cos jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Prosze o pomoc Makarska czy Orebic 06.05.09, 10:33 > Makarska czy Orebic... W nocy - Makarska. > z orebica jest blisko na najwspanialszą plażę DIVA. Divna. > oddalona około 15 km od Orebica... 25 km. > cos jeszcze... ? Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś