Dodaj do ulubionych

którą drogę wybrać ???

22.06.09, 14:53
jak w temacie. Interesuje mnie który wariant wybrać. Jadąc od Częstochowy czy
jechać na Słowację do Ziliny i dalej na Bratysławę i Wiedeń. Czy być może
wybrać wariant przez Czechy (jak tak to którędy) na Wiedeń. Z dalszymi
odcinkami już nie mam dylematów.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kokotech Re: którą drogę wybrać ??? 22.06.09, 17:47
      witam tez sie wybieram w 2 połowie lipca mozesz powiedzieć do kąd
      jedziesz, i jaką trasa własnie ta zagraniczna czesc mnie interesuje
      szczerze powiedziawszy to nie wiem jaki cel wybrac .
      Pozdrawiam.
      • pawkur Re: którą drogę wybrać ??? 22.06.09, 18:09
        jedziemy (03.07) do Baśki na wyspie Krk (w drugim tygodniu do Makarskiej). No i
        nie wiem jaki mam wybrać wariant na odcinku do Wiednia. Dalej trasa to na Graz -
        Maribor - Ljubljana - Postojna - Rijeka - Baśka. W zeszłym roku jechałem przez
        Słowację (Zilinę). Od rzeczonej Ziliny jedzie się spoko ale trochę jest średniej
        jakości drogi do wjazdu na autostradę w okolicy Ziliny. Dlatego zacząłem się
        zastanawiać nad wariantem przez Czechy do Wiednia. No i czekam aż ktoś coś
        napisze o drodze przez Czechy ???
        • lesio5 Re: którą drogę wybrać ??? 22.06.09, 18:27
          Jadac przez Czechy musisz zaliczyc duzy ruch na waskim odcinku Frydek-Mistek - Ołomuniec, Brno - Wiedeń oraz musisz zaliczyc Wieden.
          Jadac przez Zyline masz kiepskie tylko niewielkie odcinki od Trzyńca do Jabłonkowa i zaraz za granicasłowacka w Svircinovcu. Czeski Cieszyn, Jabłonków, Mosty koło Jabłonkowa oraz Czadca maja juz swoje obwodnice i nie mitrezy sie czasu w miastach.
          Od Zyliny do wjazdu na autostrade tez jest juz zrobiona droga o 2 pasach ruchu. Ja zdecydowanie rekomenduje jazde przez Słowacje (wlasnie wrócilem z Krku).
          Uwaga, wracajac z Krku przez Postojna radze wjechac na autostrade jeden zjazd dalej na pólnoc. Korki w kierunki Ljubljany sa nadal niemozebne - ca 3 km = 45 min murowane (nadal 1 pas).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka