bzeta 19.07.05, 14:07 Pomiędzy WNJ a Kwadratową zaczęła się budowa ... Czy to nie skromna wieżyczka o której piszą w Starostwie? Czy ktoś wie jak bardzo takie coś sieje? www.piaseczno.pl/213-42710c6ce86e1-2338.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m-kow Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 21.07.05, 19:34 Kiedyś ćwiczyli w paśmie komórkowym ( oni mieli koncesję na telefonię stacjonarną, co samo w sobie było dość zabawne, a koncesjonowani komórkowcy się czepiali, bo Polpager budował infrastrukturę, która mogła być i być może będzie wykorzystana do telefonii komórkowej jak się załapią na czwartą komórkową konsesję. To by oznaczało 900 MHz i 1,8 GHz. No i właściwie teoria mówi, że kilkanaście metrów to już całkiem bezpiecznie ale na dachu nikt tego mieć nie chce. Trochę mnie dziwi, że tu można postawić coś co ma 70m bo to jednak strefa podchodzenia do Okęcia, poza tym będzie na pewno śliczne bo obieszone czerwonymi żarówkami. Między KW a WNJ powstają jednak podobno segmenty a nie wieża. Oczywiście na stronie gminy można obejrzeć 100 fotosów burmistrza ale żadnej mapki gdzie ta cholerna działka się mieści to nie ma, można sobie pójść do pokoju 59 ( oprócz środy ). Taka to nowoczesność. Odpowiedz Link
m2w7 Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 22.07.05, 07:45 Jeżeli myślisz o budowie na tzw. Zasranej Łączce (aka Psiej Łączce) to wg tablicy informacyjnej powstają tam budynki mieszkalne. Odpowiedz Link
krzzaw Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 01.08.05, 11:17 ze strony starostwa - odpowiada Starosta: "Inwestor w dokumentacji złożonej w starostwie podał dla swojej inwestycji adres: ul. Geodetów 35. Z załączonej mapki wynika, że stacja byłaby zlokalizowana właśnie w bezpośrednim sąsiedztwie tej ulicy, w przybliżeniu w połowie dystansu pomiędzy ul. Wilanowską a Julianowską, po północnej stronie ul. Geodetów. Wydział Architektoniczno – Budowlany wydał dla tej lokalizacji decyzją odmowną, bowiem wysokość stacji przekracza dopuszczalną wysokość zabudowy w tym rejonie przewidzianą w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego. Od tej decyzji inwestor odwołał się do wojewody. Wojewoda uchylił decyzję i zwrócił ją do starostwa do ponownego rozpatrzenia. Sprawa jest w toku, na razie wojewoda nie przesłał jeszcze kompletu dokumentacji." Odpowiedz Link
brzeszczotka6 Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 05.09.05, 10:27 Pojawiła się ostatnia możliwość wpływu mieszkańców na decyzję o budowie wieży. Podpisy można składać w Biurze Powiatowym w pok. 59. Wszystkich, którzy są przeciwko zapraszam do wyrażenia swojego zdania poprzez ten podpis. Myślę, że Józefosław bardzo staci na tej budowie: 1. Krajobraz: słupy wysokiego napięcia, kominy, maszt....coraz mniej zieleni i przyjaznych dla oczu zakątków. Józefosław zaczyna przypominać betonianię na podobieństwo Ursynowa. Dlaczego nie spożytkować wolnych działek w bardziej miły dla oka sposób? 2. Obawa o zdrowie: wiadomo, że w innych miejscach Polski, gdzie takie anteny już stoją, mieszkańcy chorują i buntują się, ale na zmiany już jest za późno. 3. Brak zaufania do władz Józefosławia: jak można z dnia na dzień zmieniać plany zabudowy? Przed kupnem mieszkania przekonywano o niskiej zabudowie, miało być kameralnie, przyjemnie... Czy zmiany świadczą o bezwładnej władzy, czy ich ignorancji? Pytanie do prawników: czy w przypadku sprzedaży swojego mieszkania mogę liczyć na odszkodowanie? Liczę się z koniecznością tańszej sprzedaży - w końcu kto chciałby mieszkać w pobliżu szkodliwego monstrum? Odpowiedz Link
katrina100 Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 06.09.05, 21:00 Przyłączam się do protestu i również wzywam mieszkańców Józefosławia do aktywności w tej sprawie. Mam zamiar kupić mieszkanie w nowej inwestycji Naszawilla przy Wilanowskiej, stacja ma być naprawdę niedaleko nas. W związku z tym byłam w Starostwie w Piasecznie i przestudiowałam dokumenty dot. budowy stacji, wnioski opisałam na forum Naszawilla w Józefosławiu. Moim zdaniem jeżeli to zbudują to mamy wszyscy "przechlapane". Tak więc nie dajmy się! Odpowiedz Link
mazik30 Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 07.09.05, 20:29 katrina100 napisała: W związku z tym byłam w Starostwie w > Piasecznie i przestudiowałam dokumenty dot. budowy stacji, wnioski opisałam na > forum Naszawilla w Józefosławiu. Moim zdaniem jeżeli to zbudują to mamy > wszyscy "przechlapane". Tak więc nie dajmy się! Czy możesz podać dokładnego linka gdzie to opisałaś, bo szukam i nie mogę znaleźć :(((( Odpowiedz Link
katrina100 Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 07.09.05, 21:12 Na Gazeta.pl:Forum:Mysiadło Polna 12 jest link do Nasza Willa Wilanowska Józefosław. Na dotdatek informacje, które znalazłam w Internecie na temat rzeczywistego zagrożenia takich stacji są przerażające, proponuję wbić w wyszukiwarce hasło Elektroskażenia-ujawnić prawdę. Oczywiście zawsze można powiedzieć,że napisalto jakiś nawiedzony oszołom.Wnioski niech każdy wyciągnie na własną rękę. Odpowiedz Link
spszczolkowski Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 08.09.05, 11:36 Email na stronę z dużą ilością info na temat Elektroskażeń i Wież Tel.Komórkowej www.iddd.de/umtsno/warszawa.htm pzdr A&S Odpowiedz Link
brzeszczotka7 Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 08.09.05, 15:53 Zastanawiam się, jak to jest że w ogóle jest organizowane zbieranie podpisów. Przecież stawianie tej wieży jest bezprawne: w planach zagospodarowania jest niska zabudowa. Jeżeli dojdzie do zgody-trzeba będzie wejść na drogę prawną. Czy ktoś zna drogę postępowania w takim przypadku? Odpowiedz Link
brzeszczotka7 Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 09.09.05, 09:24 Wczoraj (08.09.2005) byłam w Starostwie wyrazić swoją wolę. Okazuje się, że byłam tam 2 (słownie: DRUGĄ) osobą, która oddała głos. Myślę, że dwa głosy przeciwko inwestycji na tak dużą ilość (nie)zainteresowanych na pewno nie pomogą i wieża powstanie. Oto komu to zawdzięczamy: "Decyzją nr 276/05 z dnia 31.03.2005 r. Starosta Piaseczyński odmówił zatwierdzenia projektu, jednak decyzja ta została uchylona przez Wojewodę i zwrócona do ponownego rozpatrzenia". Odpowiedz Link
renata013 Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 09.09.05, 10:54 Czy wszyscy mogą oddać głos Ja w Józefosławiu będę mieszkać za około rok czy to nie ma znaczenia?? Jakie są godziny przyjmowania interesantów w urzędzie??? Odpowiedz Link
brzeszczotka7 Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 09.09.05, 13:57 Urząd jak to urząd-przyznam się, że nie wiem w jakich godzinach dokładnie. Natomiast jak byłam za pierwszym razem, kazali mi pokazać akt notarialny mieszkania. Ale za drugim razem już nikt o tym nie wspomniał, nawet dowodu tożsamości nie pokazywałam. Generalnie-panuje tam niezły bajzel: na przedpotopowych planach, którymi dysponują brak głównych ulic Józefosławia, nie wiedzą która działka to ta-o której mowa, nie wiedzą w jakim stanie jest ta sprawa obecnie...Chyba osoby-które przyjmują pisma, nie biorą udziału w całej tej sprawie: podbijają pieczątkę, że wpłynęło i już. Odpowiedz Link
spszczolkowski Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 09.09.05, 15:49 Skoro wojewoda skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia to wcale nie znaczy, że ponowne rozpatrzenie ma być na korzyść osoby która złożyła odwołanie wg. KPA Art. 138. § 1. Organ odwoławczy wydaje decyzję, w której: 1) utrzymuje w mocy zaskarżoną decyzję albo 2) uchyla zaskarżoną decyzję w całości albo w części i w tym zakresie orzeka co do istoty sprawy bądź uchylając tę decyzję - umarza postępowanie pierwszej instancji, albo 3) umarza postępowanie odwoławcze. § 2. Organ odwoławczy może uchylić zaskarżoną decyzję w całości i przekazać sprawę do ponownego rozpatrzenia przez organ pierwszej instancji, gdy rozstrzygnięcie sprawy wymaga uprzedniego przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego w całości lub w znacznej części. Przekazując sprawę organ ten może wskazać, jakie okoliczności należy wziąć pod uwagę przy ponownym rozpatrzeniu sprawy. Teraz trzeba naciskać na starostę by ponownie została wydana decyzja odmowna zatwierdzenia projektu Więc namawiajmy znajomych by składali podpisy. Gdy decyzja bedzie wbrew nam możemy MY złożyc odwołanie. Składa się je do Starostwa i nie wymaga argumentowania wg.KPA Art. 128. Odwołanie nie wymaga szczegółowego uzasadnienia. Wystarczy, jeżeli z odwołania wynika, że strona nie jest zadowolona z wydanej decyzji. Przepisy szczególne mogą ustalać inne wymogi co do treści odwołania. Art. 129. § 1. Odwołanie wnosi się do właściwego organu odwoławczego za pośrednictwem organu, który wydał decyzję. § 2. Odwołanie wnosi się w terminie czternastu dni od dnia doręczenia decyzji stronie, a gdy decyzja została ogłoszona ustnie - od dnia jej ogłoszenia stronie. Przypuszczam jednak, że większość z zainteresowanych Józefowaków obecnych i przyszłych pracuje -tak jak ja -od rana do wieczora i nie mają kiedy odwiedzić Starostwo. Jeśli znajdzie się ktoś kto dysponuje trochę czasem to namawiam do odpytywania się w starostwie - Jaka decyzja zostanie wydana - żeby nie przespać sprawy. pzdr A&S Odpowiedz Link
spszczolkowski Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m -ważne info!! 15.09.05, 12:42 W gazecie lokalnej był artykuł, którego autorem był sołtys Józefosławia - wzywał on do składania sprzeciwu co do budowania wieży. Zapewniał, iż on i cała rada sołecka będą robić wszystko by ta wieża nie została zbudowana. pzdr A&S Odpowiedz Link
jakuba Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m -ważne info!! 17.09.05, 10:37 Zachęcam również wszystkich do rownoczesnego wysylanie protestow na email SFERII, znalazłem dwa na ich stronie info@sferia.pl lub biuro.prasowe@sferia.pl. pozdrawiam Odpowiedz Link
bzeta Re: WIEŻA RADIOWA SFERII - 70 m 16.12.05, 19:53 Udało się tym razem, ale podobno znowu mają się odwołać od decyzji ... Starosta po raz kolejny udzielił odmowy POLPAGEROWI Udało się tym razem, ale podobno znowu mają się odwołać od decyzji ... szczegółowe info na www.piaseczno.pl/213-42ad3f9673b15-2957.htm Odpowiedz Link