zenon510 20.08.06, 11:36 witam, prosze o opinie o firmie Trio-Development, jacy sa, czy sa uczciwi, jak traktuja klienta, czy zmieniaja ceny w czasie inwestycji itd itd ? Bede bardzo wdzieczny bo zastanawiam sie nad kupnem u nich mieszkania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 20.08.06, 18:53 Witam jestem mieszkanką bloczku na księżycowej który wybudowała firma trio- development i szczerze to jej nie polecam bo gdybym wiedziała że powstanie przed moimi oknami blok i będę miała sąsiadów okno w okno to bym tego mieszkania nie kupiła a poinformowano nas mieszkańców że segmenty na przeciwko będą niższe do pierwszego piętra. Oprócz tego problemy jakie są z wodą w okresie letnim to katastrofa o czym też nas nie poinformowano, wody w lecie jak są upały nie ma po południu od 18 do 23 bo nie ma przepompowni na ul. geodetów a gmina ma nas gdzieś. Poza tym firma trio-development sprzedaje mieszkania i wtedy trzej panowie są przeuroczy natomiast teraz gdy już je sprzedali to mają nas gdzieś i odwalają tak zwaną sztukówę zresztą wystarczy spojrzeć na trawnik wokół budynku który podobno kosztował 4 tysiące złotych (ha ha), oprócz tego ziemia się zapada wokół parkanu, w garażu zamontowali czujki od spalin które są zepsute i potrafią wyć przez całą noc potwornie głośno, a nasze pytania kiedy naprawią mówią że możemy sobie wysyłać do nich pisma, a i jeszcze próg w drzwiach wejściowych - ja bym zrobiła lepszy.Niby to takie drobiazgi ale strasznie drażnią szczególnie że kupno mieszkania to nie zakup roweru. Generalnie nie są uczciwi i w porządku a podobno sprzedali nam apartamenty, jaki jest blok czy dobrze wykonany to nie wiem bo jeszcze zbyt krótki okres czasu tu mieszkamy ale panowie od budowy segmentów nieźle zaprawiają. Jeżeli chcecie się jaszcze coś dowiedzieć to zapraszam mieszkamy pod numerem mieszkania 8 i często jesteśmy w domu więc możemy też porozmawiać. Generalnie na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że gdybym wiedziała jak to będzie wyglądać nigdy tego mieszkania bym nie kupiła, bo myślałam że firma która buduje swój pierwszy budynek to będzie on na tip top ale niestety się myliłam. I niby nowa mała firma na rynku która powinna się starać ale jednak nie bo po co. Szkoda. Odpowiedz Link
zenon510 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 21.08.06, 15:43 hmm....to daje do myslenia...rozumiem, ze wszystkie pisma ktore Panstwo wysylaja do developera zostaja bez odpowiedzi i reakcji z jego strony ? Czyli zupelnie mieszkancow "olewaja" i nie reaguja na Panstwa uwagi ? Bo te wszystkie rzeczy o ktorych Pani pisze to szczerze mowiac takie drobiazgi do zalatwienia....To jest chyba Pani pierwsze mieszkanie i nie miala Pani do tej pory do czynienia z developerami.... A odn wody i trawnika to z tego co wiem Burmistrz Piaseczna wystosowal prosbe zeby w okresie tej suszy nie podlewac trawnikow bo brakuje wody do celow sanitarnych, wiec musi sie Pani zdecydowac - albo piekne trawniki dookola albo woda w kranach :) Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 21.08.06, 20:45 Tak, jest to moje pierwsze mieszkanie, ale czy to oznacza że mamy nie dopilnować tego, za co zapłaciliśmy. Trawnik miał być zrobiony już od kwietnia a wtedy suszy jak Pan wie nie było. A jeżeli ma pan takie pojęcie, że jest to pierwsze mieszkanie i nie powinnam się czepiać bo to przecież takie ''DROBIAZGI'' to gratuluję, dlatego dzięki takim klientom, jak Pan developerzy robią sobie jaja z klientów. I jeszcze, jeżeli Pan myśli że przecież powinnam się cieszyć że nie zostaliśmy na przykład oszukani to powodzenia. Chciał Pan opinii na temat firmy trio-development to proszę, to jest zdanie moje i pozostałych siedmiu mieszkańców tego budynku. Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 21.08.06, 20:48 A na temat wody to Pan się źle dowiedział bo pismo może było wystosowane ale po tym jak zareagowali ludzie że nie ma wody. Brak wody to nie problem ogródków bo myślę że gdyby Pan na ogródek wydał kilka tysięcy złotych to też by Pan o niego dbał. Problem to tylko i wyłącznie brak przepompowni na ul. Geodetów. Proszę sobie poczytać poprzednie rozmowy na temat braku wody. Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 21.08.06, 11:22 Jeszcze chciałam dodać że w bloku wybudowanym przez firmę trio-development jest osiem mieszkań i wszyscy jesteśmy tego samego zdania na temat tego developera. Odpowiedz Link
maria9913 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 21.08.06, 22:30 Witam, Jestem zainteresowana kupnem mieszkania w Trio i sledze tutaj opinie o nich, specjalnie pojechalam zobaczyc ich stara inwestycje jak wyglada jak jest wybudowana itd. Faktycznie ten trawnik nie wyglada najlepiej i mogliby go poprawic ale z drugiej strony byly takie upaly...Czy powiedzieli, ze go poprawia czy zostawiaja go tak jak jest i mieszkancy maja sami sobie radzic ? Nowe mieszkania wygladaja bardzo zachecajaco i maja male ogrodki a dla mnie to jest najwazniejsze zeby miec male bo male ale swoje 25 m2 ogrodka. Odpowiedz Link
bravomar Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 22.08.06, 15:28 Witam Tez jestem zainteresowany ta inwestycja ale przeraza mnie to co pisza sasiedzi...Rowniez tam bylem i ogladalem teren. Bardzo duzy minus to ta woda, bardza waska ulica, brak placu zabaw dla dzieci.. Nieciekawe sa takze informacje o developerze Czy udalo Wam sie jeszcze cos ustalic? Pozdrawiam Odpowiedz Link
maria9913 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 22.08.06, 22:10 Witam ponownie, To moze bedziemy sasiadami bo jestem powaznie zainteresowana kupnem :) Tez tam bylam kilka razy ale mielibysmy ogrodki to plac zabaw juz nie jest potrzebny i powiem szczerze, ze wole takie rozwiazanie bo mialabym dziecko pod okiem :) Dzwonilam dzisiaj do gminy i sa juz zatwierdzone dwie przepompownie wody - jedna w glebi jozefoslawia do rozbudowy a drugo geodetow rog wilanowskiej a jesli kupie mieszkanie to bedzie lipiec 2007 to juz nie bedzie tak zle :) Odpowiedz Link
bravomar Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 23.08.06, 00:38 Witaj Dzieki za informacje. Prosze napisz na bravomar@interia.pl moze uda nam sie wspolnie na ten temat porozmawiac bo ciagle nie moge sie zdecydowac... Pozdrawiam Odpowiedz Link
bravomar Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 23.08.06, 15:43 Cześć, Jeśli chodzi o te ogórdki to nie byłbym takim optymistą... one są tylko "ciut" szersze od samochodu... Chyba że sąsiedzi przynajmniej na poziomie jedego segmentu dogadaliby się i wspólnie go urządzili... Ale jak tu trafić na dobrego sąsiada... Pozdrawiam Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 25.08.06, 13:33 Droga Pani to że w gminie poinformowano Panią że przepompownia będzie to tzw spychologia. Proponuję też zadzwonić do firmy Aquarius która dostarcza nam wodę bo z tego co ja wiem i wszyscy do okoła to plany na temat budowy istnieją od ośmiu lat (od kiedy firma Aquarius istnieje w tym rejonie), ale ponieważ w gminie i powiecie piaseczyńskim nie ma żadnych radnych z Józefosławia to o nas zapomnieli. Chyba że państwo planujecie budowę przepompowni z własnyh pieniążków.Proszę zadzwonić do dyrektora Aquariusa , ten przemiły człowiek wszystko Pani opowie. Odpowiedz Link
maria9913 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 22.08.06, 22:16 witaj ponownie, przesledzilam te wypowiedzi i wiem, ze zawsze prawda lezy posrodku :) wlasciwie to nie wiem bo joannarakoczy7 nie napisala czy firma Trio nie chce tych rzeczy poprawic ? jak sie do tego ustosunkowuje ? bo to, ze sie wysyla oficjalna pismo to normalan rzecz :) kupowalam juz trzy mieszkania w roznych miastach u developerow i to jest normalna procedura... Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 23.08.06, 07:34 Pewnie że chcą poprawić i na dzień dzisiejszy obiecali, że trawnik będzie gotowy i piękny do 15 września - ZOBACZYMY. Państwo zrobicie co chcecie , ja bym tu nie zamieszkała na dzień dzisiejszy, a developer nie jest w porządku, bo wziąć kasę to łatwo ale potem bujajcie się sami. Zresztą zamieszkacie to sami zobaczycie chyba, że wszelkie naprawy będziecie wykonywać na własny koszt. POWODZENIA!!!!!!!! Odpowiedz Link
adam1023 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 25.08.06, 00:17 Szanowna Pani, Chciałem kupic w tego developera mieszkanie ale przeraziłem się opini które tutaj przeczytałem, byłem na spotkaniu w biurze developera żeby przekonać się kim jest i co ma do powiedzenia...Jest solidny i konkretny w odpowiedziach a jeśli nie znał odpowiedzi na moje pytania techniczne to mówił, że musi to sprawdzić i da odpowiedz i faktycznie otrzymałem następnego dnia odpowiedz. Mam do Pani proste pytanie i proszę o prostą odpowiedz, napisala Pani cytuje "developer nie jest w porządku,zamieszkacie to sami zobaczycie, że wszelkie naprawy będziecie wykonywać na własny koszt" Ile napraw wykonała Pani lub wspólnota na własny koszt ? Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 25.08.06, 13:21 Proszę Pana naprawy jakie do tej pory zostały wykonane są wykonywane przez pracowników budowy obok, czyli nowych budynków firmy trio-development. Są wykonywane po części bo nie wszystkie i po wielkich kłótniach i prośbach. Proszę przyjechać i dokładnie obejrzeć blok Księżycowa 2, trawnik- śmiechu warte, farba odchodząca z płotu wokół mimo że był malowany dwa miesiące temu ale nie wytarli papierem ściernym korozji ,która na nim była, tylko pokryli brązową farbą, a wcześniej był szary, no to wiadomo co się będzie działo. Wyjące czujki w garażu naprawiane są od maja, i nic z tego nie wynika. Pieniążki za mieszkanie chcą i to od razu - my płacimy, zafascynowani mieszkaniem że w końcu już je mamy nie widzimy jak robią nas w jajo, a poprawki to co??? Najprawdopodobniej będą tak zwlekali aż skończy się okres gwarancyjny, i wtedy to dopiero będzie ubaw. Zapraszam Pana na Księżycową może pan wejść do bloku i pooglądać a także popytać mieszkańców przecież nikt Państwa nie chce oszukać tylko przestrzegamy bo ja osobiście drugi raz bym tu nie zamieszkała. Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 25.08.06, 13:26 Oprócz tego proszę sobie pooglądac inne osiedla wokół jak mają pięknie zadbane trawniki i nie tylko. Jak np firma ed-bud pozostawia osiedle po wybudowaniu (to tam gdzie na przeciwko budowy jest taka budka ochroniarza), lub firma willa nowa jeśli się nie mylę, tam wszystko jest dopięte na ostatni guzik, wiemy bo mamy tam znajomych. Ale tam jest inaczej bo tam klient jest najważniejszy, bo kupno mieszkania to nie roweru, i czasami bierzemy na to kredyty na ćwierć życia więc ta decyzja powinna być przemyślana w stu procentach. Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 25.08.06, 13:34 PROSZę PAńSTWA TE OPINIE Są PRAWDZIWE I JA NIE CHCę UPRZYKRZYć PAńSTWU żYCIA TYLKO PRZESTRZEC A ZROBICIE JAK BęDZIECIE CHCIELI. Odpowiedz Link
sowa70 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 27.08.06, 08:51 W Willa Nowa klient najważniejszy? Tak, dopóki nie wpłaci kasy. Potem już ma się go generalnie w d... Odpowiedz Link
zenon510 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 27.08.06, 19:23 nie żartuj :) ?! a joannarakoczy7 mówi, że ma tam znajomego i willa nowa to cudowny developer... Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 25.08.06, 15:47 I jeszcze jedno elementy które były naprawione badź zakupine nowe przez developera(na miejsce tych popsutych),na dzień dzisiajszy developer żada od nas za to zwrotu gotówki. Odpowiedz Link
adam1023 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 25.08.06, 18:47 Szanowna Pani, Jeszcze raz zadam Pani BARDZO PROSTE PYTANIE i proszę o prostą odpowiedz, napisala Pani cytuje "developer nie jest w porządku,zamieszkacie to sami zobaczycie, że wszelkie naprawy będziecie wykonywać na własny koszt" Ile napraw wykonała Pani lub wspólnota na własny koszt ? DRUGIE PROSTE PYTANIE: Napisała Pani cytuje "elementy które były naprawione badź zakupine nowe przez developera(na miejsce tych popsutych),na dzień dzisiajszy developer żada od nas za to zwrotu gotówki" Rozmawiałem z developerem i proszę wymienić te elementy jeśli Pani może ? Bo developer powiedział, że żadnego zwrotu gotówki od Państwa nie żadał. Mam nadzieje, że w/w pytania nie są dla Pani zbyt skomplikowane i odpowiedz będzie prosta. Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 25.08.06, 20:15 Szanowny Panie! nasza wspolnota mieszczaca osiem lokali nie wykonała jeszcze żadnych napraw bo nie mamy zebranych takich funduszy w ciągu tych kilku miesięcy gdyby te fundusze były napewno nie użerali byśmy się z developerem a co do zwrotu gotówki to developer zapomniał o żarówkach z korytarza które zamontowali źle przez co się poprzepaliły, kupili nowe chyba jakieś osiem sztuk po 30 złotych sztuka i żądali zwrotu gotówki. Poza tym myślę że może Szanowny Pan poprosiś o telefon tych super solidnych panów do Pani Administrator którą sami zatrudnili i zapytać jej o zdanie. Życzę powodzenia u tych solidnych trzech przemiłych panów, mam nadzieją że moja wypowiedź jest wystarczajaca na te dwa proste pytania Odpowiedz Link
adam1023 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 26.08.06, 14:21 Szanowna Pani, Dziekuje za odpowiedz, jestem osobą która dogłębnie wszystko sprawdza i natychmiast jak przeczytałem Pani wypowiedz zadzwoniłem do developera. Otrzymałem taką odpowiedz: "owszem żarówki zostały wymienione i nawet jeden ze wspólników specjanie jechał żeby je kupić i dostarczyć Państwu i nigdy developer nie chciał ani nie żądał zwrotu kosztów" Wie Pani, wierzę developerowi a nie Pani bo Pani gubi się w swoich wypowiedziach. Na koniec zadam Pani pytanie bo pisała Pani o odchodzącej farbie z ogrodzenia itd , czy zgłosili to Państwo developerowi ? Bo po moich rozmowach z przedstawicielem developera wiem, że żadne zgłoszenie nie wpłyneło do developera. Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 27.08.06, 01:16 Mogę powiedzieć Panu w tym momencie że developer kłamie zresztą wystarczy spytać któregokolwiek z mieszkańców o kwestię żarówek - powiedzą Panu to co ja ponieważ zwrot kosztów za żarówki był omawiany na zebraniu lokatorów z Panią administrator i poprostu na ten zwrot się nie zgodziliśmy, a kwestie wszelkich usterek jakie są, mamy przykazane od developera aby zgłaszać je do wykonawcy budynku ponieważ oni się tym nie chcą zajmować, więc poprawki są zgłaszane a z jakim skutkiem to widać. może Pan wierzyć komu chce a to że mam takie zdanie i piszę prawdę może zmobilizuje developera do tego aby zaczął działać. Zresztą osobiście gdybym była na Pana miejscu przyjechałabym na Księżycową 2 i porozmawiała z mieszkańcami wtedy będzie Pan znał całą prawdę bo rzeczywiście może Pan mi nie wierzyć. Ale najprostszy sposób aby się przekonać- proszę przyjechać Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 27.08.06, 01:36 I skoro Pan tak wszystko dogłębnie sprawdza to dlaczego tylko u developera???? Odpowiedz Link
maria9913 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 27.08.06, 07:53 witam ponownie, Śledzę tutaj te wypowiedzi i muszę stwierdzić, że to żenujące i drobiazgowe. Ludzie !!! Ja kupowałam już kilka mieszkań od developerów i Wy chyba nie macie pojęcia jakie są z nimi problemy a to co Wy tutaj opisujecie to normalne, zwyczajne sprawy a nie jakiś problemy !!! Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 27.08.06, 13:28 Jak dla mnie są to problemy i chcę żeby developer je ponaprawiał chyba to normalne do jasnej cholery skoro za mieszkanie płaci się ciężko zarobione swoje pieniądze a jak Pani ma taki stosunek to Pani sprawa.Bo jakoś nie widzę drogiej Pani, jak Pani maluje płot z odchodząca farbą, Poza tym skoro ma pani swoje problemy to proszę się nie wtrącać do innych, bo po co??? Odpowiedz Link
zenon510 Re: TRIO-DEVELOPMENT prosze o opinie 27.08.06, 19:29 hej !!! powinieneś użyć zdań pojedyńczych to ta Pani by je zrozumiała :) !!!! Odpowiedz Link