evolutionofsound 02.05.07, 18:59 Wszystkich mieszkancow Jozefoslawia chcialbym spytac o ich doswiadczenia z dojazdami do centrum W-wy. Ile czasu im to zajmuje w okreslonych godzinach - czy oplaca sie dojechac do metra i dalej kolejka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wustyle Re: Dojazd do Centrum 02.05.07, 20:05 siemka zawsze oplaca sie dojechac do metra a dalej juz wlasnie nim nie powiem Ci ile to zajmuje poniewaz ja jezdze wylacznie samochodem, na wilanow, przez konstancin, ale gdybym poruszal sie komunikacja staralbym sie dotrzec od metra Odpowiedz Link
evolutionofsound Re: Dojazd do Centrum 02.05.07, 21:09 Jeszcze sprecyzuje: chodzi mi o podroz samochodem, czyli ew. samochodem do metra, dalej metrem. Autobusy nie wchodza w gre. Dzieki za info. Zaraz zreszta zajrze na zumi.pl, google earth i sprobuje obejrzec sobie troche z gory. A pytam, bo zastanawiamy sie nad kupnem mieszkania wlasnie w J. Urzekl nas. Odpowiedz Link
wustyle Re: Dojazd do Centrum 02.05.07, 21:40 no to jeszcze lepiej! na wzor zachodni - sam bym tak robil ale metro na wilanow nie dojezdza:) Odpowiedz Link
catalist Re: Dojazd do Centrum 02.05.07, 22:06 Wszystko zależy od godziny na, którą chcesz być w Centrum i dnia tygodnia. Z moich obserwacji (1,5 roku) wynika, że najgorzej jedzie się do Wawy w poniedziałek rano a najlepiej w piątek.Dobry dojazd jest jak się wyjeżdża ok. 7 rano lub ok. 10. Największy ruch jest w okolicach godziny 8 bo wszyscy chyba pracują na 9. Ja często jeżdżę do metra samochodem (metro Ursynów lub metro Imielin) i stamtąd już metrem. W obydwu przypadkach nie ma problemu z zostawieniem samochodu. Dojazd do metra Ursynów to ok.20-25min wyjeżdżając o 8.15 Odpowiedz Link
suomi77 Przed remontem korek duży miedzy 7 50 a 10 03.05.07, 16:52 35-45 minut do metra służew,ale to zalezy jak sie jedzie,nie wiem jaka droga jezdzi pan poprzednik,bo 20 minut to sie jedzie do wilanowa przez konstancin,ale nie ulicą warszawską!.Puławską w tygodniu 45 minut Odpowiedz Link