evik_k 05.11.07, 14:54 gdzie kupujecie miesko dla dziecka moj synek ma 8 miesiecy chce mu podac zdrowe mieso nie z auchan, gdzie mozna takie kupic w okolicy, jakas kurka grzebiaca albo krolik?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jania55 Re: Miesko dla dzieciaczka 05.11.07, 23:27 Myślę,że najlepiej na targu w Piasecznie za starą mleczarnią w każdy wtorek i piątek. Jesteśmy na wsi ale ani krówki tu, ani kurki... Odpowiedz Link
betty69 Re: Miesko dla dzieciaczka 06.11.07, 09:28 ja kupuje ekologiczne miesko na Al. Ken w Smaku Natury. nie ryzykowalabym miesa nie wiadomo z jakiego zrodla. Odpowiedz Link
magda8885 Re: Miesko dla dzieciaczka 07.11.07, 20:59 Ja kupuję dla mojego dzieciaczka właśnie na tym targu (we wtorki i piątki) i to nie tylko mięsko. Na przykład kurczak po zagotowaniu nie pieni się tak jak ten z Auchan. Sprzedają dobre chleby, warzywa i owoce, ziarna np. dyni, kasze, jajeczka od kurki grzebiącej. A poza tym ceny na niektóre towary są nawet niższe niż w Auchan. Oprócz tego w Piasecznie jest bazarek gdzie można kupić podobny towar ale jest drożej. Odpowiedz Link
kasiczek23 Re: Miesko dla dzieciaczka 08.11.07, 09:58 proszę o info na jakiej ulicy jest ten targ? dziękuję:-) Odpowiedz Link
darekxr Re: Miesko dla dzieciaczka 23.11.07, 21:45 nie rozśmieszaj mnie Magda8885. Po pierwsze, jak jesteś w stanie sprawdzić, z jakiego źródła jest mięso w Auchan, a z jakiego na bazrkach? Po drugie, ujawniasz się jako ignorantka, tzw. klarowanie wywaru jest zjawiskiem starym jak świat, a więc to że mięso przy gotowaniu w wodzie ci się pieni jest w 100% normalne. Nie wierzę, że są producenci, którzy dają jakąś inną jakość mięsą. Albo że Auchan specjalnie zatruwa mięso ;-) Odpowiedz Link
przechera.maruszewicz Re: Miesko dla dzieciaczka 12.11.07, 17:19 ekologiczne mieso??? smak natury??? co to za oksymorony?! od poczatku przyzwyczajacie swoje dzieci do jedzenia martwych zwierzat? pewnie niektore z was maja w domu koty lub psy, czy inne zwierzeta "domowe", ciekawe, czy te rowniez zjecie!? gdyby trzeba wam bylo zabic zwierze na miejscu, zeby "miesko dla dzieciaczka" zdobyc, to jak byscie to zrobily? nozem? tasakiem? spalinami? zastrzyk? a moze prądem porazily? Mordercy! Odpowiedz Link
majk-a1 Re: Miesko dla dzieciaczka 11.11.07, 19:02 ja kupuję często mięsko w sklepie "u Andrzeja" na Julianowskiej. coprawda maja je tylko dwa dni w tygodniu, w piatki i soboty, ale polecam. polecam również sklepiki na bazarku w Piasecznie przy Szkolnej. Odpowiedz Link
magda8885 Dojazd do targu 13.11.07, 12:07 Dojazd do targu: Jadąc prosto chyliczkowską mijamy ulicę dworcową jedziemy prosto i gdzieś na wysokości ulicy żytniej po lewej stronie chyliczkowskiej, jeszcze przed przejazdem kolejowym. W dni targowe a szczególnie w piątki jest tam bardzo tłoczno. Najlepiej być tam przed 11. Teraz jak jest zimniej to jest mniej sprzedawców. pozdrawiam Odpowiedz Link
magda8885 Pieski i kotki 18.11.07, 21:31 Dla piesków i kotków też można tam kupić mięsko choć mnie osobiście przyciągają tam świeże warzywa, owoce, orzechy i pyszny ciemny chlebek. pozdrawiam przecherę Odpowiedz Link
dracula_80 Re: niedobrze sie robi 23.11.07, 15:29 Ci co nie jedzą mięsa są dla mnie co najmniej dziwni. Tak dziwni jak pedały... Odpowiedz Link
dc22 Re: niedobrze sie robi 23.11.07, 20:53 a mi sie robi nie dobrze jak czytam "miesko "dzieciaczek", pewnie tez na to miesko pieniazki wydajecie i samochodzikiem na targus dojezdzacie... :) co to za moda ze jak sie ma dziecko to wszystko jest tak mniamusnie cacunie... Odpowiedz Link