taba18 21.04.10, 13:35 czy jakiej innej wyspy greckiej (jakiej?)? Z góry dzięki za odpowiedź:) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/53f83583e5b00274.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: Czy to jest zdjecie z Santorini 21.04.10, 13:56 Nie, Santorini to nie - nie widziałam tak takiego obrazka a zjeździłam ją całkiem dobrze. Stawiałabym w 99,9% na Ios, na Chorę na cykladzkiej Ios, jednak akurat Ios to jedna z niewielu greckich wysp, na której nie byłam i stąd ta 0,1% niepewności do potwierdzenia przez kogoś, kto był. Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
taba18 Bebiak 21.04.10, 14:43 Wielkie dzięki za pomoc. Wygląda na to, że to faktycznie Ios. www.trekearth.com/gallery/Europe/Greece/South_Aegean/Kyklades/Ios/photo954732.htm Mogę Cię jeszcze "wykorzystać"? Mam jeszcze jedno miejsce do zidentyfikowania:) Widziałam ten "obrazek" z okna samolotu, wracając z Rodos www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a0844f1d513b090.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Czy to jest zdjecie .... 21.04.10, 15:04 Brawo! Sama się ucieszyłam:-) Zagadka druga: w 99,9% stawiam, że to maleńka wysepka o nazwie Agios Loukas, która połączona jest tym przesmykiem z piasku z cykladzką wyspą Kythnos. ... przewidujesz nagrody? Żartuję ofkors:-) Pozdrawiam całkiem poważnie:) B. Odpowiedz Link Zgłoś
taba18 Re: Czy to jest zdjecie .... 21.04.10, 15:10 koniec zagadek:) Dzięki wielkie, w nagrodę częstuję Cię wirtualnie obiadkiem - kokinisto:)A na deser baklava - ocałało jeszcze pudełeczko przywiezione z greckich wakacji:)Może być?:) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Czy to jest zdjecie .... 21.04.10, 15:28 Bebiaczku! Jak zawsze wielki szacun dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Czy to jest zdjecie .... 21.04.10, 23:22 neronka napisała: > Bebiaczku! > Jak zawsze wielki szacun dla Ciebie! Neronko moja: spłonęłam..... :) Dziękuję! Uściski i ucałowania. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Czy to jest zdjecie .... 21.04.10, 23:21 taba18 napisała: > w nagrodę częstuję Cię wirtualnie obiadkiem - kokinisto:) Achhh... ależ się najadłam... pyszne!!Efcharisto!!! >A na deser baklava - ocałało jeszcze pudełeczko przywiezione z >greckich wakacji:)Może być?:) Mnie pytasz? Mnie? Łasucha nr 1 na tym ziemskim padole? Baklawie równa się tylko kadaifi no i ekmek może, ale baklawa hmm... Zapachniało tak jak w zacharoplasteio w Helladzie, achhh..... > Pozdrawiam serdecznie! Ja również i też serdecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plojjola Re: Czy to jest zdjecie z Santorini IP: *.digitland.pl 22.04.10, 09:57 witam, Chora na Ios, jak zywa, taka ja zapamietałam, Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amigo50 Re: Czy to jest zdjecie z Santorini IP: *.182.145.35.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.04.10, 13:13 I co? Baklava już zjedzona? Beze mnie? A oba strzały Bebiaczka oczywiście celne! To dajcie może jeszcze coś do postrzelania, to ja na te nagrody chętnie, a nie jest chyba tajemnicą, że większe go łasucha to.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Czy to jest zdjecie z Santorini 22.04.10, 16:07 Ależ Amigo mou (nie zalogowałeś się i ja tak trochę nieufnie...) ta baklawa to wirtualna była, chociaż przyjechała prosto z Hellady ... No ale dobrze - ponieważ jam dobra koleżanka Twoja i znam Cię z tej strony również dodam, że gram zostawiłam dla Ciebie he he... I jak piszę o sobie, żem łasuch wielki to miarkuję czy aby nie jesteś jednak większym:-) Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: Czy to jest zdjecie z Santorini 22.04.10, 20:37 bebiak napisała: > Ależ Amigo mou (nie zalogowałeś się i ja tak trochę nieufnie...) I słusznie, ostrożności nigdy za wiele, a nie zalogowałem się, bo przy próbie logowania "wyrzucało" mnie z Forum. Dziwię się, że masz wątpliwości w sprawie "łasuchowania" :-) ...a baklavę, to chyba zjem już w Grecji równiutko za miesiąc - chyba, że mnie jakiś "przewoźnik" (?? przewoźnik - jak nazwać takiego, z którym nie wożę się a latam?) znowu zrobi w konia i napisze, że z powodu "małego zainteresowania" lot nie dojdzie do skutku. Fajne, prawda? Jak to jest, że kiedy latałem z Berlina, to nigdy nie miałem problemów z "przewoźnikiem". Jak tylko przeniosłem się do Polski, mam problem za problemem. Odpowiedz Link Zgłoś