Dodaj do ulubionych

Gdzie do Grecji?

02.05.10, 21:43
Marzy mi tego lata Grecja. Może ktoś jest zadowolony i z miejsca i z biura
podróży, które może polecić? Bardzo proszę o info, gdzie wybrać się do Grecji
oraz ew. na wyspy. Chcę lecieć samolotem z Wrocławia, termin początek czerwca,
albo koniec sierpnia. Raczej wypoczynek, ale trochę zwiedzania też.
Obserwuj wątek
    • Gość: QkamCoSieDzieje Re: Gdzie do Grecji? IP: *.elgrom.laz.digi.pl 02.05.10, 22:56
      Wypoczynek na plazy, czy w przyhotelowym basenie? Jakies szczegolne wymagania co
      do standardu hotelu?
      Mysle, ze na pierwszy raz (bo zapewniam Cie, ze kiedys jeszcze do Grecji
      wrocisz) dobre bedzie Rodos - piekne plaze, sporo zabytkow, unikalny klimat.
      Ja bylem z Triada w hotelu Matina w Faliraki. Hotel skromniutki, ale przez to
      tani. Jesli ktos szuka miejsca na nocleg, a nie calodniowe wylegiwanie sie na
      balkonie, to bedzie zadowolony :)
      • iksantia Re: Gdzie do Grecji? 02.05.10, 23:26
        Dzięki za info. Wypoczynek na plaży, ze zwiedzaniem. I spanie. Rodos to blisko
        Turcji, wolałabym bliżej Grecji, a najlepiej stacjonarną Grecję:) Ale dzięki,
        poczytam.
        • Gość: zeus Re: Gdzie do Grecji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 12:27
          Jak lubisz ciepelko, ludzka zyczliwosc, ciekawe pod kazdym wzgledem objazdy to
          Rodos. Ta wyspa ma jakis dar przerabiania ludzi na grekomaniakow.
          Czy Matina ?
          Kiedys faktycznie bylo ok.
          Dzis zamiast HB jest BB. Jedzonko trzeba dokupic na miejscu lub jadac w
          tawernach (najblizsze w odleglosci kilkuset metrow od hotelu).
          Kiedys do plazy byl skrot. Dzis go zagrodzili no i Faliraki.
          Miejscowosc typowo rozrywkowa dla balangowiczow z tlustym portfelem.
          Oszczednym pozostaje platanie sie w tym mlynie.
          Bliskosc Turcji jest niezauwazalna i nie ma znaczenia.
          To Ty wiesz czego Ci potrzeba i na co Cie stac. Wybieraj uwaznie pod swoje
          preferencje. Pamietaj tez o pozytywnym nastawieniu bo z warunkami lokalowymi i
          zywieniowymi moze byc roznie.

• Gość: o Re: Gdzie do Grecji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 13:22
            o
    • Gość: alicja Re: Gdzie do Grecji? IP: *.chello.pl 03.05.10, 13:57
      Rodos to super wybór, polecam!
      W zeszłym roku byliśmy we wrześniu w Avra Beach z Itaki. To był nasz pierwszy
      raz w Grecji i zdecydowanie byliśmy zadowoleni z wyboru.
      W tym roku wybieramy też Grecję, tylko chyba inną wysepkę, ale na Rodos mam
      nadzieję jeszcze kiedyś zawitać, jest pięknie :)
    • wioletta0511 Re: Gdzie do Grecji? 03.05.10, 17:08
      Witam .A ja moge polecić OLimpic Beach .Miasteczko ciche ,czyste i wielka czysta
      plaża a na imprezki i zakupy spacerkiem do Paralii.A oprócz tego jeszcze dla
      tych co lubia oaze spokoju Wyspę Alonissos i wyspę Thassos .Bajka
      • 1talea Re: Gdzie do Grecji? 03.05.10, 18:33
        A takie coś :

www.itaka.pl/wczasy/grecja/chalkidiki/hotel_assa_maris_palm_beach_754.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]
        =DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&SEARCH_HOTEL[month]=8&SEARCH_HOTEL
        [date]=2010-08-17&

albo takie :

www.travelplanet.pl/hotele/grecja/riwiera-olimpijska/korinos-beach/anais/

W Anais byłam osobiście tzy razy. Fajny kameralny hotelik na
        samej plaży. 1 km od centrum miasta
    • Gość: Zośka Re: Gdzie do Grecji? IP: *.182.104.85.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.10, 09:51
      Wybór masz ogromny. Z itaki możesz lecieć do takich miejsc jak Chalkidiki, Evia, Korfu, Kos, Kreta, Rodos, Santorini, Thassos czy Zakynthos. Każde z tych miejsc jest na swój sposób wyjątkowe i atrakcyjne. Cena minimalna na przykład za urlop na Zakynthos to około 779 złotych, więc bardzo tanio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka