Dodaj do ulubionych

park wodny Kreta

IP: 91.208.72.* 06.04.11, 12:39
Mam pytanie o park w pobliżu Heraklionu: czy warto tam się wybrać? Czy zjeżdzalnie są stare czy raczej nowej generacji, czy cały dzień tam jest co robić? jade z synem 15 lat. Proszę o odpowiedź najlepiej osób któe były w zeszłym roku
Obserwuj wątek
    • jacek1f mozesz sluchac caly dzien glosnej umpaumpa 06.04.11, 13:12
      jak lubisz:-)

Calego dnia - powaznie - nie wytrzymalbym, bylem tam i w innych PW okolo 15 razu, potem na szczescie syn i mi wydoroslal i chodzimy na piwo i wino:-)
      Ale stan jest ok, polowe dnia warto zaliczyc - od 14 chyba jest druga tura, placi sie polowe ceny wtedy.
      W srodku wszystko drogo.
      Jak Mlody bedzie szalal na kamikadze i czarnych dziurach, to Ty zawsze mozesz piwko na lazy river zaliczyc:-)
      Jako jeden raz frajda na krotko, warto odwiedzic takie cos, ale generalnie - dla uszu - masakra.
    • alex2222 Re: park wodny Kreta 06.04.11, 14:31
      Byłem i w zeszłym roku i dwa lata temu.
      Moim zdaniem warto pojechać i myślę,że jak dojedziesz ok.9-10-ej to nie nudząc się posiedzisz do 16-17-ej.Nie trzeba przecież cały czas szaleć na zjeżdżalniach,w ramach odpoczynku można poleżeć w cieniu lub jak kto woli na słoneczku (na terenie parku mnóstwo leżaków z parasolami dla gości).
      Tu masz ich stronę:
      www.watercity.gr/
      Możesz się tam zarejestrować i wydrukować kupony na 10% zniżkę-działa sprawdzałem:-)
      • Gość: ggg Re: park wodny Kreta IP: 91.208.72.* 07.04.11, 08:29
        dzięki za informacje
        • redbeans Re: park wodny Kreta 08.04.11, 06:45
          Również byłam ale dla mnie to stracony dzień.Takich aktrakcji to mamy w Polsce lub na Słowacji kilka.Na zimowe wieczory jak znalazł.Ale jeden dzień na plaży w sród szumu fal lub jeden dzień w PW to wybieram stanowczo plażę.
          • Gość: Iza Re: park wodny Kreta IP: 91.208.72.* 27.06.11, 13:29
            Mam pytanie czy na terenie parku wodnego są jekieś sejfy na dokumenty, aparat? jeżeli tak to ile kosztuje?
            • alex2222 Re: park wodny Kreta 27.06.11, 13:55
              Są skrytki,coś w rodzaju metalowych szafek zamykanych na kłódeczkę.Kluczyk dostajesz w kasie mini-marketu który jest na terenie parku.Płacisz kaucję (o ile pamiętam 6€) która potem jest zwracana.
              Inne rzeczy jak ubrania,ręczniki,kosmetyki zostawiasz normalnie przy leżaku i nikt tego nie ruszy.
    • Gość: Zdzichu Re: park wodny Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 23:43
      W okolicach Heraklionu są tak naprawdę 2 parki wodne - w pobliżu Hersonisos oraz w Anopolis.
      Zdecydowanie polecam ten drugi, mimo że rezydenci, wypożyczalnie aut itp. sugerują ten przy Hersonisos. W Anopolis byłem tydzień temu - rewelacja. Wpisy w tym wątku odnoszą się też do tego parku. Dojazd wydaje się strochę bardziej skomplikowany, bo park jest na wzgórzu po południowej stronie National Road, ale nie da się bezpośrednio skręcić z tej drogi. Trzeba dojechać starą drogą do Kokkini Chani i tam przejechać tunelem pod National Road na stronę południową. Co do szafek - kłódka kosztuje 3euro + 3 euro zwrotna kaucja. Talony rabatowe (10%) ze strony www.watercity.gr rzeczywiście są bez problemu honorowane.
      My wracając z parku zaliczyliśmy jeszcze Cret@quarium w Gourmes, na terenie dawnej bazy wojskowej (10 min. drogi od parku) - rewelacja, zwłaszcza rekiny (8 euro dorosły).
      • Gość: Iza Re: park wodny Kreta IP: 91.208.72.* 28.06.11, 07:07
        Dzieki za info, a czy autobusy spod hotelu jeżdża do tego parku i go Cret@qarium? Jak byliśmy na Rodos to jeździły bezpłaten autobusy do parku wodnego dlatego pytam czy jest cospodobnego
        • Gość: Zdzichu Re: park wodny Kreta IP: *.bydgoszcz.tpnet.pl 28.06.11, 12:12
          My mieszkaliśmy 120 km od hotelu, więc wybór był niewielki - wycieczka fakulatywna albo wynajęte auto. Wybraliśmy to drugie. Nie zauważyłem przy parku jakiegoś przystanku autobusów wahadłowych, ale z najbliższych miejscowości może coś jeździ.
        • alex2222 Re: park wodny Kreta 28.06.11, 14:13
          Po okolicznych hotelach jeździ autobus Watercity i zbiera chętnych a po południu rozwozi z powrotem do hoteli-to wiem na pewno bo widziałem.Na jakich zasadach to działa nie wiem bo jeździłem wynajętym samochodem.Szczegóły na pewno dostępne są w recepcjach poszczególnych hoteli.
          Do Cretaquarium nie jeździ żaden firmowy bus,może jakaś komunikacja publiczna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka