Dodaj do ulubionych

Autobusy na Rhodos

IP: *.optimus.lodz.pl / *.optimus.lodz.pl 14.05.04, 14:47
Jak wygląda komunikacja na Rhodos a dokładnie z Genadi? Czy bez problemu
dostanę się do głównych miasteczek?
Obserwuj wątek
    • wozimek Re: Autobusy na Rhodos 14.05.04, 22:55
      Kilkakrotnie korzystałem z tamtejszej komunikacji. Przystanek autobusowy jest
      dość blisko hoteli Ambelia i Genadi Bay (mieszkałem w tym pierwszym). Autobusy
      nie kursują zbyt często, ale bez specjalnych problemów da się nimi dojechać do
      Lardos, Lindos, czy nawet Rhodos. Jednak podróż do tego ostatniego jest dość
      uciążliwa. Na wycieczkę do stolicy zdecydowanie lepiej jest wysupłać torochę
      grosza na wynajęcie samochodu lub skutera. Odległości od Genadi są dość spore.
      No i Grecy mają dość swobodne podejście do kwestii punktualności, więc jeżeli
      chcesz zaplanować coś na godziny to odpuść autobusy. Genadi to raczej azyl
      spokoju (wielu powie - zadupie) i poza wycieczkami zorganizowanymi jedyną
      alternatywą jest mapa/przewodnik i wóz, zwłaszcza jeżeli chcesz się trochę
      pokręcić po wyspie.
      • Gość: G.J. Re: Autobusy na Rhodos IP: *.optimus.lodz.pl / *.optimus.lodz.pl 17.05.04, 10:29
        Wielkie Dzięki. Na pewno skorzystamy z rady. Pozdrawiam
    • Gość: Mocca Re: Autobusy na Rhodos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.04, 01:00
      Hej, ja byłam we wrześniu ubiegłego roku na Rodos, jeszcze ze ś.p. biurem
      BigBlue. Mieszkaliśmy w hotelu Ambelia i muszę przyznać, że ten hotel dużo
      bardziej mi się podobał niż Genadi Bay, w którym mieszkali znajomi. Z
      autobusami nie ma problemu, bilety kupuje się u kierowcy, większość autobusów
      kursuje do Rhodos lub do Lindos, czyli w sumie do najbardziej atrakcyjnych
      miejscowości na wyspie, ale rzeczywiście dobrym pomysłem jest wynajęcie auta -
      kosztowało nas to ok. 27 EUR za dzień (Fiat Punto), cena wyjściowa była wyższa
      (chyba 35 EUR), ale udało nam się utargować parę euro. Ogólnie Genadi jest
      bardzo przyjemną wioską, jest tam parę niezłych lokali, dwa całkiem dobrze
      zaopatrzone sklepy spożywcze, czynne także w niedzielę i jest sporo taniej niż
      w Lindos, które jest opanowane przez Anglików.
    • Gość: wloszka@interia.pl Re: Autobusy na Rhodos IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 21:00
      czesc
      2 lata temu byliśmy na Rhodos. Mieszkalismy w malutkiej wiosce, i do stolicy sa
      swietne połaczenia, xczęsto jeżdza autobusy. Warto zwiedzić rhodos to piekne
      miasto ,wspaniały port. polecam rownież park wodny do ktorego mozna dojechac za
      darmo właśnie z Rhodos, podstawiany jest specjalny autobus.Tryzmaj sie4 i
      wspaniałej zabaqwy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka