Dodaj do ulubionych

Grecja -Triada-prosze o pomoc

IP: *.czyzew.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 21:23
mam zamiar wybrać się z Triadą do Grecji.prosze o rade czy wogóle warto z
nimi jechać? czy wywiązują sie z obietnic zawartych w katalogu? słyszałam też
że niewaro wykupować tam posiłków.proszę o rade w wyborze apartamentu.jeśli
ktoś był z tym biurem prosze o opinie bo nie wiem czy watro zaryzykować i
ważne wskazówki.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • elinida Re: Grecja -Triada-prosze o pomoc 17.05.04, 18:45
      No tak - widzę, że temat Triady już się ludziom przejadl :)
      Aniu, jak dobrze poczytasz, to na tym forum znajdziesz odpowiedzi na Twoje
      pytanie, niektore na tak, niektore na nie. O Triadzie juz krążą ballady i mity
      na tym forum, jak i wielkie tragiczne dramaty :D Ale dla tych, ktorzy nie
      przykladaja wagi do szczegolow, tani wyjazd z Triadą byl powodem szczescia,
      gdyz za niewielkie pieniadze mogli byc w swojej ukochanej Grecji :)
      Ja uwazam, ze warto z nimi jechac. Nie brac posilkow, bo z tego co zauwazylam
      to Polacy narzekają na posilki w hotelach obslugiwanych przez Triade. Najlepiej
      wlasnie wybrac sobie apartament bez wyzywienia, wtedy nie bedziesz narzekac na
      pewno na jedzenie :) gdyz sama bedziesz musiala sobie je zorganizowac.
      W apartamentach Triady nie mialam okazji byc na dluzej. Zwykle byl to hotel.
      Ale teraz wybieram sie do apartamentu Domna, w ktorym kiedys mialam okazje
      chwilowo byc i podobalo mi się tam. Fakt jest to apartament przy jednej z
      glownych ulic, ale nie nalezy do najtanszych, znaczy to, ze nie jest najgorszy.
      Bo zwykle jednak cena apartamentu wynika z jego jakosci.
      Jesli kupujesz ofertę zkatalogu, z ktorego dokladnie wynika w jakim
      apartamencie bedziesz, to nie mogą dać Cię do innego apartamentu!!! - choc
      takie sie przypadki zdarzaly - ale wtedy musisz sie rzucac tak dlugo, az Cie
      dadza do wlasciwego apartamentu - takie przypadki juz byly. Gdy pojedziesz do
      apartamentu "typu..." to mozesz wylądowac w apartamencie nieznanym i o niskiej
      jakosci. Takie zasady sa powszechnie znane w ofertach typu Traf. Ale informacje
      o tym zawarte sa w folderach.
      Ogolnie mowiac jesli wybierzesz sobie apartament konkretny, to nie ma mocnych,
      zeby zakwaterowali Cie w innych. Mozesz roscic pretensje az otrzymasz swoje.
      Gdyby oczywiscie na miejscu okazalo sie ze wyposazenie znacznie odbiega na
      minus od opisu w katalogu, rowniez mozesz roscic pretensje.
      To by bylo na tyle tego co mam do napisania.
      Pozdrawiam.
      Eli
      • Gość: Ania Re: Grecja -Triada-prosze o pomoc IP: *.czyzew-osada.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 19:34
        Eli bardzo Ci dziękuje za swoją opinię,chyba trochę mi rozjaśniła w głowie i
        potwierdziłaś moje przypuszzcenia (m.in. w sprawie posiłków). forum o Triadzie
        czytałam i to właśnie ona wybiło mnie z tropu bo byłam już zdecydowana,tylko
        potem pojawiły się wątpiliości ... ja chciałabym jechać w lipcu ze znajomymi (a
        przede wszystkim z moim kochanym chłopakiem :) ) i chciałabym zeby były to
        fajne wakacjie,dlatego troche zdesperowana jestem wyborem biura.ostatnio nie
        można mieć zaufania do żadnego,bo wiele słyszy się o bankructwach i różnych
        przekrętach.mam nadzieje, że jednak się wybiore do mojej kochanej Grecji
        (weszcie chciałąbym ją zobaczyć) i będzie to niezapomniany wyjazd (oczywiscie w
        pozytywnym znaczeniu). jakbyś chciała podzielić się jeszzce jakimiś wskazówkami
        bardzo chętnie skorzystam :) dziękuje bardzo :) pozdrawiam
        • elinida Re: Grecja -Triada-prosze o pomoc 19.05.04, 18:06
          :) Hej, tak jak napisal 'cs' tak wlasnie wygladaja sniadania, zawsze gdy mialam
          opcje z wyzywieniem, tak dokladnie w 100% wygladalo sniadanie :) Felerem byl
          fakt, ze sniadanie bylo tylko do 10 :-/ i jak sie za dlugo zabalowalo, to nie
          chcialo czesto sie wstac przed 10 ;) i w ten sposob sniadanko przepadalo :-/
          A z obiadokolacją to wygladalo tak, ze jednego razu byla o 20 (co zaczynalo sie
          czasem z opoznieniem nawet prawie godzinnym - to wiesz jak czlowiek wyglodzony
          po calym dniu potem czeka), a innym razem znowu o 18 - to juz zdecydowanie
          lepiej. No ale byly grupy nastepne, bo to zwykle wszyscy z wielu hoteli i
          apartamentow jedli w jednej stolowce. No ale o tym co bylo na obiadokolacje to
          juz pewno czytalas :)
          Lepiej jednak brac opcję bez wyzywienia, tym bardziej, ze to wyjazd do Twojej
          kochanej Grecji, z Twoim kochanym chlopakiem i znajomymi, i chcesz je spedzic
          jak najlepiej, a jeszcze jak sie wybierzesz w jakies przepiekne miejsca...
          uuuummmm... niebo.... to wlasnie odkryjesz tej raj, ktory odkrylam i ja, i
          wielu moich znajomych - Heladofilow :)
          Ja bede w Grecji od 12 - 26 lipca w Paralii zakwaterowana, byc moze sie
          spotkamy...
          Pozdrawiam i zycze dobrego wyboru :)
          A jakby jeszcze jakies pytanka to sluze odpowiedziami. :)
          Eli
          • Gość: Ania Re: Grecja -Triada-prosze o pomoc IP: *.czyzew-osada.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 20:12
            ja chciałabym jechac do Grecji 26.07-8.08 więc nie wiem czy się spotkamy
            (chociaż chciałabym się z Tobą zobaczyć i podziekować za pomoc ;) ) dziękuję
            wszystkim za pomoc i choć troszke moje obawy zostaly rozwiane i mam jakieś
            konkrtenijsze informacjie, bo katalogu który ja mam jest wszystko opisane
            bardzo ogólnie. życzę wszystkim udanego wypoczynku i niezapomnianych
            wspomnień :) (i sobie też tego życzę :P )
      • Gość: cs Re: Grecja -Triada-prosze o pomoc IP: *.k241.webspeed.dk 19.05.04, 00:51
        Ja bylem na Krecie z Triada i nie bylo zadnych problemow czy potkniec.
        W Grecji popularne sa sniadania typu "Kontinental", co oznacza, przynajmniej u
        nas:
        chleb, maslo, 2 rodzaje dzemu, plasterek sera i a'la mortadela plus kawa i sok
        pomaranczowy.
        Dla mnie bylo ok, ale wiele osob narzekalo, ze zbyt monotonne.
        Obiado-kolacji nie wykupilem, ale z kolei tutaj ludzie razczej byli zadowoleni.
        Jedzenie przeciez zalezy od obslugi hotelu.
        Jednakze nastepnym razem nie wykupie jedzenia, bo w tamtejszych barach i
        restauracjach jest dosc tanio.
    • Gość: ala666 Re: Grecja -Triada-prosze o pomoc IP: *.smart.polish / 212.244.167.* 19.05.04, 08:42
      Z Triadą wyjeżdżałam dwa razy. Byłam w Grecji - apartamenty bez wyżywienia i w
      Turcji - hotel, czyściutko i dobra obsługa, wyżywienie bardzo dobre choć też
      nie wszystkim pasowało. Jeden "zgrzyt" to że wg. katalogu w pokoju miał być
      telewizor (co prawda na urlopie bezużyteczny) i suszarka a nie było.
      Wydaje mi się że dużo zależy od Ciebie czego oczekujesz i za jake pieniądze.

Pozdrawiam i życzę dobrego wypoczynku.

• dzoanaw Re: Grecja -Triada-prosze o pomoc 26.05.04, 20:23
      Aniu! z cała pewnością i chętnie polecam Grecję z Triadą tobie i Twojemu
      chłopakowi. Z Triadą byłam z mężem w Paralii we wrześniu 2002r. Nie mieliśmy na
      co narzekać, wierz mi. Wykupiliśmy ofertę hotelu ze śniadaniami i
      obiadokolacją. Fakt, ze śniadania tylko do 10tej rano, ale gdy sie zbyt
      zabaluje, to godzina nie ma znaczenia- na jedzenie ochoty wtedy nie ma... ;))
      Rezydenci w Paralii byli bardzo mili, chętni do pomocy. Spaliśmy w hotelu
      Naias, w tym roku nie widziałam go w katalogu. Ale i biuro, i miejscowość-
      polecam. I jeszcze coś: przy deptaku wzdłuż plaży jest knajpka prowadzona przez
      Polaka, w której można napić się dobrego Żywca! Życzę udanych wakacji.
      • Gość: majka Re: Grecja -Triada-prosze o pomoc IP: *.crowley.pl 27.05.04, 12:15
        Aniu, oczywiście życzę Tobie i Twoim znajomym miłego wypoczynku, ale jeśli z
        Triadą to podpisz z nimi swoją szczegółową umowę, która bezwzględnie zobowiąże
        ich do wypłacenia Ci określonego odszkodowania za np. niezgodność stanu
        faktycznego z tym co opisują w katalogu. W moim przypatku tak właśnie było,
        wysłali nas do hotelu, który był w generalnym remoncie, z nieczynnym basenem
        (mimo, iż w katalogu wyglądał pięknie) i barami przy nim. Reklamacji do tej
        pory (od października) nie uwzględnili, mimo szeregu dowodów. Właśnie
        przygotowuję się do założenia sprawy w sądzie, bo na pewno im nie odpuszczę.
        Oczywiście nie mam w zamiarze Cię straszyć, czy źle nastawiać na Triadę. Czytam
        tu przeróżne opinie, wiem że są też turyści zadowoleni z Triady, ale mój
        przykład jest najlepszym dowodem na to, że nie zawsze postępują uczciwie. To
        było jawne oszustwo, a my chcieliśmy tylko korzystać z tego co opisane jest w
        katalogu.
        Powodzenia, udanego urlopu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka