Gość: Miśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:01 Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z pobytu w tym hotelu, jakie pokoję, żarcie no i jaka plaża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fazzi Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.multimo.pl 15.07.11, 08:21 Też jestem ciekaw. Opinie w necie są raczej pozytywne. Kiedy lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 22:11 20 lipca z Triadą. Fajnie by było gdyby ktoś podzielił się wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazzi Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.11, 08:31 Też lecę z Triadą ale dopiero w sierpniu. Będę polegał na Twojej relacji :) Jakiś czas temu na forum zadałem pytanie o ten hotel i nawet uzyskałem kilka odpowiedzi - nie mogę odszukać teraz tego żeby wkleić Ci link :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 16:51 Ok, zdam relację jak wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazzi Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.11, 06:20 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazzi Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.147.167.176.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.08.11, 13:52 Dzięki Kamilbuda za zdjęcia. Dzięki nim mam już pojęcie o hotelu. Wcześniej w sieci spotkałem zdjęcia ze zdewastowanymi łazienkami - mam nadzieję, że mi nie trafi się taki pokój :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 18:23 sorry, że nie napisałam po powrocie, ale zapomniałam. Już pisze jak sprawa wygląda: Byłam z męzem i dwójką dzieciaków. Mieliśmy pokój rodzinny z widokiem na morze. Sam pokój może być, ale łazienki to niestety marne, aż trudno uwierzyć, że hotel ma 4*, ale da się przeżyć. Ręczniki wymieniane codziennie z wyjątkiem niedzieli. Jedzonko, jak na hotelową restaurację całkiem, całkiem. Otoczenie hotelu ładne. Baseny czyste. Wielkim minusem jak dlamnie było, to że nie ma łagodnego zejścia do morza tylko po schodkach z 1m murku, ale w sumie i tak jeździliśmy na inną plażę do innej miejscowości. Za wynajęcie samochodu za pięć dni zapłaciliśmy 250 euro (fiat punto). Korfu ładne, ale niestety cholernie zaśmiecone. Nie wiem co cię jeszcze interesuje. W razie czego pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazzi Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.11, 20:33 Czy z hotelu jest połączenie busami z aqualandem czy lepiej będzie dostać się tam wynajętym samochodem? Czy w samej Moraitice jest gdzie spędzić czas z dzieciakami? Może polecisz jakieś miejsca warte obejrzenia? Planuję właśnie aqualand, oczywiście stolicę, północ wyspy z kanałem miłości, pałac Sisi. Czy jest jeszcze warte coś obejrzenia a pominąłem? dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 18:36 no tu Ci niestety nie pomoga. Moja młodsza córka ma chorobę lokomocyjną, dlatego nie mogliśmy nigdzie daleko jeździć, szczególnie, że Korfu to teren górzysty i drogi są dość kręte. Przypuszczam, że połączenie z AQualandem jest, w końcu to jedna z większych atrakcji na wyspie. jeśli chodzi o Moraitikę, to sprawa się trochę kiepsko przedstawia. Przez wioskę przechodzi główna droga, a prawie w ogóle nie ma tam chodników do spacerowania i jest bardzo ciasno. Poza tym ruchliwo i dlatego trzeba uważać. Nie wiem w jakim wieku masz dzieci ale w hotelu są animacje, zaczynają się o 20.30 najpierw Mini show a później rózne inne np. gra w bingo. Codziennie przy basenie są jakies atrakcje ale dokładnie nie wiem jakie, bo w tym czasie jeździliśmy na plażę, jest też klubik dla dzieciaków, gdzie można dzieci na kilka godzin zostawić. Ja jutro wyjeżdzam na Mazury, więc jesli masz jeszcze jakieś pytanie, to wieczorkiem tu zajrzę. A jak nie, to życzę udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazzi Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.olsztyn.net.pl 12.08.11, 18:44 Gdybyś mogła mi jeszcze opisać na czym polega pokój rodzinny :) ? Czy restauracja znajduje się w dolnej części czy górnej hotelu? Dzieciaki w wieku 9 i 4 lata. Dziękuję i pozdrawiam. Życze udanego pobytu na Mazurach. Zapowiada się u nas fajna pogoda na weekend :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 21:30 pokoje rodzinne i restauracja są w dolnej części hotelu przy morzu. Pokój rodzinny, w którym my mieszkaliśmy to jedno duże pomieszczenie podzielone na dwie części niską "półścianką" tzn ściana nie dochodzi do sufitu. W pierwszym pomieszczeniu są dwa połączone łóżka takie niby łóżko małżeńskie,a za ścianką dwa pozostałe łóżka jedno po jednej stronie ściany, a drugie po drugiej. Jak wrócisz z wakacji to napisz czy byliście w tym aqualandzie i czy było fajnie. Ja pewnie kiedyś wrócę na Korfu tylko tym razem na północ, bo podobno tam są ładniejsze plaże, no i może wtedy wpadnę do aquaparku. Pozdrawiam i życzę miłego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazzi Re: Korfu - sunmarotel miramare IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.11, 16:57 trafiliśmy do pokoju w standardzie jak opisałaś. Te 4 gwiazdki, którymi kusi Triada to mocno naciągnięte są :) Ja deję co najwyżej 3 i to mocno naciągane :) Byliśmy a aqualandzie i było naprawdę rewelacyjnie – moc atrakcji. Mam porównanie do podobnego obiektu w okolicach Chanii i chyba ten jest fajniejszy Po przylocie na miejsce zostaliśmy ulokowani w pokoju w dolnej części hotelu. Jak się okazało pokoje w tej części są starsze od górnej części i są w gorszym stanie. Najwięcej do życzenia pozostawiała łazienka. Niewątpliwą zaletą dolnej części było jej położenie: bezpośrednia bliskość czystego morza, super położony basen z barem pod nosem, restauracja gdzie podawano główne posiłki. Tutaj muszę trochę ponarzekać na organizatora u którego wykupiliśmy wycieczkę: TRIADA. W ofercie Triada stoi jak wół: „Przekąski i kanapki w godzinach 10:00 – 12:00, 15:00-19:00 i 21:30, zupa 11:00 – 12:00, 14:00 – 17:00, 21:30 – 23:30(…)” Nic z tych rzeczy nie polegało na prawdzie. Wyżywienie All inclusive w tym hotelu to po prostu śniadanie, obiad, kolacja i napoje pomiędzy tymi posiłkami. Osoby decydujące się na ten pobyt z małymi dziećmi musiały zapewnić im jedzenie w godzinach pomiędzy 14:00 (kończył się obiad) do 19:00 (zaczynała się kolacja) – nie tak brzmiała oferta TRIADY. Czuję się przez Triadę oszukany. Pierwszy raz wyleciałem z tym biurem i z pewnością ostatni. Żeby do końca nie było narzekania to niewątpliwą zaletą hotelu jest jego lokalizacja – bezpośrednio przy morzu, plaża z brzegu kamienista po około 2 metrach w wodzie przechodzi w piaseczek. Do pięknej piaszczystej plaży około 7 km. Największą chyba zaletą jest jakość jedzenia. Naprawdę wspaniałe dania i każdy znajdzie coś dla siebie: smaczne ryby, mięsa, sałatki, warzywa, desery W trakcie tygodniowego pobytu nasz pokój sprzątnięty był 4 razy z czego 1 raz na naszą prośbę w recepcji – chodziło o sprzątnięcie worka z toalety. Przy ich rozwiązaniach sanitarnych dziwiło nas, że nie robiło się tego na bieżąco – kto był ten wie o czy piszę . Odpowiedz Link Zgłoś