Dodaj do ulubionych

Fereniki Complex

IP: *.olsztyn.mm.pl 02.08.11, 18:17
Czy ktoś z Forumowiczów był w tym roku w Aparthotelu Fereniki Complex i zechce podzielić się świeżymi informacjami? Głównie interesuje mnie czystość basenu, wyżywienie, dostęp do internetu oraz inne ciekawostki;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 11:30
      także czekam na informacje:)
    • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 13:29
      Jeśli nie wiesz nic, to szukaj aktualnych opinii na oceniaczu, holidaycheck, easygo, wakacje pl itd- jak się sporo dowiedziałam nt. podanych przez Ciebie zagadnień. Ale też czekam tu na świeże relacje.
      • diacon Re: Fereniki Complex 07.08.11, 15:28
        A kiedy tam lecicie. Bo My 14.08.11 z Wrocławia.
        • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 10:38
          Miesiąc po Was- 11.09. Też z Wrocławia (wygodna, miła opcja, dwa lata z rzędu lataliśmy z Poznania). Tak więc czekam na wrażenia po powrocie :)
        • rkaloryfer Re: Fereniki Complex 08.08.11, 12:14
          ja też jadę 14 z Wrocławia :D
          • ewmir3 Re: Fereniki Complex 26.08.11, 20:32
            Ja wyruszam 4. września z Warszawy, więc pewnie się spotkamy:)
            • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 11:41
              No ze mną tak- będziemy od 11.09- 25.09 :)
              I jak nastawienie- opinie przerażają, czy planujecie tylko tam jeść i spać?
              Bo mnie trochę fascynuje, jak ludzie robią zdjęcia muchy, rdzy czy jaszczurki i wrzucają jako "skandal roku" ;)
              • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 11:43
                forum.wakacje.pl/read.php?29004,710213,page=8
                • Gość: Piotr Re: Fereniki Complex IP: *.ip.netia.com.pl 29.08.11, 12:55
                  Bylem tam 2 lata temu. Wakacje wspominam bardzo dobrze. Hotel bez luxu, ale jedzenie bardzo dobre jpodawane w tawernie nad morzem, fajne baseny. Dla osób niewymagających super.
              • ewmir3 Re: Fereniki Complex 29.08.11, 19:30
                Jestem pozytywnie nastawiona, choć nie ukrywam, że mam lekkie obawy co do pokoju. Dla mnie najważniejsze jest, żeby było czysto, nie śmierdziało wilgocią i żeby nie biegały karaluchy... jaszczurki zniosę;) Moi znajomi byli 2 lata temu w tym hotelu i również mieli mnóstwo obaw przed wyjazdem, ale okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Lecę 4.09 i jak w hotelu będzie dostęp do internetu to podzielę się pierwszymi wrażeniami.
    • Gość: mimi Re: Fereniki Complex IP: *.um.krakow.pl 29.08.11, 13:09
      Czy ktoś z Was był w tym kompleksie ale w hotelu Foundoulis z BP Skarpa?
      Proszę o jakieś informację, zastanawiam sie czy tam we wrzesniu nie jechać.

O kompleksie jako takim czytałam na różnych forach i nie najepiej to wygląda :>
      tyle że kompleks składa sie z kilku hoteli, czy we wszystkich jest tak źle?

[tak wiem są różne "opiniacze" ale tam przeważnie piszą o kompleksie razem, a mnie interesuje ten konkretny hotel i to biuro]
      • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 13:41
        Mimi, budynek Foundoulis jest niezły, z tego co czytam na forum. Na niektórych oceniaczach masz osobne opinie dla Foundoulis. Co do Skarpy to nie wiem, ale chyba gorzej niż z Triadą nie będzie:) no i dużo wg mnie zależy od ceny, jaką "opłaca się" za to dać. Ja płaciłam 3 tyg temu i płaciłam 260zł mniej, niż teraz stoi Fereniki za 2tyg HB last minute.
        • Gość: mimi Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:02
          Riannon, dzieki za opowiedź, ty lecisz z Triadą?

Co do Skarpy to nie potrzebuję opini o biurze, bo byłam już kilka razy z nimi :)
          Jeżeli mają "zakontraktowane" pokoje w "swoim" standardzie to mi to wystarczy.

Pierwszy raz planuję odwiedzić Kretę, trochę pozwiedzać, trochę poleniuchować, ten hotel wydaje mi się dobrą bazą wypadową w niektóre miejsca.
          • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:38
            Tak, z Triadą- ale niespecjalnie potrzebuję opieki rezydenta..no chyba że grube sprawy, tfu tfu.
            Ja drugi raz na Kretę, ale ostatnim razem byłam całkiem za Zachodzie- Kissamos Kastelli.
            Triada lokuje w budynkach w zależności od tłoku (stąd te opinie o suterenach i zamienianych pokojach), ale liczę, że w 2 połowie września będzie już większy luz.
            • gosiek_72 Re: Fereniki Complex 30.08.11, 08:18
              Witam, grunt to nie nastwiać się na luksusy, a wręcz na naprawdę skromne warunki. Byłam w tym hotelu na początku września rok temu i były to moje najlepsze wakacje. O hotelu staram się nie pamiętać, ale trzeba patrzeć na inne rzeczy: piękna i długa plaża w pobliżu, cieplutkie morze, dużo tawern i przystanek autobusowy bardzo blisko, a dodatkowo jeszcze rzut beretem do jaziora. Jest to naprawdę dobra baza wypadowa więc jesli ktoś się nastawia jak my na zwiedzanie i plażowanie, a w hotelu tylko spanie, to będzie zadowolony. Warto też wspomnieć, że hotel mimo wyglądu pokoi ma naprawdę dobre wyżywienie, jada się na powietrzu, słysząc szum fal i to jest super. My dopiero trzeci pokój przyjeliśmy bo dwa które nam dali wcześniej to ... i ten pokój był w tym samym budynku co recepcja. Tak więc głowa do góry!
    • taylorhayes Re: Fereniki Complex 30.08.11, 08:26
      Wróciłam w niedzielę z Fereniki, budynek foudolis zdaje sie (na przeciwko marketu proton). No coż, osobą wymagającą nie jestem, wiedziałam że może być różnie, byłam wiele razy pod namiotem itp, ale......
      - hotel ten zasluguje maks na 2 gwiazdki
      - internet kosztuje 5 euro za godzine (!!!) dzieki temu spedzilam 2 tyg bez internetu, dla upartych na plazy w pubie Mike's PUB jest laptop do użytku plus WIFI darmowe
      - plaza hotelowa do niczego sie nie nadaje, trzeba dymac dalej w prawo przez mostek i dopiero jest fajnie
      - w okolicach hotelu mega śmierdzi, zwlaszcza na duzym basenie, za to na malym nie ma dosc lezakow
      -o Pani ktora prowadzi bar przy malym basenie ksiazke napisac mozna
      - na recepcji siedzi chamstwo wyjatkowe, wyzywające klientów i klamiące w żywe oczy (na przyklad co do tego ze przez 2 tyg "jutro doniesiemy lezaki na basen" (nigdy nie doniesli)
      - jedzienie jest dobre, choc podane w warunkach wojskowych( walka o talerze, stoliki, ani jednegfo calego kubka, jedzenie w miskach i pojemnikach ze stali (uroczo to wyglada)
      - maly basen jest czysty jak na warunki fereniki to nawet bardzo
      - pokoje sa strasznie obskurne (jak peerelowskie schronisko mlodzezowe) - kazdy zmienial co najmniej raz, niby na lepszy ale to jest mniej weicej ten sam szajs), smierdzi w nich, jest grzyb i syf ale jakos je tam myja, daja czesto czyta posciel i reczniki, u nas w pokoju 586 rano nie bylo cieplej wody i nie dalo sie wody zagotowac na duzym palniku (na malym sie dalo)
      - piekny budynek manolis to jakis mit, nigdy go ni widzialam i niby mielismy miec tam pokoj a i tak mielismy w przyziemiu w foudolis
      - zaczyna wiac (od soboty)
      - wypozyczalnia samochodow zaraz obok hotelu
      - super tawerna pozahotelowa na obiadki na przeciwko kosciola, wspaniale jedzenie, polecam
      - na rynku pub Sinatra's prowadzony przez Angoli tez ekstra, zwlaszcza karaoke
      - no i pub u Mike'a na plazy tez ekstra miejsce: plac zabaw dla dzieci, dobra MILK COFFEE i salatka pomidorowa i mozliwosc napicia sie z wlascicielem darmowej raki

Jesli ktos ma pytania, sluze pomoca
      • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 10:03
        A dało się wytrzymać bez klimy w pokoju? Bo różnie piszą...dzięki za info.
        • taylorhayes Re: Fereniki Complex 30.08.11, 17:38
          1. Nie uzywalismy klimy nie bylo to potrzebne (w naszej piwnicy bylo w miare chlodno poza tym w czasie gdy bylo cieplo nikt nie chcial byc w tym nieszczesnym pokoju)
          2. jak sie ktos uprze to moze sobie wlaczyc klime "z palca" bez pobierania pilota z recepcji i bez placenia, dobrze tylko wylaczac przed wyjsciem na plaze zeby sprzataczki nie widzialy
          3. wezcie raida na komary najlepiej wtyczka dziala i ich swieczki dostepne w markecie proton
          • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 19:13
            spoko :)
            • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 11:45
              Ktoś wrócił teraz z Fereniki?
              • Gość: Przemek Re: Fereniki Complex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:44
                Wróciłem w sobotę, byłem z Triadą. Sam hotel szału nie robi, ale tragedii też nie ma. Sprzątają codziennie, robactwa (poza okazyjnymi komarami) nie ma.
                Opowieści o walkach o posiłek itp. to można między bajki włożyć. Stolików jest pod dostatkiem, tyle, że trzeba się trochę ruszyć, w ostatnim w stronę recepcji pomieszczeniu tawerny zawsze były wolne stoliki. Faktycznie czasami braknie talerzy czy sztućców, ale wystarczy poczekać 5 minut, donoszą.
                Plaża piękna, no ale to 200 m. trzeba przejść do niej, jak tu czytam niektóre posty, to widzę, że dla niektórych to wręcz skandal ;)
                • Gość: Riannon Re: Fereniki Complex IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 18:41
                  Dzięki za (pozytywne dla mnie) wieści :)
                  200 m? rzeczywiście skandal :P

Ps. Byłeś autobusem w Chanii, Rethymnonie (da się złapać/zmieścić do ostatniego autobusu z?) albo z wycieczką na Elafonisi (jaki koszt w lokalnym biurze)?
                  • Gość: Przemek Re: Fereniki Complex IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.11, 16:53
                    Autobusem nie jeździliśmy, wypożyczyliśmy auto (40EUR/dzień).
                    Miłego pobytu, ja już tęsknię :)
                    • Gość: Przemek Re: Fereniki Complex IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.11, 16:56
                      A, a Elafonisi to też autem, jak tam pięęęęęknie :)
    • Gość: www Re: Fereniki Complex IP: *.static.as29550.net 10.09.11, 18:18
      • Gość: RiaNNON Re: Fereniki Complex IP: 79.107.123.* 12.09.11, 12:46
        JESTEM juz w fereniki- a wlasciwie zakwaterowana w sunlight..przy plazy i tropicanie..:) ladny pokoj bez zmieniania. wrazenia narazie fajne, reszte opisze po powrocie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka