Dodaj do ulubionych

Ecco Holiday chyba oszalało !!!!!

IP: *.alfanet24.pl 29.02.12, 20:19
Rozumię wszystko że euro poszło w górę w porównaniu do zeszłego roku a w związku z tym opłaty paliwowe też no ale ......w tamte wakacje za 2 tyg w Stella Palace w all płaciliśmy 4.400 od osoby a w tym roku ecco żąda 6.960 od osoby i to w HB !!!!!!!!!!!! W d..ach się już niektórym przewraca...........
Obserwuj wątek
    • Gość: Zygi Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.12, 10:05
      Inne biura podobnie
    • Gość: bralczyk Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 10:23
      przepraszam, że nie na temat ale trudno wytrzymać- nie "rozumiĘ" a "rozumieEM" !!!!
      • Gość: e Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.tktelekom.pl 02.03.12, 08:07
        Gość portalu: bralczyk napisał(a):

> przepraszam, że nie na temat ale trudno wytrzymać- nie "rozumiĘ" a "rozumieEM"
        > !!!!

Popieram. Uważam również, że pomijanie znaków interpunkcyjnych w treści wypowiedzi i "wypluwanie" ich w dużej ilości na końcu zdania jest ...
    • Gość: gość Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.cable.net-inotel.pl 01.03.12, 22:30
      to chyba stelli pacalce się poprzewracało, bo u innych podobne ceny na ten hotel... załamka, a taki fajny. miałaś farta z tym 4400
      • Gość: Izoldzia Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.alfanet24.pl 01.03.12, 22:41
        No fajny,fajny.......a na dodatek syn w tym roku już pełnopłatną osobą się stał :(
        Wtedy zamawialiśmy go dokładnie 6 grudnia na wylot 7 sierpnia ,potem już był sporo droższy no ale nie aż tak jak w tym roku..........
        • Gość: andrzej Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.146.211.96.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.03.12, 00:24
          Witam. Napisze ci jak do 4000 zl mozna spedzic wczasy all na 5 wyspach greckich.
          >dojazd z domu na lotnisko w Berlinie 70zl/os
          >lot na Mykonos 25 lip. 160 zl
          >pobyt na Mykonos,Naxos,Amorogos,Astypalea,Kos,Rodos po 3 dni 700 zl od os.
          >promy z Mykonos na Rodos 300zl/os
          >lot z Rodos 220zl/os
          >Dzienna stawka od osoby 130 zl /30e/os
          >powrot z lotniska do domu 70 zl/os
          Napisalem tak bo takie wczasy sa dla mnie najlepsze ,wychodzi ponad 3600zl i zamiast siedziec na d...e 2 tygodnie w jakims hotelu warto wybrac cos alternarywnego ,wtedy czuje sie cały urok grecji ,to są niezapomniane wrażenia z rejsow promami,noclegów u Greków,jedzenia w ichnich tawernach,i tego co najbardziej lubie >na kazdej wyspie skuterek od rana do nocy i ten wiatr w oczy, potem po takim dniu nie mozna usnąć.
          Jest jednak cos co innym nie pozwala na takie podróżowanie
          1,dzieci i male dzieci
          2,inaczej myslące żony
          3,wygoda
          4,brak checi i motywacji
          Zwiedziłem już 16 wysp greckich i dalej chcę tam spedzać wakacje,przepraszam tych co tyko tam i z powrotem ,kazdemu zostaje coś z dawnych lat,a jak spedzi swoj urlop zalezy od niego ,to taka subiektywna myśl .Pozdrawiam i czekam na opinie osób tak chcących spedzić urlop.
          • Gość: Ania Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.03.12, 07:59
            Jakie ceny noclegu w sierpniu na wyspach? W ciemno coś się znajdzie? Szukałam noclegów i raczej w sezonie ceny wysokie.
          • amigo50 Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! 02.03.12, 22:16
            Masz Andrzeju jakieś takie zadziwiająco zbieżne z moimi poglądy :-) Nawet zastanawiałem się czy to ja czasem tego nie napisałem. Tylko ten nick... Andrzej?
            Ja mam trochę inny sposób podróżowania za podobne pieniądze. Podróżuję pod żaglami. To co Ty przeznaczasz na promy, hotele i pensjonaty - ja przeznaczam na czarter. :-)
            • Gość: Ponury Skrzat Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: 213.25.16.* 02.03.12, 22:45
              Andrzej... Z jaką linią lecisz na Mykonos z Berlina za 160 zł? Rozumiem, że to w jedną stronę? Ale wtedy bilet musiałby kosztować poniżej 40 EUR. Chyba trochę Cię poniosło. Ale jeśli nie to proszę o radę... Sam podróżuję w ten sposób z familią i najtańsze bilety w lipcu na Rodos (a brałem pod uwagę też inne wyspy - ceny podobne lub wyższe niekiedy znacząco) to koszt ok 100 EUR z EasyJet'a/osoba w dwie strony.
          • nellynetti Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! 02.03.12, 23:09
            podzielę się opinią, ale niekoniecznie podobną:
            Tak z marszu noclegu szukasz? gdzie te noclegi i za ile? zawsze znajdujesz? wtedy kiedy chcesz? a jak przylecisz na wyspę w nocy to gdzie śpisz? skąd wiesz kiedy są loty, wcześniej planujesz czy czekasz na lotnisku kilka godzin. A zwiedzanie wysp nie kosztuje? skuterek też kosztuje. zawsze jesz tam gdzie popadnie? a jak w okolicy nie ma tawerny lub sklepu? bagaże przy sobie zawsze dźwigasz jak autostopowicz z mapą?
            6 wysp po 3 dni na każdej za 700 zł od osoby? czyli około 30 zł na osobę na dzień na każdej z wysp? dobrze zrozumiałam czy może gdzieś już się pogubiłam w tych wyliczeniach.
            Jeśli nawet wyjdzie jakoś wg twoich obliczeń po 4 tysiące od osoby bez pełnego zaplecza, to dla 4 osób w rodzinie to już 16 tysięcy zł!
            Tanio wg mnie wcale. I nie jestem pewna tych rozkoszy kiedy pół dnia będę upatrywała noclegu czy sklepu. I co dwa dni pakowanie, rozpakowywanie.
            No oczywiście, każdy ma prawo do swojej ulubionej formy spędzania wczasów na wyspach greckich...
            Ja jednak pozostanę przy hotelu, ale nie siedzę nigdy 2 tyg. na d....., ruszam ją kiedy i gdzie chcę, jem w tawernach, zwiedzam autem i skuterem, pływam promami, wycieczkuję bliżej i dalej, nawet inne wyspy, bawię się wieczorami w różnych miejscach itp.
            Ale mam zaplecze, do którego wracam i pogrążam się w słodkim śnie na wygodnym hotelowym łóżku i śnię o pięknej Grecji ;-)

udanych wczasów każdemu niezależnie od ilości wydanej kasy i formy wypoczynku
            • Gość: Andrzej Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.146.102.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.03.12, 17:34
              EasyJet 25 lip-11sier Na Mykonos i powrot z Rodos cena na dzień dzisiejszy 39,99+58,99+11e z bagazem podręcznym do 10k Ja w styczniu z wszystko płaciłem 90 niecałe a 386 żzł z karty
              700 zł na noclegi to kwota 10-12 e doba/os i zaznaczam że za 20e mozna wybrać bo w każdym porcie po przycumowaniu promu czeka sporo greków oferujących noclegi i transport z portu.
              Oczywiście są droższe a w razie czego zostaje camping lub bungalow.
              • Gość: Ania Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 14:24
                Wczoraj przeglądałam katalog tej firmy,no niestety ceny poszły sporo do góry,wracam do mojej ulubionej Chorwacji,prawie za tą samą kasę będę tam 2 tygodnie.
                • Gość: usssssssmazona Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: 193.105.35.* 06.03.12, 08:49
                  moja rezerwacja za osobe dorosłą w stlla villlage co prawda 2599 zł dziecko 1300......za 2 tygodnie all in od 09.09 :) ..................teraz cena 4750zł za os dorosła 2400 za dziecko! :):) .....moja rezerwaca jest 12.12.11 :) na mojej rodzinie 2+2 zaoszczedziłam 6500zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: bjk Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 09:17
                    Podobną kwotę zaoszczędziłem na Gran Canarię (2+1) rezerwacja listopad 2011. A ponoć firsty są bee :)
                    • Gość: Izoldzia Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.alfanet24.pl 06.03.12, 10:38
                      Fajnie że Wam się udało :) Też celowałam w grudniu ale niestety nie mieli wtedy w ofercie Stella Palace :(
                      • stej4 Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! 07.03.12, 20:05
                        andrzeju,
                        nie przeczę - mocno zainteresowałeś mnie swoim pomysłem.
                        Natomiast zwątpiłem przy:
                        >>promy z Mykonos na Rodos 300zl/os
                        pokaż proszę - bez złośliwości - jak udało Ci się wyliczyć takie ceny? Oczywiście, rozumiem, że chodzi Ci o bilety NA CZAS CAŁEJ TRASY.
                        Pozdrawiam!
                        J.
                        • Gość: Andrzej Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.146.178.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.12, 21:08
                          Odpowiadam blyskawicznie.Tak cena ok 300zł jest obliczona na os, za 5 rejsów tanimi promami Anek lub BlueStar. Takie rejsy są w róznych porach ale nie ma necie jeszcze rozkładu.
                          Z Mykonos zamierzam uciekać następnego dnia po południu /byłem już na niej ,to najdroższa wyspa/ Ceny promów to 11 na Naxos,16 na Amorogos,tyle samo na Astypalee,Kos może odpuszczę wzamian za Nisiros,lub inną Dodekanezu a na Rodos i tak dotrzeć musze a cena to ok 24 z Astypalei lub ok 30 zahaczając o Nisiros lub Patmos.Wychodzi ok 70e /300zł/ Podróżóje z plecakiem,a noclegi jak wcześniej wspomniałem przeważnie łapiemy za 20e od greków stojących w porcie /są nawet o 2 w nocy/ jeśli nie ma w tej cenie to zawsze są busy campingowe ktore zawiozą na camping i jak jest miejsce w bungalowie za 10e to się ładujemy a jak nie ma to rozbijamy 2 kilowy namiocik,jeszcze taniej.
                          Na każdej wyspie są markety i zakup żywności na 3-4 dni to nie problem,wszedzie czy na kwarerze czy na campinbu sa Lodówy.Na większości wysp po przypłynięciu i "zakwaterowaniu" szło
                          się na zakupy,kolacje do tawerny,piwko, a nastepnego dnia skuter i tak przez cały dzień,trzeciego i czwartego dnia plaża,grill wieczorem,zimny Amstelek do tego i czas na następną wyspę.Oczywiście godziny rejsów są wczesniej ustalone bo tanie duże promy nie pływają codziennie na określonej trasie.
                          W ubiegym roku trasa była z Heraklionu na Santorini potem na Folegandros ,Milos i do Pireusu

2 lata temu Z Pireusu na Kilimos ,Syfnos, Syros i do Pireusu.
                          4 lata temu z Rafiny na Paros ,Mykonos i do Pireusu
                          Byłem jeszcze na Kea,Tinos i na trzech Sporadach a 3Lata temu stacjonarnie tydzień na Kos i to był błąd, przynajmniej dla mnie. 1800zł na os. za wycieczkę z śniadaniem dla 3 letniego dziecka /Taka wielka porcja/ i drugie tyle na zwiedzanie i zarcie po tawernach bo w pokoju nawet kawy nie mozna było zrobić.Sory.. byliśmy 10 dni
                          W latach 90-tych Zwiedziłem wyspy jonskie Korfu,Kefalonię i Zakyntos a podczas uropu na Krecie popłyneliśmy na Gawdos wyspę gdzie konczy się europa, totalna wtedy dzicz tam dziś żyje 40 osób i jest super.Te lata 90 zaszczepiły mi grecję do tego stopnia że teraz chciałbym tam wracać 2 rezy w roku.Aten nie znoszę ,mieszkałem tam 5 lat i jezyk grecki teraz sie bardzo przydaje.
                          Pozdrawiam.
                          • Gość: Andrzej Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.146.178.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.12, 21:27
                            Tak jeszcze dla ciekawości. W ubiegły roku kiedy przypłynelismy z Krety na Santorini spotkaliśmy znajomych ktorzy przypłyneli na 2 dni wodolotem za 50e os. w jedną stronę,nocleg zabukowali w necie za 60e pokój w Firze /byli na wczasach w Hersonissos/2 tyg Soptkaliśmy się w porcie jak wracali i byli świadkami jak można się wytargować za 4 noclegi w Perisie za 90e/Grek chciał 160e/po40za dobę.,a prom nasz Anek kosztował po 15e i nie trzeba było robić zadnych rezerwacji jak na wodolot a te 3,5godz rejsu do 2 wodolotem są bez Znaczenia.
                            • stej4 Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! 07.03.12, 21:44
                              andrzeju,
                              dziękuje za odpowiedź.
                              widzę, że masz ogromną wiedzę o podróżach po Grecji :)
                              Jest szansa na adres e-mailowy do Ciebie? Nie będziemy przynudzać na ogólnym, a chętnie zapytam o parę rzeczy.
                              Pozdrawiam!
                              J.
                              • Gość: Andrzej Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! IP: *.182.70.128.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.03.12, 00:19
                                Poczytałem sobie twój blog stej4 i domyslam sie ze ciągnie Cie na greckie wyspy.Zakynthos to piekna wyspa byłem tam w 1994r na weekend. Do dziś pamietam te soboty i niedziele gdzie zawsze się gdzieś wyrwałem,nawet na jeden dzień na Olimp. Moze jek ktoś czyta moje posty wydaje mu się dziwne ze ktoś kto pracował w Grecji tak wiele podróżował.Od zawsze miałem to we krwi i za kawalera nie liczyły sie pieniądze tylko chęć zobaczenia coz nieznanego ,coś co teraz nie daje mi spokoju ,wtedy tego nie byłem świadomy.
                                Pozdrawiam wszystkich po 40-stce czujących się na 30- tkę i lubiących podróżować jak autostopowicz z mapą tak jak napisała nellynetti
                                Mój adres andrzejdz@tlen.pl
                                • stej4 Re: Ecco Holiday chyba oszalało !!!!! 12.03.12, 13:37
                                  Andrzeju, sprawdź proszę skrzynkę :)
                                  --
                                  | Zakynthos | Zante |
                                  www.zante.blog.onet.pl
                                  Nasz Mały Raj Na Ziemi...
                                  | Lefkada | Lefkas |

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka