emissia
04.03.12, 00:59
Witam!
Pomóżcie mi proszę, bo trochę się gubię w temacie :)
Otóż chcemy z rodzinką (2 os. dorosłe + 2 dzieci - 1-roczniak i 4-latek) wybrać się na jedną z wysp greckich, nie ma większego znaczenia na którą. Z racji posiadania małych dzieci wszelkie wyjazdy na zwiedzanie odpadają, zatem skazani jesteśmy na wypoczynek "stacjonarny". Niestety nie bardzo sobie wyobrażamy tygodniowego leżenia przy basenie, więc chcielibyśmy pozwiedzać coś w ramach spacerów, na pieszo. Chcielibyśmy pojechać do jakiegoś większego miasta/miejscowości, w której byłoby jak najwięcej interesujących rzeczy do zwiedzania na miejscu. Z tym, że mówiąc o zwiedzaniu nie mam na myśli sklepów/restauracji/dyskotek, tylko zabytki/ruiny/port/kościoły/urokliwe uliczki/ładne widoki itp. Powiedzcie mi proszę w jakim mieście znajdę co najmniej kilka miejsc wartych zwiedzenia, tak, żebyśmy się przez ten tydzień nie nudzili, ale pieszo pospacerowali sobie po mieście i obejrzeli co nieco, przy okazji "wchłaniając" grecki klimat? :)
Gdyby ktoś zechciał mi od razu polecić jakiś fajny hotel to byłoby super :) Z tym, że mamy dość ograniczony budżet - na hotel ok. 5000-5500 zł max, a najchętniej ok. 4500 (to za wszystkich, a nie za osobę :D ) Termin dowolny od początku czerwca do połowy września, z tym, ze czerwiec wydaje mi się tańszy :) W poszukiwaniu hotelu najważniejsza jest dla nas dobra lokalizacja (blisko centrum), rozsądna odległość do morza (max 500-600m), hotel 3-4 gwiazdkowy.
P.S. Jeśli już był taki temat to przepraszam za zaśmiecanie. Szukałam w wyszukiwarce, ale nic konkretnego nie znalazłam.