Dodaj do ulubionych

bp aquamaris proszę o opinie

IP: 95.175.11.* 30.03.12, 08:10
proszę o opinie sób które były w zeszłym roku z nimi na wakacjach. wiem ż są oni od ok service byłam z nimi w grecji. chcemy się wybrać w maju na rodos do hotelu Nautica Blue z małym dzieckiem. z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: oli Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 08:55
      Czy naprawdę tak ciężko poszukać jednego z najdłuższych wątków na tym forum?
      forum.gazeta.pl/forum/w,203,120840510,120840510,BP_Aquamaris_Bielsko_Biala.html
      www.oceniacz.pl/biuro-podrozy/aquamaris/opinie

• Gość: asiak Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: 95.175.11.* 30.03.12, 10:04
        czytałam a owszem.... ale brak opinii tych osób które wróciły z tych wakacji tylko z góry wielkie "ujadanie" było jak kiedyś swojego czasu z Triadą
        • Gość: oli Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 10:23
          To chyba nie czytałaś dokładnie.

a tu dodatkowe opinie i tu
      • Gość: EwaB511 Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 11:18
        AQUAMARIS PADŁO! CUDOWNIE

wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/pierwszych-46-klientow-niewyplacalnego-biura-aquam,1,5207731,region-wiadomosc.html
        • Gość: sisi Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.12, 14:03
          Mimo wszystko nie wiem dlaczego sie cieszysz. Ileś osob zostalo na lodzie.
    • Gość: harv Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.play-internet.pl 01.04.12, 17:42
      Witam, Ja tez lecę z żoną w maju do Nautica Blue i po przeczytaniu opinii trochę się boję...
      • Gość: Sylwia Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 19:18
        Witam,

ja tez lece do Nautica Blue w maju, dokladnie 12.05. Z tego co wiem wszystkie oferty juz sprzedane. Biuro jak biuro. Ludzie lecą i wracają. Tym, którzy wciąż narzekają nikt nigdy nie dogodzi. Jedyne czym sie martwie to tym ze na wybrzezu, na ktorym jest ten hotel bardzo wieje i ciekawe czy nie bedzie zbyt zimno - jak sądzicie ?
        • Gość: rajski Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.scansafe.net 17.04.12, 08:14
          hej, my z żoną też tam lecimy 12 maja na 2 tygodnie. W naszym przypadku nie mielismy dużo czasu na zastanawianie się bo cena była baaardzo atrakcyjna jak na taki hotel i mieliśmy rezerwacje tylko na kilka godzin. Ale najważniejszą rzecz sprawdzilismy - sa zrzeszeni w PIT :)

Mieliśmy wątpliwosci, bo wczesniej nigdy o tym bp nie słyszeliśmy, ale nasze pierwsze wakacje tego typu kilka lat temu organizował SELECTOURS o którym też nigdy nie słyszeliśmy, a było bardzo fajnie - co więcej, Selectours upadł ok 1.5 roku po naszym urlopie :)

Wiadomo ze lepszy i pewniejszy jest pewnie jakiś Neckermann ale jest tez duzo droższy . A co do negatywnych opinii - jak ktos wraca zadowolony z wakacji to.. wraca i jest zadowolony, a jak jest niezadowolony, to wraca i dzieli sie swoimi przemysleniami na wszystkich mozliwych forach zeby zrobić na złość.
        • Gość: asiak Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.policja.gov.pl 18.04.12, 14:22
          byłam na Rodos jakieś 3 lata temu na początku czerwca objechaliśmy wyspę i spędzaliśmy właśnie na tym wybrzeżu wieczory oglądając super zachody słońca... wiało i owszem ale było ciepło na zdjęciach jestem w bluzeczce na szeleczki więc myślę że będzie ok. My lecimy 26.05 i nastawiam się pozytywnie tym bardziej że jak ktoś pisał oferty na ten okres są wyprzedane- dziwne prawda? a takie złe opinie piszą o tym biurze ;-) niech zaczną pisać ci co wrócą bądź ci co będą mieli możliwość na miejscu coś napisać jak jest w rzeczywistości i będę barrdzo wdzięczna, sama osobiście napiszę jak dolecę. Udanych wakacji życzyę!
      • Gość: brunet Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.183.152.4.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.05.12, 14:10
        witam, ja lecę 23 czerwca na Rodos do Nautica... na 2 tyg.z Aqua Maris... czy te biuro to naprawde tacy oszuści ? Nie wyrażę zgody na zmianę hotelu, jeżeli mają zamiar zrobić takie niespodzianki na miejscu to będą mieć duże problemy... a po powrocie program w TV :)
        • Gość: Dora Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 15:27
          Hotel położony nad morzem /zachodnie wybrzeże czyli wieje wiatr, dla jednych dobrze bo nie czuje się upału, dla innych źle bo wiatr. Zachodnie wybrzeże to bezpośrdenio przy morzu kamienie, dalej piasek, woda czysta. Hotel nowy, domki 2 kondygnacyjne położone na płaskim terenie. Trawniki i baseny, jak przy nowym hotelu nie ma starych drzew, bo nie zdążyły jeszcze urosnąć. Hotel położony nad morzem, do miasteczek trzeba pojechać samochodem, motorem lub rowerem oczywiście z wypożyczalni. Można cały urlop spokojnie przelżeć nad morzem lub basenem. Rhodos cała wyspa to ok 80 km dugości i ok. 40 km szerokości, spory wybór samochodów i motorów. Jeśli ktoś wybiera się do Nautica Palace na swawole, tańce i hulaniki to nie znajdzie tam bogatej oferty, jest to hotel do fajnego wypoczynku dla normalnych ludzi. Poprostu spokojnie, czysto, nad morzem z dala od miast. A jak chcecie się bawić to tylko Rhodos bo tam zgiełk i zabawa. Właśnie wróciłam i byłam w Nautica, spokojnie, bardzo czysto, nowy 3 letni hotel jeszcze nikt nie zdążył zniszczyć. Biuro normalne, rezydentki sympatyczne. Czysto, spokojnie, sympatycznie do wypoczynku nad morzem. Jeśli nastawiasz się na bale i balety to już podejmuj decyzję o innym miejscu. Ja doskonale odpowczywałam w spokoju.
          • Gość: asiak do Dora IP: *.policja.gov.pl 14.05.12, 12:51
            Dora napisz proszę coś więcej o tym hotelu, czy byłaś z aquamaris? jak jedzenie pokoje. Czy w miasteczku fanes można wynająć auto i jakie ceny mniej więcej. My jedziemy z małą dzidzią więc nastawiamy się właśnie na spokój jaki ty opisujesz. czy długo jechaliście z lotniska. Jak z leżakami czy były dostępne czy trzeba było rano wstać i zajmować sobie. napisz inne cenne rady dot tego hotelu. a i czy lecieliście może z w-wy, czy nie było niespodzianek jakiś jak opisują obszernie na tym forum że aż strach z domu wychodzić. z góry dzięki
    • magdadd Re: bp aquamaris proszę o opinie 18.04.12, 11:27
      Racja, że piszą przeważnie tylko Ci nie zadowoleni. Rok temu,gdy trafiliśmy na ich ofertę też szukałam opinii o nich. Zdecydowaliśmy się na nich i niestety nie do końca było tak jak miało być:( Lecieliśmy z małym dzieckiem dodam i dlatego zależało nam na pewnych rzeczach. Gdy przylecieliśmy na Korfu nikt na nas nie czekałam (na grupę około 40 osób), bo myśleli że przylecimy później. Jednak w 30 minut zorganizowali transport i pojechaliśmy do hotelu. Niestety nie tego co wykupiliśmy:( A hotel wybieraliśmy pod dziecko dlatego byliśmy nieźle wkurzeni już na samym początku. Lubimy też zwiedzać miejsce gdzie jesteśmy a tu okazało się, że jesteśmy w części wyspy mało atrakcyjnej turystycznie. Na początku pokoje dostaliśmy, które wyglądały jak nory. Bez klimy, lodówki, w szafach pleśń, łazienka koszmar. Dopiero po 3 dniach chodzenia i nalegania zamienili nam pokój. Hotel nie był zły, jedynie to miejsce. Dla większych dzieci raj ale my nie tego szukaliśmy. Zawszę wybieramy mniejsze hotele a nie takie molochy. Wynajęliśmy auta i tak zwiedzaliśmy, co i tak mieliśmy w zamiarze. Minus taki, że wszędzie daleko. Inni ludzi, którzy z nami byli to mieli 3 razy zmieniane miejsce pobytu. Za pierwszym razem to nawet wyspę im zmienili, później hotel. To jeszcze w Polsce się dowiedzieli a później już na Korfu jak nam znów im zmienili hotel. Pewnie mieliśmy pecha:( Rezydentka fajna. Ale już nigdy z nimi nie pojedziemy. Nawet te zmiany byłyby ok, ale kłamstwa im nie zapomnę.
    • letsgodance Re: bp aquamaris proszę o opinie 12.05.12, 19:12
      POlecam analizę cen hotelu
      travelscanner.pl/skanuj/Nautica+blue
      lub zestawienie ofert do Grecji :)
      travelscanner.pl/grecja/dzisiejsze-zmiany

Gość portalu: asiak napisał(a):

> proszę o opinie sób które były w zeszłym roku z nimi na wakacjach. wiem ż są on
      > i od ok service byłam z nimi w grecji. chcemy się wybrać w maju na rodos do hot
      > elu Nautica Blue z małym dzieckiem. z góry dziękuję
      • Gość: asiak Re: bp aquamaris proszę o opinie IP: *.policja.gov.pl 14.05.12, 09:01
        wycieczkę mam już kupioną po atrakcyjnej cenie i analizy nie są mi potrzebne teraz a raczej opinie o tym hotelu osób które były tam....
        • Gość: mag aquamaris to oszusci IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 21:26
          zaplacilem za firstminut , w lutym i dopiero teraz gdy wplacalem reszte kwoty za wczasy powiadomili mnie ze sie nie odbeda. Bardzo niesolidna firma, w zamian za wyjazd na Korfu oferuja wyjazd do Bulgarii i to w innym terminie. Ja od pol roku mam zabllkokowany urlop i pieniadze na ich kacie. Nie kozystajcie z tej zlodziejskiej firmy
          • Gość: asiak Re: aquamaris to oszusci IP: *.policja.gov.pl 28.06.12, 09:55
            wróciłam z nimi na początku czerwca z rodos i było wszystko ok a wczasy kupowałam na 2 miesiące przed. zawsze możesz odmówić a oni muszą wypłacić wpłaconą zaliczkę bo to nie z twojej winy...a jaki powód był odwołania wycieczki?
            • Gość: lubien1 Re: aquamaris to oszusci IP: 193.200.51.* 10.07.12, 10:19
              Moi rodzice wrócili właśnie z Bułgarii. Mieli zostać zakwaterowani w hotelu 4* Flamingo po przyjeździe na miejsce zostali bez słowa wyjaśnienia skierowani do hotelu Deva. Jak się okazało biuro wiedziało o zmianie przed wylotem, ale pani rezydentka na lotnisku w Pyrzowicach nie raczyła nikogo o tym poinformować, również rezydenci na lotnisku w Rawdzie nie "puścili pary z gęby" i najzwyczajniej w świecie zawieźli ludzi do Devy. Po zasięgnięciu informacji w hotelu Flamingo okazało się że Aquamaris nie miał i nie ma żadnych rezerwacji u nich. Hotel Deva okazał się całkiem przyzwoity natomiast pani managerka to uprzedzona do polskich turystów wiedźma traktująca ich jak klientów drugiej kategorii. Rodzicom kilka razy był zmieniany pokój z niewiadomych przyczyn z basenu można było korzystać tylko jeżeli kupowało się piwo w hotelowym barze, pod drzwiami można było znaleźć kartki informujące o zakazie przynoszenia owoców do pokoju (sic!). Dopiero po interwencji u właścicielki hotelu pani managerka odzyskała rozum i zaczęła traktować gości w odpowiedni sposób oraz kazała przygotować przeprosinową kolację. Rodzice oczywiście opisali to wszystko w reklamacji i zarządali rekompensaty. Ja osobiście również korzystałem z usług tego biura aż trzykrotnie i do tej pory bez większych problemów. Jednak po tej historii STANOWCZE NIE DLA BIURA AQUAMARIS.
              • Gość: Marchew Re: aquamaris to oszusci IP: *.play-internet.pl 01.08.12, 22:30
                Od jakiegoś czasu czytam sobie na tym forum i na innych co wyrabia biuro Aquamaris. Tak się składa ze przeszło miesiąc temu zaliczkowałem wczasy w Hotelu Avalon. Sprawdzając opinie na forach można śmiało powiedzieć ze 90% wypadów oferowanych przez Aquamaris odbywa się w innym hotelu niż te które mamy w umowie (dzisiaj będąc w biurze turystycznym Pani sprzedająca wycieczki poinformowała mnie, że jej koleżanka parę dni temu wróciła z wczasów w Bułgarii realizowanych przez Aqumaris. Ona oczywiście też wylądowała w innym hotelu ).Zaczęło mnie to ciekawić jak to możliwe żeby aż tak biuro Aqumaris kłamało. To pewnie ludzie są przewrażliwieni... Jako, że sprawa również mnie dotyczyła, ponieważ już posiadałem podpisaną umowę oraz wpłaconą zaliczkę, postanowiłem skontaktować się z Hotelem Avalon w którym miałem zostać zakwaterowany 06.09.2012r. Tak się składa, że parę turnusów już wyjechało do tego hotelu i żaden nie był w nim nawet 5 minut. Wszedłem więc na ofertę Aquamarisu i z ich oferty wziąłem stronę internetową Hotelu Avalon. Napisałem maila z pytaniem czy biuro turystyczne Aquamaris współpracowało z tym hotelem oraz czy jest rezerwacja zrobiona na 06.09.2012r. , ponieważ biuro ma problemy finansowe itd. Oto odpowiedz:

Hello Sir,
                I am sorry , but we dont have your reservation and we are not work with this travel agency. We dont have contract we them and we never have it.

I am sorry about this answer.

Best Regards

Пoздрaви

Teodora Todorova
                Reservation Department
                Hotel Grenada
                grenada@fingrouphotels.com
                Hotel Avalon
                avalon@fingrouphotels.com
                Spa Hotel Emerald -Bansko
                emerald@fingrouphotels.com
                0554 2 25 75
                00359 885 96 99 19

W tym momencie postanowiłem podziękować firmie aquamaris oraz wysłać zapytanie dlaczego kłamią, że mają rezerwację i dlaczego ludzie dowiadują się na lotnisku w Bułgarii, że nie jadą do wyznaczonego hotelu skoro biuro wie o tym od samego początku. Oto odpowiedz:
                Szanowni Państwo,
                Hotel Avalon jak najbardziej jest dla Państwa zarezerwowany w podanym
                przez Państwa terminie.
                Zgodnie z zapisem Ogólnych Warunków Uczestnictwa na Lato 2012 rezygnacja
                z imprezy odbywa się kosztowo z potrąceniem odpowiedniej kwoty w
                zależności od terminu rezygnacji i wylotu. W związku z powyższym
                uprzejmie prosimy o informacje, czy Państwa rezerwacja ma być anulowana
                czy też weźmiecie Państwo udział w imprezie turystycznej z
                zakwaterowaniem w hotelu Avalon?

Z poważaniem,
                Sabina Papaj - Strzyż
                Specjalista d/s turystyki

Biuro Podróży "AQUAMARIS"
                43-300 Bielsko-Biała, ul. Cechowa 9
                Tel. 33 811-10-31
                Fax. 33 811-10-32
                biuro@aquamaris.pl
                sabina.papaj@aquamaris.pl
                grupy@aquamaris.pl
                www.aquamaris.pl

Postanowiłem zrezygnować z tych wczasów pomimo zapłacenia 407 zł kosztów rezygnacji dla 2 osób, ponieważ uważam ze 407 zł to nie aż tak dużo żeby zepsuć sobie całe wakacje. Dodatkowo przeczytałem o dużym zagrożeniu upadku Aqumarisa, a nie chcę po 2 dniach w Bułgarii zostać zabrany do Polski. Czekam na lasta !
                • Gość: gość Re: aquamaris to oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 09:58
                  A skąd taka informacja, że biuro ma problemy finansowe ?
                  • Gość: sisi Re: aquamaris to oszusci IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.12, 19:08
                    Juz ich nie ma. ogłosili upadłość.
                    • Gość: Sid1 Re: aquamaris to oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 19:22
                      "Szanowni Państwo,

Informujemy, że z powodu niewypłacalności nie jesteśmy w stanie kontynuować działalności gospodarczej i zarząd podjął decyzję postawienia spółki w stan upadłości.

Na taki stan rzeczy miał wpływ nagły spadek Sprzedaży (pisownia oryginalna - red.) spowodowany sytuacją kryzysu na rynku oraz problemy z poprzednimi upadkami firmy lotniczej Air Poland na bazie której mieliśmy skonstruowany oraz skalkulowany program Lato 2012 oraz biura podróży Sky Club, z którymi byliśmy związani umowami o przeloty charterowe. Ponadto do dnia dzisiejszego do godziny 15.00 nie otrzymaliśmy żadnego potwierdzenia rejsów od brokera GTS na wyloty od 2.08-05.082012 co spowodowało iż zmuszeni jesteśmy podjąć tak trudną dla nas decyzję.

Dodatkowym czynnikiem podjęcia tejże decyzji była odmowa ubezpieczyciela o kontynuacji udzielenia gwarancji dla organizatora turystyki i co z tym zwiazane wycofanie się zagranicznego inwestora, z którym prowadzone były rozmowy o podniesienie kapitału spółki.

Decyzja ta spowodowała, iż zmuszeni jesteśmy zrezygnować z wielu planów i projektów, które pragnęliśmy zrealizować w najbliższej przyszłości"

www.aquamaris.pl/
                    • Gość: gość Re: aquamaris to oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 19:44
                      Ma ktoś może informacje czy OK Services i Aquamaris to samo biuro podróży . W najbliższych dniach mamy z Ok Services wyjechać do Grecji
                      • Gość: Sid1 Re: aquamaris to oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 20:20
                        Poczytaj forum.gazeta.pl/forum/w,203,137908936,137908936,Czy_czeka_nas_kolejna_cicha_upadlosc_Biura_Podrozy.html
                        • Gość: gość Re: aquamaris to oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 20:29
                          No to pięknie, 9 sierpnia mieliśmy zaplanowany wyjazd z tym biurem do Grecji. Ciekawe czy uda się odzyskać jeszcze pieniądze/ jesteśmy ubezpieczeni od rezygnacji z imprezy/ .Tydzień temu rozmawialiśmy z pracownikami Ok Service którzy zapewniali, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i żadnych problemów finansowych Ok services nie ma.
                          • Gość: karol Re: aquamaris to oszusci IP: 178.217.251.* 02.08.12, 20:46
                            czesc, my tez leciemy 9 sierpnia do grecji to pewnie sie spotkamy i bedziemy sie super bawili, do zobaczenia
                          • Gość: Sid1 Re: aquamaris to oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 21:33
                            Czytaj ze zrozumieniem ludzie logiczne myślenie, nie mieliście logiki na matematyce czy jak?
                            Umowę masz pewnie z OK Service Travel Sp. z o.o., a likwidacja (- nie upadłość) dotyczy OK Service Sp. z o.o. Nie wiem jaka jest sytuacje tego biura, tylko pokazuję na co zwracać uwagę.
                            Trzeba mysleć przed zakupem, chociaż w obecnej sytuacji mądrych nie ma.
                  • Gość: inga Re: aquamaris to oszusci IP: 178.217.251.* 02.08.12, 20:42
                    wlasnie - skad wiadomo?, na pewno to zlosliwosc konkurencji, bu podebrac klientow aquamaris, ja od w zeszlym roku tez bylam z aquamaris na krecie i bylo cudnie, teraz 6 sierpnia lece z nimi do grecji i tez na pewno bedzie super
                    • Gość: sisi Re: aquamaris to oszusci IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.12, 20:47
                      Śnisz kobieto. ICH NIE MA. Wejdz na stronę..
                      • Gość: inga Re: aquamaris to oszusci IP: 178.217.251.* 02.08.12, 21:12
                        naprawde?!! o kurcze, dobrze ze mi napisalas, a ja zaczelam sie juz pakowac, zalamka, ale spoko w ciagu 14 dni zwroca kase i poszukam jeszcze w sierpniu czegos last minute, moze np w bp atena, kiedys znimi bylam i tez bylo na poziomie
                        • Gość: oli Re: aquamaris to oszusci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.12, 15:08
                          >moze np w bp atena

tiakkkk, oprócz atena masz jeszcze do wyboru sky club, alba tours, aficano, blue rays. Może w końcu gdzieś pojedziesz.
                          • Gość: inga Re: aquamaris to oszusci IP: 178.217.251.* 03.08.12, 15:42
                            dzieki oli za rade, fajnie ze chcesz mi pomoc w tak trudnej sytiacji kiedy bp aquamaris upadlo, wezme pod uwage twoja propozycje tych innych wymienionych biur, do tego co napisales/las warto dodac jeszcze bp mati world, oni tez organizuja super wyjazdy
                    • Gość: kto bedzie nastepn Re: aquamaris to oszusci IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.12, 21:34
                      refleks szachisty;) kondolencje z powodu wakacji, niestety od dłuższego czasu mówiło się w branży turystycznej o kłopotach tego biura
                      • Gość: sisi Re: aquamaris to oszusci IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.12, 07:32
                        Ona łacha drze. A swoja drogą robi sie dramatycznie.
              • Gość: cyberka Re: aquamaris to oszusci IP: 178.217.251.* 02.08.12, 20:49
                mysle, ze jestes troche przewrazliwiony,my tez bylismy na tym wyjezdzie i byla super, wyjazd sie odbyl, bylo fajnie, wrocilismy i jest ok
                • Gość: gtw dyskutujesz sam ze sobą? IP: 195.158.247.* 03.08.12, 07:50
                  zmieniając nicki?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka