Dodaj do ulubionych

Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos

IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.12, 17:00
Czy był ktoś w Hotelu Caretta Beach Resort & Waterpark proszę o opinie.A może polecacie jakiś hotel na wyspie Zakynthos dobry dla małych dzieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 13:48
      Witaj,
      nie byłam ale wybieram się (wylot mamy 25.05.12), jeśli to przed Tobą, chętnie podzielę się informacjami po powrocie

• Gość: zielinka2 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.radom.vectranet.pl 15.05.12, 19:34
        ja jeśli się zdecyduję to 09.06 ale czekam na opinie.pozdr.
        • Gość: izabela Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.222.226-14.eturbo.pl 28.05.12, 09:48
          Ja tez wybieram się do tego hotelu tylko w lipcu i też szukam opini .Jak coś będziecie wiedzieć o tym hotelu to dajcie znac
          • Gość: Kamis1502 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 09:50
            Witam,
            Bardzo proszę Kasię która już wróciła albo inne osoby które były w tym hotelu o opinie. Wybieramy się tam z 2 dzieci we wrześniu. W któym budynku najlepiej być zakwaterowanym?
            Pozdrawiam Joanna
            • Gość: kamis1502 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 20:59
              Kasiu, odezwij się. Będę bardzo wdzięczna za opinie
              • Gość: Tedy Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: 212.160.172.* 14.06.12, 08:11
                no właśne jutro tam lecimy w tym dwójka maluchów... i mam nadzieję ,ze będzie super...
                na innych forach są bardzo przychylne recenzje nt tego hotelu; oczywiście odrzucam te z rodzaju "...bo woda za mokra..";). Bedziemy tam przez 2 tygodnie, więc zainteresowanym, chętnie się podzielę wrażeniami:)
                • Gość: Nelka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.06.12, 13:41
                  Też jestem zainteresowana tym hotelem i z niecierpliwością czekam na relacje z pobytu
                  • Gość: izabela Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.222.226-14.eturbo.pl 17.06.12, 13:33
                    Ja lecę na początku lipca na dwa tygodnie , czy ktoś leci do tego hotelu w tym terminie ?
                    • Gość: grecos Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.toya.net.pl 18.06.12, 11:40
                      Ja lecę 20 lipca z Warszawy do tego hotelu na 2 tygodnie.
                      • Gość: izabela Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.222.226-14.eturbo.pl 29.06.12, 19:29
                        Czy ktoś już wrócił z wakacji w tym hotelu ? Ja lecę 7 lipca .Bardzo proszę o opinie :) Szczególnie mnie interesuje głupie pytanie ale muszę wiedzieć hmm....czy mam spakować ręczniki kąpielowe na basen czy jest możliwość wypożyczenia na miejscu :D Zadałam to głupie pytanie Grecos pl. ale nie wiedzą chociaż mają w swojej ofercie ten hotel i takie rzeczy powinni wiedzieć .
                • Gość: Tedy Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: 212.160.172.* 13.12.12, 14:41
                  OK, miałem napisać po powrocie...;)
                  troche poźno, ale przyda się moze komuś na przyszły rok:) zatem:
                  super frajda dla maluchów - FAKT:) - fajny Aquapark)
                  pomijając darmowe lody dla milusińskich: jeśli ktoś nie chce miećchorego malucha, to nie brać (nakłada sobie każdy sam, nawet po wyjściu z toalety.....);
                  co do reszty wyżywienia, to bardzo mało greckiej kuchni - menu pod anglików i amerykanów (jakbym chciał angielskie menu przez 14 dni, to wybrałbym Londyn, a nie Zante...:/)
                  Plarza, jakieś 20 minut od hotelu (przy 35stopniach lepiej busem).
                  Obsługa miła, ale troche nakierunkowana na ... angielską klientelę...(czasem dają delikatnie poznać, że to turyści z GB zostawiają u nich wiecej kasy...
                  na terenie ośrodka jest nawet specjalna bawialnia dla dzieci (osobny budynek), ale... TYLKO dla dzieci Anglików i TYLKO dla turystów Thomasa Cooka(?!?!). na animacje dla polskich dzieci, nie ma co liczyć..., no chyba,że za animacje bierzemy danie dzieciaom kredek i kartek...
                  Jednym słowy: troche lipa, jak na "wymarzony urlop" dla rodziny z dziećmi za 10tyś pln....(tylko czy dalibyście 10tyś za pobyt na...basenie...?:) )
                  radzę przeliczyć sobie wyjazd prv.. zwłaszcza do tego hotelu - wyjdzie duuuzo taniej)
                  • Gość: zuzia Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.12, 15:42
                    Tylko że na upartego w każdym hotelu z all inc w formie bufetu każdy samodzielnie nakłada sobie porcję- np deseru itd i nikt mu nie sprawdza, czy przed wejściem umył ręce. Do tej pory tylko w 1 hotelu- Hilton w Tabie spotkałam się z obowiązkową dezynfekcją rąk specjalnym żelem-przed wejściem do restauracji bardzo tego pilnowali.
                    To ,że traktują turystów z Polski niestety nieco gorzej w porównaniu np.z Niemcami czy Rosjanami-to chyba każdy już w innych hotelach też miał okazję sprawdzić.
                    Na animacjach dla dzieci mi akurat nie zależy-moje nastolatki już z tego wyrosły
                    Trochę szkoda, że ta plaża tak daleko....Zobaczymy jak będzie ;-)
                    Można jechać nad Bałtyk-będzie lało przez 2 tyg a wydamy-nie wiem ile w 4 osoby?
                    • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 14.12.12, 18:18
                      Moim zdaniem jak ktoś chce się przyczepić do hotelu to do każdego można. W zeszłym roku byliśmy na Rodos w hotelu gdzie byli rosjanie. O mało nie padłam jak rosjanka polizała łyżkę z dania w bufecie i posmakowawszy ją - odłożyła ją do tego dania (!!!!). A hotel był 5* i ma bardzo dobre opinie w necie...
                  • Gość: Byłam w Grecjii Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.15, 22:33
                    Z twojego komentarzu zgadzam się tylko z tym że jedzenie bardziej pod anglików:/ sama byłam w tym hotelu z rocznym dzieckiem i wybawiła się mała super na animacjach dziecięcych. POLECAM 👌 ♡ Na pewno kiedyś ta wrócę. Kocham wszystkich ludzi z obsługi i barów hotelu ❤
    • Gość: fanlola Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.12, 13:46
      w piatek wróciłam z tego hotelu. raj dla dzieci. hotel podzielony na dwie czesci pomiedzy nimi uliczka , ale tylko taka hotelowa jakby.Aquapark super frajda dla dzieeeci i dorosłych, pokoje sprzatane codziennie, niestety animacje polskie praktycznie tylko w folderze, sa animacje angielskie i oni naprawde cos robią. jedzenie duzo i dobre. pyszne ciasta. w razie pytan odpowiem.
      • Gość: izabela Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.222.226-14.eturbo.pl 01.07.12, 13:53
        Witaj fanlola mam pytanie czy jest możliwość wypożyczenia w hotelu ręczników przy basenie czy mam zabrać ze sobą ?
        • Gość: fanlola Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.12, 21:07
          trzeba zabrac. na basen lub plaze hotel zabrania korzystania z recznikow tych z pokoi.
        • valerie_valerie Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 14.06.14, 21:22
          Zabierz swoje reczniki plazowe. Hotel nie wypozycza. Podobno mozna kupic tanio w sklepiku na terenie hotelu (rada recepcjonisty), ale nie wiem za ile.
          Byla w terminie 06.06-13.06. Bardzo fajny hotel. Jestesmy bardzo zadowoleni. Pokoje w dobrym stanie, jedzenie smaczne, baseny czyste, fajny aquapark, mila obsluga. Gorszego traktowania Polakow nie zauwazylam, a jestem na takie rzeczy wyczulona. Lody jedlismy i nie zachorowalismy.
          Jedyny mankament to odleglosc do plazy, ale korzystalismy z busa i bylo ok.
          wkurzelo mnie, ze Angole , ktorzy liczebnie dominuja w tym hotelu przychodza na kolacje w krotkich spodniach. I ten tlum na basenie i restauracji. Tlum , wrzaski dzieci. Mimo, ze to poczatek czerwca pelne oblozenie. Trudno o wolny lezak przy basenie , choc podczas naszego pobytu przybyla duza ilosc lezakow. Dokupili dobre kilkadziesiat sztuk jak nie wiecej. Skonczyly sie problemy z lezakami w aquaparku.
          Brak polskich kanalow tv. Mogliby tez troche lepiej sprzatac pokoje.
          Animacje po polsku sa. Prowadzi je Grecos.
          Mimo tych kilku mankamentow jestesmy baardzo zadowoleni i polecamy ten hotel.
      • Gość: radek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 18:37
        witam
        w jakim bloku najlepiej wziazc pokoj? czy grecos ma jakies wyznaczone bloki dla swoich klientów czy mozna sobie wybrac? co z recznikami na basen, czy trzeba brac swoje?

dzieki z góry
        • Gość: fanlola Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.12, 21:13
          reczniki trzeba brac z soba . w pokojach sa ale jest zakaz zabierania ich na basen czy na plaże, co do pokoi jako goscie grekosa bylismy rozsiani po obiekcie. po pryjeżdzie kazdy meldował sie na własna reke, trzeba zostawic dokument .
          • Gość: she Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 18:46
            jest klimatyzacja w restauracji ? :/
            • Gość: fanlola Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.12, 21:28
              jest:)
              • Gość: zielinka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.radom.vectranet.pl 02.07.12, 23:05
                a jak plaza??rzeczywiście 800 m od hotelu jak dojście do niej czy też dojazd???
                • Gość: fanlola Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 14:43
                  plaza piaszczysta , no ok 800 metrow ale powiem tak spacerkiem 10-15 minut. jedzi hotelowy bus , chyba 2 razy dziennie + powrót
                  • Gość: Kika Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 08.07.12, 21:21
                    bus hotelowy na plażę: 5 razy dziennie, pierwszy o 10:30, ostatni o 12:), Aquapark czynny od 10:30 do 17:00, bardzo przestrzegają tu i bezpieczeństwa oraz godzin otwarcia:). Mieszkaliśmy w bloku M (3 os. dorosłe, dziecko, niemowlak), jedzenie super, warunki hotelowe super,full fotelików dziecięcych w restauracji, 95% w hotelu to Anglicy (jest to hotel flagowy Tomasa Cooka).byliśmy 2 tygodnie 1-15.06, pogoda cudna, udanych wakacji:)
                    • susan285 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 09.07.12, 21:26
                      Wylatuję do tego hotelu 13.07, czyli w najbliższy piątek, w związku z tym mam pytanie: O której godzinie trzeba wymeldować się z pokoju w dniu wylotu i gdzie można zostawić bagaże, jeśli samolot powrotny jest późnym wieczorem?
                      • Gość: ulleek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 12:58
                        My też wylatujemu 13.07 z Katowic z dzieciaczkiem. ponoc warto wziąć agrafki pineski czy gwożdziki, żeby zasłonić klimatyzację bardzo wiejąca na łóżko.
                        • Gość: ulleek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 13:07
                          A, pinezka przez "z" ;)
                    • valerie_valerie Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 14.06.14, 23:34
                      W 2014 wiecej kursow busa na plaze. Po poludniu tez.
                • Gość: zielinka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.12, 22:10
                  Jeśli chodzi o dojście czy też dojazd do plaży to już wiem a jak sama plaża .Ładna?piaszczysta ?łagodne wejście do morza???
                  • Gość: berta Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 19:33
                    Plaża cudna, piaszczysta, łagodne zejście do wody i dopiero daleko robi się głęboko, dużo gniazd żółwich, dla dzeci raj. Rankiem można zoaczyć ślady żółwi wychodzących nocą, a jak się poczeka na wolontariuszy, którzy oznaczają gniazda to nawet można zobaczyc jajka :). Dojście 15 min. Aż szkoda, że kawałek drogi do plaży, ale baseny i aqua park całkowicie to rekompensują. Busik na plażę jeździ od 11, powrót chyba od 15tej. Jedzenie b. dobre pokoje ok, klimatyzacja wieje, ale jak się nastawi na 26 to jest ok, przynajmniej nam nie przeszkadzała. Park wodny super: fala, zjazdy na pontonach, leniwa rzeka, i inne różne zjeżdżalnie. Duża strefa ze zjeżdżalniami dla małych dzieci. Budynek M i inne (niestety nie wiem jak się nazywały) w spokojniejszej części, po drugiej stronie ulicy niz recepcja, z górnych pięter widok na pas startowy. Jedyna dziwna rzecz to to, że przy wejściu na stołówkę nawet przy opcji all inklusive trzeba podawać nr pokoju. Troche to denerwujące. A i animacje kiepskie, p. Marika próbuje pozbierać dzieciaki i robi różne plastyczne zajęcia, niestety wygląda to tak, jakby każde biuro robiło swoje zajęcia. Animacje dla dorosłych kiepskie, chyba że ktoś lubi bingo ;)
                    • kamis1910 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 15.07.12, 21:47
                      Tez chcemy sie wybrac do tego hotelu,bede wdzieczna za wszelkie opinie,mam pytanko czy wokol jest gdzie pospacerowac,sa sklepy,itd,hotele wokol czy sa? i i czy w kazdym z pokoi jest aneks kuchenny,i czy sa spore i jaki standard lazienki?w miare nowe kafle?wanna,prysznic?bo zdjec lazienki nie widzialam na ofertach tego hotelu.
                    • dydelf1973 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 16.07.12, 15:08
                      @berta
                      dziękujemy za opis. A jak wrażenia akustyczne? W recenzjach daje się wyczytać, że przeszkadają szalejące skutery (podobno przez teren hotelu przebiega droga publiczna) i szczekające psy (co potrafi być nieznośne :) z graniczacyh posesji. A najważniejsze - co z lotniskiem? W Twojego opisu wynika, ze z górnych pięter jest widok na pas startowy. A samoloty bezdzwięcznie nie latają niestety. Jak to wygląda? Dla mnie kwesta hałasu to sprawa bardzo istotna, bo będę jechać z dziećmi 7 miesięcy i 5 lat. Proszę, napisz coś i na ten temat.
                      • Gość: Tośka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.07.12, 18:37
                        Podbijam, bo mnie tez interesują odpowiedzi na te pytania
                      • susan285 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 22.07.12, 11:51
                        Witam. Wróciłam w sobotę z tego hotelu i jestem bardzo zadowolona z pobytu w nim. Jeśli chodzi o pytania, które zadajecie, postaram się odpowiedzieć na nie. Po pierwsze, przez teren hotelu przebiega droga wewnętrzna i nigdy nie widziałam, żeby ktoś szalał tam na skuterze, a widok miałam bezpośredni - mieszkaliśmy w budynku A z widokiem na tą drogę. Nie słyszałam również szczekania psów, tylko pianie kogutów o poranku. Jednak, być może słychać psy w innej część terenu hotelowego, który jest rozległy. W ostatnim dniu, bowiem przedłużono nam pobyt o jedną noc, mieszkaliśmy w budynku C, który znajdował się na uboczu i tam również nie słyszałam żadnego szczekania. Niedaleko, co prawda, mieszkała rodzina kotów, która w żaden sposób nie przeszkadzała gościom hotelowym, a dla dzieci była dodatkowa atrakcją. Jeśli chodzi o standard pokoi, w budynku A mogłabym doczepić się do wyglądu łazienki. Trochę podniszczona, ale specjalnie nam to nie przeszkadzało. Pokój ok. W budynku C pokój dla czterech osób był dwupoziomowy i to było super. Gdybym mogła wybierać, wybrałabym pokój w budynku C ze względu na ten dwupoziomowy podział - w obu pokojach była klima. Pokój w budynku A miał klimę w część z łóżkiem małżeńskim, łóżka dla dzieci znajdowały się za rozsuwanymi drzwiami i mimo ich otwarcia, ta część pokoju chłodziła się minimalnie. Łazienka w budynku C - bardzo wysoki standard, ładne kafelki. W obu budynkach znajdował się aneks kuchenny. Myślę, że odpowiedziałam wyczerpująco na Wasze pytania, chętnie pomogę, w razie jakichś wątpliwości. My spędziliśmy w tym hotelu wspaniałe wakacje:)
                        • Gość: Tośka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.07.12, 12:15
                          A co z bliskością lotniska?
                        • eg1504 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 22.07.12, 12:21
                          Mam pytanko czy budynek C jest daleko od głównych basenów. Zale zy mi na widoku na baseny główne?
                          • susan285 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 22.07.12, 17:05
                            Lotnisko znajduje się bardzo blisko hotelu, ok.5 min. jazdy. Na wysokości hotelu jest początek pasa startowego, ok 300 m. Hałas słychać, gdy samolot startuje. Trwa to dosłownie chwilę i moim zdaniem w żaden sposób nie zakłóca wypoczynku. W nocy samoloty w ogóle nie latają, ze względu na to, że plaża w Kalamakach to miejsce, gdzie żółwie w nocy składają swoje jaja. Ktoś na forum, albo w innym miejscu w necie wypowiadał się na temat bliskości lotniska od hotelu. Powielę jego opinię i napiszę tak: samoloty są dodatkową atrakcją dla dzieci, a ich start powoduje, iż wypoczywający na moment podnoszą głowy do góry i po chwili wracają do swoich zajęć. Ostatniego dnia pobytu na wyspie poszliśmy na plażę. Zrobiłam sobie spacerek brzegiem morza, aż do miejsca, gdzie samolot przeleciał nad moją głową na bardzo niedużej wysokości. Fajne przeżycie. Ok, myślę, że temat lotniska wyczerpująco rozwinęłam. Baseny główne, to te na których organizowane są animację, czyli aerobic wodny i siatkówka wodna. Widok na te baseny jest przede wszystkim z budynku B i A ( budynek A z jednej strony ma widok właśnie na baseny, a z drugiej na drogę wewnętrzną hotelu, supermarket i znajdujące się za drogą kolejne baseny z barem pośrodku). W zasadzie prawie każdy budynek ma swój basen. Chętnie odpowiem na kolejne pytania, jeśli takie się pojawią. Pozdrawiam.
                            • eg1504 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 23.07.12, 13:57
                              czy wszystkie pokoje (ja będę miała rodzinny) mają aneks kuchenny?
                              • susan285 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 23.07.12, 17:06
                                Tego nie wiem na 100%, ale wydaje mi się, że tak. To chyba jest zaznaczone w informacjach o hotelu na stronie Grecosa.
                                • eg1504 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 25.07.12, 16:08
                                  Jak myślisz, jeżeli chcę dostać pokój z widokiem na głowne baseny- to jest szansa?. Wystarczy poprosić - czy coś dać ?
                                  • susan285 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 25.07.12, 21:22
                                    Nie mam zielonego pojęcia. Po prostu musisz spróbować poprosić o pokój z widokiem na basen.
                                    • w_isienka aneks kuchenny 07.08.12, 14:38
                                      Czy możecie napisać jakie naczynia są dostępne w tym aneksie?
                                      Czy jest czajnik elektryczny- czy zabierać ze sobą?
                                      Garnki, talerze, sztućce, kubki/szklanki?
                                      Na zdjęciach widać, że jest tylko mikrofalówka, a nie ma kuchenki elektrycznej.
                                      Czy też może w niektórych jest kuchenka do gotowania?
                                      Jak z jedzeniem? Jakie dają owoce?
                                      • Gość: izabela Re: aneks kuchenny IP: *.251.188.90.threembb.ie 07.08.12, 15:01
                                        W pokoju gdzie ja byłam to nie było garnków , kuchenki i mikrofalówki tylko po 2 sztuki szklanek , talerzy ,sztućce ,czajnik .Być może wyposażenie jest w pokojach dla gości gdzie nie ma wykupionego AL.Dokładnie co chcesz wiedzieć na temat jedzienia, jakie jest na stołówce czy sami będziecie gotować ?Z owoców są jabłka , pomarańcza,arbuzy,melony.
                                        • w_isienka Re: aneks kuchenny 07.08.12, 20:41
                                          Co do jedzenia - przede wszystkim czy smaczne?
                                          • w_isienka Re: aneks kuchenny 07.08.12, 20:44
                                            i jeszcze jedno pytanie - a mieliście apartament 2 osobowy? czy na wiekszą ilośc osób? Bo my mamy mieć 3-osobowy.
                                            Mi własnie zależało na aneksie kuchennym, bo mam dziecko potrzebna jest możliwość podgrzania. W razie gdybym trafiła na pokój bez aneksu poproszę o zamiane pokoju.
                                            • Gość: Marta pytanie IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.08.12, 07:27
                                              Czy wieczorem jest mini disco dla dzieci?
                                            • laostic Re: aneks kuchenny 08.08.12, 10:20
                                              Mieliśmy apartament 2 pokojowy dla 4 osób. Mieszkaliśmy w budynku M, a potem C - przedłużenie doby hotelowej. W budynku C - w kuchni było wszystko - lodówka, czajnik, sztućce, garnki, kuchenka (1 palnikowa) elektryczna, toster. Jedzenie b. smaczne - duży wybór.
                                              • Gość: izabela Re: aneks kuchenny IP: *.251.188.90.threembb.ie 08.08.12, 11:58
                                                Mini disco jest wieczorem ale bardzo słabe animatorzy nie potrafią zachęcać dzieci do zabawy .W hotelu było bardzo dużo dzieci ,a na mini disco nie było więcej jak 10.Jedzenie smaczne ale nie mieliśmy szczęścia go gyrosa kucharz który sie tym zajmował jeszcze go podsmażał na patelni i miesko było spalone,nie polecam jeszcze zapiekanych ziemniaków sama sól ,ale reszta jedzenia bardzo smaczna.Śniadanie codziennie to samo ale na obiad i kolacje urozmaicone .3 razy w tygodniu tematyczne kuchnia meksykańska,włoska,grecka.
                                                • susan285 Re: aneks kuchenny 08.08.12, 21:00
                                                  W budynku A nie ma ani garnków, ani kuchenki palnikowej. Jedzenie w restauracji naprawdę bardzo smaczne. Mój syn, prawdziwy niejadek, za każdym razem znalazł coś dla siebie.
                                                  • Gość: Marta Re: aneks kuchenny IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.08.12, 06:19
                                                    Jeszcze chciałabym dopytać się o animacje dla dzieci. Rozumiem, że większość gości to Anglicy i oni mają osobne animacje dla dzieci w ciągu dnia a polskimi dziećmi zajmuje się animatorka Grecosa (zgadza się?). Czy te zajęcia są w osobnych miejscach, czy dzieci są razem? Czy mini disco jest osobne dla polskich dzieci, czy wspólne dla całego hotelu?
                                                  • Gość: izabela Re: aneks kuchenny IP: 31.200.185.* 09.08.12, 11:08
                                                    Animatorka z Grecos zajmuje się dziećmi w budynku głównym jest sala ze stolikami , dzieci maja zajęcia plastyczne od godzi 12 do 14 i dzieci są razem .Animacje wieczorne są dla wszystkich dzieci ale jak już napisałam wcześniej animatorzy nie potrafią zachęcać dzieci do zabawy ,Oczywiście na wieczornych animacjach nie było nikogo z Grecos przynajmniej jak My byliśmy w tym hotelu w lipcu.Moja córka wieczorem wolała bawić się na placu zabaw z innymi dziećmi który jest tuż przy animacjach.
                                                  • Gość: MAro Re: aneks kuchenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 11:49
                                                    Jak okolica??
                                                    Miasteczko ??
                                                    Jest gdzie wyjsc ?
                                                  • Gość: izabela Re: aneks kuchenny IP: 31.200.185.* 09.08.12, 12:56
                                                    W okolicy jest jedna ulica ze sklepami i knajpkami ,nad morze prowadzi droga z hotelami i też można sobie wieczorny spacer zrobić .
                                      • Gość: ana Re: aneks kuchenny IP: *.home.aster.pl 09.08.12, 22:29
                                        Mieszkałam w budynku M (przez ulicę), w którym pokoje są wyposażone kompletnie, tj. czajnik, mikrofala, kuchenka elektryczna jednopalnikowa, garnki, patelnia, toster, komplet szklanek, talerzy, sztućców. Lodówka. Pokoje są trochę ponure (jedno okno na dwa pomieszczenia połączone rozsuwanymi drzwiami), ale jest czysto i porządnie. Jedzenie restauracyjne jest bardzo smaczne i urozmaicone: ryby, mięsa, warzywa, makarony, bufet dla dzieci, potrawy greckie. Owoce pyszne, ale "tylko" arbuzy, melony, jabłka, pomarańcze. Najsłabszym punktem są śniadania typowo angielskie, czyli tosty, fasolka, bekon, sadzone jajka i codziennie to samo. Dwutygodniowym turystom już się trochę nudziły:) Mimo to wszystko bardzo smaczne. Od 11 do 18 w barach są do dyspozycji w samoobsłudze lody, oraz podawane frytki, hot dogi, pizza i hamburgery. Jest to hotel rodzinny i dzieci mają tam co robić. Aquapark to mistrzostwo świata:) dla najmłodszych i dorosłych super! Hotel wart polecenia a nawet i ponownego odwiedzenia. Miłych wakacji:) p.s. są komary, niewiele ale jednak, przydadzą się środki, także do kontaktu w pokoju. Jeśli czegoś zapomnicie, to w markecie można kupić wszystko w rozsądnych cenach.
                            • poszukiwaczx1 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 17.01.14, 19:54
                              Twoje opisy z 2012 pomagają w podjęciu decyzji o wyjeździe w 2014r :-). Planują pobyt z rodziną w Caretta STAR ( w kompleksie Caretta, ok 500 m od atrakcji basenowych Caretta Beach). Jedyną moją obawą są niedogodności związane z lotniskiem. Mam pytanie o częstotliwość startów i lądowań w trakcie dnia i w nocy.
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Iza Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.14, 20:35
                                Hej. To zależy jakie kto ma "spanie " :) Ja śpię bardzo czujnie i CODZIENNIE ok 5-6 budziły mnie startujące (lub lądujące ) samoloty, natomiast mojej rodzinie wcale to nie przeszkadzało, spali jak zabici..... W dzień ten problem praktycznie nie istnieje :)
      • Gość: agnieszka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.190.251.212.customer.cdi.no 19.01.13, 22:30
        czy waterpark jest na terenie kompleksu hotelowego?
    • eg1504 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 09.08.12, 15:33
      mam pytanko - czy zabierać ręczniki basenowe czy dają na miejscu?
      • Gość: izabela Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: 31.200.185.* 09.08.12, 16:28
        Ręczniki na basen trzeba zabrać ze sobą niestety nie ma opcji wypożyczenia na miejscu.
        • w_isienka wyposażenie łazienki 19.09.12, 08:48
          czy brać suszarkę czy może już tam jest w łazience?
          • Gość: izabela Re: wyposażenie łazienki IP: *.251.230.170.threembb.ie 19.09.12, 09:05
            Suszarka jest w łazience.
            • w_isienka Re: wyposażenie łazienki 19.09.12, 13:11
              to dzięki, nie będę brała
              • kamis1910 Re: wyposażenie łazienki 19.09.12, 14:29
                A kiedy lecisz?i skad?ja z rodzinka 21 wrzesnia,w piatek,z Poznania,juz sie szykujemy po malu;)
                • Gość: milk0109 Re: wyposażenie łazienki IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 13:05
                  Proszę napisać jak wygląda jedzenie w dzień czy trzeba się ubierać i iść do jakiejś restauracji głównej czy w barze przy basenie można również coś schrupać jeśli tak to co jak wygląda all przy basenach a wieczorem jakie są bary gdzie można posiedzieć.?
                  • w_isienka All Inclusive 03.12.12, 09:49
                    Posiłki są w restauracji głównej, ale w ciągu dnia można iść do restauracji na lunch w stroju plażowym i narzuconej na to sukience plażowej/pareo etc - czyli nieco trzeba się ubrać. W barze głównym i barach przy basenie są hamburgery, sandwicze i frytki + pizza, do tego lody i napoje -tam oczywiście stroje plażowe/kapielowe.
                    • Gość: polka Re: w_isienka IP: *.icpnet.pl 03.12.12, 11:11
                      proszę napisz mi tak szczerze czy polecasz;) dzisiaj musze podjąć decyzje czy caretta na zakynthos czy font de sa cala na Majorce.mam syna i corke 6 i 2 lata widać na zdjęciach ze ślizgawki super i ogolnie hotel zadbany. chcemy jechać na 2 tyg zwiedzac zbytnio nie ma co chyba ze zatoczki zolwie i wrak,,..błagam napisz i rozwiej moje wątpliwości ;)
                      • w_isienka Re: w_isienka 04.12.12, 17:51
                        dla dzieciaków jest super (zwłaszcza aquapark). Myśmy byli zadowoleni. Ja osobiście polecam. I nawet z m stwierdziliśmy, że gdybysmy mieli drugi raz wybrac się na Zante to wlasnie do tego hotelu. Jednak musisz się przygotować, że w restauracji hoteowej dają mało owoców, ale wokól jest tyle sklepów, że zawsze można sobie dokupić. Z zamianą pokoju też nie mieliśmy żadnych problemów.
                        • Gość: zuzia Re: w_isienka IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 13:48
                          a dlaczego zamienialiście pokój ? My mamy na umowie apartament 4 os- sypialnia oddzielona drzwiami -nie orientujesz się czasem, w której części ośrodka możemy dostać taki pokój ? i czy lepiej mieszkać np na parterze czy wyżej?
                          • w_isienka Re: w_isienka 05.12.12, 19:13
                            Nam dali początkowo pokój tuż nad barem w budynku głównym (A) - wieczorami mieliśmy głośniki dosłownie pod łóżkiem - i dlatego zamienialiśmy, bo woleliśmy spokojniejszą stronę.
                            Wiem od znajomych, że spokojnie jest np. w budynkach K i L.
                            Na parterze bardziej opłaca się mieszkać tym, którzy mają maluchy w wózkach. Co do reszty - nie wiem, myśmy mieszkali na I piętrze w budynku głównym (A).
                            • Gość: Krzysztof czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: *.fioletpdk.pl 07.12.12, 08:37
                              Czy ktoś już się zdecydował na Carettę na okres wakacji letnich? W drugiej połowie lipca chcemy jechać na wyspy greckie i do wyboru mamy Carettę lub Mikri Poli na Rodos. Cena podobna,ale miejsca dwa różne...
                              • brown_s_ugar Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? 07.12.12, 10:39
                                Witam.Jakie biuro ma w ofercie hotel Caretta Beach?
                                • Gość: zuzia Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.12, 12:27
                                  My lecimy do Caretta Beach w lipcu-z dziećmi, wybraliśmy ten hotel ze względu na aquapark. Ma go w ofercie Grecos i Neckerman
                              • Gość: bont Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: 78.10.84.* 09.12.12, 14:03
                                wahamy sie miedzy caretta a miro palazzo i nie mozemy sie zdecydowac, moze ktos cos doradzi?
                                • Gość: zuzia Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 19:18
                                  Tak wstępnie widzę, że ten pierwszy hotel ma aquapark a ten drugi plażę przy hotelu. Idealnie gdyby było i jedno i drugie . Dla rodzin z dziećmi chyba lepszy ten pierwszy ?
                                  • w_isienka Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? 09.12.12, 19:50
                                    Poczytaj opinie o miro palazzo:
                                    www.wakacje.pl/opinie/hotele/miro-palazzo-di-zante-h11522.html
                                    • Gość: maciejj Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: *.play-internet.pl 10.12.12, 18:09
                                      byłem w czerwcu/lipiec w caretta beach i polecam.
                                      hotel swietny,kazdy znajdzie cos dla siebie...my cały czas spedzalismy w aqaparku,dzieci (3 i 8 lat) miały wielka frajde:) a o plazy oddalonej o 800m nie chcialy slyszec w ciagu dnia,dopiero po kolacji robilismy sobie spacer..
                                      wyspa cudna,urokliwa,zachwycajaca........zwiedziłem Korfu,Rodos,Krete,Kos.Thassos i Itake napisze od mojego nr.1 do nr.7
                                      -Zakynthos
                                      -Thassos
                                      -Itaka
                                      -Kos
                                      -Korfu
                                      -Kreta
                                      -Rodos
                                      • alladar Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? 26.12.12, 19:58
                                        Serwus , wasze odpowiedzi są naprawdę przydatne i pomocne w podjęciu decyzji , mam jeszcze jedno pytanko , może niektórym wyda się śmieszne ; w katalogu grecos wymalowali że telewizor jest dodatkowo płatny .Wiem że powiecie po jakiego grzyba na wczasach ci tv. pytam bo pierwszy raz z czymś takim się spotykam i trochę mnie to bawi .
                                        • Gość: anka Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.12, 22:57
                                          my się nie śmiejemy-tv jest potrzebna,dzieki temu np rok temu dowiedzieliśmy się w Hurghadzie ,że biuro Sky Club splajtowało i nie wiadomo co z nami
                                          ale w katalogu Grecosa nic na temat opłat za TV Sat nie ma chyba ;)-tylko że w Caretta Wi- Fi darmowe przy recepcji a sejf płatny i lezaki na plazy tez
                                          Pozdrawiam
                                          • alladar Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? 27.12.12, 10:25
                                            Ooooo rzeczywiście sory ale mi się potorbcyło , chyba świąteczne promile mi zaszkodziły , wzmianka była o necie a nie tv.
                                            Ja wybieram się do tego hotelu 28 czerwca - 2 osoby dorosłe i 2 nastolatków , wylot z Katowic.
                                            • w_isienka Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? 27.12.12, 16:22
                                              Nie wiem jak w tegorocznej ofercie, ale w zeszłym roku TV i sejf były BEZPŁATNE!
                                              • Gość: zuzia Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.12, 16:48
                                                Ale nigdzie w katologu nie piszą też ,że trzeba zabrać własne ręczniki basenowo-plażowe. Do tej pory tam gdzie byłam-takie ręczniki były w standardzie i codziennie można je było zmieniać. Dobrze ,że czytam to forum ;-)
                                            • Gość: anka Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.12, 16:12
                                              Wygląda na to ,że 28 czerwca jeszcze są dobre ceny na Carettę bo potem już jest drożej. Alladar a Twoje nastolatki dokładnie w jakim wieku są? Bliżej 10 czy 18 lat ;-) Myślę nad tym hotelem...
                                              • w_isienka Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? 28.12.12, 16:21
                                                Zgadza się, ręczniki basenowe TRZEBA mieć własne.
                                              • alladar Re: do anka 29.12.12, 14:26
                                                Ja już zarezerwowałem pobyt w tym hotelu , wylot 28 czerwiec, biuro grecos wylot z katowic. moje nastolatki to syn 17l. i córka 15l. Mam nadzieje że po powrocie będę należał do grupy tych zadowolonych klientów .
                                                Do Grecji lecę pierwszy raz , do tej pory szwendałem się po krajach arabskich (turcja , tunezja , egipt) nie powiem było super ale mam juz dość zaczepek ze strony nachalnych handlarzy i postanowiliśmy wybrać się do grecji .pozdrowionka
                                        • alladar Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? 26.01.13, 13:34
                                          Mam takie pamytanko , w tej lodówce w pokoju jest coś do picia jak np.w hotelach w egipcie ? tam w lodówce przeważnie była mineralna , choć i zdażył sie hotel z colą i fantą , a jak jest w tym przypadku ,
                              • Gość: agnieszka Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: *.190.251.212.customer.cdi.no 17.02.13, 21:28
                                Witam, ja z rodziną jadę w lipcu do Carrety a konkretnie od 12 do 19 lipca wylot z Bydgoszczy, rodzina 4 osobowa: ja, mąż i dwie córki 5 i 15 lat. Czy ktoś również w tym okresie wybiera się do Zakhyntos? :)
                                • karolciatolcia Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? 02.04.13, 20:15
                                  Jedziemy od 5-19.07,2 doroslych i syn 8 lat, córka 4 lata.:-
                                  • wakacje20130 Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? 03.04.13, 00:18
                                    Witam!
                                    My jedziemy też w tym terminie do Caretty - dwie rodziny z dziećmi : 8 lat,6 lat i 3 lata.
                                    Lecimy z Warszawy. Może się spotkamy?
                                    • Gość: karolciatolcia Re: czy ktoś jedzie do Caretty w lipcu? IP: 5.174.143.* 03.04.13, 19:01
                                      Jasne że możemy się spotkać,ale chyba polecimy innym samolotem bo my z poznania, więc zobaczymy się w hotelu. Dzieci już nie mogą się doczekać! Pozdrawiamy!!!
    • Gość: gostek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 27.12.12, 13:01
      my lecimy 31 maja z poznania na 2tyg. to napisze swoja opinie zanim wy polecicie...;)
      • himmen Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 30.12.12, 09:28
        no to się spotkamy , bo ja 07.06 z Bydgoszczy ,
        Zastanawia mnie rozbieżność cenowa Grecos oferuje na moją rodzinę (3+1)3 tys. taniej niż Necermann podobno te same pokoje i wszelkie warunki
        • Gość: zuzia Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.12, 10:18
          A ja mam pytanie do osób które już były w Caretta-czy dużo jest Polaków? Czy dzieci znajdą towarzystwo? W Egipcie-to wiadomo....A Zakynthos chyba jeszcze nie jest taki popularny u nas jak np. Kreta czy Rodos ?
        • alladar Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 04.01.13, 12:14
          widocznie Neckermann chce wyciągnąć od klientów jak najwięcej kasy.
          W zeszłym roku byłem z TUI w egipcie , oferta w tui na hotel w którym byłem była tańsza od proponowanej przez wezyra , komfort pokoi ten sam , ale tui fundneło nam jeszcze wizy , miałem rezerwacje na 2 pokoje i bez problemu je dostałem , bez żadnego wkładania dolców w paszport , a turyści z wezyra nie dość że więcej zapłacili nie mieli nic lepiej , a za pokoje obok siebie podpłacali w recepcji.
          Ja wykupiłem oferte z grecosa , jednak 3 koła więcej w neckermanie to jest różnica , wole je przepiepszyć na wyspie niż dać im zarobić pierun wie za co .
          • ryglok Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 04.01.13, 12:26
            Czy ktoś wie jakimi liniami grecos dostarcza turystów na zakynthos?
            • argentea Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 04.01.13, 13:00
              W zeszłym roku był to Enter
              • susan285 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 04.01.13, 18:24
                Bardzo fajny hotel. Byłam w ubiegłym roku z rodziną. Moje dzieci świetnie bawiły się w aquaparku. Z wypadów nad morze nie rezygnowaliśmy, choć nie ukrywam, że powrót w upale i z solą na całym ciele nie należał do przyjemnych. Gdybym miała wybierać hotel na Zante raz jeszcze, wybrałabym Carettę. Wyspa jest piękna i chcemy zobaczyć ją jeszcze raz, bo niestety w ciągu tygodnia nie zwiedziliśmy jej całej. Polecam wycieczki po wyspie z polskim przewodnikiem Maćkiem Nuckowskim, który mieszka na Zante. Świetnie opowiada, nawet moje dzieci słuchały z zainteresowaniem i wiele z tego, co usłyszały zapamiętały. Zazdroszczę wszystkim, którzy w tym roku wybierają się do tego hotelu. Bawcie się dobrze:)
                • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 05.01.13, 19:01
                  Caretta jest dość popularna wśród Polaków więc dzieciaki jakieś towarzystwo na pewno znajdą.
                  Też jestem zdania, że gdybym wróciła na Zante to do Caretty :)
                  • Gość: zuzia Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.13, 13:57
                    Dziewczyny napiszcie proszę, czy żeby znaleźć wolne leżaki w aquaparku po śniadaniu to jest jakiś problem w tym hotelu ? Czy trzeba tak jak w niektórych hotelach zostawiać ręczniki na leżaku o 7 rano ? Gdzies przeczytałam,że są ogromne kolejki do zjeżdżalni ?
                    • argentea Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 07.01.13, 11:14
                      Nie ma ogromnych kolejek do zjeżdżalni a ręczników o 7 nie zostawisz bo aquapark otwierany jest chyba o 10 jak dobrze pamiętam.
                      • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 07.01.13, 15:04
                        To chyba zależy od sezonu. Myśmy byli na sam koniec wrzesnia wiec tłumów nie było. A na teren aquaparku wczesniej niż o 10:00 nie wpuszczają. Tak samo jest z wyjściem. Aquapark jest otwarty do 17:30 (o ile dobrze pamiętam) i wszyscy się zwijają. Nie ma bata.
                        • Gość: mama mirabel Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.play-internet.pl 07.01.13, 18:50
                          Już zazdroszczę jak czytam że jedziecie do caretta...
                          spędziłam tam z rodziną świetne 2 tyg.w czerwcu.Dzieci z aquaparku zachwycone i nie chcialy slyszec o zwyklym basenie czy nawet plaży:) jedzenie pyszne...a wyspa? cudna,zielona z pieknymi zatoczkami i grecka salatką.Byłam w 2011 na Rodos a 2010 na Krecie,ale najbardziej zachwycilam sie Zakynthos.Jedzcie i wypoczywajcie
                          • Gość: gos. Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 20:25
                            a w którym miesiącu najlepiej wybrać się na Zante? Kiedy jest tam najpiękniej i najspokojniej?
                            • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 07.01.13, 20:34
                              najspokojniej to chyba w październiku :)
                              jak myśmy wyjeżdżali (kończył się Polski turnus) to do Caretty przyjeżdżali skandynawowie, a temperatury były wtedy ok. 25 st (wieczorki już się robiły chłodniejsze)
                              • Gość: mama mirabel Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.01.13, 21:33
                                Na zante bylam 1 czerwca i nie moglismy sie nadziwic jak pieknie kwitna kwiaty,jak zielen ma kolor ZIELONY a nie szarozielony jak poczatkiem wrzesnia na Rodos.Temp.28,30 st. I jeden pochmurny dzien.Reszta slonecznie ale nie upalnie a to wazne gdy sie jedzie z dziecmi.

• Gość: zuzia wycieczka śladami Caretta IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.13, 17:06
                                  Dostaliśmy od Grecosa w prezencie za wczesną rezerwację wycieczkę-śladami żółwi Caretta. Czy ktoś z Was był na takiej gratisowej wycieczce? Pytam, bo darmowa wycieczka w Egipcie polegała na tym,że nas wozili od perfumerii do sklepu z papirusami itd i w efekcie szkoda było czasu a teraz też nie wiem czy warto jechać
                                  • alladar Re: wycieczka śladami Caretta 08.01.13, 18:37
                                    ja też mam tą wycieczkę więc podepnę się pod pytanie zuzi (no i zestaw plażowy gratis cha cha )
                                    mnie w hurghadzie zawieźli pod kościół koptyjski którego nie było a ruiny po nim oglądaliśmy z autokaru .
                                    • alladar Re: wycieczka śladami Caretta 26.01.13, 14:09
                                      mam jeszcze pytanko , w tych lodówkach znajdujących się w pokojach jest coś do picia jak np. mineralna . W egipcie czy tunezji właśnie tak było , sprzątający uzupełniali napoje w lodówkach , do grecji lecę pierwszy raz więc nie znam tamtejszych reali . a jeśli nie uzupełniają w lodówce to czy coś do picia w butelkach jest do wzięcia z baru
                                      • w_isienka Re: wycieczka śladami Caretta 26.01.13, 15:07
                                        w lodówce nic nie ma
                                      • majorka111 Re: wycieczka śladami Caretta 26.01.13, 16:52
                                        a był ktos kiedys na poczatku maja ?? Nie bedzie za chlodno, czy woda w basenie nie podgrzewanym bedzie na tyle ciepła zeby sie kąpac ?? Czy szukac lepiej basenu z podgrzewaną wodą ??
                                        • Gość: anka Re: wycieczka śladami Caretta IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.13, 18:12
                                          A jesteś pewna że Grecos ma Carettę na początku maja? Ja sprawdzałam właśnie i chyba tylko wyloty z Warszawy są w tym terminie ? Z innych miast dopiero pod koniec maja...
                                          • Gość: majorka111 Re: wycieczka śladami Caretta IP: *.dynamic.mm.pl 27.01.13, 00:21
                                            Tak, ma wyloty od 3 maja. Jest to akurat termin który akurat mnie interesuje tylko zaczynam miec wątpliwosci co do pogody i tym podobnych ;)
                                            • alladar Re: wycieczka śladami Caretta 01.02.13, 12:10
                                              wow , cena za ten hotel na dzień dzisiejszy w porównaniu do oferty z grudnia w grecos to różnica 5 tyś. za 4 osoby .
                                              • Gość: anka Re: wycieczka śladami Caretta IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.13, 11:49
                                                Jak w Caretta traktują dziecko 15-16 letnie- czy opłaty są jak za dziecko czy jak za dorosłego ?
                                  • zantemagictours.pl Re: wycieczka śladami Caretta 28.04.13, 22:10
                                    Witam,
                                    Jeżeli jeszcze nikt nie odpowiedział to już spieszę z odpowiedzią będzie to rejs na żółwie- podejrzewam (bo pewni na 100% nie jesteśmy), że będzie to jednogodzinny rejs w poszukiwaniu żółwi. W razie pytań służymy pomocą pzdr i do zobaczenia na wyspie (www.zantemagictours.pl)
                                    • Gość: zuzia Re: wycieczka śladami Caretta IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 17:38
                                      Ciekawe czy uda nam się żółwie zobaczyć ? Gdy byliśmy na podobnym rejsie w Turcji to żółwie się gdzieś pochowały, więc pewności nie ma ;-)
                                      • zantemagictours.pl Re: wycieczka śladami Caretta 29.04.13, 17:56
                                        Nie wiem jak będzie w tym przypadku ale organizatorzy wszystkich żółwiowych rejsów na Zante (my też ;-)) dajemy 100% gwarancji na zobaczenie żółwia i ewentualny zwrot pieniędzy. Niestety już przy samodzielnym wypożyczeniu motorówki/łódki/wodnego roweru tej pewności nie ma bo niestety żółwi trzeba umieć szukać i na pewno łatwiej je znaleźć z trochę większej łodzi i statków. Ale szczęście można mieć :-) pzdr ZMT
                                        • zantemagictours.pl Re: wycieczka śladami Caretta 13.05.13, 16:10
                                          Już wiemy... darmowa wycieczka śladami żółwia Caretta to niestety nie rejs tylko wycieczka do muzeum :-( odbywa się w czwartki
                                          pzdr ZMT
                                          • Gość: zuzia Re: wycieczka śladami Caretta IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.13, 23:00
                                            ale jaja ;-)
                                            • zantemagictours.pl Re: wycieczka śladami Caretta 13.05.13, 23:16
                                              Gość portalu: zuzia napisał(a):

> ale jaja ;-)

i to żółwie jaja ;-)
                              • alladar Re: dzisiaj wylot 27.06.13, 19:12
                                dziękuje wszystkim za dobre i pomocne rady , walizy już spakowane , wszystko zapięte na ostatni guzik . za 5 gdz. jadę na lotnisko a jutro zobaczę jak to wszystko wygląda w realu.
                                Pozdrowionka i papa , odezwę się czy czekaliśmy na zakwaterowanie bo w hotelu będziemy wczesnym rankiem . po przylocie służę informacjami.
                        • susan285 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 11.01.13, 21:43
                          W Caretta jest kilka kompleksów basenowych i zawsze o każdej porze można znaleźć wolne leżaki. Również w aquaparku, nawet w samo południe są wolne miejsca. Dementuję też informację o długich kolejkach do zjeżdżalni. Byliśmy w tym hotelu w ubiegłym roku w środku lipca.
                          • alladar co z napojami 26.01.13, 14:13
                            mam jeszcze pytanko , w tych lodówkach znajdujących się w pokojach jest coś do picia jak np. mineralna . W egipcie czy tunezji właśnie tak było , sprzątający uzupełniali napoje w lodówkach , do grecji lecę pierwszy raz więc nie znam tamtejszych reali . a jeśli nie uzupełniają w lodówce to czy coś do picia w butelkach jest do wzięcia z baru
                • Gość: Jacek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.15, 11:46
                  Wybieram się do Carety w tym roku czy mogę zadac Ci kilka pytań ?
          • Gość: nick Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.159.c94.petrotel.pl 18.03.13, 23:49
            Dobrze prawisz. Ja bylem w Caretta Beach z rodzina w tamtym roku wlasnie przez Neckermanna... I jak na miejscu dogadalem sie z tymi co byli z Grecosa to sie okazalo ze sporo przeplacilem . Co do wczesniejszych pytan to hotelu sie nie bac, jak dzieci lubia wode to aquapark zalatwi reszte.
            • alladar Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 19.03.13, 11:54
              jak ja rezerwowałem ten hotel w grudniu , to już wtedy cena między grecosem a neckermanem była dość spora i wybrałem ofertę grecosa , lecę 28 czerwca z Katowic , 4 osoby w tym 2 nastolatków - córka 16 lat zalapała mi się jeszcze na zniżkę dla dzieci .
    • Gość: justi Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.13, 20:21
      Rowniez lecimy do Caretty z dwójką dzieci.
      Bedziemy od 24 maja i mam nadzieję że będzie na tyle ciepło by córka mogła skorzystać z basenów:-)
      • Gość: Ani Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.13, 20:32
        w zeszłym roku Grecos odwołał wyloty majowe na Zante i zwracali ludziom kasę, ale jak ktoś już miał zaklepany urlop i nic ciekawego nie znalazł w tym terminie to miał problem
        • Gość: ijoijo Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 09.01.13, 10:39
          strasz jeszcze ludzi Ania.
          To,ze nie wylecieli w 2012 to nie znaczy ze maja ludzie siedzieć i czekac na tel.ze odwołane wakacje.Takich rzeczy się nie pisze!!!
          • Gość: Ani Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.13, 17:16
            to nie jest straszenie, sama byłam w takiej sytuacji ale na szczęście udało mi sie przesunąć urlop
          • alladar Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 11.01.13, 19:09
            w sumie zostało jeszcze 158 dni do mojego wylotu , mam nadzieje że się tam nie zamiesza , a na terminy letnie w zeszłym roku chyba odwołań nie było.
            • Gość: Ani Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.13, 20:23
              odwołali terminy majowe, pierwszy wylot na Zante był 1 czerwca
              • katrinka82 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 12.01.13, 12:36
                Ja otrzymałam informację, że będą loty z Katowic na Zante bezpośrednio, w maju i czerwcu.
                Także myśle pozytywnie.
                Teraz proszę o info, czy caretta na 2+1 na tydzień za 6100 zł 31.05 wylot to dobra cena? czy czekać na lasta? od początku nie chciałam tego hotelu ale moje dziecko jest zakochane..no cóż..
                jaka jest tam plaża? bo to ze dalej to jakoś przeżyję..
                • Gość: Ani Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.play-internet.pl 12.01.13, 12:49
                  Plaza i wejscie do morza piaszczyste, o hotelu nie napisze bo my bylismy w Laganas i chodzilismy plaza do Kalamaki stad wiem jak wyglada
                  • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 12.01.13, 14:23
                    Moim zdaniem to dobra cena. Na lasta raczej będzie drożej.
                    Plaża w Kalamaki jest piaszczysta, ale ten piasek jest ciemny i zbity (nie taki jak nad Bałtykiem). Łagodne zejście do wody.
                    TU masz jak to wygląda:
                    www.youtube.com/watch?v=tH0UHtEO0s0
                    • Gość: Anka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.13, 16:34
                      W tej chwili Grecos ma na Carettę podobne ceny jak Neckerman, przynajmniej jeśli chodzi o 2+2 tylko że w Grecos są apartamenty 4osob a w Neckermanie dostawki dla dzieci. Ciekawe jak to wygląda w praktyce? Może to te same pokoje są tylko inna nazwa ?
                      • laostic Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 22.01.13, 18:30
                        Byliśmy z Grecosa (3+1) - mieliśmy pokój przedzielony przesuwnymi drzwiami - w 1 pokoju łóżko małżeńskie, w 2 fotele rozkładane +aneks kuchenny. Przedłużono nam pobyt o 1 dzień - dostaliśmy pokój, gdzie zamiast 2 składanych - była wersalka.
                        • Gość: Anka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.13, 19:19
                          Dzięki. Skoro byłaś w Caretta to proszę jeszcze żebys mi napisała hmm....czy papieru toaletowego nie wolno (podobno w całej Grecji tak jest ) wrzucać do muszli?
                          • laostic Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 22.01.13, 20:14
                            Oficjalnie nie wolno. Jest na to kosz na śmieci, ale i tak czasami wrzucaliśmy. Na szczęście nie było katastrofy - chodzi o to, że mają cieńsze rury.
                            • Gość: Anka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.13, 21:34
                              No to pięknie....... Dzięki za info. Ale ogólnie byłaś z wyjazdu zadowolona ?
                              • Gość: ilon1225 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 12:07
                                Witam, wybieram się do caretta beach 21.06.13 z Gdańska leci ktoś w tym terminie?
                                • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 23.01.13, 21:38
                                  W Carecie nie ma zakazu wrzucania papieru toaletowego do muszli. Nam nikt nic nie powiedział, żadnego zakazu w pokojach nie ma (budynek A).
                                • Gość: Franek Dzbanek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.14, 16:20
                                  Szukam info na temat pogody jakiej się moge spodzieac po 19 czerwca w Grecji. Czy bylabys tam mila i oswiecila mnie w tym temacie ?
    • majorka111 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 25.01.13, 07:32
      witam wszystkich

Widze że temat świeży a sama zastanawiam sie nad zakupem wczasów w tym hotelu (do konca stycznia niby jakies promocje) to chciałam zapytac tych co kupowali czy najbardziej opłaca kupowac sie w Grecos Holiday ?? Bo z tego co patrzyłam dosc ciekawe oferty. I czy ktos wie czy basen w tym hotelu jest podgrzewany ?? Bo poczatek maja moze nie byc jeszcze tak gorąco . Wybieram sie od 3 maja ,to chyba pierwszy termin gdzie organizuje Grecos wyjazdy w te strony.
      • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 25.01.13, 17:51
        baseny nie są podgrzewane
        • Gość: Kasia Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 15:51
          My lecimy do Caretty 28 czerwca 2013, proszę napisać jak wygląda wypożyczenie motorówki i samochodu i w jakiej cenie, pytanie dla tych co byli w tym hotelu, czy auto lepiej wypożyczyć w hotelu czy na mieście. Gdzie pojechać, gdzie popłynąć samemu. Czy do Zatoki Wraku, na Kefalonię i Martionisi można popłynąć samemu czy tylko na zorganizowaną wycieczkę...
          • alladar Re: do kasia 14.02.13, 20:07

Cześć kasia , mogę wiedzieć z jakiego lotniska wylatujecie , pytam dlatego że lecę w tym samym terminie tj. 28.06 . Ma lecę z katowic 2 osoby dorosłe i 2 nastolatków 16 i 18 lat
            • w_isienka Re: do kasia 18.02.13, 23:34
              Jeśli chodzi o wynajem auta to myśmy w zeszłym roku płacili 29 euro za 1 dzień (ale wypożyczaliśmy na 10 dni) przez autoway - załatwialiśmy wszystko jeszcze przez wylotem w Polsce.
              Co do wypożyczenia łodzi to można wypożyczyć - i jest na wyspie wiele miejsc gdzie wypożyczają - szczególnie z okolic Laganas na Marathonissi. Z tego co pamiętam to płaciliśmy 30 euro (ale nie pamiętam na jak długo wypozyczaliśmy).
              Ponadto łodzie odpływają z Porto Vromi (z kapitanem) do Zatoki Wraku i z Agios Nikolaos do Błękitnych Grot (tez z "kapitanem") - ogólnie pełno tego na wyspie.
          • Gość: Franek Dzbanek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.14, 16:13
            Szukam Twojego wpisu z powrotu ale nie moge znaleźć. My lecimy 19 czerwca 2015 i ciekawi mnie kilka rzeczy a szczególnie pogoda. Daj znac jak bywasz jeszcze na forum.
    • Gość: gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 17:27
      Witam,czy wybiera się ktoś do tego hotelu 21.06.2013 wylot z Gdańska?
      • Gość: asterka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 21:12
        witam ,my lecimy7czerwca z Gdańska na 2tygodnie z 5letnim synkiem:-)
        • mimi1232 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 13.03.13, 14:19
          Kusi mnie oferta grecosa dla 2+1 od 10 maja za 8,9 tys lub od 17 maja za 9,2 tys -na 2 tygodnie.
          Jak myślicie-to dobra cena ? Potem jest już drożej. A pogoda w drugiej poł maja powinna być ok
          • Gość: asterka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 20:16
            kuszące,my zapłacilismy10,700
        • Gość: agam Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.13, 09:30
          Witam, my lecimy z 2 dzieci (6+3) z Wrocławia, termin 07.06.13 na 2 tygodnie, pewnie się spotkamy, gdybyście szukali towarzystwa jesteśmy otwarci.
          • Gość: poznanianka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 11:15
            ooo widzę,że będzie dużo rodzin z dziećmi:)
            My w caretta będziemy od 31 maja do 14 czerw. pewnie się spotkamy 2+2 ( lat 6 i 2 ) i znajomi 2+2 (lat 8 i 5 ) do zobazenia:)
            • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 26.03.13, 16:51
              Caretta to przede wszystkim hotel dla rodzin z dziećmi
          • Gość: asterka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 19:18
            Superowo:-))))bardzo sie cieszę że tylu Naszych będzie.JUż niedługo jak fajnie
    • Gość: cottonka Jak daleko do waterparku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.13, 12:10
      Jak w temacie? Bo nijak nie mogę znależć.Czy to jest w Sarakinado???
      • Gość: milos Re: Jak daleko do waterparku? IP: *.internetia.net.pl 16.03.13, 11:48
        parka wodny jest zaraz przy hotelu caretta beach. Goście tego hotelu mają wstęp darmowy inni płacą...Jest bardzo fajny,czysty i w ogóle hotel godny polecenia.www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Caretta+Beach+Hotel+Apartments-hid_736109.html
        • w_isienka Re: Jak daleko do waterparku? 16.03.13, 20:47
          Hotel Caretta Beach jest od razu z Aquaparkiem. Wszystko to znajduje się w miejscowości Kalamaki.
    • Gość: Ania Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.cdma.centertel.pl 26.03.13, 17:25
      Zadzwoń do BajecznychWakacji dziewczyny na pewno znają biuro jest od 18 lat chyba już były wszędzie
    • Gość: lopka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 16:30
      ja tez lecę do tego hotelu 31 maja ale nie boję się tyle o hotel co o pogodę!!! Panikuję,że może padać,wiać silny wiatr:/ za wycieczke zapłaciliśmy ok.10tyś jakbym miała siedzieć w hotelu tylko i wcinać frytki to nieeeee...!!
      • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 27.03.13, 18:26
        My byliśmy na koniec sezonu (przełom wrzęsnia i października) i nie chciało nam się wyjeżdżać, ale nie sądzę by na koniec maja pogoda na Zante była aż tak kapryśna by siedzieć tam w hotelu! Obstawiałabym raczej minimum 21 stopni C. Nie ma co panikować - to nie Bałtyk!
        • Gość: mloda w_isienka IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 10:30
          Mam 2 pytania,na ile dni warto wynająć samochód? 3 czy 4 dni.Wyspa jest mała,ale jedziemy z dziećmi wiec chcemy sobie tak zaplanować,żeby nie spędzać w aucie calego dnia.Jak myślisz 3 dni wystarczą?
          Czy są na Zante takie typowo greckie restauracje? może polecisz coś? wyspa podobno mało grecka...;)
          • w_isienka Re: w_isienka 04.04.13, 22:52
            Wyspa jest mała, ale wszystko zależy od tego JAK chcecie zwiedzać - tzn. na wariata (czytaj: wpadasz, cykasz fotę i lecisz dalej) czy też na spokojnie?
            Jak na wariata to faktycznie 3 dni wystarczą :)
            Myśmy byli z 4-latkiem i woleliśmy na spokojnie i podelektować się miejscem, podjechać na fajną plażę i tam sobie poplażować i mieliśmy autko na dłużej.
            Jeśli macie stosunkowo małe dzieci to proponuje nie robić Błękitnych Grot i zatoki wraku za jednym zamachem - raczej osobno. Zatokę wraku zróbcie od strony Porto Vromi, a groty na łódce z Agios Nikolaos lub okolic (tego jest tam multum). Tu już masz 2 dni.
            Ponadto cała okolica z plażami Xigia (są trzy) aż do błękitnych grot "z góry" tu jest fajna restauracja koło wiatraka (nie sposób przeoczyć), a za restauracją zejście schodkami do morza (błękitna woda!!!) - 3 dzień
            Półwysep Gerekas (fajna plaża) i okolice (tu możecie zajechać na półwysep Keri) - 4 dzień,
            Maratonissi + wynajęcie motorówki, porto Limnonias, Porto Roxa - 5 dzień
            • w_isienka Re: w_isienka 04.04.13, 22:54
              aha, fajna plaża to Banana Beach - zalecam pojechać na nią po południu i posiedzieć do wieczorka (cisza i spokój) - ale nie wiem jak jest w szczycie sezonu...
        • Gość: pppp Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 30.03.13, 16:19
          Hotel zdecydowanie dla rodzin z dziećmi.
          Dzieci pewnie będą miały tam co robić (m.in. aquapark).
          Chociaż także to dziwne, że polskie dzieci nie mogły korzystać z animacji angielskich.

Dla dorosłych polaków totalna nuda. Animacje tylko pod anglików. Nudne bingo. Siedzi dziadzio czyta numerki przez mikrofon, a wiara coś tam skreśla. Nuda, nuda, nuda.
          Na szczęście było akurat Euro 2012, więc chociaż mecze się obejrzało.

Animatorzy nie wyslilali się w ogóle. Nie wiem kto prowadził proces rekrutacji animatorki z grecosa (Marika), ale totalnie spokojna ciuchutka osóbka się zdecydowanie nie nadaje na taką pracę. W bibliotece to bym ją widział,a nie jako animatorkę:)

Hotel czysty, jedzenie monotonne, klima sprawna, bardzo cicha, tv kilka programów, wifi przy recepcji za free.

Co do tego WC to rezydent wspominał, że brudny papier wrzucać do śmietnika, a nie do kibelka. Fuuuu....zawsze wrzucaliśmy do wc...przy czym po każdym wrzuceniu spłukiwaliśmy :) nic nie wybiło :)

Jak narazie hotel w którym się najfajniej spędziliśmy czas mimo BRAKU KLIMY to maria eugenia na majorce. polecam !
          • Gość: wrc Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.13, 10:23
            Zgadza się hotel Maria Eugenia na Majorce to fajny wybór,mimo że jest to hotel 3 gwiazdkowy panuje tam fajna atmosfera,jest pyszne jedzenie i fajne animacje.Polecam z dziećmi.
            pppp gdzie w tym roku?My wybraliśmy Louis Creta Princess na Krecie mają tam nowe zjeżdżalnie, podobno dobre jedzenie.
            • Gość: pppp Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 04.04.13, 15:16
              Jeszcze nie wiadomo....gdzieś na pewno....
              może coś polecisz tak dobrego jak maria eugenia rozrywkowo ?

jedziemy z kimś, tak więc też ograniczony jest budżet.
    • Gość: człek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 12.04.13, 22:18
      Byłem w lipcu 2012 w tym hotelu z dziecmi 6 i 10 lat rewelacja:)
      Zazdroszczę,ale jeszcze tam wrócę.Wyspa powala widokami...pozdrawiam
      Macie pytania to odpowiem,chociaż wątek bardzo rozwiniety i duzo napisane...
      • Gość: karolciatolcia Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.04.13, 22:44

A jaka pogoda w lipcu? Bardzo gorąco?;;
        • Gość: człek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 13.04.13, 11:11
          Byliśmy od 2 lipca temperatura 30-33 stopnie..Gorąco,ale często wiał lekki wiatr,który pozwalał oddychać;)
      • 5agnes Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 27.07.13, 20:29
        Witam, wybieram sie do hotelu Caretta Beach Resort i prosze o odzew ludzi, którzy juz stamtad wrocili. Chcialabym popytac o kilka rzeczy, podaje swoj nr gg 12080361. Pozdrawiam Agnieszka
    • Gość: Wiola Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.global.tygrys.net 13.04.13, 16:10
      Witaj
      W tamtym roku byliśmy na Zakynthos w hotelu Zante Maris ,z czystym sumieniem polecam ten hotel ,super jedzenie ,czysto ,miło ,fajna aczkolwiek wąska plaża .No i sam Zakynthos cudowny ,takich widoków nie ma żadna z wysp Greckich ;) Skuście się na pełną opcje All ponieważ w hotelu zjecie miejscowe specjały i prosiaka pieczonego na ruszcie ,i saganaki i suwlaki itd...
      Pozdrawiam i miłego pobytu
      • alladar Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 26.04.13, 12:07
        Już za miesiąc idę wpłacić resztę kasy do BP , a dopiero co w styczniu rezerwacje robiłem , czas zasuwa , 65 dni do wylotu .
        • Gość: tylkop Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.play-internet.pl 26.04.13, 19:02
          u mnie 34 dni:) juz nie mogę się doczekac...
          • Gość: Gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.13, 22:21
            To ja mam prośbę do osób, które lecą już w maju lub czerwcu do tego hotelu-aby po powrocie się odezwały i napisały jak było, bo my musimy niestety jeszcze trochę poczekać ;)
            • Gość: tylkop Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 27.04.13, 12:26
              nie ma sprawy,wracam 14 czerwca i na bank napiszę,bo wiem jakie to pomocne:)
              • Gość: asterka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 15:08
                my lecimy7czerwca z Gdańska na 2tygodnie z 5letnim synkiem
    • Gość: trokla woda w basenach IP: *.icpnet.pl 06.05.13, 10:34
      jaka jest na początku czerwca,jaka temperatura wody? my bedziemy od 31 maja do 14 czerwca..jadę z dziecmi które nastawiają się bardzo na pluskanie w aquaparku...
      • Gość: asterka Re: woda w basenach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 09:57
        bedzie ciepełko...zobaczysz;-)
        • w_isienka Re: woda w basenach 13.05.13, 16:43
          woda w basenach nie jest podgrzewana, ale nagrzewa się od słońca, a w czerwcu powinno być już gorąco - więc życzę udanych wakacji. Dzieciaki na pewno będą zadowolone :)
          • Gość: anka Re: woda w basenach IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.13, 19:52
            Czy wrócił już ktoś z tego hotelu w tym sezonie? Możecie się podzielić wrażeniami ?
    • Gość: nylonn Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.icpnet.pl 22.05.13, 11:43
      Czy jest czajnik w pokoju? i jakieś wyposażenie,kubki,łyżeczki?
      • mimi1232 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 24.05.13, 15:02
        PODOBNO w każdym pokoju jest aneks kuchenny (dziwne , bo przecież jest All w hotelu ) z czajnikiem, sztućcami, szklankami itd

Gość portalu: nylonn napisał(a):

> Czy jest czajnik w pokoju? i jakieś wyposażenie,kubki,łyżeczki?
        • w_isienka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 25.05.13, 00:08
          Aneksy kuchenne są pozostałością po czasach gdy hotel NIE MIAŁ opcji AI.
          U nas czajnik był ale z tego co mi wiadomo - gdyby nie było to doniosą wszystko co potrzeba.
          • zantemagictours.pl Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 25.05.13, 10:43
            w_isienka napisała:

> Aneksy kuchenne są pozostałością po czasach gdy hotel NIE MIAŁ opcji AI.
            > U nas czajnik był ale z tego co mi wiadomo - gdyby nie było to doniosą wszystko
            > co potrzeba.

Caretta Beach był parę lat temu apartamentowcem bez wyżywienia. Odkąd powstał waterpark przemianowali go na hotel z ALL pzdr ZMT
            • Gość: Daro9999 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 15:31
              Którego budynku z pokojami rodzinnymi unikać, a do którego warto?
              • himmen Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 25.06.13, 17:12
                my byliśmy w M przy basenie z barem na jego środku , dla mnie rewelacja
                • Gość: MSz Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.cpe.smnt.pl 27.06.13, 15:08
                  a ja mam pytanie o ręczniki. Czy to prawda że hotel nie wypożycza ręczników na basen? Jeśli tak to czy można na miejscu kupić czy trzeba zabrać własne?
                  • Gość: daro9999 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 18:32
                    Na pewno nie wydają ręczników basenowych.
                • Gość: daro9999 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 18:34
                  Hm, czy z powodu baru nie jest głośno w tym "M"? Masz może jakiś plan obiektu?
                  • alladar Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 27.06.13, 21:56
                    dziękuje wszystkim za dobre i pomocne rady , walizy już spakowane , wszystko zapięte na ostatni guzik . za 2 gdz. jadę na lotnisko a jutro zobaczę jak to wszystko wygląda w realu.
                    Pozdrowionka i papa , odezwę się czy czekaliśmy na zakwaterowanie bo w hotelu będziemy wczesnym rankiem . po przylocie służę informacjami.
                    • alladar Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 28.06.13, 08:34
                      No i sprawdził się mój czarny scenariusz 'w hotelu byliśmy o 7 rano co prawda od razu gostek z recepcji poptosił o paszpotry , zapioł nam opaski all , zaprosił na śniadanie i przy okazji oznajmił że pokoje dostaniemy dopiero około 13stej . Więc koczujemy na recepcji. Tyle że kanapy wygodne i pojadł człowiek.swoją drogą ciekawe czy angole albo szwaby tez czekają na pokój?
                      • Gość: gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.eurocash.pl 28.06.13, 08:45
                        Przecież od razu było wiadomo, że tak będzie - nigdy nie zdarzyło mi się żeby dostać pokój przed 12:00 w dniu od kiedy miałam wykupiony pobyt.

Weźcie stroje kąpielowe, klapki i ręczniki i idźcie bawić się przy basenach :) walizki zostawcie w specjalnym pokoju (na pewno taki jest) - ... i cieszcie sie urlopem :) macie pół dnia gratis :)

• Gość: zuzia do alladar IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.13, 17:49
                          Dzięki za info. Jak pierwsze wrażenia? W katowicach dziś pada. W jakiej części macie pokój ?
                          • alladar Re: do alladar 29.06.13, 17:11
                            Pokój doostalismy okolo 10tej . Już przy kwaterowaniu rano wiedziałem który dostane 'trzebatylylko babki na recepcji spytać czy już jest posprzątane i załatwione. Zuzia mamy pokój w bloku L jest to kompleks 3 budynków koło basenu z barem , w zasadzie jest to najgłębszy basen i bardzo mi pasuje , panuje tu troche spokojniejsza atmoswera niż przy lobby . Aquapark fajny leżak mimo wysokiego sezonu też sie znzjdzie.
                            Dz gościa - zdziwiłem się tym że nie dostałem pokoju od razu, w. Egipcie nie dość że pokuj dostawałem od ręki to jeszcze mogłem go zamienić . Tu jest sztuka za sztuke , jak ktos wyjedzie to dopiero jest wolny pokój.
                            Pozdrowionka idę sie pluskać.
                            • Gość: Daro9999 Re: do alladar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.13, 17:42
                              RE: do Alladar - jaki jest układ hotelu? w którym budynku brać pokój rodzinny, aby mieć spokój (hałas od baru/basenu)?
                              • alladar Re: do alladar 30.06.13, 19:55
                                Serwus , ja jestem zakwaterowany w budynku L obok mnie są jeszcze budynek K i M i właśnie w tych trzech budynkach jest najspokojniej wieczorami , cały zgiełk jest ptzy restauracji , a u nas spokój i nagłebszy basen , no i bar z przekąskami pod nosem.
                                Dzisiaj okropnie wieje mało chętnych na kąpiel w basenie , choć woda ma 24 stopnie to wiatr du...e urywa i po wyjściu z wody trzepie jak by prąd kogoś pierdyknoł. Jutrzejszą wycieczke na kefalonie przełozyli nam na środe z powodu tego wiatru . Czy ktoś z katowic przylatuje tu w piątek?
                                • Gość: zuzia Re: do alladar IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.13, 20:46
                                  To jednak inaczej niż w Egipcie :) Tam wiatr był zbawienny. A jaka temperatura powietrza? W Katowicach teraz 11stopni. Czy może wiesz gdzie są te pokoje dwupoziomowe ? Dużo Polaków ?
                                  • w_isienka Re: do alladar 30.06.13, 21:31
                                    serio? czekaliście do 12:00 żeby się dostać do pokoju?
                                    a z jakiego BP jechaliście (jeśli wolno zapytać)?
                                    • Gość: bajer Re: do alladar IP: *.internetia.net.pl 30.06.13, 23:38
                                      Doba hotelowa nie jest dostosowana do godzin przylotu lub przyjazdu. Zazwyczaj zaczyna się o godzinie 12:00 (czasem nawet 14:00). Tak to już jest, więc dziwienie się, że ktoś czeka na pokój do ww. godzin jest dla mnie niezrozumiałe.
                                      Z racji charakteru swojej pracy zmuszona jestem sporo podróżować. Nigdzie, gdzie byłam do tej pory hotel nie gwarantował dostępności pokoju wcześniej, niż ma to wyznaczone.
                                      Nie rozumiem więc dlaczego wszyscy są tym tak zaskoczeni? I jakie znaczenie ma to, kto jakiej jest narodowości? Doba hotelowa jest taka sama dla wszystkich.
                                      • alladar Re: do alladar 01.07.13, 17:06
                                        Dziaj jest już bez wiatru ale temperatura wody okolo 24 st. W basenach trochę cieplejsza , w hotelu przewagę mają angole , tak jak już inni pisali , hotel robony pod anglików z udogodnieniami dla małych dzieci. Do tej poy latałem do krajów arabskich zwłwszcza do egiptu i tam pokoje były od ręki ,dla tego zdziwiła mnie ta sytuacja. Nie ma znaczenia narodowość , wszyscy czekają na pokój do czasu opuszczenia go przez turystów i posprzątania. Tyle że zaraz opaske all dostaniesz na rękę i możesz iść np. Do destauracji. W. Budynku K są pokoje większe z połączonym balkonem z 2 poziomowym nie spotkałem si ę.
                                        • Gość: daro9999 Re: do alladar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.13, 09:39
                                          Do alladar: jakie wrażenia po powrocie? były komary? jak z czystością pokoi?
                                          • alladar Re: do alladar 16.07.13, 22:07
                                            serwus - nie powiem żeby komarów nie było , za cały pobyt parę pobzykało , ale dosłownie parę sztuk .
                                            Czystość pokoi - sprzątaczki przyszły , opróżniły kosz , wymieniły pościel i ręczniki , objechały mopem podłogę i poszły .
                                            • Gość: Daro9999 Re: do alladar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.13, 23:34
                                              Dzięki, niedługo sprawdzę na sobie:)
                                              • mimi1232 Re: do alladar 17.07.13, 07:51
                                                Okna balkonowe mają przesuwane moskitiery,tak, że można spokojnie spać przy otwartym oknie. Mnie osobiście nad ranem ok 6 budziły samoloty-ale wiedziałam ze lotnisko blisko, więc nie mogę mieć do nikogo pretensji :-)
                                                Wieczorem żadnych animacji dla dorosłych, leci przeważnie muzyka z taśmy lub ktoś tam próbuje śpiewać

Gość portalu: Daro9999 napisał(a):

> Dzięki, niedługo sprawdzę na sobie:)
                                              • Gość: krzysztof Re: do Daro9999 IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.13, 01:12
                                                Daro9999 kiedy lecisz? bo ja już 19 lipca .
                                                • Gość: Daro9999 Re: do krzysztof IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.13, 21:57
                                                  Dopiero teraz zobaczyłem twój wpis! wygląda na to, że byliśmy w tym samym czasie (19.07 - 02.08)!!! Pozdrawiam!
            • Gość: Jacek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.15, 11:50
              Czy masz informacje na temet numerów budynków w tym hotelu i ich rozmieszczeniu ? Jest to dla mnie bardzo ważne.
    • Gość: Turysta Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 17:17
      Witam, właśnie wróciliśmy z Caretta. Hotel jak na Grecję OK, pokoje czyste, sprzątane codziennie, pościel i ręczniki zmieniane w zależności od potrzeb. Zostawialiśmy na podłodze i zawsze wymieniono na czyste. Mieliśmy pokoje w budynku B, nie ukrywam, ze najładniejsze (nowsze) w budynku M, K, L. Balkon w B bezpośrednio na scenę, gdzie muzyka grała głośno do 11. Jak się zamknęło balkon, to nie przeszkadzało aż tak bardzo. Można poprosić o przeniesienie, nie robią problemu, jeżeli są wolne pokoje w innych budynkach.
      Jedzenie może być. Jak porównam np. do Turcji to tutaj wypadło słabo. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. My byliśmy tydzień i to zdecydowanie wystarczyło. Myślę, że przy dwóch tygodniach warto wypożyczyć auto i pojeździć po wyspie. Tak naprawdę wszędzie jest blisko. Nie korzystaliśmy z wycieczek Neckermanna, przy głównej ulicy, jest Greckie biuro i tam zdecydowanie taniej, np. rejs dookoła wyspy w Neck. Kosztował 26 euro od osoby dorosłej i 13 od dziecka (każdego) w biurze 20 i 10 za dziecko (4 latka za darmo).
      Aquapark fajny, spędzaliśmy tam ze względu na dzieci właściwie cały dzień.
      Samoloty wcale nie przeszkadzały, w tygodniu latają rzadziej (największy ruch w piątki). Warto pójść na plażę i tam wyczekać aż będzie jakiś lądował. Super widok.
      • Gość: Daro9999 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.home.otenet.gr 30.07.13, 20:06
        Witam. Mieszkam w M, potwierdzam, że to spokojna lokalizacja. Z czystością tak sobie, trafnie opisał to alladar powyżej:) Wycieczki faktycznie dość drogie u rezydentów - raz byliśmy z Grecosem i raz z tutejszym biurem prowadzonym przez Polaków (Zante Magic Tour) - duża różnica na korzyść lokalnego biura, również jeśli chodzi o sposób prowadzenia wycieczki. warto pożyczyć autko i pojeździć sobie - np. twierdza nad Zakhyntos, latarnie morskie. Pozdrawiam.
        • Gość: gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.13, 22:37
          Jednak co osoba, to inna opinia-jednym samoloty przeszkadzają, innym nie, jednym jedzenie smakuje..., plaża się podoba itd. MOIM zdaniem wycieczki ZMT są przereklamowane, z jakości przeszli w ilość, a ta z Grecosem- całkiem, całkiem....
          • bkik Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 20.08.13, 21:07
            Co do ZMT jestem tego samego zdania chęć zysku przesłania jakość ! A było tak przyjemnie - kameralne wycieczki, wspaniale opowieści - a teraz liczy się kasa! Hotel fajny, jednak trzeba mieć świadość, iz zrobiony w 100% pod Anglików.
            • Gość: Daro9999 Re: do bkik- Caretta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.13, 22:05
              Witam. Myślę, że każdy ma swoje doświadczenia, podobnie jest z ZMT. Byliśmy na mix-północ z p. Robertem - facet po archeologii, opowiadał swietnie, znał się nawet na kuchennych ziołach, które wynajdywał co chwilę w pobliżu:) - było super. Natomiast Kefalonia z Grecosem - urzędowe odrobienie lekcji, bez polotu. Nadal nie rozumiem, co w tej wyspie jest takiego tajemniczego - przewodnik nie rozwinął myśli.
    • Gość: cottonka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.13, 09:24
      Czy w pobliżu hotelu jest wypożyczalnia aut i czy można płacić gotówką?
      • Gość: Daro9999 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.13, 13:06
        Jest kilka wypożyczalni. Najtańszą znaleźliśmy za marketem na głównej ulicy (dochodzisz do głównej na wysokości restauracji Paandesi, potem w prawo i tam jest wypożyczalnia prowadzona przez panią 50+ wraz z synem. Najbezpieczniej płacić gotówką.
    • Gość: gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.14, 18:54
      Witam , czy ktoś z obecnych leci może do tego hotelu 30 maja z Katowic ? Chodzi mi o godziny wylotu , BP nie informuje narazie nas
      • Gość: gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: 195.85.249.* 22.04.14, 08:47
        Z Katowic start o 12:45. Na zakładce "rozkład lotów" nie ma, ale jak wejdziesz na stronę rezerwacji to wyświetlana jest taka godzina.
        • Gość: Gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.14, 16:51
          Dzięki serdeczne , faktycznie są podane , a ja nie mogłam znaleźć . Ale dziwi mnie ta godzina wylotu z powrotem (23.05) .Z tego co czytałam tu na forum to samoloty w nocy nie latają. Czy miał już ktoś taki późny lot z tej wyspy?
    • Gość: Daro9999 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.google.com 22.04.14, 18:08
      Byłem rok temu, mieszkałem w pokoju rodzinnym. Bardzo fajny hotel, ciekawa wyspa.
      • Gość: Gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.14, 18:28
        Mam pytanie , czy przy zakwaterowaniu można sobie wybrać pawilon w którym chciałabym być i piętro czy też oni sami przydzielają?
        • Gość: gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.14, 13:36
          Oto moje pytanie z przed kilku tygodni:
          "I made a reservation at the Hotel Caretta Beach Holiday Village, Grecos Holiday travel agency from Poland.
          We will be at the hotel from 17/07 to 01/08 - 2 adults, 1 child 7 years and 1 baby.
          We want to have a quiet room, so I have a question. Which the buildings are the quietest? Block K, L, M?"
          Do maila załączyłem nawet zdjęcie planu hotelu z Holidaycheck :)

Oto odpowiedź hotelu:
          "I would like to thank you for your email and kindly inform you that blocks K,L belong to another company Bravo Tours.Furthermore,we cannot guarantee that guests will be accommodated in M block.If there is availability we will arrange this,otherwise they will be accommodated in another block.We always note guests request and try for the best possible.

Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłem:)
          • Gość: Gość Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.14, 17:17
            Dzięki za odpowiedź .
            • Gość: Blanka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.14, 20:44
              Czy wiecie może w którym pawilonie zakwaterowanie mają klienci Grecosa.
              • Gość: Daro9999 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 21:12
                To zależy, jaki typ pokoju. budynków jest wiele. Ja byłem w "M" (KLM - pokoje rodzinne, położone nad wspólnym basenem z barem w formie wyspy).
                • Gość: Blanka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 08:04
                  Chodzi o apartament dla czterech osób.
                  • Gość: Daro9999 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.google.com 24.04.14, 10:11
                    Do Blanka: tzw rodzinny to dwa pokoje oddzielone drzwiami przesuwnymi. Bliżej łazienki są dwa łóżka pojedyncze, bliżej balkonu łóżko małżeńskie. Klima tylko w części zbliżonej do balkonu.
    • Gość: Zantka pytanko do osób z dziećmi, które były w tym hotelu IP: *.90.102.177-citimedia.pl 30.04.14, 14:41
      Chodzi mi o tę stefę dla dzieci - Fun Park (jeśli się nie mylę) - skakańce, samochody itp. Podobno jest to dodatkowo płatne. Pamiętacie może ile to kosztuje i czy za te skakańce biorą opłatę za każde skorzystanie czy jest jakiś open bilet na korzystanie w dłuższym czasie z całego parku.
      Wybieram się do Caretty niedługo z dwójką dzieci i już obawiam się, że po 2 tygodniach puszczą mnie z torbami przez te dodatkowe atrakcje ... :)
      • Gość: Daro9999 Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.centertel.pl 30.04.14, 15:36
        Płatne dodatkowo, ale cen nie pamiętam. Za to aquapark za free. Duży minus za brak osobnego pomieszczenia dla animacji.
        • Gość: Mikołaj Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.icpnet.pl 23.05.14, 23:12
          Hej :) Wybiera się ktoś 30.05.2014 do tego Hotelu, wylot z Poznania :)
          • Gość: Blanka Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.14, 14:50
            Hejka , wylot 30.05 z całą rodzinką ale z Katowic
            • Gość: Kwiatek Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.14, 13:03
              Hej :) Wybiera się ktoś 06.06.2014 do tego Hotelu, wylot z Poznania :)
              • Gość: Magda Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.legionowodom.pl 26.05.14, 13:14
                My lecimy 15 sierpnia z Warszawy. Może ktoś wybiera się w tym terminie? My będziemy z dwoma synami 12 i 15 lat. Pozdrawiam!
                • Gość: gosc Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.eaw.com.pl 27.05.14, 21:42
                  Hej. My lecimy 13 czerwca z Poznania. Pozdrawiamy.
              • Gość: Gość Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.15, 09:00
                Chcemy tam polecieć. Warto ?
                • Gość: Blanka Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.15, 19:24
                  Warto tam polecieć , polecam szczególnie dla osób z dziećmi.
                  • Gość: Gość Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.15, 19:27
                    Straszą na forach że w Fun Parku można stracić majątek :) Czy ceny są aż tak wysokie ? Wiesz coś na ten temat ?
                    • Gość: Blanka Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.15, 17:19
                      Aquapark w hotelu jest za darmo dla turystów mieszkających tam jak i dla pozostałych dwóch hotelów Caretta. Chyba że Ci chodzi o ten Fun Park który jest w Tsilivi , to tam nie bylismy , dzieciakom wystarczył ten przy hotelu.
                      • Gość: Gość Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.15, 17:44
                        Blanco. Aquapark jest w cenie to wiem. Chodzi mi o Fuj Park na terenie hotelu czyli dmuchane zjeżdżalnie, dmuchane zamki, trampoliny dziecięce, tor gokartowy na pedały. No jest tam teraz tego sporo co widać na filmikach w youtube.
                        Ja jeszcze sie zastanawiam nad jazda wypozyczonym autem do wielu ciekawych miejsc i do aquaparku w Sarakinado okolo 12 km od Kalamaki. Na youtube wyglada imponujaco. Czy jednak warto tam jechac skoro ten w Caretta Beach też nieźle wyglada choć znacznie skromniejszy.
                        Dzieki za wszelkie informacje.
                        Od 20 czerwca liczę na pogode . Mam nadzieję że parasolki i swetrow nie musimy brać :)
                        Pozdro
            • Gość: Mikołaj Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.icpnet.pl 27.05.14, 20:44
              Hej :) o której macie wylot z Katowic ?
              • choogori Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h 01.06.14, 08:12
                Orientuje się ktoś może w jaki dzień organizowana jest wycieczka na Kefalonie i jaki jest koszt takiej wycieczki organizowanej przez bp Grecos
                • Gość: Blanka Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.14, 12:14
                  Wycieczka na Kefalonie organizowana jest w środę koszt 57 euro
            • Gość: Gość Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.15, 08:59
              Jak było ? możesz coś stuknąć. Wybieramy się tam.
      • Gość: Franek Re: pytanko do osób z dziećmi, które były w tym h IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.14, 20:33
        Rowniez mnie to ciekawi. Nigdzie nor moge znalezc odoowiedzi.
    • Gość: Mariola Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.14, 12:18
      Byliśmy w hotelu CARETTA STAR od 23 -30 maja 2014r.i korzystaliśmy z wszystkich trzech hoteli .Super hotele zwłaszcza Caretta Beach. Idąc na plaże hotel Sea View można jeśc pić po drodze,bo to sieć jednego właściciela.Od hotelu Star do View około 400 m i tak samo do Beach, a tam super park wodny kilka basenów dla maluchów. Nasze 12 latki korzystały z tych szalonych zjeżdżalni wiec najwięcej przebywaliśmy właśnie tam .Polecam też wycieczki PÓŁNOC I ZATOKA WRAKU- vip - oraz rejs na żółwie, byliśmy z polskim biurem ,,ZANTE MAGIC TOURS" rezerwowaliśmy juz w Polsce z 5% rabatem .Pozdrawiamy szefa Maćka ,Tomka i Doriana oraz dziewczynę Tomka ,która płynęła z nami na żółwie -Mariola Danka i 12 -latki Samanta i Agata.(wycieczki od rezydentów sa droższe i mniej zobaczycie.)
      • Gość: maggi Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.14, 19:37
        Planuję wyjazd do Caretta Star w lipcu, jednak bardzo mało jest na jego temat w internecie. Jak wyglądają pokoje rodzinne? Czy w drugim pomieszczeniu są dwa łóżka czy jakaś sofa?
    • Gość: Ona knajpki w Kalamaki - co polecacie? IP: *.90.102.177-citimedia.pl 03.06.14, 12:06
      mam prośbę do osób, które mieszkały w tym hotelu lub okolicznych o polecenie fajnej greckiej tawerny w pobliskiej Kalamaki (lub niedalekie okolice, gdzie można spacerkiem dojść). Szukam fajnej (klimatycznej) knajpki z rozsądnymi cenami i chętnie grecką muzyką na letnie wieczory. Może udało się Wam taką znaleźć tam?
      • Gość: Blanka Re: knajpki w Kalamaki - co polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.14, 12:18
        Przy hotelu jest restauracja Pandesja , zawsze pełna ludzi i organizowane są wieczorki greckie.
    • mom6 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 03.06.14, 17:50
      Byli moi znajomi uwazali ze hotel średni na 3 gwiazdki max. Wodny park fajny.
      • Gość: Blanka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.14, 12:29
        Ja z rodziną wróciłam 6.06 , uważam że każdy znajdzie w hotelu coś dla siebie. Polacy zakwaterowani są w najlepszej części kompleksu. Jedzenie smaczne i wybór niesamowity , nawet niejadek wychodzi pojedzony. Pokoje sprzatane codziennie , ręczniki zmieniane co drugi dzień. Pokoje super duże z klimą , swobodnie mieszczą się cztery dorosłe osoby (pawilon M). Polecam ten hotel. Znajomi w tym czasie byli w hotelu Caretta sea wie to mówili że wszyscy z ich hotelu chodzili do caretty beach na baseny i na jedzenie (większy wybór ). jak ktoś chce więcej informacji to proszę pytać
        • rask Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 08.06.14, 12:39
          Orientujesz się czy mieszkając w Caretta Beach można korzystać z infrastruktury w innych hotelach Carretta??
          • Gość: Blanka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.14, 19:07
            Oczywiście , idąc w kierunku morza mijasz najpierw jeden hotel caretta , a potem nad morzem drugi i w kazdym możesz się napić , zjeśc przekąski itp jeśli chodzi o główne posiłki to trzeba dzień wcześniej zgłosić ten fakt.
            • rask Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 08.06.14, 21:27
              Dzięękuje za info, trochę pomecze jeszcze, czy konieczne jest noszenie opasek all inclusiv, czy widziałaś jakieś miejsce do obserwacji ladujacych samolotów?? korzystałaś z jakiś wycieczek falultatywnych?? wypożyczałas auyo??
              • Gość: anka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.14, 21:47
                Opaski nosić trzeba, co więcej mają dziwny zwyczaj , nie wiem po co-aby przy wchodzeniu na posiłki podawać nr pokoju, mają listę i sobie odhaczają kto wchodzi, tak,że wątpię aby ktoś ze Staru mógł korzystać , no chyba ,że się coś zmieniło
                Samoloty są atrakcją może przez pierwsze dni a potem normalnie przeszkadzają np o 5 rano :)
                • Gość: Blanka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.14, 21:52
                  do Anka. Z innych hoteli caretta można korzystać po wcześniejszym zgłoszeniu, a samoloty nie są takie uciązliwe, przez cały mój pobyt (10 dni) lądowały tylko dwa po 6 rano.
                  • Gość: anka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.14, 22:03
                    Może to wynika z tego ,ze byłaś jeszcze przed sezonem? przełom maja i czerwca? Ja byłam rok temu w lipcu i stąd samolotów było więcej :)
                    • Gość: Blanka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.14, 13:43
                      Tak wróciłam dopiero teraz , mozliwe że w pełnym sezonie lata ich więcej ale teraz nie jest źle.
                • Gość: zakintoska Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.14, 17:55
                  Byliśmy w maju br. w Caretta Star przez 2 tyg. Mieliśmy opcję all incl., na ręce zamontowali nam niebieskie opaski z napisem Caretta Beach (może jeszcze nie mieli swoich). Przez pierwsze kilka dni faktycznie odhaczali nas na liście przed wejściem na stołówkę, szybko tego zaprzestali w stosunku do wszystkich gości.
                  Co do możliwości stołowania się w Caretta Beach/Caretta Sea View po wcześniejszej rezerwacji - owszem, o konieczności rezerwowania posiłków 24h wcześniej uprzedzała nas zarówno rezydentka jak i magiczna kartka informacyjna, umieszczona w recepcji hotelu Caretta Star. W Caretta Sea View w ogóle nie jedliśmy, więc nie wiem jak w rzeczywistości wyglądała tam ta kwestia rezerwacji.
                  Natomiast w Caretta Beach w praktyce wyglądało to tak, że po upływie kilku dni od przyjazdu do Stara, w Beachu bez rezerwacji stołowała się już większość ludzi z naszego hotelu, nierzadko przez cały dzień. Po prostu był tam największy wybór potraw, gotowanie na oczach gości, wino do posiłków itp. czego w Star i Sea View nigdy nie będzie ze względu na mikroskopijną powierzchnię stołówek w tych hotelach.
                  Nie trzeba było żadnej rezerwacji, ani na śniadanie ani na pozostałe posiłki. Po prostu, nachodziła cię ochota zjeść dobrze i pysznie to pojawiałeś się w hollu przed stołówką, miły pan lub pani recepcjonistka spisywała numer twojego pokoju i nazwę hotelu, z którego właśnie przydreptałeś i mogłeś już wcinać pyszności spod ręki Andreasa (szef kuchni) i jego zgranej ekipy.
                  Nie wiem jak obecnie, ale wówczas przed wejściem na stołówkę hotelu Caretta Beach była taka rozpiska wszystkich kolorów opasek. Nasza (niebieska) plus chyba 2 inne kolory oznaczały full all incl. w tym hotelu, czyli możliwość spożywania tam śniadań, lunchów, kolacji, przekąsek i drinków. Warto w tym miejscu dodać, że rezydentka nie wspominała nam nic o możliwości spożywania także śniadań w Beachu (niebo-ziemia w porównaniu z ofertą śniadaniową Stara, no niestety).
              • Gość: Blanka Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.14, 21:48
                Opaski trzeba nosić , samoloty lądujące najlepiej widac na plaży a i z ulicy głównej super widać bo nisko przelatują , jak startują to tylko huk słychać ale to nie jest uciążliwe bo najwięcej jest ich w poniedziałek i piątek . Z wycieczki skorzystaliśmy tylko jednej statkiem pirata wokół wyspy koszt 36 euro , widoczki super. Wycieczkę po wyspie odpuściliśmy sobie koszt 27 euro, mozna samemu zwiedzić autkiem >My wypożyczyliśmy przez rezydentkę Edytę (bardzo fajna osoba) koszt 52 euro z dodatkowym ubezpieczeniem (lusterka , zderzaki i inne części )warto! podpowie też gdzie warto jechać. Trzeba uważać na greckich kierowców , większe auto ma pierwszeństwo i można stracić np lusterko, stąd to dodatkowe ubezpieczenie.
        • Gość: Franek Dzbanek Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.14, 21:02
          Miałbym 2 pytania. Jak z pogodą na poczatku czerwca i jak z temperatura wody w basenach i morzu. Ciekawi mnie czy bedac w Caretta Beach odwiedzalas Aquapark Zante Village Water Park i jak wypadło porownanie. Dzięks.
          • alfa36 Re: Caretta Beach Resort & Waterpark Zakynthos 10.08.16, 23:31
            Czy ktoś był w tym roku w Caretta Beach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka