Dodaj do ulubionych

kwatery okolice Chania

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.07.12, 11:19
Szukam jakieś sprawdzonej kwatery/apartamentu itp. na Krecie. Lądujemy w Chania, ale planujemy wynająć autko na lotnisku. Jedziemy pierwszy raz rodzinką 2+2. Bardzo proszę o pomoc katdeb75@wp.pl
Może macie jakieś namiary na wypożyczlnie aut?
Obserwuj wątek
    • grekan Re: kwatery okolice Chania 15.07.12, 13:19
      Duza oferta apartamentow na str: quickrooms.com
      W lipcu, np. dla 2+2 za 10 nocy od 232 £, oczywiscie dowolna ilosc nocy.
    • Gość: Ksia Re: kwatery okolice Chania IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.07.12, 15:21
      Dziękuję, a możesz polecić coś sprawdzonego?
      • grekan Re: kwatery okolice Chania 16.07.12, 00:40
        Ja korzystalem z hoitelu na Krecie Pld.- Matala, Agia Galini. Ta strona juz jest gwarantem dobrych hoteli, apartamentow.Wybor nalezy do ciebie.
    • medor7 Re: kwatery okolice Chania 15.07.12, 17:53
      My wróciliśmy z tego miejsca :-) super
      pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g1574385-d645771-r133441014-Hotel_Elotia-Kato_Daratso_Chania_Prefecture_Crete.html
      Cytuje opinie z forum:
      Witam parę dni temu wróciłem z Krety . Wyjazd organizowany prze biuro podróży ATENA. Nasze początkowe nastawienie było negatywne ze względu na to właśnie forum gdzie na palcach ręki można zliczyć pozytywne opinie. Musimy przyznać że ta nerwówka była zupełnie nie na miejscu (choć były małe potknięć). Na tydzień przed wyjazdem zostaliśmy poinformowani o przeniesieniu wylotu z 29.06 na 02.07, zmianę zaakceptowaliśmy. Następnie 28.06 o godzinie 17:15 dostaliśmy maila że wyjazd jest jednak w dniu 29.06 o 15:15 no i wtedy wszystko staneło na głowie. Co robić ?? Pakować i jechać czy czekać do następnego dnia by dodzwonić się i dogadać. Zadecydowaliśmy zaczekać mimo że mieliśmy prawie 200 km do Wrocławia. Zaraz po godzinie 8 zostaliśmy poinformowani o błędnie wysłanym mailu i wraz z przeprosinami potwierdzono wylot 02.07. Na lotnisku mała nerwówka bo pracownik biura troszkę się spóźnił. Gdy dostaliśmy bilety nasze nadzieje na udany urlop wzrosły. Na lotnisku w miejscowości Chani czekała na nas Pani pilot Aldona. Transfer oczywiście zapewniony do hotelu Elotia. Niestety okazało się że w tym dniu nie należy się nam kolacja ponieważ jest już za późno. Trudno trzeba było zjeść coś na własny koszt. Następnego dnia śniadanie bufet szwedzki (bez ograniczeń) tak jaki i kolacja. Jedzenie super, hotel też niczego sobie (tak jak w ofercie z basenem ). No po prostu nie było na co narzekać. Dobre towarzystwo współuczestników wycieczki , okazyjna cena, malownicze krajobrazy i gwarantowana pogoda sprawiło że urlop był w 100 % udany. Czytając to forum możemy uznać się za szczęściarzy , ponieważ wszystko się udało. Osobiście polecamy :D Norbert i Natalia
    • medor7 Re: kwatery okolice Chania 15.07.12, 17:56
      samochód wynajęliśmy na miejscu mały Matiz :-) sceptycznie podchodziłem do tematu ale sprawdził się wyśmienicie na krętych i wąskich drogach Krety. Przejechaliśmy parę setek. Balos, Elefonisi i inne
    • Gość: Kasia Re: kwatery okolice Chania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.12, 08:43
      Dziękuję serdecznie za rady,
      może ktoś zna jeszcze sprawdzoną , klimatyczną kwaterę - może być gdzieś na uboczu Chania, nie musi być w samym centrum :-)
      • Gość: Andrzej Re: kwatery okolice Chania IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.12, 13:46
        Mały rodzinny hotelik Niris w Agiu Apostoli 4 km od centrum tuż przy plaży w bocznej uliczce. Dogody dojazd autobusem miejskim nr 21 .ceny przez portale rezerwacyjne są wyższe a na miejscu wychodzi w lipcu 12e od łozka w sierpniu 15e a we wrześniu 10e. pokoje sa z klimą i platna jest 1e za 1kW zużytae energii/są elektroniczne liczniki.Oprócz tego mały aneks kuchenny z wyposażeniem i lodówka.
      • Gość: andy Re: kwatery okolice Chania IP: *.home.otenet.gr 21.07.12, 17:33
        Polecam Kurmulis Studios w Kato Stalos ok.7 km od Chanii . Sympatyczxna , klimatyczna kwaterka w bardzo dobrej cenie . Gospodarz - Hari - przeuroczy i pomocny gość .
        Samochód braliśmy z sunny-rentacar.gr . Podstawiają auto na lotnisko a odbierają skąd chcesz (hotel,lotnisko...) .
        Z obu ofert korzystałem(korzystam) osobiście .

0
    • mei3 strona gdzie mozesz skorzystac z posrednictwa 16.07.12, 20:16
      www.knossos.pl/
      • ron5 Re: strona gdzie mozesz skorzystac z posrednictwa 16.07.12, 20:51
        Czy z lotniska łatwo dojechać do Chani a potem do Karo Daratso?
        Czy ten autobus 21 jeździ wieczorem około 22-23?
        Ląduję o 21 i zastanawiam sie czy warto brać taxi do Kato Daratso czy jechać autobusem.
        Jak chodzi o hotele to na booking com jest całe mnóstwo.pozdrawam
        • Gość: Andrzej Re: strona gdzie mozesz skorzystac z posrednictwa IP: *.204.33.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.07.12, 21:50
          Do Apostoli i Dorasto taryfa kosztuje 30e z lotniska. Autibusy 21 odjeżdżają do póznej nocynawet po 24 ale z przystanku po drugiej stronie placu od wyjścia z dworca autibusowego.Znaleść przystanek łatwo to jakieś 200m stoi przy nim budka z bileterką wielkości TOITOI i tylko tam. Bilety po 1,1 a w autobusie po 1,5. Z lotniska autobus o 21,20 i 22,20 i lubi czekać na fuull pasażerów więc szansa na dojazd nim niemal 100% bilet u kierowcy za 2,3
        • mei3 Re: strona gdzie mozesz skorzystac z posrednictwa 16.07.12, 21:51
          z lotniska mozna dojechac autobusem do Chanii co godzine za chyba 3.50 euro od os.
          Z Chanii niedaleko portu/ starego miasta - przy parku (skwer) lokalny linia 21 kierunek Kalamaki - przystanek jest dla wysiadajacych w tym samym miejscu- tutaj autobus konczy bieg. Ja jechalam taxi z Chanii do Kato Daratso za 12 Euro . Autobus jezdzi do ok 23.00 napewno, wiem bo raz wracalismy o tej porze, a moze i dluzej..
          • ron5 Re: strona gdzie mozesz skorzystac z posrednictwa 17.07.12, 07:05
            dziękuję za informacje,jak sądzę dojazd będzie bezproblemowy.Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące Kato Daratso-czy jest tam nad morzem jakaś fajna ścieżka lub mało ruchliwa droga nadająca się do jogingu?pozdrawiam
            • mei3 tutaj znajdzieszinfo o mozliwosciach rekreacyjnych 17.07.12, 10:27
              mediterranea-apts.com/en/area-info.html
              pelno jest sciezek dookola...pod gorke najczesciej, po skalkach - tutaj uwaga na dzikie i zakubione psy, koty bo ich wszedzie pelno.
              Ja ostatnio przy malej zatoczce na zachod od Chrissi Akti (jest tam duza grota), skaly, urwisko spotkalam rodzine malych czarnych szczeniaczkow (labradoropodobnych). Byly sliczne, ale balam sie podejsc, bo w poblizu byla matka. Jest tam boisko sportowe i przyjemny lasek iglasty dzis w 40 stopniowym upale (tyle bylo wczoraj) napewno pelny, obok plaza ...i 29 stopni woda w morzu.
              Goracy czas nastal...hehehhehe...teraz to bym chyba juz nie poleciala. Wczoraj zamkneli musea w Atenach..

a najlepsza sciezka to wzdluz plazy do Chanii ok 3 km i z powrotem.
              • mei3 Re: tutaj znajdzieszinfo o mozliwosciach rekreacy 17.07.12, 10:28
                muzeum - rzecz jasna..
                • Gość: ron5 Re: tutaj znajdzieszinfo o mozliwosciach rekreacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.12, 16:46
                  Dziekuję.
                  A ta scieżka 3 km wzdłuz plaży to chyba płaska?
                  I czy jest równa ,dobra do biegania?
                  pzdr
                  • Gość: baja Re: tutaj znajdzieszinfo o mozliwosciach rekreacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 18:41
                    Tu masz mapę Kato Daratso
                    www.greeka.com/crete/chania/google-maps/kato_daratso/index.htm
                    Poniżej cypli i plaż w zatokach biegnie droga, w dużej części asfaltowa, ale spokojna, fajna do spacerów albo biegania.
                • Gość: ron5 Re: tutaj znajdzieszinfo o mozliwosciach rekreacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.12, 16:49
                  I jeszcze jedno-jestes na wakacjach w tych apartamentach Mediterranea czy może tam pracujesz?Do nich albo do innego obiektu w pobliżu chcę pojechać.pzdr
                  • mei3 Re: tutaj znajdziesz info o mozliwosciach rekreacy 17.07.12, 21:49
                    nie pracuje w zadnym hotelu ani osrodku. W niedziele wrocilam z wakacji z Kato Daratso. Droga, o ktorej pisze Baja jest faktycznie wzdluz plazy, ale dosc ruchliwa, szczegolnie na zakretach, a tych jest sporo.
                    Ta droga jezdzie autobus 21 do Kalamaki, niejednokrotnie idac na plaze bylam swiadkiem kiedy autobusy nie mogly sie mijac, bo droga zbyt waska i jeden z nich musial cofac. Wyobraz sobie cofajacy autobus na ostrym zakrecie?!???? gdzie z tylu stoi rzad samochodow i piesi spacerujacy pomiedzy- ruch "plazowy", czyli ludzie idacy lub wracajacy z plazy i wszyscy Ci ktorzy maja wynajete lub wlasne samochpody i dojezdzaja do plazy lub w poblizu mieszkaja. Mialam na mysli plaze jako taka, sciezki, korty tenisowe sa przewaznie na terenie osrodkow, hoteli ...Kreta wglab jest jeszcze "dziewicza", nie ma wszedzie zagospodarowanych turystycznie drog, terenow..I to chyba jest piekne...dlatego tez nie spodziewaj sie cudow jak na riwierze francuskiej, czy Rimini...mowiac plaza mialam na mysli po prostu bieg wzdluz wybrzeza, dla mnie super sciezka, czasem tez pod gore, po skarpach, ale taki tam teren..., a nie wyasfaltowana i oznaczona specjalnie sciezka. Przyznam, ze takiej tam nie widzialam. Wskazana ulica jezdza tez rowerzysci i jakos sobie radza. Wypozyczalnie rowerow tez sa na miejscu.
    • Gość: jacek Re: kwatery okolice Chania IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.12, 23:32
      wsiadaj w auto i jedz jak najdalej od Chani. najlepiej do Falasarny, potem na dol do Paleochory kwatery znajdzisz na miejscu, wakacje beda niezapomniane.
      zapomnij o hotelach i innych przybytkach. tam bedziesz jezdzic na emeryturze.
      • Gość: ron5 Re: kwatery okolice Chania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.12, 12:48
        Troche mnie ten opis Kato Daratso zmartwil.Ląduję w Chanii,nie chcę brać auta więc planowałem właśnie Kato Daratso.Czy tam jest gdzie spokojnie spacerować i biegać czy tez jest się skazanym na jakąś ruchliwą drogę?Czy w KD to miejscowość czy ciąg hoteli przy drodze?
        Będę wdzięczny za opis i poradę w doborze miejsca.pozdrawiam,
        • mei3 Re: kwatery okolice Chania 18.07.12, 16:14
          napewno znajdziesz ciche i spokojne miejsce do spacerow w Kato Daratso.
          Wzdluz oznaczonej na mapie drogi i nie tylko (teren gorzysty) pelno jest malych uliczek, ktorymi mozna spacerowac i pobiegac tez.

Wszystko zalezy na co sie nastawiasz i czego oczekujesz. Czy chcesz komfortu 5 * i siedzenie przy basenie hotelowym, czy tez zwiedzanie, podroze w nieznane i odkrywanie tej pieknej wyspy, a co za tym idzie nastawienie na niespodzianke, konfrontacje z prawdziwym zyciem Kretenczykow ich tradycjami i kultura, bo wtedy wszelkie niedogody i minusy nie maja wiekszego znaczenia. Dla mnie Kato Daratso bylo z gory baza wypadowa i swoja misje spelnilo, przy okazji z ladna plaza.
          Jesli chodzi o rozrywke, to raczej bardziej Chania ma tutaj wiele do zaoferowania.

• Gość: baja Re: kwatery okolice Chania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 20:34
            Kato Daratso nie jest na szczęście typowym hotelowiskiem. Leży na dużym teranie poprzecinanym większymi i mniejszymi uliczkami. W miasteczku poza kilkoma większymi hotelami jest dużo apartamentów do wynajęcia, prywatnych domów z ogródkami, sklepy, sympatyczne tawerny. Droga, o której pisałyśmy w ciągu dnia faktycznie może być ruchliwa, ale wieczorem jest całkiem spokojnie,wiele razy nią spacerowaliśmy. Wybrzeże jest malownicze, skalne cyple, plaże w zatoczkach. Największa plaża
            www.cretanbeaches.com/Beaches/Chania/glaros-beach-kato-daratsos/ jest fajnym miejscem na spokojne spacery, poranne czy wieczorne bieganie. Najbardziej ruchliwa jest główna droga biegnąca na zachód w kierunku Kalamaki , tej nie polecam:)
            Do Falasarny i Paleochory , o których pisał Jacek można dojechać autobusem z Chanii. Wybierz się koniecznie:)
            • Gość: ron5 Re: kwatery okolice Chania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 22:37
              Fajnie,bardzo dziękuję za opisy.Pojadę tam do Kato Daratso.Będę na pewno zwiedzał ale nie chcę brać auta ,planuję jeździć ktelem.Natomiast ponieważ jedziemy z dzieckiem to cieszę się,że są tam fajne plaże a w miasteczku ,ożna pospacerować.Ja z kolei mam hobby i trochę manię biegania nad morzem,to znaczy bieg-kąpiel i dalej bieg,można takim sposobem przebiec większe dystanse,morze cudownie i szybko regeneruje.pozdrawiam
              • mei3 plaza dla dzieci - Kato Daratso 18.07.12, 23:56
                ladny piasek, zero kamieni i lagodne zejscie ma plaza Golden Beach - Chrissi Akti. Sa tez skalki, nieopodal dwie male zatoczki, a nawet wielka grota. Jesli ktos ma dzieci, to idealne miejsce do plazowania. Moj syn ma 7 lat i nie musialam mu w wodzie towarzyszyc, nauczyl sie tam dopiero dobrze plywac. Super warunki dla malych dzieci.
                zobacz sam:
                www.google.de/imgres?imgurl=http://www.goldensands.gr/images1/im02.jpg&imgrefurl=http://www.goldensands.gr/goldensun/beach.php&h=400&w=600&sz=46&tbnid=W_JiFSbR-5zlqM:&tbnh=90&tbnw=135&prev=/search%3Fq%3Dchrissi%2Bakti%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=chrissi+akti&usg=__YioGGnR21HITOzykjvaupL6mLmE=&docid=CSoDogreXjRfYM&hl=de&sa=X&ei=sBoDUNivJ8KUsgaFlYinBg&ved=0CIUBEPUBMAI&dur=1481
                Nie bedziesz zalowal tej decyzji, ja wynajelam auto tylko na trzy dni, bo wiedzialam, ze po dwoch moj syn dosc bedzie miala wycieczek, a i tak bylismy zadowoleni i duzo zwiedzilismy.
                Jezdzilismy autobusem, potem dla odmiany ze znajomymi samochodem i jakos na koniec to juz chcielismy tylko plazowania...
                Udanego urlopu!! i napisz jak wrocisz.
              • Gość: baja Re: kwatery okolice Chania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 22:38
                Fajnie ,że zdecydowaliście się na Kato Daratso, nie będziecie żałować wyboru. Miłego wypoczynku:)
                • Gość: ron5 Re: kwatery okolice Chania IP: *.116.broadband.iol.cz 20.07.12, 08:43
                  dziękuję,już się cieszymy.Loty są w dobrych godzinach i niedrogie,apartamenty w KD również przystępne,można naprwdę w stosunkowo niskim budżecie spędzić fajny tydzień na Krecie.pozdrawiam,
                  • Gość: Szukamy kwatery Re: kwatery okolice Chania IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.12, 09:08
                    Witajcie,
                    Szukam kwatery z aneksem kuchennym, najchętniej w okolicach Chanii, w przystępnej cenie, lecimy 31. VIII na 14 dni :)
                    jadę z partnerem
                    kontakt: zazula30@wp.pl

Zuźka
                    • Gość: everyman.ja@wp.pl Re: kwatery okolice Chania IP: *.play-internet.pl 20.07.12, 20:10
                      Jeśli można się podczepić, to ja też poproszę jakieś adresy na mail

everyman.ja@wp.pl

z góry dzięki, Jakub
                      • Gość: praaga Re: kwatery okolice Chania IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.12, 11:10
                        cześć,

czy na forum jest może osoba, która była w Kato Daratso w apartamentach Sea View? A może znajdę kogoś kto chociaż je widział? Opinie na bookingu mają dobre (choć trudno stwierdzic czy nie sa promowani przez portal...), ale zastanawia mnie lokalizacja hotelu. Na google maps widać, że plaża blisko, lecz czy nie jest to jakaś "dzikie" zejście, ogrodzone np siatką, przez któe nie będzie można przejść?

I jeszcze jedno:
                        czytam opisy niektórych pokoi i w wielu z nich jest informacja:"ręcznik i pościel" za dodatkową opłatą. To jak to jest- skoro biorę pokój, to wiadomo, że nie wiozę ze sobą śpiwora?;/
                        Czy ktoś się spotkał już z taką niedorzecznością i musiał dopłacać, jeśli tak, to ile?

P.S. Z góry przepraszam za te śmnieszne pytania,ale jadę pierwszy raz...
                        • mei3 Re: kwatery okolice Chania 22.07.12, 14:03
                          co do tych apartamentow to nic nie wiem.
                          Jesli chodzi o opcje poscieli to oznacza to, ze dostaniesz 2 przescieradla na osobe do spania.
                          Spiwor , czy koldra jest zbedna, bo w nocy jest tez goraco.
                          Musisz za te posciel, reczniki (lazienka) i i ich zmiane (czestotliwosc rozna w zaleznosci od hotelu) ekstra zaplacic. Reczniki plazowe zabralabym ze soba.
                          • Gość: aga Re: kwatery okolice Chania, booking.com IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 16:29
                            szukam kwatery w okolicach Chanii, ale ze śniadaniem i nie bardzo wiem czy da się ustawić tam taką opcję ??

a może macie jakieś kwatery ze śniadaniem wtej okolicy ?
                            • mei3 Re: kwatery okolice Chania, booking.com 24.07.12, 21:32
                              forum.gazeta.pl/forum/w,203,137450049,137491408,strona_gdzie_mozesz_skorzystac_z_posrednictwa.html
                              • mei3 Re: kwatery okolice Chania, booking.com 24.07.12, 21:39
                                www.creteteam.com/pl/apartamenty_hotele.htm
                    • Gość: asia___ Re: kwatery okolice Chania IP: *.leon.com.pl 18.08.12, 00:31
                      Hej, próbowałam na maila ale cosik nie tak ;) Napewno dobry?? :) Jadę z narzeczonym 3go września też
                      na 2 tygodnie. Więc całkiem niemało nasze pobyty się zazębią ;) Masz
                      już jakąś miejscówkę? Jak coś to podpowiem co mi się udało narazie
                      zarezerwować. Przylatujemy 3go coś koło 22 do Chani więc
                      stwierdziliśmy że najlepiej byłoby zostać tą jedną nockę tam a nie
                      tłuc się gdzieś po nocy - tak więc na pierwszy dzień taki tani hotelik
                      "Rooms 47" - 40 zł za osobę. Potem planujemy jednodniową wyprawę nad
                      jeziorko Kournas i też tam niedaleko zarezerwowałam hotelik w Exopolis
                      w tej samej cenie (wszystko na booking.com) Następnie chcemy uderzyć
                      na Frangkokastello i Chora Sfakion i tam od 5 do 10 idziemy na tzw
                      "żywioł" czyli nie mam jeszcze nic, ale nie wykluczam, że może
                      weźmiemy namiot i będziemy spać na dziko na plaży albo na polecanym
                      kampingu w Agia Galini o super nazwie "No problem" ;) No a na deser
                      zostawiłam Kolimbari i tam dzisiaj udało mi sie zarezerwować za 9 euro
                      od 10 do 17 września w Karmi studios. Jeśli jakiekolwiek plany nasze
                      pokryją się z Waszymi to chętnie się zapoznamy i będzie raźniej ;)))
                      Pozdrawiam
                      • Gość: megann Meditteranea IP: *.play-internet.pl 18.08.12, 10:32
                        Kto z Was był lub widział na żywo apartamenty Meditteranea o których pisała Mei3?
                        Poproszę o bliższe info, np jak daleko do plaży, czy basen czysty itp... jadę na poczatku września, ale lokum jeszcze szukam, pozdrawiam

• Gość: pomorzanka Re: Meditteranea IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.12, 08:33
                          Polecam mariakreta.com - spedzilismy tam tydzien,prywatny domek z pokojami z widokiem na morze i przy samej plazy z prywatnym zejsciem na nią :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka