Dodaj do ulubionych

Kwatery w Grecji

IP: *.pepsico.plusnet.pl 18.03.02, 12:08
Czy ktos z Was ma moze adresy i telefony sympatycznych kwater w Grecji,
wybieramy sie tam w lato z wlasnym dojazdem i chcielibysmy uzyskac kilka
cennych informacji a glownie czy wczesniej probowac znalezc i zarezerwowac
kwatere badz caly dom czy spokojnie mozna znalezc ja samemu na miejscu. Z gory
wielkie dzieki
PP.
Obserwuj wątek
    • Gość: nami Re: Kwatery w Grecji IP: 217.97.233.* 26.03.02, 21:18
      W tym roku też wybieram się do Grecji. Szukam różnych informacji, a szczególnie
      zakwaterowania. Na pewno można poczekać do przyjazdu na miejsce, lecz chyba nie
      warto tracić czasu na szukanie. Tym bardziej, że znalazłem kilka interesujących
      mnie ofert, jednak nie bardzo miałem czas na odpowiedź. Uczyniłem to dopiero po
      około miesiącu i dostałem odpowiedź, że miejsca już są zajęte. Ocena czy warto
      wczesniej czy na miejscu należy do Ciebie.
      Ceny kształtują się na poziomie 50-80 Euro za dobę.
    • Gość: naukszot Re: Kwatery w Grecji IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 11:09
      Można spokojnie na miejscu,aczkolwiek zależy to być może od terminu w jakim
      się wybierasz.Jak radzą biegli w sztuce najlepszym jest pierwsza połowa
      czerwca,zarowno ze wzgledu na temperatury,nizsze ceny jak i świadomość,że
      wszystko odświeżone i wyszykowane czeka wlasnie na Ciebie.
      Piszę "być może" bowiem nigdy nie byłem w Grecji w wysokim sezonie więc
      w niektorych bardziej znanych miejscach może byc rownie tragicznie jak np.
      w lipcu na Elbie gdzie nie moglismy znaleźć nawet kawałka placu pod namiot
      pomijając juz fakt ze rownież nie mielismy namiotu.
      Calkiem nieżle jest rowniez po 15 września tak gdzieś do 15 pażdziernika -
      aczkolwiek tu mam na myśli głownie Dodekanez.
      Rezerwacje,nie wspominając już zniewoleniu przez jakieś biuro turystyczne,
      mają tą wadę,że zawsze Cię wiążą,zaś zdjecia które Ci pokazują są zawsze
      ladniejsze niż rzeczywistość którą zastajesz na miejscu.
      Jeśli chodzi o ceny to przykładowo trojka w hotelu na Patmos pod koniec wrzesnia
      1999 roku kosztowała okolo 9$ na lebka czyli 27$ na dobę,zaś gdybyśmy sie
      trochę potargowali to można bylo zejsc nawet do 20$.W roku 2000 na Karpathos
      w pazdzierniku płaciliśmy za kwterę z 3 łóżkami 15$ czyli taniej niż w Szczyrku.
      Ceny które tu padają 50 - 90 Euro trochę mnie przeraziły - mam nadzieję,że
      w międzyczasie aż tak tam nie zdrożało,bo znowu sie wybieramy jako,że Grecja
      jak mowia o niej Grecy i co,mam nadzieję potwierdzą tu obecni - it is not only
      another country,it is another world...........
      Co do kosztow wyzywienia -wszystko zalezy jak i ile się je.
      Ceny w restauracjach są mniej więcej na polskim poziomie przy czym rowniez i tu
      działa zasada,że w tańszych i bardziej zgrzebnych karmią lepiej nie kombinując
      nadmiernie.
      Oczywiscie kameralny pikinik z wlasnym prowiantem w jakiejś zabójczo uroczej
      zatoczce bedzie tańszy,a w dodatku z możliwoscią deseru jakiego nie podają w
      żadnej knajpie świata pominąwszy niektore birmanskie czy może raczej birbanckie
      wysepki.
      Przy okazji mała prosba - gdyby ktoś znał możliwość wynajęcia domu,a może nawet
      jego kupna na którejś z mniejsych wysp Dodekanezu,ewentualnie Cyklad byłbym
      bardzo wdzieczny.

• Gość: Maciek Re: Kwatery w Grecji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 01:14
      Kwatery rezerwuj juz teraz. W sezonie jest ciezko cos znalezc. A jak sa to
      bardzo drogie. Odradzam jechac w ciemno. Ja z 4 osobami kiedys pojechalem i
      skonczylo sie na kampingu. Cale szczescie ze mielismy namiot. Wiekszosc kwater
      w calosci sprzedawana jest przed sezonem do katalogow roznych biur podrozy. W
      informacji turystycznej np. na wysie Kos codziennie byly 3-4 miejsca na calej
      wyspie!! Wiec nie bylo fizyki, zeby jadac na pale mieszkac razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka