Dodaj do ulubionych

Eri Village - Kreta (C)Hersonissos

08.07.04, 11:01
Witam,

Czy ktoś z szanownych Forumowiczów ma doświadczenia z tym hotelem,
szczególnie jeśli chodzi o ofertę Scan Holiday. Będę wdzięczny za informacje
(serwisy niemieckie nie napawają optymizmem, ale informacje nie są zbyt
aktualne) - wybieram się tam z ponadrocznym maluchem i chciałbym uniknąć
niespodzianek.

pzdr. - h_b_n
Obserwuj wątek
    • magdaalfa Re: Eri Village - Kreta (C)Hersonissos 08.07.04, 14:28
      Byliśmy w tym hotelu (ze Scana) z 3 letnim dzieckiem 2 lata temu. Jest to hotel
      rodzinny położony poza ścisłym centrum Hersonissos na końcu nadmorskiej
      promenady, Generalnie większość turystów to Niemcy. Ogólnie byliśmy bardzo
      zadowoleni. Jeśli interesują Cię jakieś szczegóły to służę pomocą.
      Pozdrawiam Andrzej (korzystam z nika żony - przepraszam)
      • herr_bart_nick Re: Eri Village - Kreta (C)Hersonissos 08.07.04, 15:12
        magdaalfa napisała:

Oczywiście, że interesują mnie szczegóły, więc jeśli możesz to odpowiedz na
        poniższe:
        - jak z dostępem do plaży (mam na myśli taką w miarę cywilizowaną, tj. nie
        kamienie)?
        - czy wyżywienie ok?
        - czy w pokojach czysto, czy też krętek blady goni po podłogach (na stronach
        niemieckich takie rzeczy wypisują, że aż się przestraszyłem)
        - czy muszę się bić o parasol/leżak na plaży lub przy basenie (nie lubię tego
        robić)
        - czy na coś powinienem zwrócić szczególną uwagę?

Mam nadzieję, że nie nadużyłem Twojej oferty o pytania szczegółowe.

Pozdrawiam - herr_bart_nick
        • magdaalfa Re: Eri Village - Kreta (C)Hersonissos 08.07.04, 15:37
          Tak więc po kolei. Plaż w naszym poslkim rozumieniu w Chersonissos praktycznie
          nie ma. Jedyna wąska plaża paszczysta (no może grubopiszczysta) jest właśnie
          koło Eri Village (leżaki płatne i dużo). W tym roku byłem również w
          Chersonissos w hotelu Meltemi Village (ze Scanem) i owiedziłem Eri i
          praktycznie wizualnie nic się nie zmieniło. Obok plaży i hotelu położone jest
          miateczko wodne dla dzieci. Wstęp wolny a opłata tylko za leżaki. Jesli chodzi
          o wyżywienie to w ofercie All inclusiv było bardzo dobre. Zwłaszcza obiady i
          kolacje (śniedania dość monotonne - ze względu na Niemców). Ponadto cały dzień
          darmowe napoje: kawa, herbata, cola, fanta, sprite, piwo, wino białe i czerwone
          oraz ouzo. W trakcie mojego pobytu mieszkaliśmy w apartamentach z 2 oddzielnymi
          sypialniami, dużym balkonem wyposażoną kuchnią i łazienką z wanną. Czysto,
          codziennie sprzątane. W hotelu są dwa baseny. Jeden położony w cichszym miejscu
          ze słodką wodą i brodzikiem (na tym może być problem z zajęciem leżaka i
          parasola)., a drugi bardzo duży z wodą słoną.
          A teraz uwaga: hotel Eri Village rozłożony jest w kilku budynkach 2 piętrowych(
          nie mylić z kilku poiętrowym Eri Beach). Część pokoji wychodzących na duży
          basen (tak było w moim przypadku) może być nieco głośniejszych ze względu na
          znajdującą się tam scenę na której odbywają się różne imprezy. Ale ze względu
          na to że jest to hotel rodzinny imprezy te nie trwają do bardzo późna w nocy a
          poza tym pokoje mają szczelne okna PCV.
          Służę pomocą Andrzej.
          • herr_bart_nick Re: Eri Village - Kreta (C)Hersonissos 08.07.04, 15:50
            wielkie dzięki za informacje, szczególnie że napawają optymizmem :)
            pozdrawiam - herr_bart_nick
          • Gość: Aga Re: Eri Village - Kreta (C)Hersonissos IP: *.chello.pl 12.07.04, 15:42
            Ja z chęcią skorzystam z pomocy Andrzeja, ale jeśli chodzi o Meltemi Village.
            Wybieramy się tam z chłopakiem na początku sierpnia. Czy mógłbyś mi w kilku
            słowach opisać hotel, warunki, jedzonko?

Dziękuję i pozdrawiam
            Aga
            • magdaalfa Re: Eri Village - Kreta (C)Hersonissos 13.07.04, 07:56
              W Meltemi byliśmy w tym roku od 27.05. do 10.06. Jest to nowiutki hotel oddany
              w tym roku. Zdjęcia które znajdują się na strone Scana i w katalogu praktycznie
              są fotomontażami i mają niewiele wspólnego z prawdą. Tak na prawdę wygląda to
              owiele korzystniej. Hotel położony jest na wzgórzu i ma postać klkunastu (może
              nawet kilkudziesięciu) bugalowów jednopiętrowych. My mieszkaliśmy w
              apartamencie dwupokojowym z łazienką (wanna),lodówką i balkonem, klimatyzacją i
              TV (nawet TV POlonia). Praktycznie z każdego pokoju jest przepiękny widok na
              morze. Pokoje są urządzone w stylu greckim skromnie ale ze smakiem no i
              wyposażenie jest nowe. W ofercie All Inclusiv praktycznie nie odchodzi się od
              stołu. Jedzenie jest naprawdę doskonałe. Przede wszystkim (no może poza
              śniadaniami) kuchnia nie jest tylko dla Niemców (a tych ci dostatek) ale ma
              bardzo dużo elemntów typowo greckich oraz warzyw, owoców, sałatek itp. Napoje
              do posiłków nie są płatne. Na śniadanie kawa, herbata, soki. Na obiad i kolację
              wino białe i czerwone, piwo i inne napoje. W barze od 10 do 23 dodatkowo ouzo i
              brandy (no prawie brandy).
              A teraz uwaga: Ponieważ cały resort położony jest ok. 2 km od Hersonissos na
              wzgórzu to o ile dotarcie do miasta na piechotę z górki jest jeszcze ok o tyle
              powrót już do przyjemnych nie należy (zwłaszcza w upale). Pnieważ żaden utobus
              koło hotelu nie przystaje pozostaje taxi (z miasta 5 euro) lub wypozyczenie
              samochodu i wtedy w ogóle nie ma problemu.
              Jeśli interesują Cię jeszcze jakieś kwestie to proszę pytać a jęsli będę
              potrafił to pomogę.
              Pozdrawiam Andrzej
              • Gość: pawel Re: Eri Village - Kreta (C)Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:05
                Tez wybieramy sie z dzieckiem we wrzesniu ze scanem. Krótkie pytanko który
                hotel lepszy Eri Village czy Meltemi ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka