Gość: siua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.12, 08:55 Czy rzeczywiście czuć oczyszczalnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blondynka Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.11.12, 09:56 zależy gdzie sie ma pokój.Ja biorę Kalithea Mare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetiii Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 13:09 Wczoraj zarezerwowałam ten hotel w Tui. Lecimy na poczatku lipca.(2 osoby dorosle plus dziecko 6 lat) Hotel ma bardzo dobre opinie wiec po dlugich poszukiwaniach zdecydowalismy sie wlasnie na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.11.12, 13:16 My do Kalithea Mare tamten był 2,500 drozszy wiec Nam się nie opłacało. My na poczatku czerwce bo w lipcu bedzie bardzo goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.akson.waw.supermedia.pl 16.11.12, 13:45 Kalithea Mare jest super ale w tym roku TUI ma gorsze pokoje niż do tej pory. Kalithea Hoizon to bardzo, bardzo dobry hotel ale niestety drogi. Co do "zapachów" z oczyszczalni. Są owszem, ale nie na tyle uciążliwe aby zepsuć urlop (czuc czasami parę minut). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.12, 16:00 jakie są plaże przy tych hotelach? Odpowiedz Link Zgłoś
blondynkapoznan Re: Kalithea Horizon Royal Hotel 16.11.12, 19:04 ja mam pokój z widokiem na morze. A tam są gorsze i lepsze pokoje? My wzieliśmy 3 posiłki. Plaże są takie same w obu.Ale dojazd jest busem hotelowym.My chodziliśmy pieszo bo moje dziecko jeździ w wózku więc był spacerek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beettii Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 22:29 Hotel juz zarezerwowany, zaliczka wplacona ;-). Wylatujemy 1 lipca na 2 tygodnie. Moze ktos wybiera sie w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.12, 10:05 My 3 czerwca.W lipcu dla mnie zbyt goraco a jade z 2 latkiem i 4 latkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.akson.waw.supermedia.pl 19.11.12, 08:44 Plaża jest kamienista co myślałam że będzie przeszkadzało mojej małej córce a okazało się, że zabawa kamieniami była fascynująca:) Za to woda jest przez to cudowna, krystaliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.akson.waw.supermedia.pl 19.11.12, 08:45 Ale masz wykupiony pokój z widokiem w Horizon Royal czy Mare? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.12, 09:27 ja tak jak w tym roku widok na morze w Mare. Royal wychodził 2500zł drożej wiec bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.akson.waw.supermedia.pl 19.11.12, 10:09 I masz na umowie zagwarantowany widok? Jedziesz z TUI? W zeszłym roku mieli w ofercie pokoje z widokiem w tym roku z tego co się dowiadywałam mają inne pokoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.ibd.gtsenergis.pl 19.11.12, 11:08 W tamtym roku bez dopłaty dostaliśmy najpiękniejszy widok na morze. Plaża kamienista przez co piękna . Moje dziecko jednak wolało baseny, ponieważ denerwowały ją kamienie wpadające do butów a buty do wody konieczne. Oczyszczalnię czuć jednak po chwili przyzwyczajamy się do zapachu i w niczym nie przeszkadza. Ogólnie hotel ok, brakowało mi tylko przy upale w sierpniu pomieszczenia faktycznie klimatyzowanego (oprócz pokoju). Jedynie klimatyzacja działała na kolacji w restauracji w kompleksie Kalithea Mare. Odpowiedz Link Zgłoś
blondynkapoznan Re: Kalithea Horizon Royal Hotel 19.11.12, 12:22 ja umowie mam napisane boczny widok na może.Ale w uwagach prośbę aby dali widok na morze.W zeszłym roku taki pokój był ok 100zł droższy w tym roku nie ma wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetiii Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 07:06 Wykupilam wczasy w Horizon Royal z widokiem na morze. Pokoj ma inny kod, byl drozszy a w umowie zapisano bezposredni widok na morze. Kupulam wczasy w zeszlym tygodniu wtedy byl dosyc duzy wybor pokoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.ip.netia.com.pl 20.11.12, 14:51 tych uwag raczej nie czytają, no dobrze powiem inaczej - rzadko się do tego stosują... ale powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.centertel.pl 20.11.12, 16:11 nie ma w tym roku pokoi z wid na morze.A druga sprawa ja planuje w pokoju tylko spać tym razem planuje aktywny wypoczynek. :P a mogę też zostać mile zaskoczona pokojem z widokiem nic nie wiadomo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.158.217.215.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.11.12, 10:24 Byłam już 4 razy w Horizon Royal. I z czystym sumieniem polecam ten hotel. Mare Palace jest też bardzo dobry. Niektórzy wczasowicze narzekali jednak na klimatyzację ( włączana jest centralnie, okresowo). W lipcu czy sierpniu jest bardzo upalnie, więc zwracam na to uwagę. Oba hotele mają tą samą plażę. Dla mnie jest największym atutem ( poza widokami). Piasek co prawda szary, ale woda krystaliczna. W wodzie kamienie i skałki, obuwie do wody niezbędne. Leżaki na plaży płatne ( 5 € za 2 leżaki i parasol). Mare Palace ma pokoje z widokiem na morze ( te od strony plaży). W Horizon Royal w zasadzie wszystkie pokoje mają widok bezpośredni lub boczny na morze. Standardowe DZX1 są w starszych budynkach ( te z nr 370-444 za to mają super widok na morze). Pozostałe DZM1, FZM1 i suity są w nowszych budynkach, DZM1 są większe od standardowych. Według mnie najlepsze pokoje w Horizon są od strony baru Mythos . Te przy restauracji Athena dla tych co lubią gwar do późna w nocy. Budynki od strony baru Mythos mają blisko do plaży, ale dalej do restauracji Athena. Uważam, że w sumie wszystko jest w zasięgu krótkiego spacerku. Oba hotele są na wysokim klifie, plaża położona jest w dole, zejście trochę ostro w dół. Busik bezpłatny kursuje od placyku blisko kaskadowych basenów przy restauracji Athena ( pokoje 433-444), następnie staje na wysokości Mare Palace i drogi ro recepcji ( w zasadzie recepcja jest wspólna dla obu hoteli), a potem zjeżdża na plażę, ostatni odcinek ok 50 m pieszo. Droga jest naprawdę łatwa, także dla osób z dziećmi Przejście tego odcinka w górę z powrotem ,spacerowym krokiem zabierało nam 10 min ( jest dogodny skrót). Chociaż wielokrotnie widziałam młodych ludzi, którzy woleli czekać na busika, niż iść pieszo. Co kto lubi. Przy basenach i na plaży nie ma głośnej muzyki, na co tez niektórzy narzekali. Dla nas to kolejny atut hotelu. Bardzo chwalimy tez wieczorne przedstawienia. Naprawdę na dobrym poziomie. Jest w czym wybierać, odbywają się przy 3 barach jednocześnie. Tylko fantastyczny wieczór grecki jest zawsze w piątek przy restauracji Athena i barze Kalithea Main Bar jednocześnie. Chętnie odpowiem na pytania, w mairę swej wiedzy. Co do zapachu z oczyszczalni. Na 4 razy pobytu zapach był wyczuwalny raz, mieliśmy pokoje od strony oczyszczalni. Kiedy zakwaterowano nas od strony plaży nigdy zapachu nie czuliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.13, 13:42 Z jakiego biura podrozy wykupywala Pani ten hotel?? Zastanawiam sie wlasnie czy wybrac Kalithea czy Lindos Princess Beach, tez podobno bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.ibd.gtsenergis.pl 31.01.13, 18:22 Ten hotel w ofercie ma Tui. W tamtym roku też miałam dylemat , który wybrać. Lindos Princess Beach kusił:) Wybór padł na Kalithea Horizon Royal ze względu na cenę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.chelmnet.pl 31.01.13, 21:01 Ten hotel jest tylko w ofercie TUI, i w Tui go kupowałam. Część Mare Palace miał kiedyś Neckermann, ale teraz go w polskim katalogu Neckermanna nie widać. W Lindos Princess Beach byłam 3 razy. Moim zdaniem na pewno Lindos Princess ma nieco ładniejszy wystrój pokojów. Ale jak dla mnie ani serwis ani wyżywienie dużo niższej jakości. Podobnie jak animacje i wieczorne programy. Poza tym w Lindos Princess jest za bardzo obłożony w stosunku do ilości np. miejsc w restauracji. Za to kompleks jest na jednym poziomie ( ogród, baseny i plaża). Ale oczywiście każdy wybiera co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.13, 14:47 wlasnie wykupilam z mezem kalithea. przewazyl widok i bardzo dobre opinie w internecie. mam nadzieje,ze nie bedziemy zawiedzeni. Dziekuje za cenne informacje. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.182.163.29.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.11.12, 10:39 Zainteresowanym polecam zdjęcie całego kompleksu na: panoramio.com/photo/23485666 Taką samą mapkę otrzymacie w hotelu.Widać nr i położenie pokojów, innych obiektów, plaży hoteli Mare Palace i Horizon Royal. Oczyszczalnia jest od strony miasta Rodos, na wysokości pralni w części Mare Palace ( mniej więcej na wysokości recepcji), czyli na tej mapce po prawej stronie. Plaża po lewej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetii Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.12, 07:46 Baardzo dziekuje za tak wyczerpyjacą odpowiedz! Wykupilismy pokoj DZM1. Wg Ciebie najlepiej gdzie byloby poprosic o pokoje? Dodam, ze jedziemy z 6 latkiem ;-) I jeszcze jedno co jest w wyposazeniu takiego pokoju? (np: zestaw do parzenia kawy, szlafrok?) A jak z opcja All? w katalogu pisze, ze w cenie sa importowane alkohole, czy jest duzy wybor? W jakich barach jest All? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.180.106.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.11.12, 12:00 Cieszę się, ze mogłam pomóc. Proszę się przyjrzeć mapce obiektu w panoramio.com.photo23485666. Z 6-latkiem radzę pokoje w budynkach powyżej baru Mythos, najlepiej od nr 749-764 lub 765-778 ewentualnie do końca do nr 798. Biuro TUI, w którym kupuję wczasy wysyła maila do hotelu z naszymi prośbami przed wyjazdem ( ok 14 dni) i zawsze dostajemy co chcemy ( te 14 dni ważne, bo wtedy rozdzielają pokoje). Zakwaterowanie: pokoje są już rozdzielone i czekają klucze. Można prosić o zamianę, ale hotel w sezonie obłożony na max, więc bywa trudno. Polecam te pokoje, bo blisko i do basenów przy barze Mythos, i na plażę i do drogi do recepcji. Do restauracji Athena blisko, jest dogodny skrót na wysokości pokojów 773-778, wychodzi się na górę obok pokojów 355-369 i stąd blisko do Atheny. Widok na morze i termy Kalithea gwarantowany. Baseny przy barze Mythos nie tak zatłoczone jak przy Athenie i nie ma problemu z wolnymi leżakami. Jeżeli chodzi o all. TUI Poland ma niebieskie opaski ( zdarzyło mi się, że w recepcji po przyjeździe w nocy pan wciskał nam żółte, więc podpowiadam). Te opaski uprawniają do korzystania ze wszystkich barów (7)i obu restauracji. Jest oddzielna lista all incl. dla gości z tymi opaskami. Pytają tylko o nr pokoju. Alkohole duży wybór markowych od whisky po gin, nie fałszują i nie żałują. Bardzo dobre greckie, np. Metaxa 5 i 3* ( w barze na plaży tylko 3*), dobre wina, w tym musujące i piwo. Drinków duży wybór, polecam te w Main Barze Kalithea i w Safari Cafe. Pozostałe napoje i soki , jak to bywa z automatu, my nie narzekaliśmy na jakość. Barek uzupełniany co 3 dni, napoje butelkowane. Na powitanie owoce i butelka wina. Ale wino butelkowane ( dobre z miejscowej wytwórni Emery) i wodę można brać samemu z lodówek w restauracji Athena ( wodę od rana, wino wieczorem). Dobra kawa po grecku i cappuccino. Innych nie piliśmy. Kawy z automatu takie sobie. W restauracji Athena lepsza kawa i soki z automatów przy zejściu do tawerny. Za restauracją Athena jest grecka tawerna Acropolis, super dania z grilla, pizza prosto z pieca i inne wypieki. Polecam chociaż jeden wieczór przy stolikach na skale. Można sobie tez tam brać dania z głównej. Z restauracji Thalassa nie korzystamy, bo tam ciasno i brak takiego wyboru jak w Athenie. Bar na plaży Roc: dobry gyros i omlety z dodatkami, dobre sałatki, pizza taka sobie. Od tego roku owoce i ciastka samoobsługowo, zawsze tak lody w waflu. Lody do woli w restauracji Athena w południe i wieczorem. Mini klub w budynku z recepcją, wieczorami animacje dla dzieci w Safari Cafe. W pokojach DZM1 jest zestaw do kawy i herbaty ( czajnik, filiżanki i uzupełniany zapas kawy i herbaty oraz cukier. Płaszcze kąpielowe i kapcie na ogól już czekają, dla pokojów DZX1 zamawia się je w recepcji. Ręczniki plażowe za kaucją 10 € pobiera się i zdaje w recepcji, wymiana w zasadzie co 3 dni w hallu pod basenem przy Athenie. Sejfy w pokojach bezpłatne. Suszarka do bielizny na balkonie, radzę zabrać trochę klamerek, bo często wieje. Wieje czasami dość mocno, dlatego tez radzę jakieś sweterki, polarki, także dla dziecka. Wieczorami się czasami przydaje. Programy rozrywkowe powtarzają się przy barach: Main, Helios i Mythos. Wieczór grecki najlepiej obejrzeć przy barze Helios, ale trzeba wcześniej zająć stolik. Jeżeli powrót będzie późno, dzień wcześniej proszę przedłużyć pobyt w pokoju ( bezpłatnie!). Recepcja na ogół przedłuża na 1 godz. przed planowaną godz. odjazdu a hotelu. Tam też zamawia się busika po bagaż przy wyjeździe. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.147.85.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.11.12, 12:45 Przepraszam Beetii, pokoje 759-778 wyższe piętra ( bo niżej budynek). dobre też w budynku narożnym przy Athenie nr 673-956 ( raz tu przez 1 godz. czuliśmy zapach oczyszczalni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetii Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 07:03 Takiej wyczerpujacej odpowiedzi jeszcze nigdy nie uzyskalam, jeszcze raz baardzo dziekuje. Hotel wybralismy po bardzo dlugich poszukiwaniach, skusialy nas pozytywne opinie w internecie. Rozumiem, ze byla juz Pani kilka razy w tym hotelu? A co ze zwiedzaniem Rodos? Zawsze staramy sie wynajac samochod, czy tu tez warto i co szczegolnie Pani poleca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.205.30.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.11.12, 08:22 Staram się pomóc, bo sama też często korzystam z opinii przy wyborze hotelu. Byłam 4 razy w Horizon Royal. I pewnie jeszcze nie raz, bo plaża jest super, a rewelacyjne warunki do snurkowania. Tu właśnie przypływają stateczki z amatorami snurkowania na Rodos. Zawsze wypożyczamy samochód, w hotelowej wypożyczalni ceny ostatnio dobre przy wynajmie na min. 3 dni. W tym roku za Kia Picanto 3 dni 100 €. Od wielu lat odwiedzamy Rodos,więc mamy swoje ulubione miejsca. Lindos przede wszystkim. i Termy Kalithea, do których chodzimy na spacery. Do Lindos radzę się wybrać wczesnym ranem, tak, by zacząć zwiedzanie ok. 9. I od razy na górę, na Akropol. Potem jest zbyt gorąco na taką wyprawę. Schodzenie jest łatwiejsze, nawet w upale. Samo miasteczko Lindos jest też piękne wieczorem. Polecam też Kameiros, no i oczywiście miasto Rodos z pałacem Wielkich Mistrzów. Jest na wyspie dużo naprawdę urokliwych i wartych obejrzenia miejsc. Najlepiej taki program ułożyć samemu, według swoich upodobań i możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kalithea Horizon Royal Hotel IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.11.12, 17:42 Witam Byliśmy od 07.05.2012r. na dwa tygodnie w pokoju rodzinnym. Dwoje maluchów - 4 lata i 15 miesięcy. Pokój był koło głównej restauracji Athena z widokiem na morze i baseny. Z tego powodu mieliśmy wszędzie blisko no i mogliśmy siedząc na tarasie korzystać z wieczornych animacji, jak dzieciaki już spały. Były niezłe występy, sztuczne ognie. Jedzenie bardzo smaczne, alkohole rzeczywiście także te importowane, drinki naprawę fantastyczne ale zależało to od barmana. W ciągu dnia wspaniałe przekąski, zwłąszcza dobra pizza w pool barze , owoce. Fajna kawa w części Mythos. Pokój to dwie sypialnie, łazienka , czajnik, zestaw do parzenia kawy, szlafroki i kapcie. W łóżeczku dla synka czekała maskotka, w pokoju były porozkładane na łóżku córki cukierki. Był także zestaw powitalny w postaci owoców oraz butelki wina dla rodziców. Na plaże chodziliśmy piechotą, nie korzystaliśmy z busika. Fajnie było się przejść, jest krótsza droga pomiędzy pawilonami. leżaki rzeczywiście płatne. Na plaży kamienie, ale dzieci się bawiły. Wejście do morza tylko w obuwiu. Place zabaw fajne, animacje dla dzieci jak dla mnie beznadziejne w porównani z innymi hotelami, ale córka w sumie była zadowolona. Najgorszy niewypał to jazda kucykami, trzymane cały czas w zamknięciu, wypuszczane raz w tygodniu chyba w niedzielę na jazdę w mini clubie dla dzieci, nie było to zbyt fajne doświadczenie, zrzucały maluchy. Zapach z oczyszczalni czuliśmy ze dwa - trzy razy w zależności od wiatru. Ogólnie fajny hotel, blisko Rodos dojechaliśmy sobie taksówką, ale juz bym tam nie wróciła, mimo wszystko. A co ważne mogliśmy przedłużyć pobyt w dniu wyjazdu bez żadnego problemu i opłaty, korzystać dalej z opcji all, a wyjazd był rzeczywiście późno bo około 16-tej. Nie jest to w każdym hotelu możliwe bezpłatnie. Jak czekaliśmy na autokar to Pani z recepcji roznosiła jeszcze wodę w butelkach i cukierki dal dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: Kalithea Horizon Royal Hotel 29.11.12, 22:17 Hotel - i słusznie - ma wielu entuzjastów. Tytułem uzupełnienia jedynie kilka bardziej wyważonych uwag. Po pierwsze - skoro w pobliżu jest oczyszczalnia to musi śmierdzieć. I śmierdzi. Zwłaszcza rano. Bardzo. Czy to jest uciążliwe? Można wytrzymać. Mogę sobie wyobrazić, że na plaży smród jest mniej odczuwalny z racji położenia. Po drugie - plaża marna. Kamienista - jak większość na Rodos. Miałem jednak wrażenie, że wydzielona nieco na siłę. Widokowo nic nadzwyczajnego. Dlatego - po trzecie - jak najbardziej warto wypożyczyć samochód. W pobliżu plaża w tzw. Zatoce Anthony'ego Quinn'a (również płatna, również kamienista ale rzeczywiście piękna). Nieco dalej ale bardzo warto - Tsambika (z łagodnym, niemal pozbawionym kamieni zejściem - idealna dla dzieci). Wycieczka na Prasonisi - koniecznie. W drodze powrotnej przed miejscowością Apoklakkia polecam tawernę - jedyna od strony morza, nie sposób przeoczyć. Nie do końca podzielam zachwyty nad miastem Rodos. Starówka - owszem - potencjalnie piękna ale w najgorszym stylu skomercjalizowana. Wracając do hotelu... Dość przyzwoite all inclusive, choć trzeba mieć świadomość, że owoce morza w jadłodajni dla kilkuset gości smakują nieco inaczej niż w tawernie. ;) Ktoś już wspominał o wieczornych animacjach/przedstawieniach dla dorosłych. Wszystkie to tzw. animacje zewnętrzne - rzeczywiście b. profesjonalne. Słuchaliśmy tych koncertów i pokazów tanecznych z ogromną przyjemnością (tzw. ABBA - najsłabsza, "Trzej Tenorzy" czy "Beatles'i" - świetni, wieczór grecki również daje radę) przy całkiem niezłych drinkach (Mojito - przestrzegam - dramat, ale już Tequila Sunrise jest OK). Pokoje b. dobre - mieliśmy rodzinny pokój (apartament (?) - dwie sypialnie, dwie łazienki) z widokiem na morze - warto. Wieczorami na trawniku przed balkonem biegają (!) jeże. :) Baseny - ładne. Niestety leżaki przy samych basenach (ważne dla rodzin z małymi dziećmi) Germanie rezerwują o jakichś nieludzkich porach. Generalnie - b. pięknie położony hotel typu kołchoz z przyzwoitym all inclusive. Nie wrócimy ale raz warto. Tip dla oszczędnych mieszkańców Ziem Zachodnich - proponuję sprawdzić cenę pobytu bez przelotu (w TUI) i koszt przelotu w wybranym terminie np. EasyJet'em z Berlina. Może się okazać że rodzina z małymi dziećmi oszczędzi nawet kilkadziesiąt % w porównaniu z ofertą pakietową. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszsam Re: Kalithea Horizon Royal Hotel 21.12.17, 16:49 a jak jest z obsługą ??? czy jest ktoś z Polski ??? Odpowiedz Link Zgłoś