Gość: Moni IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.07.04, 09:43 Czy mozna wnosić w Grecji swoje parasole na plaże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: Parasole w Grecji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.04, 17:17 Mozna, z wyjatkiem miejsc obleganych wylacznie przez niemcow i anglikow, gdzie tez mozna, ale nie wypada. 7 z 8 wyjazdow do grecji spedzilam pod wlasna parasolka. Ten osmy to bylo rodos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Parasole w Grecji IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.07.04, 17:57 A gdzie jest najwięcej Anglików i Niemców? Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Parasole w Grecji IP: *.cwshs.com 12.07.04, 18:08 w Anglii i w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Parasole w Grecji IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.07.04, 14:27 Popatrz, nie wiedziałam, dziękuję, że mnie oświeciłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Parasole w Grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:46 Jak zabrać taki parasol do samolotu,przeciez nawet po złożeniu jest chyba za duży?Ale mam problem co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Parasole w Grecji IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.07.04, 23:54 proponuje odpiłować ten beton na dole to parasolka będzie krótsza, można też wziąśc cement by sobie ten beton zrobić na miejscu, zawsze to 40 kg podręcznego bagażu mniej tak na serio wszystkie plaże w grecji SĄ PAŃSTWOWE i żadna nie należy do hotelu .... zawsze możesz napisać do ichniejszego sołtysa o zgode na rozłożenie własnej parasolki i jeszcze kasować po 5 euro ...(np od żony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Parasole w Grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 00:07 Ale śmieszne!!!Zony nie mam,bo sama ją jestem więc problem z głowy!!!Jak tak mają wyglądać odpowiedzi to wielkie dzięki,bujaj się!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Parasole w Grecji IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.04, 00:30 sie nie obrazaj .... mam dobry humor i tyle wróciłem z tamtąd w czwartek i się podobało, co do przewózki parasolki to wszyscy ją nadawali na bagaż po złożeniu mają po ok 120-140 cm, tylko z nimi jest taki problem ze jak sobie to wmontujesz w piasek, jak będziesz w miejscu bez wiatru to będzie ok ale jak będzie wiało to będziesz miała problem z tego co ja miałem to na 14 dni można było przez 10 dni wbić w piasek i można było sobie tak leżeć po taką we dwie osoby ale jak wiało to bez trzymania ..... w moim hotelu parasolka przy basenie była free ale nie było lezaka tylko krzesło .... ci co oszczędzali to tam sobie przesiadywali, ale byli tacy co po dwóch dniach kupili na miejscu (nie wiem po ile ) AHA PARASOLKA JEST KONIECZNA - moja głowa lezała godzinę poza parasolką (pierwszego dnia ) i przypłaciłem to bomblami - po wyleczeniu (2 dni boleści ) dzień rozpoczynałem od wtarcia 12 nastki we włosy .... (UV) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Parasole w Grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 00:47 Dzięki,a już myślałam,że trafiłam na kretyna,który pozjadał wszystkie rozumy! Miło otrzymać konkretne informacje,zwłaszcza,że wybieram się nad ciepłe morze pierwszy raz.Co jeszcze jest potrzebne,a można zabrać z kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala666 Re: Parasole w Grecji IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 13.07.04, 07:36 Można też kupić parasolkę na miejscu za kilka euro a i tak dużo zaoszczędzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta74 Re: Parasole w Grecji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 21:27 Przede wszystkim filtry słoneczne i balsamy po opalaniu - w Grecji są prawie dwa razy droższe. Co do parasoli - to rzeczywiście, na miejscu można kupić w każdym markecie - koszt ok.5 Euro, więc nie opłaca się targać z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Parasole w Grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:58 Jeśli tak jest,to faktycznie dam sobie spokój z tym targaniem.Dzięki za informacje.Jaki numer filtru proponujesz? 12? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Parasole w Grecji IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.04, 21:33 najwazniejszy jest olejek z filtrem,okulary przeciwsloneczne i czapka na glowe ,na poczatku nalezy lezec bezposrednio na sloncu niedlugo bo mimo filtra sie spieczesz .Wspolczulam ludziom ktorzy od samego poczatku sie prazyli bo oparzenia widac dopiero wieczorem a i tak zdazysz sie opalic.Pogoda tam jest caly czas 13 dni bezchmurnego nieba 1 dzien lekkie obloczki na niebie,ktore po godzinie gdzies znikly-tak bylo u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Parasole w Grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 22:01 Trochę obawiam się szoku termicznego po naszej polskiej ziembicy! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: Parasole w Grecji 14.07.04, 13:56 Parasolka kosztuje 6-7 E, ale czasami bywalo ze bralam ze soba z Polski (mialam taka nieduza). Odpowiedz Link Zgłoś