Dodaj do ulubionych

Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4*

27.12.12, 10:43
Planujemy wakacje na czewwiec 2013r.
2 tyg. All, 2 osoby dorosle plus 3 latek.
Chcemy sie zmieścić w 7 tysiącach.
Dodatkowo ok. 1, 1.5 tys. na wydatki na miejscu.

Blisko lub przy PIASZCZYSTEJ PLAŻY
Dobre jedzenie - głównie chodzi o dziecko
Mini Club
Animacje dla dorosłych i dzieci
Basen dla dzieci np. ze zjezdzalniami dla maluchów itp.
Nie na odludziu.
Max 60 km od lotniska.

Czy coś polecicie??????
Obserwuj wątek
    • grekan Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 27.12.12, 12:07
      W tej cenie wszyskie warunki sa niemozliwe/8-9tys./ Ale Rodos, hotel Evi, All, minizjezdzalnie, dla 2+1 w czerwcu to 5650zl. Grecos
      • Gość: gość Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 12:36
        Popatrz na Gouves Park Holiday Resort może zainteresuje Cię ten hotel.
        • Gość: love Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.icpnet.pl 27.12.12, 12:49
          polecam caretta beach na zakynthos. 3 latek na bank nie będzie się nudzil a i wy milo spędzicie czas...pyszne jedzenie super aquapark .tylko plaza oddalona o 700m .nam to wcale nie przeszkadzalo.nasza 3,5latka i syn 6 latek nie chcieli nawet slyszec o plazy.2 tyg pobyt a na plazy 4 razy;) swietnie się bawiliśmy. zobacz na holidaycheck lub tripadvisor ma naprawdę dobre opinie.hotel w ofercie ma grecos i neckerman. pytaj-odpowiem
        • Gość: asia Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.policja.gov.pl 26.02.13, 12:22
          Rodos Nautica Blue fajny hotel bezpośrednio przy plaży i 5*
    • Gość: love Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.icpnet.pl 27.12.12, 12:58
      zauwazylem ze kilka watkow nizej jest post o caretta beach resort to możesz poczytac
      • katrinka82 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 27.12.12, 21:07
    • katrinka82 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 27.12.12, 21:10
      My również szukamy w tym terminie, cenie, wymagania podobne tylko dziecko moje ma 4 latka;)
      Także przyłączę się do wątku.
      Szukałam na Zakynthos ale ceny w caretta są zbyt wysokie, wychodzi ok 9 tys. A nie wiem też jak z lotem czytałam ostatnio, że są z przesiadką? czy to prawda?
      z którego lotniska? my Katowice.
    • Gość: Kris Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.via.zamek.net.pl 27.12.12, 22:39
      Nie podpowiem gdzie, ale za to na pewno nie jedź z biurem Neckermann zwłaszcza z dziećmi.
      Więcej można poczytać [url=http://www.moj.reklamacyjny.pl/articles/61/katalog-neckermanna-lato-2013]brak_zniżek_dla_dzieci[/url]
      Miała być 100% zniżki na dzieci a tu jak zwykle lipa.
    • Gość: Kris Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.via.zamek.net.pl 27.12.12, 22:41
      Nie podpowiem gdzie, ale za to na pewno nie jedź z biurem Neckermann zwłaszcza z dziećmi.
      Więcej można poczytać brak_zniżek_dla_dzieci
      Miała być 100% zniżki na dzieci a tu jak zwykle lipa.
    • katrinka82 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 28.12.12, 19:57
      My chyba zdecydujemy się na Miro Palazzo di Zante cenowo 7,5 tys za 14 dni wychodzi. Ktoś był??
      • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 28.12.12, 20:18
        polecam z dzieckiem hotele:
        - kipriotos village KOS - w tym roku bylismy z 3 latkiem, super hotelik, cenowo 7000 zl za 2+1 2 tyg. wrzesnien
        - Stella Palace - Kreta - bylismy 2 latkiem :) cena 8000 zl za 2+1 wrzesien
        - Sunshine Vacation Rodos - Jedziemy z 4 latkiem w czerwcu 2013 cena za2+1 7500 zl

we wszytskich masz super animacje, przy plazy, blisko lotniska do 30 km, zjezdzalnie male dla dzieci
        • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 28.12.12, 20:53
          temeza skąd Ty bierzesz te ceny :) ... z jakiego biura lecicie w czerwcu?????
          • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 28.12.12, 21:04

sun&fun ma 7500zł za 2+1 fajny hotel, biore go pod uwage. dzieki--
            • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 28.12.12, 21:40
              stella palace tez fajny..... :) mozesz bardziej sie o nij wypowiedziec???
              • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 29.12.12, 08:57
                Stella Palace 5* i Stella Village 4* dwa hotele, gdzie mozesz korzystac z infrastruktury jednego i drugiego, ale jak jestes w Palace to masz bogatszy all i mozesz korzystac tez z all w stella village, odwrotnie nie mozna.
                Plusy hotelu:
                - statek dla dzieci z mnostwem zjezdzalni
                - super club dla dzieci- hotelowy, ale uwaga! z polskimi animacjami
                - blisko plaza, bezplatne lezaki, plaza oslonieta, dlugo plytko, piasek, idealna dla dzieci
                - blisko do analipsi, a wiec wszystko kupisz na miejscu i wieczorem jest gdzie spacerowac
                - blisko do lotniska, blisko do heraklionu, a wiec bez problemu mozna samemu zorganizowac sobie wyjazd na 2 dni na santorinii
                - samodzielnie tez mozesz dojechac do www.cretaquarium.gr/ - super atrakcja dla dzieci, sa tam ogromne rekiny, ktore robia wrazenie :)
                - kolo hotelu zatrzymuje sie ciuchcia ktora mozesz dojechac do hersonisos - 10 euro od osoby, mozesz wysiasc w hersnisos i potem wsiadasz na ten sam bilet
                - jeszcze o hotelu: bardzo dobre jedzenie, rewelacyjne animacje, nie ma bitwy o lerzaki, jest wystarczajaca ilosc, duza ilosc basenow, zjezdzalni, kilka brodzikow,

tutaj znajdziesz moje zdjecia z tego kompleksu
                www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Stella+Palace-ch_ub-hid_141074.html?mediaOrder=4&action=detail&detailPage=32#detailView
                www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Stella+Village-ch_ub-hid_16956.html?action=detail&mediaId=1159636461&mediaOrder=4
          • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 28.12.12, 21:30
            my kupilismy Sunshine Vacation Rodos w Tui, ale w tej chwili na czerwiec nie ma juz tych najtanszych pokoi (my kupilismy ekonomiczne), dlatego mozesz widziec wyzsza cene :( my kupowalismy pod koniec listopada, jak weszla oferta. Jakby co my lecimy od 10.06 :) Ale tak jak piszesz w Sun Fun jest dobra cena na niego. Powiem ci jakie sa plusy tego hotelu:
            - bardzo blisko lotniska
            - bardzo blisko stolicy
            - niemal w centrum Ialysos - gdzie jedna z atrakcji jest kolejka taki tuk tuk, super sprawa dla dzieci
            - na plazy (i przy basenie) masz bezplatne reczniki i lezaki
            - zjezdzalnie dla malych dzieci
            - mini club tui family, ale tez miedzynarodowy, czynny od kwietnia, to wogole jest byly magic life, wiec moc atrakcji dla dzieci zapewniona :)
            - sa dwie knajpki a'la card
            - budynki 3-4 pietrowe (jest winda)
            • aga_wer Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 01.01.13, 21:43
              I dodałabym do tego plac zabaw poza hotelem ale zaraz za bramą (bo ten hotelowy to masakra)

Bliskość lotniska wiąże się też z samolotami non stop nad głową :-)
            • aga_wer Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 01.01.13, 22:03
              Przypomniałam sobie jeszcze o wątku o tym hotelu w ofercie TUI:

forum.gazeta.pl/forum/w,203,135793287,135793287,Przestroga_TUI_Sunshine_Vacation_Rhodes_.html
              Też mieliśmy z nimi jechać bo znaliśmy już TUI ale ostatecznie wybraliśmy inne biuro podróży, które nawet miało tańszą ofertę od TUI (to zdecydowało o wyborze) i dobrze się stało.

P.S.nie jestem pracownikiem żadnego biura podróży :-)
        • aga_wer Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 01.01.13, 21:37
          Sunshine Vacation Rodos - Jedziemy z 4 latkiem w czerwcu 2013

Chciałam tylko dodać,że hotel ten nie ma piaszczystej plaży a przy wejściu do wody duuuuże kamienie :-)

Ale generalnie polecam :-)
        • Gość: Kika Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: 217.96.29.* 12.03.13, 13:17
          Witam, możesz napisać coś wiecej o kipriotos village KOS, czy hotel ten nalezy do sieci Iberostar? Zanalzłam sprzeczen opinie i sama nie wiem ... Jedziemy z 4 latka! Jak pisałam w innym poscie zastanawiam sie rowniez nad Hotel Mesonghi Beach Resort na Korfu i nie wiem co wybrac ...
          Fajny rowniez jest Wasz wybor ale niestety juz nie ma terminów na czerwiec ...przynajmniej na wyloty z Wawy ;-(
    • Gość: Jula Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 11:34
      To raczej nierealne spełnienie twoich wszystkich wymagań za 7 tys, a Caretta, o której tu była mowa to z pewnością nie jest hotel przy plaży i jedzenie też nie powala.
      • w_isienka Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 29.12.12, 12:00
        Na Zante z grecosa z Katowic nie było żadnej przesiadki. Lot ok. 2,5h. Catering był płatny. Tak było w zeszłym roku.
      • Gość: Iza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 12:58
        No ale dzieci przecież nie oczekują wyszukanych dań kuchni greckiej czy włoskiej. Z życia wiem ,że im do szczęścia potrzebne spagetti, frytki, kurczak , pizza i lody. No i kolorowe gazowane napoje tudzież czekolada na gorąco. A czy to zdrowe-to już inna sprawa jest ;-)
        • katrinka82 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 29.12.12, 15:23
          Tak wiem już że z Katowic na Zakynthos jest lot bezpośredni, dostałam informację z Grecos. Także ja rezerwuję w styczniu hotel Miro palazzo di Zante 14 dni 7700 zł bo apartament 3 os.
          Oby cena się nie zmieniła, ale widzę, że przy np. 2 osob pokoju i dostawce są dodatkowe promocje.
          Zależy mi na Zakynthosie a caretta jest za daleko od morza i zbyt droga jak dla nas.
          • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 29.12.12, 17:30
            My sie raczej zdecydujemy na SUNSHINE RHODES cena 7500zł za 2 osoby dorosłe i 3 latek, 2 tyg. ALL. Pokój ekonomiczny. Wylot 22 czerwca z Warszawy.
            Hotel Miro tez sie fajnie pezentuje ale szperam w internecie i ma mało pozytywnych opinii... hmmm...... ale jest na Zakynthos a tam jest chyba ładniej niż na Rodos .... ale moge tylko gdybac bo w Grecjii jeszcze nie byłam......
            • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 29.12.12, 19:59
              super, a nie da sie tydzien wczesniej :))) Mamy dzieci w podobnym wieku :)) my 24.06 bedziemy juz wracac :) Tak czy owak dobry wybor :)
              • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 29.12.12, 21:24
                Sprawdziłam i kurde juz 8,5 tysiaca..... bo brak w tym terminie tych ekonomicznych pokoi. A wiesz w ogole co to za pokoje. Ja juz mam umowe musze ja zaakceptowac tylko i wyslac potwierdzenie przelewu jutro do 8 rano... ale jak głupia szukam jeszcze ofert.... nie wiem po co...... moze martwia mnie te ekonomiczne pokoje - facet mowil ze moga byc nad kuchnia albo w mniej wygodnym ułozeniu/miejscu..... wolałabym piaszczysta plaze..... no ale cos za cos - wszystkiego sie nie da miec tak jak by sie chciało :)
                Kochana poza tym byłas w Grecji powiedz czy jest warto tam jechac ja uwielbiam egzotyke..... i tam tez dota byłam. Teraz z dzieckiem wole bardziej "europejskie" klimaty .... jest to nasz wspólny pierwszy wyjazd.....
                My mamy po 27,28 lat. A wy?
                • katrinka82 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 29.12.12, 22:18
                  Sunshine też fajny szkoda tylko, że Rodos..nam na Zakynthosie po prostu zależy.. też pierwszy raz do Grecji lecimy z dzieckiem:) Myślę że się nie zawiedziemy na tym hotelu, opinie są różne ale wiadomo jak to jest z tymi opiniami... ja oglądam raczej fotki:)
                  • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 29.12.12, 22:28
                    A czemu Wam akurat na tym Zakynthosie zalezy??? Tak poprostu po zdjeciach czy coś innego?
                  • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 30.12.12, 09:30
                    Katrinka my na Zakyntos za rok, wiec czekam na Twoja relacje :)))

• tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 30.12.12, 09:27
                  ja juz bylam w grecji kilkanascie razy, w tym z moja corka 5 razy, a ma dopiero 3 latka :) My mamy 31 i 37 lat :) nastawiamy sie na zwiedzanie, z nami nie zginiecie :)) Mam juz opracowany plan zwiedzania, wynajmiemy autko, wiesz w kilka osob zawsze razniej :) Jedziemy na Symi, Marmaris, planuje tez Tilos i Karpathos

jezeli chodzi o pokoje ekonomiczne, to oto moje doswiadczenia:
                  - tui, hotel titanic beach - pokoj z widokiem na morze
                  - tui, hotel kustur club - pokoj superior
                  - tui, hotel kipriotos village - pokoj przy samym mini clubie

Powiem Ci tak, jakbys jechala w dwie osoby odradzilabym, ale jedziesz z dzieciem, a pamietaj, Grecy dziecko "krzywdy nie zrobia" i nie dadza ci z dzieckiem pokoju kolo smietnika. Ja zawsze kupuje takie pokoje i nigdy sie nie nacielam :)

jezeli chodzi o plaze nie jest taka zla, w Grecji rzadko masz fajne plaze, wyjamiemy auto to pojedziemy na piaszczyste plaze i dzieciaki sie wyszaleja :)

Byloby super jakbyscie jechali od 10.06 :) no jak przyjedzcie 22.06 to was przynajmniej drinkami z palemką przywitamy :))))
                  • Gość: maja Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 11:52
                    Setim sprawdź jeszcze oferty do hotelu Gaia Village na Kos. To bardzo fajny hotel , bliziutko do pięknej piaszczystej plaży. Chyba spełnia wszystkie twoje oczekiwania.
                  • katrinka82 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 30.12.12, 11:54
                    Tak, zależy nam na Zakynthos z powodu pięknych widoków:) i jest co pozwiedzać. My mamy 31 i 33 l. córka 4 lata. Dlatego tu jestem zdecydowana. Córka chce zobaczyć żółwie:)
                    Mieliśmy wstępnie lecieć na Gran Canarię ale zbyt długi lot i transfer do hotelu. Także jak na pierwszy raz z córcią wybraliśmy Grecję (tymbardziej, ze my też nie byliśmy).
                    Ja również czekam na fotki z Rodos:)
                    • perelkakz Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 30.12.12, 21:57
                      my lecimy do Sunshine Rhodos 17.06
                      już sie nie możemy doczekać
                      • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 31.12.12, 09:12
                        super :) lecicie z dzieckiem? szukam towarzystwa dla mojego 3 latka (wowczas 4 latka) hehehhe :))) no to my wam juz trzymamy miejsca na lezakach :) zamierzacie cos zwiedzac? jezeli tak to super, moze cos razem wykombinujemy, zawsze wieksza grupa taniej. My jedziemy w 4+1 osob :)
                        • perelkakz Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 31.12.12, 11:13
                          Nasz synek będzie miał 5 lat.Lecimy w dwie rodziny 2+1 od 17 do 24.06 z Poznania też z Tui
                          • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 31.12.12, 12:42
                            no to rewelacja, odezwij sie jakby co na priv tamerza [at] wp.pl

my tez lecimy z Poznania z TUI i bedziemy wracac 24.06 :))))) super bardzo sie ciesze:)
    • Gość: Nina1 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: 94.42.140.* 31.12.12, 09:00
      Polecam Hotel Ekaterini na Rodos. Pokoje skłądajace się z living roomu z aneksem kuchennym i osobną sypialnią ok. 45 m2. Wszystkie takie są, więc nie trzeba dodatkowo płacic za pokój rodzinny. Jeśli zaś zdecydujecie się na pokój na parterze to macie z jednej strony balkon a z drugiej taki mini tarasik. Jedzenie bardzo dobre - nawet mój dwuletni niejadek znalazł coś dla siebie. Cenę musicie sprawdzic, ale zazwyczaj była przystepna. Bardzo fajny basenik dla dzieci, osłonięty przed słońcem. Hotel kameralny, z małym placem zabaw, duzo zieleni. Plaża w odległosci ok 5 min spacerkiem prztyjemna hotelową dróżką - jednak kamienista, za to z rewelacyjna wodą. Ale niedlaego od hotelu, 3 min. samochodem, jest plaża Glystra - piaszczysta, w zatoczce z łagodnym zejsciem do morza, i jakąś restauracją, gdyby Bąblowi zachciało się frytek. Hotel co prawda jest już za Kiotari, ale obok są sklepy, lodziarnia, cukiernia, pizzeria, kawiarenka internetowa i nawet sklep miesny:)A mimo to jest cisza i spokój. Z drugiej strony, bliżej plaż, kilka dobrych greckich tawern. Od lotniska nie jest za daleko, to wyspa Rodos, tam nigdzie nie ejst daleko;)
      • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 02.01.13, 22:15
        Witajcie :)
        My bedziemy 22 :) żałuje że nie wcześniej :) - w grupie raźniej to fakt :) My mamy po 28 lat i synek 3 latka :) z checia byśmy Wam potowarzyszyli w niektórych wycieczkach :) tym bardziej że w Grecji żadne z Nas nie było. Też mamy w planach pozwiedzac troche samochodem z książką przewodnikiem :) ale jeśli ktoś bedzie chetny Nam towarzyszyc to bedzie milo :)
        Drinki z palemką :) mam nadzieje ,że obietnicy dotrzymasz hehe - bedzie szansa sie poznać i dostać kilka cennych wskazówek :)
        • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 03.01.13, 13:13
          no w sumie tak wszystko wam opowiemy :))) z jakiego miasta lecicie? bede sledzic godziny przylotow, 23.06 zrobimy wam zapoznawcza wycieczke po okolicy :) Drinki macie jak w banku, bedziemy czekac :) szkoda tylko ze tak pozno bedziecie :(((( a w tui pokazaly sie economy na 03.06
          • katrinka82 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 03.01.13, 19:30
            Jaka jest ta plaża przy hotelu Sunshine Rhodes? kurczę Grecos podniosło bardzo ceny od stycznia, także chyba zarezerwuję Rodos z SunFun. Tylko jak z pokojem jest economy i standard..czym one się różnią? Szkoda tylko, że juz nie ma od 22.06 z katowic ale jak coś to wezmę od 15.06 ;) na 14 dni. Jakie opinie o biurze sunfun? zawsze latałam z nieistniejącej już Triady..
            • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 03.01.13, 20:29
              Katrinka, ty sie za duzo nie zastanawiaj tylko bierz od 15.06, dla ciebie tez drink z palemka sie znajdzie, a 22.06 bedziemy czekac na setim :) dzieciaki beda mialy towarzystwo, a my odpoczniemy :))))

Plaza kolo hotelu srednia, szalu nie robi, ale mysle ze wystarczy, wiesz w Grecji w tym zakresie cenowym, bedzie ci ciezko znalezc piasek na plazy :) ale jak bedzieci zainteresowani, to my wynajmujemy auto i na pewno nie jedna piaszczysta plaze zaliczymy :)

Jezeli chodzi o economy i standard to wg mnie jak jest tak ze dla rodzin z dziecmi, w dodatku przed sezonem, to jest ten sam pokoj, tylko po innej cenie :) gwarancji ci nie dam, ale sama kupilam economy, bo zawsze taki kupuje i nigdy sie nie naciełam :)

Sun Fun nie znam, nigdy z nimi nie bylam, zobacz sobie jeszcze oferte TUI na 03.06 masz pokoje ekonomiczne

www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/grecja/rodos/hotele;show,2783,sunshine-vacation-rho20010?hotel=5433&m=h#/zakwaterowanie=DZZ1&wylot=KTW&food=A&len=14&os_dorosle=2&dzieci=1&dt_from=03-06-2013&dt_to=17-06-2013
              Katrinka, bierz Sunshine Rodos, a za rok, tak jak ci pisalam bierzemy Zakyntos :)))

• setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 03.01.13, 22:49
                My wylatujemy z Warszawy w hotelu powinnismy byc po 16 :-) ja bylam z sun fun jakies 5 lat temu w Egipcie i bylo bez zastrzezen. Mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie :-) . My juz wszystko zarezerwowalismy, zaliczka wplacona :-) . Licze na udany wyjazd i ciesze sie z sie zgadalysmy :-)

• tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 04.01.13, 08:24
                  super, wobec tego czekamy na recepcji z wielkim napisem SETIM :) i dwoma drinkami :)
            • aga_wer Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 04.01.13, 14:24
              > Jaka jest ta plaża przy hotelu Sunshine Rhodes?

Kamienie przy wejściu do wody także bez butów ani rusz, dalej piaszczysto-żwirowa :-)

Zdjęcie:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66807a374213dad3.html
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e5a86799dc6563a.html
              • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 04.01.13, 15:09
                :) Masz wiecej zdjec??? napisz nam wiecej o hotelu, :))
                1. jedzonko?
                2. atrakcje dla dzieci?
                3. okolica?
                4. co warto zobaczyc?
                5. pokoje?

wszelkie info mile widzane :)
                • Gość: aga_wer Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: *.85.gwa.telkab.pl 04.01.13, 22:12
                  Byliśmy z roczniakiem i 4-latką.Dostaliśmy "pokój" w budynku Apollo.Budynek z windą, pokój z widokiem na morze.Piszę "pokój " bo był to bardziej taki mały apartament ;-) Sypialnia dla nas w której stało łóżeczko dla niemowlaka i drugi pokój z aneksem kuchennym (stół plus krzesła, kanapa narożna na której było przygotowane miejsce do spania dla drugiego dziecka i w szafie ukryty zlew, kuchenka, lodówka) plus łazienka oczywiście.W każdym pokoju telewizor z tych nowszych ale polskiego kanału tam nie było.Z każdego pokoju było wyjście na balkon, na każdym były stolik i krzesła.Minusem były mrówki faraonki, które nam się zalęgły. Pokoje sprzątane codziennie.Na stronie hotelowej zdjęcie które pokazuje nasze pokoje w Accommodation piąte i szóste

Przy naszym budynku plac zabaw dla dzieci ale marniutki, jakieś ze dwie huśtawki, plastikowy domek (przez cały pobyt nie widziałam tam żadnego dziecka).Za to zaraz za bramą wyjściową hotelu plac zabaw dla dzieci (chyba miejscowych) huśtawki, zwierzątka na monety do "jeżdżenia", statki do wdrapywania itp.

Na stronie hotelu:

www.sunshinevacationclubs.com/Sunshine_Rhodes_Gallery
                  trzecie zdjęcie pokazuje zjeżdżalnie basenowe.Żaba chyba bardziej dla maluszków ;-) Woda w tym basenie ze zjeżdżalniami dla dorosłych po kolana.Jest jeszcze jeden dla dzieci brodzik, zakryty przed słońcem ale nie korzystalismy więc nic o nim nie napiszę ;-)
                  Tu go widać kawałek:
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d7bee53a6304bd36.html
                  Codziennie o ile mnie pamięć nie myli ok 20.45 mini disco dla dzieci w barze głównym (jakby co u nas w pokoju nie słychać nic).

Jedzonko jak dla mnie dobre.Tak jak to w hotelach do wyboru do koloru, kuchnie włoskie, tureckie, grecka alkohole do lunchu i kolacji (co do lunchu nie jestem pewna).Myślę,że każdy znajdzie coś dla siebie.Mój roczniak bez żadnych naszych zupek słoiczkowych i kaszek przeżył ;-)

Ze względu na dzieci, które nie pałają jeszcze chęcią zwiedzania byliśmy tylko w Rodos na Starym Mieście.Autobusem, który jeździ co chwilę z centrum (jedzie chyba z 15 minut).Przy hotelu jest przystanek ale tam podobno rzadziej jeżdżą. Hotel zapewnia lunch box, który był całkiem pokaźny.
                  No i korzystaliśmy z tego pociągu wycieczkowego o którym ktoś już wspomniał.Pociąg zatrzymuje sie zaraz przy hotelu, odjazdy co godzinę (po drugiej stronie ulicy jest rozkład jazdy i cennik biletów)i jeździ pokazując miasto.Do pociągu wsiadamy a dopiero po przejechaniu jakiejś odległości kierowca zatrzymuje się i zbiera od wszystkich pieniądze za bilet (także nie stresować się :-))

Zaletą (krótki transfer) i wadą (samoloty co chwilę nad głową) jest bliskość lotniska.

Uwaga wietrznie :-) Ale dla amatorów sportów wodnych takich jak kitesurfing w sam raz

Nie wiem co mogę jeszcze dodać.Ewentualnie proszę o konkretne pytania, jesli będę w stanie to odpowiem.

Miłego wypoczynku!!!

• tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 05.01.13, 08:55
                    jestes wielka, super relacja :)) poprosimy o wiecej :)) Mam oczywisice tysiac pytan :)
                    1. czy we wszytskich budynkach sa windy?
                    2. w jakich miesiacu bylas, pytam ze wzgledu na ten wiatr, troche mnie przerazilas :((
                    3. czy po okolicy jest gdzie pojedzic rowerem? Czy widzialas zeby mozna gdzie wypozyczyc rower z przyczepka dla dziecka?
                    4. czy mini disco bylo tylko w lobby czy tez w amfiteatrze?
                    5. czy byly lody dla dzieci?
                    6. napisz cos o animacjach w ciagu dnia dla dzieci
                    7. moj maz chce wiedziec heheh jakie byly drinki... ;))
                    8. czy jest problem z lezakami? trzeba wczesniej zajmowac?

ehhh pewnie mi sie jeszcze cos przypomni :)
                    • aga_wer Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 05.01.13, 21:39
                      Jeśli chodzi o windy to nie mam pojęcia bo nie chodziłam po wszystkich budynkach tylko w naszym.Ale tak mi się kojarzy,że te zaraz za recepcją to nie wyglądały na takie co by miały :-)

My byliśmy 27.08-3.09.taki mocniejszy wiatr to tylko raz nas zaskoczył.Nie był to huragan ;-) i w sumie dobrze robił bo gorąco strasznie ale dzieciom po wyjściu z wody troszkę jednak zimno przy nim było. Ogólnie wiatr znośny.

Jeśli chodzi o rower to jest wypożyczalnia na terenie hotelu, nie wiem czy są przyczepki ale widziałam rowery z takimi fotelikami na bagażnik.Czy mozna pojeździc to już od Was zależy.Ogólnie to przy hotelu ulica, chodniki bez ścieżki rowerowej.Wzdłuż ulicy sklepy, tawerny itp.Iallysos zdecydowanie większe miasto niż np jak byliśmy w Lardos (tam pewni można by pojeździć spokojnie)

Mini disco widziałam tylko w barze głównym ale my codziennie nie chodzilismy bo córka mało zainteresowana była.

Lody dla dzieci oczywiście tak.W restauracji po lunchu i kolacji, 4 smaki do wyboru plus ew polewa.Lody nakładane do pucharków.Dodatkowo w snack barze też były (te same), można było nakładać do pucharków lub na wafelek.

Animacje dla dzieci podczas naszego pobytu nie było polskich animatorów.Wiem,że w naszym budynku był klub dla dzieci.Raz miał być jakiś film/bajka puszczane, widziałam dzieciaki jak coś na plaży budowały z animatorami.Moje dzieci nie korzystały więc więcej nie pomogę.

Drinki w barze pamiętam z nazw tylko tequila sunrise, pina colada, kamikaze.Więcej było na pewno do wyboru tylko moja pamięć ulotna.Piwo tez było w barze. Maszyna do napojów gazowanych,czyli coś podobnego jak coca cola (taka tania podróba), sprite, lemoniada i gazowane pomarańczowe.Dodatkowo w barze też automat do kawy (kawa do wyboru jak w naszych automatach w szpitalach ;-) ) Przy obiedzie i kolacji wino białe i czerwone i ouzo mi się rzuciło w oczy ale na stole stało więcej innych butelek

Generalnie problemu z leżakami nie było choć ludzie zajmowali.Na spokojnie po śniadaniu można było znaleźć.Szału wyboru nie było ale zawsze cos zostało.Jako,że to już był wrzesień i pewnie masa ludzi sie przewinęła przez hotel to dużo leżaków było zniszczonych (plastikowe były, trochę połamane) albo nie miały materaca ;-) także dla pewności lepiej zająć.
                      Ręczniki do odebrania w barze głównym.

I polecam jednak pójść wcześniej na kolację bo ludzi jednak dużo a ostatniego dnia jak poszliśmy trochę później to ciężko było znaleźć dobre miejsce i długie kolejki po jedzenie. My chodziliśmy zaraz po 19 lub ok 13 na lunch to był spokój
                      • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 06.01.13, 23:53
                        :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jak narazie wszystko mi odpowiada :) napisz aga_wer czy dużo Polaków :) i czy wiesz coś na temat pokoi ekonomicznych. Z jakim biurem byliście? Ale Cie "wymęczymy" ;) ...
                        • aga_wer Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 07.01.13, 13:23
                          Nie wiem nic na temat pokoi ekonomicznych.

Byliśmy z Grecosem (choć zastanawiałam się między nim a TUI, Grecos wyszedł tańszy o ponad 1000 zł), wszystkie pokoje z Grecosem z widokiem na morze.

Polaków baaaardzo mało ;-)
                          • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 25.02.13, 16:45
                            WITAJCIE!
                            Dziś dostaliśmy wiadomość że Sun Fun anulowało nasza wycieczkę do Hotelu Sunshine :/ zaproponowali nam inny : Hotel Nautica Blue Resort , ale plaża w tym obiekcie to jakies nieporozumienie..... Kurde.... tak miało być fajnie... a tu znowu jesteśmy w kropce....
                            • katrinka82 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 25.02.13, 20:26
                              O kurczę współczuję! ja jednak nie zarezerwowałam w sun fun bałam się jakoś.. choć nigdy nie wiadomo jak u nas będzie..
                              My lecimy jednak hehe (miał być Zakynthos, Rodos..) na Kefalonię z Grecosem, od 20 czerwca z Katowic, hotel Ionian Sea & Aquapark 4*.
                              • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 25.02.13, 21:07
                                A my nie wiem gdzie wylądujemy.... :/ dobrze ze zwrócą cały koszt za rezerwacje.
                                Wasz Hotel ciekawy chociaż na checkholiday go nie ma.... ale i tak ponad 9 tysiecy nie wiem czy już nie wolałabym wydać na wyspy kanaryjskie.... hmmm teraz mi sie zacznie szukanie, zmienianie w koncu wylądujemy nad Bałtykiem ;)
                                • katrinka82 Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 26.02.13, 07:31
                                  Kierunek jest nowością w tym roku. Hotel sprawdzałam na innych stronkach i ok.
                                  Cena teraz fakt duża, my na tydzień lecimy.. ale ja kupowałam w styczniu więc było dużo taniej. Też myślałam o Kanarach ale moje dziecko pierwszy raz leci samolotem także stwierdziliśmy, że najpierw tydzień gdzieś blisko:)
                                  Może jeszcze coś znajdziecie!!
                                  • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 26.02.13, 12:05
                                    Właśnie w styczniu było taniej.... teraz ceny wycieczek poszły znowu w góre... coś pewnie zjade ale wiesz już miałam "problem z głowy" a teraz znowu siedzenie szukanie, porównywanie.... Tym bardziej ze ja jestem strasznie niezdecydowaną osobą ;) no cóż... może ktoś jeszcze coś poleci. Wcześniejsze polecone są teraz w okolicy 10 tys... wiec jeszcze wiecej a Gaia Village byłaby fajna tylko animacji brak.... :/ a my lubimy jak coś się dzieje :)
                                    • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 02.03.13, 00:37
                                      A wiec wylądowaliśmy Hotel Messonghi Beach na Korfu .... 3,5 gwiazdki ale spełnia wszystkie - mam nadzieje :) - me oczekiwania :) zobaczymy......
                                      • Gość: Kika Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* IP: 217.96.29.* 12.03.13, 13:13
                                        Ja rowniez poszukuje fajnego hotelu w Grecji 4* w opcji All 2+1 z 4 latką ;-)
                                        Zastanawiam sie właśnie nad Hotel Mesonghi Beach Resort w terminie 11.06 Itaka z Wawy ...

My bylismy z dzieckiem dwa razy na Kanarach i było super ale w tym roku mąz juz nie chce słyszec o Kanarach i szukam ciekawego hotelu w rozsadnej cenie ...
                                    • tamerza Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 02.03.13, 14:35
                                      szkoda Setim :((( nam poki co Tui nie anulowalo, ale kto wie heheh co sie wydarzy...
                                      • setim Re: Z dzieckiem - gdzie? Hotele 4* 04.03.13, 17:05
                                        Tamerza też żałuje ... bo zasugerowałaś mi super Hotel plus jeszcze te drinki ;) . Myślę, że TUI nie zrobi wam takiego numeru - napisz koniecznie jak wrócicie jak bylo :)
                                      • gonio74 do tamerza 23.03.13, 10:46
                                        A możesz napisać z jakiego BP byliście na Krecie w Stella Palace?
                                        Dzięki
                                        • katrinka82 Re: do tamerza 10.07.13, 22:26
                                          I jak tam po powrocie z Sunshine Rhodes?? Jestem ciekawa.
                                          Bo my spędziliśmy super wakacje na Kefalonii Ionian Sea&Aquapark :):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka