Dodaj do ulubionych

Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie

IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 20:55
Przed wyjazdem skontaktowałem się z wypozyczalną Autoway, przedstawiono mi
cennik i zaproponowano mi rabat 10 % , znalazłem tez inną wypozyczalnie w
której ceny bez rabatów były 20 % niższe niż w cenniku Autoway'a. Na miejscu
uzbrojony byłem w spis adresów wypożyczalni (łącznie z Autoway) i co się
okazało na miejscu w ciągu 30 minut odwiedziłem 5 wypożyczalni. Proponowano
mi różne samochody w różnych cenach. Każde biuro proponowały różnego rodzaju
rabaty np płacisz za 3 dni masz na 4 dni, płacisz za 4 dni masz na 7 dni,
cena za dzień jest 50 euro ale jak weźmiesz na 3 dni to zapłacisz tylko 80.
Są różne możliwości ubezpieczenia np pełne pokrycie łacznie z wkładem własnym
za 5 euro za dzień. Są wypożyczalnie z nowiutkimi samochodami i z nieco
starszymi, z otwartym dachem i bez, z kliemem i bez i nawet jak ktoś chce to
klimo dobrze działa ( ja włączyłem na "ON" i działało). W końcu wziełem cos z
klimą co mi pozwoliło przejechać 750 km w ciągu dni i spalic 38 l paliwa -
jestem zadowolony ! Co do neronki/dagmary/dagi itp. Proponował bym ostrożnie
podchodzić do jej usług: 1. Nie odpowiedziała na mojego maila (czekałem 5
dni) / na szczęście Autoway z grecji sam odpowiedział 2. Na kolejnego maila
Autoway już nie odpowiedział 3.Podstawianie / Odbieranie samochodu w dowolnym
miejscu Krety nie jest niczym nadzwyczajnym 3. Ceny neronki wcale nie są
rewelacyjne a wręcz wysokie. 4. No tak można powiedziec że neronka mówi po
polsku ... ale w praktyce to żaden atut.

ZATEM MÓWMY NIE KOMERCJI NA FORUM.

Co mnie najbredziej zdziwiło to wieloosobowość neronki: pisze pod różnymi
nickami, sama wystawia sobie pochlebne opinie, wypisuje nieścisłości w swoich
mailach, można by sądzić że Autoway jest jedyną słuszną siecią na krecie ..
prawda jest inna ...
Życzę wszystkim owocnej współpracy z neronką

aha co to konkretów za Atos'a z AC nie płacie więcej niż 30 euro za dzień
(oczywiście z pełnym ubezpieczeniem)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mad Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 21:22
      Ja za Hyundaia Atosa z AC wypożyczonego w Intercity w Rethymnonie na 1 dzień
      dałem 32 EUR, w tym pełne ubezpieczenie udziału własnego za 2 EUR, czyli
      podobna cena. Nie wiem jak w innych wypożyczalniach ale w tej konkretnej
      samochód wypożyczony około 15:00 mogłem oddać do 22:00 dnia następnego.

Mad
      • Gość: ts Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 21:34
        brałem tej samej (intercity) samochód był od 21.00 w piątek do 21.00 w
        poniedziałek (o tej godzinie maiłem oddać klucze na recepcje) a w praktyce
        zabrali go dopiero następnego dnia po 14.00 nastej - dowieźli go za free do
        hotelu (10 km od rethymonu) i za free odebrali, w innej gościu jak rozmawiałem
        to stwierdził ze jak wezmę samochód odrazu (o 15.00 ) to i tak mi policzy
        dopiero od 9.00 dnia następnego, inny numer to w drukowanym cenniku pisze 50
        euro za dzień a gości sprzedaje za 80 za trzy dni (ale tam nie brałem bo gościu
        chciał wkaad własny w szkodę spowodowaną z mojej winy - kolizja w wysokości do
        200 euro - jak tłumaczył wtedy kienci lepiej dbają o auta - a auta miał nowe i
        zadbane) - praktyka wskazuje że utargowac można wszysko - tym bardziej że
        konkurencji na miejscu nie brakuje - jak goście słyszą ze konkurencja ma auto w
        ładniejszym kolorze to odrazu spuszczają na cenie ....
    • Gość: Cortina Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 22:19
      To świetnie ze sobie połaziłes po tych wypozyczalnioach mam nadzieje ze fajnie
      Ci sie spacerowało , podczas gdy my jezdziliśmy juz samochodem.;)))
      A tak powaznie to kazdy ma prawo wybrac wariant najbardziej mu odpowaidający
      skoro Autoway nie pasował tobie to z niego nie korzystałes i dobrze.My na
      miejscu tez korzystalismy z innej wypozyczalni i wcale nie bylo taniej a na
      dodatek auta były w nieciekawym stanie a szczerze mowiac to nie jechałam tam po
      to zeby latac i porównywac ceny "straszac " konkurencją zeby mi dali
      promocje .Nie po to tam jade che sobie odpocząc i pozwiedzac ale nie kolejne
      wypozyczalnie, ale jak ktos lubi to jego sprawa. My z mezem skorzystamy z
      Autoweja nastepnym razem bo bylismy bardzo zadowoleni.I tym miłym akcentem pa
      • Gość: AM Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 22:25
        nie trzeba latać,żeby porównać ceny,idziesz na głowny teptak gdzie i tak w
        końcu trafisz a tam wypożyczalni jedna na drugiej od metra,można się w 5 minut
        zorientować gdzie najtaniej,obejrzeć stojące na ulicy auta,wynająć to,na co ma
        się ochotę od razu albo zabrać broszurki i przyjść na drugi dzień
        sfinalizować.tyle.
        • Gość: Cortina Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 22:35
          Nie kazdy moj drogi AM jest w duzym mieście na wakacjach i nie na
          kazdym"głównym deptaku" jest jak mowisz "wypozyczalni jedna na drugiej od
          metra".Od metra to w moim miasteczku było sklepów z butami ( mozna sobie
          wymienic obuwie jak sie schodzi podczas szukania kolejnych wypozyczalni:)))Ale
          jak juz pisałam kazdy ma swoja wizje na spedzenie urlopu mnie sie nie chciało
          tracic czasu .
    • neronka Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie 19.07.04, 22:25
      Odpowiadam na Twoje przykre zarzuty co do mojej osoby i Autoway:

" Nie odpowiedziała na mojego maila (czekałem 5 dni) / na szczęście Autoway z
      grecji sam odpowiedział"
      - na wszystkie maile jakie dostajemy odpowiadamy natychmiast, najdalej w
      przeciągu 1 dnia - szkoda że nie skontaktowałeś się z nami kolejny raz, bo albo
      maila do nas nie wysłałeś albo do nas nie dotarł

"Na kolejnego maila Autoway już nie odpowiedział"
      -żadnego kolejnego tez od Ciebie musieliśmy nie otrzymać, jeżeli nie dostałeś
      odpowiedzi, Autoway z Krety natomiast nie odpowiada polskim klientom, tylko
      przekazuje kontakt do nich nam w Polsce i my odpowidamy - zaznaczam szybko i
      sprawnie

"Ceny neronki wcale nie są rewelacyjne a wręcz wysokie" - to Twoja subiektywna
      ocena, nasze ceny są w środkowej grupie wypożyczalni, nigdy nie twierdziliśmy
      że są najniższe.
      Poza tym nie rozumiem dlaczego dla wielu Polaków najtaniej znaczy najlepiej?
      Ważne co jest w tej cenie - a w Autoway jest wszystko oprócz benzyny. Auta są
      nowe, ubezpieczenie pasażerów i samochodu pełne.

"No tak można powiedziec że neronka mówi po polsku ... ale w praktyce to żaden
      atut" - dla osób nie znających języka lub znających go w sposób nienajlepszy
      jest to duży atut i wygoda. W przypadku problemów z autem, wypadkiem (odpukać)
      porozumienie się w języku polskim jest dużą wygodą i jak sądzę jest bardzo
      pomocne.

"Co mnie najbredziej zdziwiło to wieloosobowość neronki: pisze pod różnymi
      > nickami, sama wystawia sobie pochlebne opinie, wypisuje nieścisłości w swoich
      > mailach, można by sądzić że Autoway jest jedyną słuszną siecią na krecie ..
      > prawda jest inna ... "
      Nie piszę pod róznymi nickami - mam tylko 1 nick i to swój prywatny - "neronka"
      i nie wysnuwaj takich wniosków wobec mojej osoby. Nie musze się zniżać do tak
      marnych sposobów reklamowania dobrej wypożyczalni.
      Nie rozumiem dlaczego boli Cię to że osoby zadowolone z usług Autoway wpisują w
      jednym wątku swoje opinie?
      Kolejny zawistny?
      Nie ma tu komercji. Jest wolny rynek.
      Autoway ma wykupione reklamy (powyżej) i:
      kreta.pl/
      i nikt tu nic nie komercjalizuje.
      • Gość: ts Fakt 1 IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 23:10
        kreta.pl/wsp_info2.phtml?id_wspomnienia=437 piszesz pod nickiem
        "piękne plaże" (inne "ja" neronki? lub dagi?)
        1. cytat: -> "Wąwóz Samaria – którego wysokość ścian dochodzi do 2000 m a
        rozpiętość ich szerokości waha się od 3 do 300 m", rzeczywistość - minimalna
        szerokośc 5 m, wysokość ściany 300 m, a wysokość szczytu w okolicy ma dopiero
        2000 m (chyba że dla neronki sciana=szczyt)
        2. cytat: -> "Pomimo dość długiej trasy, wycieczka nie jest wyczerpująca." - to
        widać że koleżanka tam nie była - uwaga dla innych -> konieczne dobre buty,
        droga nie dla dzieci i starszych, pokonuje się w pionie 1100 m i 18 km w
        poziomie a ostatnie 2 km są najgorsze (w pełnym słońcu bez cienia), czas
        trwania 6 godzin, - po tej lekkiej wycieczce nikomu nastepnego dnia nie chciało
        się gdziekolwiek chodzić! (ale warto było to zobaczyć) - aha na tą atrakcję nie
        dojedziesz samochodem
        • neronka Re: Fakt 1 19.07.04, 23:18
          ha ha ha
          Ale się uśmiałam
          Nick: piękne plaże....... nie wpisałam nicka tylko podpis jako autoway, a
          ponieważ podtytuł był "piękne plaże" a się nie zmieścił widac tam go wrzucili.
          Ale gdybym wiedziała że ktoś będzie się czepiał takich szczegółów to
          zgłosiłabym do admina tę pomyłkę...... Chyba teraz tak zrobię.
          Podpisałam się z imienia, nic nie ukrywając.
          Szkoda tylko że Ty sie nie przedstawiasz.
          A właściwie to skąd te ataki?
          Zazdrość, zawiść? Typowe polskie cechy........
          Podpisałam się i nic nie ukrywałam
          • neronka Re: Fakt 1 19.07.04, 23:21
            A w Samarii koleżanka była, droga jest ciężka, ale nie przesadzajmy.
            Ja szłam z 11 letnim dzieckiem i nie miałam problemów ani ja ani dziecko.

Coś z kondycją słabo u Ciebie........
            • Gość: ts Re: Fakt 1 IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 23:24
              to niech koleżanka ustali wysokości i szerokości ..... bo w przyszłości
              koleżnace się moga mylic klienci i samochody .....
              hi hi hi !
      • Gość: ts Fakt 2 IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 23:22
        forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1617538.html
        proponuję przeczytać pkt 6 regulaminu forum ...
        (koleżanka chyba rozumie treść tego punktu)
        • kastor7 Do: ts 19.07.04, 23:29
          Wiesz co kolego?
          Czytam te twoje zarzuty i głupawą dyskusję i widzę że kolejny mieszacz się
          pojawił na tym forum.
          Neronka się reklamuje płatnie, dużo pomaga ludziom.
          My też braliśmy z Autoway auto i jesteśmy zadowoleni a ludzie tacy jak ty
          zawsze sie znajdą - byle komuś dogryzać i się rzucać.
          Spasuj koleś bo brzydko się zachowujesz.
          Dziewczyna robi dobrą robotę i wiele ludzi jest jej wdzięcznych.
          Byłeś, zobaczyłeś najtańszym autkiem i jest ok.
          Więc co ci tu nie pasi.
          Każdy wybiera to co chce.
          • Gość: gosia Re: Do: ts IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 23:39
            dzieki ci Boze za obecnosc neronki bo by chyba nikt nie poradzil sobie z
            wypozyczeniem samochodu
          • Gość: ts Re: Do: ts IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 23:41
            kolega widze nie czytał regulaminu forum .... płatny banner to co innego niż
            wątek na forum,
      • Gość: ts Fakt 3 IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 19:56
        a)nie jest prawdą że maile z polski są przekierowywane na polski adres - co by
        znaczyło że pewna osoba ma wyłączność na polskę...

b)nie jest prawdą ze szef nie odpowiada na nie (proszę spróbować), mi
        odpowiedział,

jednak na pytanie czy ma (Janis mavros) kogoś polsko języcznego to już nie
        uzyskałem odpowiedzi ....
      • toja.ts Fakt 5 25.07.04, 20:15
        Na stronie www wypożyczalni nie ma cennika wynajmu samochodów...
      • toja.ts Fakt 6 - DZIWNE CENY 25.07.04, 20:30
        pisząc bezpośrednio do szefa w Grecji dostaje się cennik ...do tego jeśli
        zarezerwuje się samochód przez internet to dostaje się 10% rabatu, przez panią
        N ... do wychodzi drożej...tak średnio 5-10% razem daje to pani N prowizję
        rzędu 15-20% co np od 300 euro to jest niezła sumka 60 euro za jeden mail do
        grecji..... wow (zazdroszcze !)
        • Gość: radom Re: Fakt 6 - DZIWNE CENY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:14
          Wysłałem zapytanie po angielsku do Autoway na Krecie i dostałem odpowiedź z
          Polski.......od Autoway Polska.
          Pełna oferta, szybko i profesjonalnie. Wszystkie informacje.
          Więc jednak nie jest tak jak piszesz. Polacy naprawde trafiają do Neronki.
          Ja jeszcze auta nie wynająłem bo się jeszcze zastanawiam, ale widzę że Neronka
          naprawdę broni się sama,a przez Ciebie przebija jakaś gorycz.
          Ach i rabat tez mogę dostać.........
          • toja.ts Re: Fakt 6 - DZIWNE CENY 25.07.04, 22:08
            no tak rabat .......
    • Gość: Cortina Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 23:49
      Daga daj sobie spokoj z odpisywaniem na te idiotyzmy , niech sie pisarze
      wypisza jak spac nie mogą , co za ludzie czy ktos wam karze brac auto od
      Neronki ludzie dajcie zyc.
      gosiu mysle ze kazdy sobie poradzi i bez Dagi np "ts" bedzie łaził po
      wszystkich wypozyczalniach na Krecie az znajdzie swoj kosmiczny pojazd i
      poszuka np plazy w Chora Sfakion co niw wiesz cos o tym..:))))
      • Gość: ts LUDZIE PRZEKONALIŚCIE MNIE IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.04, 23:58
        Zrozumiałem swój błąd, już wiem że gdy następnym razem będę na krecie to
        wypożycze samochód od neronki i zwiedze wszystkie plaże w Chora Sfakion a może
        nawet i na całej krecie.
        • Gość: Cortina Re: LUDZIE PRZEKONALIŚCIE MNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 00:06
          a tam zrozumiałes , to o Chora Sfakion tak naprawde było do gosi a nie do
          Ciebie .Dotyczy to innego wątku .A co do autka to zrobiłes jak chcialas
          przeciez nikt Cie za to nie potepia tylko po jaka cholere piszesz te bzdury o
          tym Wawozie i takie tam opowiesci, kogo to obchodzi?
          • Gość: ts Re: LUDZIE PRZEKONALIŚCIE MNIE IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 00:14
            gosia siedzi w drugim pokoju .... przeforwardowałem jej to ...

"jaka cholere piszesz te bzdury o tym Wawozie i takie tam opowiesci, kogo to
            obchodzi?" - MASZ RACJE JUZ NIE BEDE PISAŁ BZDUR O WĄWOZIE I SAMOCHODACH
          • Gość: ts czy AUTOWAY ma oddział na Belize IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 00:16
            proszę o pomoc !
            • Gość: YORGO Re: czy AUTOWAY ma oddział na Belize IP: *.cg.shawcable.net 21.07.04, 01:16
              Jade do grecji na piec tygodni,czy ktos zna dobra wypozyczalnie samochodow w
              atenach lub w okolicy aten, chce wypozyczyc samochod na caly ten okres
    • Gość: Yola Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:25
      Ż E N A D A !
      • Gość: Cortina Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:31
        tez tak mysle .
        Amen
        • kastor7 Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie 20.07.04, 20:05
          Ho ho
          A ten dalej jątrzy.
          Chyba już ci powiedzieliśmy żebyś chłopie dał spokój bo jestes beznadziejny.
          Dziś tez się nudzisz?
    • Gość: Anabell Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.pl 20.07.04, 21:05
      Wiecie co myślę? że Pan ts ma potrzebę wyśledzenia jakiegoś spisku, akurat
      trafiła sie neronka bo dużo o Krecie wie, więc na nią "wsiadł". Strasznie
      śmieszne jest jego zacietrzewienie, pewnie ładnie dawał się we znaki rezydentom
      na wycieczce :-))). Niestety zawsze w grupie wyjazdowej ( jeśli sie jedzie z
      Polakami) trafi sie taki ktoś kto wykupił wycieczke za 1500zł i wymaga żeby go
      zakwaterowali w Hiltonie, a potem spedza urlop na szukaniu tanich aut i
      najtańszych arbuzów. Drogi Panie ts, mam pytanie... czy gotuje pan na wyjazd
      kilka jajek na wszelki wypadek i robi Pan kilka słoiczków bigosiku ? :-)))
      Pozdrawiam
      • Gość: Cortina Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 21:11
        A ja mysle ze ts tak spedza urlop ma 12 dni i w kazdym dniu obłazi sobie a to
        wypozyczalnie , drugiego dnia sklepy miesne, trzeciego dnia sklepy z ubraniami
        itd. on ma taka potrzebe speedzania urlopu : porównuje, notuje , licytuje a
        potem sie jeszcze targuje i straszy konkurencje. I tak dociera do ostatniego
        dnia swojej wycieczki wraca do Polski i pisze co to on za interesy zrobił a
        my "jelenie z forum " dalismy sie wyrolowac w tym wypadku neronce:)) i
        pozyczylismy od niej samochod..straszne dobrze ze gosc sie zamknał bo to
        rzeczywiscie było zenujące
      • Gość: ts Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 21:19
        tak sie sklada ,ze moja wycieczka kosztowala duzo wiecej.poza tym wycieczki, na
        ktore nie moglem dojechac samochodem zakupilem od pani rezydentki(ale pewnie
        zarobila na prowizjach-chyba tego nie przezyje)a nie kupowalem w lokalnych
        biurach .Ate jajeczka i bigosik w sloiczku pozostawie sobie do rozpatrzenia na
        przyszlosc bo lot kiepsko sie spisal i dostalismy jedna buleczke w czasie lotu
        do Polski.Nie mam ambicji zeby mieszkac w hiltonie,hotel mial zaledwie 3
        gwiazdki,jedzenia nie zabieralem ze soba z Polski.pozdrowienia
        • Gość: Anabell Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.pl 20.07.04, 21:30
          Ojej jak sie Pan ts tłumaczy...droga wycieczka, nie wziął bigosiku...brzydki LOT
          nie nakarmił Pana ts przez 3 godziny dostatecznie...Pan żartuje jedna
          bułeczka...naprawdę, ja bym ich pozwała...:-)))) Niech się Pan nie denerwuje
          Panie ts...trochę się z Pana nabijamy bo przesadził Pan z krytyka wypożyczalni z
          usług której Pan nie korzystał...tak sie nie robi! Pozdrawiam i życzę więcej
          dystansu do życia !
      • Gość: Grymas Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 21:41
        No tak, samo hrabiostwo na forum. Nie liczą się z kosztami, wypożyczają
        najdroższe wozy, jedzą tylko frykasy i dają napiwków iwęcej niż warte było
        zamówienie. Narzekacie na ts'a a sami robicie sie takimi zrzędami, że szkoda
        gadać. Mówicie, że nie musi wypożyczać u neronki - i nie wypożyczył. Znalazł
        tańsze autko - to o tym napisał. Znalazł jkąś nieścisłosc w wypowiedzi neronki -
        neronka odpowiedziała. Co do wymiarów wąwozu samaria - chyba łatwo to
        zweryfikować. Nie będę Wam pisał, żebyści już sobie dali spokój (tak jak to Wy
        robicie w stosunku do ts'a) bo po to jest to forum by napisać co kto mysli i co
        komu "leży na wątrobie". A że niektóre wypowiedzi forumowiczów wydają się
        wyczerpywać znamiona autoreklamy? - ktoś i takie odczucie może odnieść po ich
        lekturze.
        Dobrej nocy - wszystkim.
        • Gość: Anabell Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.pl 20.07.04, 21:54
          A ja bym wolała, żeby na forum ludzie nie zostawiali wszystkiego co im leży na
          wątrobie bo to nie toaleta...:-)))) Wolałabym mimo wszytko, żeby forumowicze
          przepuścili swoje niestrawności watrobowe najpierw przez filtr umysłu, jest
          wtedy mniej...no wiecie czego... :-)). A hrabiostwo? Owszem tak...przez dwa
          tygodnie w roku nie żałuje sobie niczego...po to w końcu pracuję, żeby miec z
          tego życia jakąś frajdę - a frajda na maxa jest najlepsza!
          • Gość: Cortina Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 22:27
            dokładnie Anabell zenujące jest to w jakiej formie Pan ts napisal swoją
            wypowiedz skoro tak strasznie sie cieszy ze pozyczyl taniej auto to jego
            korzysc.I jak sam napisał ze stracił na wycieczkach kupionych u rezydentki i
            jakos tego nie opisuje na forum zarzucając rezydentce ze "wciskała " mu
            wycieczke po zawyzonej cenie. A fe jaka brzydka rezydentka wzieła za duzo
            pieniazków a inni mieli taniej bo przeceiz biur podrózy , tak jak wypozyczalni
            aut na Krecie nie brakuje i tez mozna Pana ts nazwac hrabia skoro stac go było
            zeby przepłacic. Tak wiec rozejdzmy sie po innych , sensownych wątkach i
            spuścmy wode po ts.
            • Gość: ts Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.07.04, 23:05
              Cortino tak latwo po mnie wody nie spuscisz.Fakt ,ze wykupilem wycieczki u
              rezydentki jest dla mnie okrutnym ciosem ,do konca moich dni bede sobie
              wyrzucal,ze tak dalem sie orznac.Nie posluchalem zlotych rad pewnych osob z
              tego forum zeby wykupic wycieczki fakultatywne w miescie.Tak wiec na
              przyszlosc1.wycieczki tylko w miescie. 2.samochod tylko od neronki. 3.bigos i
              jajka do samolotu. czy moze o czyms zapomnalem czekam na propozycje
              • Gość: Cortina Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.umwo.opole.pl 21.07.04, 08:16
                mogłbysmy zakonczyc ten smutny wąrek bo śmierdzi jak tygodniowa ryba , ja w
                kazdym razie odpadam bo ta dyskusja ( o ile mozna ja tak nazwac) do niczego nie
                prowadzi miłych lotów na przyszłosc
      • Gość: MZ Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:30
        Anabell, przestań już z tymi wekami, jajami itp. bo się niedobrze robi. Nawet
        kiedy żartujesz.

MZ
    • Gość: oracz Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.tele2.pl 22.07.04, 08:19
      A ja głupi myślałęm że się czegoś dowiem. I dowiedizłam się po raz kolejny że
      rodacy to głupawy narodek. Dlatego zawsze dostajemy w d.. i będizemy dostawać.
      Niemiec, Francuz, Włoch, czy każdy inny zachodni europejczyk, bez obciachu
      szuka najbardziej ekonomicznego rozwiązania. Dlatego w turystyce zbiorowej oni
      zawsze mają lepiej. Wycieczki tańsze, hotel bardziej luksusowy etc. My jeżeli
      ktoś zaprezentuje racjonalne podejście zaraz popisujemy się noworyszowskim
      rozumowaniem pomieszanym z typowo staropolskimi przywarami. Oj glupki, glupki.
      Jednego stac na wczasy za 1500, drugiego za 3000 lub 5000. Tak naprawdę różnica
      zadna poza tym ze dla kazdego wedle stawu grobla (jednym blizej drugim dalej).
      Jesliby drogie jasniepanstwo jezdzilo nie za posrednictwem biur podrozy, aaa to
      inna para kaloszy i mozna sie na plebs wybrzydzać, a tak to jeden ma
      klimatyzacje a drugi wiatrak, jeden ma 2 plasterki mielonki, drugi szwedzki
      stol (tyz ubogi) i o co sie tu rzucać. Panie hrabio słoma i tak z butów wyłazi.
      • betinka8 Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie 22.07.04, 11:38
        Mimo propozycji Dagi (rzetelnej, szybkiej i nie nachalnej) skorzystałam z
        oferty biura na miejscu. W owym biurze miałam rzeczywiście taniej niż u Neronki
        ale forma umowy pozostawiała wiele do zyczenia. Neronka przedstawia ofertę z
        PEŁNYM ubezpieczeniem i za to przede wszystkim trzeba zapłacić. Natomiast
        propmocje typu 3 dni + 3 dni gratis których rzeczywiście pełno mają przede
        wszystkim przyciągnąć turystę do wypożyczalni...ubezpieczenie to juz inna
        sprawa.
        pozdrawiam Neronkę
        • toja.ts Fakt 4 - umowa 22.07.04, 19:19
          koleżanka pisze że ... "ale forma umowy pozostawiała wiele do zyczenia" - bez
          czepiania się .... : Każdy dostaje umowę - standartowy formularz, z jednej
          strony są pola które się wypełnia a z drugiej strony warunki umowy. Warunki
          umowy są podane po angielsku i po grecku(tak wymaga prawo greckie). Wszystkie
          umowy zawierają dokładnie to samo (to też wymóg grecki). Różnica polega na tym
          co jest zaznaczone na pierwszej stronie. Jak nie dopilnuje się odpowiedniego
          oznaczenia odpowiednich pól to żal można mieć tylko i wyłącznie do siebie. Na
          dole formularza każdy osobiście składa podpis. Proponuję dokładnie przeczytać
          warunki umowy bo jest ona dla wypożyczającego wiążąca. Co do szkód gdy jest
          winny ktoś inny to jesteśmy dośc dobrze chronieni jeśli zaś chodzi o drugą
          stronę to jest jęśli my jesteśmy winni to tu wypożyczający ma większą dowolność.
          My możemy się zrzec np ubezpieczenia pewnych uszkodzeń lub możemy ograniczyć
          naszą odpowiedzialnośc do pewnej maksymalnej kwoty (udział własny). Tylko
          prawda jest taka że większość wypożyczających NIE CZYTA UMOWY! i podpisuje to
          co mu podsuną. Przypominam że umowa jest po grecku i angielsku. Co do roli
          pani o której w tym wątku mowa jest ona tylko i wyłącznie pośrednikiem w
          transakcji. Umawia by dany samochód był w danym miejscu i czasie. NIE JEST ONA
          STRONĄ UMOWY I NIE ODPOWIADA ZA NIC. Było by ok gdyby pani zaznaczała te fakty
          jasno. Na stronie firmy pisze "najpewniejsza wypożyczalnia samochodów na
          Krecie", proszę zauważyć że nie ma tego hasła reklamowego w stonach napisanych
          w innych językach! (powód prosty - Grecja jest uni a oni nie tolerują haseł bez
          pokrycia - a takie hasło jest tego przykładem - patrz szeroka dyskusja w prasie
          nad innymi stwierdzeniami których niew wolno stosować w uni np: "dobre bo )
          polskie")
          • neronka Re: Fakt 4 - umowa 22.07.04, 20:20
            Witaj ts

Może przestaniesz mnie wreszcie obrażać bo to jest niezgodne z regulaminem tego
            forum, a regulaminu przecież przestrzegasz.

Jeśli chodzi o umowy to roczywiście są one standardowe w Grecji i zawsze muszą
            być napisane w języku kraju do jakiego sie jedzie i w drugim języku uważanym za
            powszechnie znany (w Unii takim jest język angielski).
            W umowach Autoway zazaczane jest zawsze pełne ubezpieczenie - FDW, nie ma wkładu
            własnego do jakiego odpowiadać musi wynajmujący. Jest zaznaczone ubezp. kół i
            podwozia. Jest tylko ograniczenie dotyczące użytkowania auta na drogach
            szutrowych (off roadach). Na takich drogach ubezpieczone są tylko auta terenowe
            i ja tego nie ukrywam. Klienci są o wszystkim informowani.
            Chyba lepiej że są informowani w Polsce po polsku niż w Grecji po angielsku
            gdzie rzeczywiście nie każdy umowę czyta bądż nie zawsze potrafi ją zrozumieć.
            Tak więc klient załatwiający sprawę w Polsce dowiaduje się wszystkiego i śmiem
            twierdzić iż jest lepiej poinformowany w sprawie ubezpieczenia auta niż niejeden
            wynajmujący auto na miejscu.
            Wiem że próbujesz tu udowodnić moją niekompetencję czy włapujesz drobne
            nieścisłości. Ale naprawdę nikt tu nikogo nie oszukuje czy nie naciąga.
            Klient decyduje się sam.
            O co Ci więc chodzi?
            Czy rozkładasz na drobne każdą z kreteńskich wypozyczalni? Czy tylko Autoway,
            któy śmie działać w Polsce i pomagać wielu osobom?
            To takie złe?????

Jeśli chodzi o moją rolę - to oczywiście że jestem pośrednikiem i jak dobrze
            napisałeś "Umawiam by dany samochód był w danym miejscu i czasie", ale także
            jestem wielbicielką Krety, dbam o swoich klientów, służę im pomocą w przypadku
            problemów na Krecie czy to z autem czy nawet gdy się zgubią. Czasem ludzie mają
            bardzo prozaiczne pytania dotyczące auta, czasem mają dziwne życzenia i wolą
            skontaktować się ze mną w Polsce niż pytać w wypożyczalni.
            Poza tym dla mnie osoba która wynajmuje auto z moją pomocą jest czymś więcej niż
            tylko anonimowym turystą.
            Staram się podpowiedzieć gdzie pojechać, co zobaczyć (oczywiście jeśli ktoś
            reflektuje na takie podpowiedzi) i z wieloma osobami utrzymuję miły kontakt po
            ich powrocie. Wymieniamy doświadczenia, zdjęcia, spostrzeżenia czy trasy.......

I najważniejsze dla mnie i wszystkich w Autoway na Krecie jest to - że ludzie
            wracają zadowoleni. My mamy w tym swój malutki udział i to jest dla mnie wielkie.

Daga
            • toja.ts Re: Fakt 4 - umowa 22.07.04, 21:02
              Szanowno Neronko.

Proponuję Ci abyś przeczytała DOKŁADNIE wszystko co napisałem tu w tym wątku i
              odpowiedzenie mi hasłowo które stwierdzenia CIE OBRAŻAJĄ (np cytaty).

Nie MAM ZAMIARU NIKOGO OBRAŻAĆ.

Wolałbym aby nasze wzajemne relacje dotyczyły tylko i wyłącznie FAKTÓW i to
              szczególnie takich które mogą intresować uczestników forum. Koszt internetu i
              miejsce na dyskach które przechowują forum a przedewszyskim czas czytelników
              czytających forum są zbyt cenne aby prowadzić jakiekolwiek wzajemne obrażanie.

ts

ps: naprawdę liczę na twoją odpowiedz !
              • Gość: bah7 Re: Fakt chyba najważniejszy... IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 22.07.04, 22:00
                ...to w/g mnie _dobre imię_, które trudno zdobyć, a jakże łatwo stracić...

Ts., Neronka nie jest osobą całkiem anonimową na naszym Forum, a myślę, że
                jedną z najbardziej wiarygodnych, życzliwych i rzeczowych...

Gdy "zbłądziła", to jednak swój post "reklamowy" szybko zamieniła na baner...

Nie będę odpowiadał za Nią, ale zwróć uwagę, że na Forum krytykują Ją właśnie
                osoby, które z Jej pośrednictwa nie korzystały, a przecież ewentualne
                potknięcia - na szczęście takich opinii nie widziałem - zaraz by się pojawiły
                wielkimi literami w tytułach postów...

Sam bym sobie może ulżył, gdybym miał np. na zamówione autko czekać kilka
                godzin (tak miałem na Teneryfie przy pośrednictwie samego Scan Holiday)...

Więc ta cała dyskusja przypomina mi krytykę filmu przez osoby, które go nie
                widziały... :-(

A dobre imię, czyli marka, powoduje, że ludzie chcą kupować właśnie "Coca
                colę", a nie inną - choć tańszą ! - inną "Colę"...

bah7

• toja.ts Fakt chyba najważniejszy - aby napewno ? 22.07.04, 22:31
                  Kolego zgodnie z twoją sugestią prześledziłem to co jest napisane na forum w
                  temacie Pani N oraz firmy A. tobie także polecam przeczytanie tych postów.
                  Proszę cię o dokładne wczytanie się w wątki i prześledzenie kto i kogo i jak
                  komentuje! Co do "Więc ta cała dyskusja przypomina mi krytykę filmu przez
                  osoby, które go nie widziały" proponuje się dokładnie wczytać w ten wątek i
                  zastanowić się nad sensem tego stwierdzenia albo przedstawić argumenty na
                  poparcie swojej tezy.
                • Gość: htp Re: Fakt chyba najważniejszy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.04, 00:45
                  > A dobre imię, czyli marka, powoduje, że ludzie chcą kupować właśnie "Coca
                  > colę", a nie inną - choć tańszą ! - inną "Colę"...

coca cole to akurat kupuja nie ze wzgledu na renome a
                  na smak (kazdy kto probowal inne, tansze Cole zapewne potwierdzi ) :-)
      • Gość: ala666 Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 22.07.04, 12:06
        Nie bardzo rozumiem oburzenie Cortiny i Anabell, to że ktoś uświadamia nas że
        można skorzystać z innych wypożyczalni i też nie przepłacić - to chyba dobrze.
        Zauważyłam, że jak ktoś przedstawia inną propozycję wynajęcia samochodu to
        zaraz na forum jest awantura, mylę się ? Ja też chciałam skorzystać z usług
        Neronki ale nie mogłam zdecydować się będąc jeszcze w Polsce od kiedy chcę
        wynająć samochód i na jak długo - było to uzależnione między innymi od terminu
        wycieczki na Santorini.
        Samochód bez problemu wynajeliśmy na miejscu z pełnym ubezpieczeniem
        (podstawiony pod hotel, zabrany spod hotelu - to jestnormalna usługa)i cena
        była bardzo dobra.
        Jeżeli chodzi o pomoc Neronki, którą to wszyskim chetnie oferuje, to jestem jak
        najbardziej nastawiona pozytywnie i szczególnie polecam wyjeżdzającym po raz
        pierwszy. Ale nie jest to napewno jedyny sposób na pobyt na Krecie, każdy ma
        prawo wyboru i wypowiedzi. Nie wiem czy Neronka jest zadowolona, że jest wokół
        niej tyle "szumu" i nie zawsze są to miłe wypowiedzi.
        Więc podsumowując wypożyczalnia Neronki - tak, ale inne propozyce też mile
        widziane.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Cortina Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.umwo.opole.pl 22.07.04, 12:44
          Chociaz miałam juz nic nie pisac w tym wątku chciałam tylko Ali wytłumaczyc ze
          nie chodzi tu o to ze ktos korzysta z usług Neronki i tylko tak powinien
          postąpic . Chodzi o to ze Pan o nicku ts zarzuca wiele innyxch rzeczy zupełnie
          bez sensu poprostu sie czepia , zaczal od samochodu .Zauwaz ze staralismy sie
          go przekonac ze kazdy ma prawo wyboru i jak mu Autowej nie odpowiada to z niego
          nie korzysta i juz. Myśle ze wielu ludzi wiedziało ze na miejscu mozna sobie
          tez pozyczyc autko ale woleli załatwic to juz w Polsce . I to ze ts o tym
          napisał nie było wcale jego odkryciem.Facet poprostu zaczał sie czepiac i "prac
          jakies brudy " a nam na tym forum nie chodzi o "smiecenie" tylko o miłą wymiane
          doświadczen i pomoc, a tego rzeczony ts nie potrafi.
          Pozdrawiam. Cie.
          • Gość: ala666 Re: do Cortiny IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 22.07.04, 14:27
            Może i masz rację, to wszystko zależy od nastawienia osoby do tematu.
            Tylko, że w całości ujmując waszą "dyskuję" wygląda ona niestety nieciekawie
            zrówno z jednej jak i drugiej strony (ale to tylko moje zdanie). Nie wiem czy
            przeciąganie takich wątków podoba się NERONCE, która jest główną postacią tego
            tematu.
            Czas pokaże ale uważam, że NERONKA obroni się sama (to co robi jest naprawdę
            OK) - fachowa pomoc zawsze będzie potrzebna.
            Pozdrawiam.
          • Gość: sfi Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.04, 00:55
            "Myśle ze wielu ludzi wiedziało ze na miejscu mozna sobie
            tez pozyczyc autko ale woleli załatwic to juz w Polsce"

- nie jest to wcale takie oczywiste,

"Zauwaz ze staralismy sie
            go przekonac ze kazdy ma prawo wyboru i jak mu Autowej nie odpowiada to z niego
            nie korzysta i juz"

- to fakt, kazdy ma prawo wyboru, natomiast forum sluzy do wymiany pogladow,
            z watku ts mozna sie dowiedziec, ze wynajecie samochodu na miejscu jest raczej
            tansze i proste...

Pozdrawiam
    • toja.ts Re: Sprawdziłem osobiście INNĄ wypożyczalnie 27.07.04, 22:04
      Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy wypożyczyli samochód w innej
      wypożyczalni. Mam propozycję czy ktos jest zainteresowany prywatnym forum na
      temat wypożyczalni samochodów w Grecji ? Jeśli tak to proszę o odpowiedz !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka