Gość: beettiir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 19:54 Może wrócił już ktoś z tegorocznego wyjazdu do tego hotelu? Opinie są bardzo pozytywne, ciekawa jestem czy również w tym sezonie się powtórzą.... Czekam na najnowsze informacje...:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniakp Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) 17.05.13, 09:45 Tak , wrócił. byłam od 6 do 13 maja. To juz mój drugi pobyt w tym hotelu. Pogoda piekna a sam hotel może trochę słabiej oceniam niz w zeszłym roku. Ale nadal dobre jedzenie, super bar na plaży i symaptyczna obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.play-internet.pl 17.05.13, 15:52 A dlaczego słabiej? Co sie zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) 17.05.13, 21:05 Ania ma rację:) byłyśmy w tym samym czasie, ja również po raz drugi i wydaje mi się że najbardziej pogorszyło sie jesli chodzi o kuchnię, jest mniejszy wybór dań nadal smaczne ale nie powalaja jak 2 lata temu. Kto ostanio pytał czy w pokoju jest czajnik, my mieliśmy pokój rodzinny i był czajnik plus kawa i herbata w saszetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
aniakp Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) 06.06.13, 12:37 Do Olgi :) Wracają mi wysyłane do Ciebie maile- jest jakiś błąd uniemozliwiający odpowiedz na wczorajszego maila :) Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) 17.05.13, 22:03 a i jeszcze co mnie denerwowało, dwa lata temu napoje do posiłków były podawane w butelkach 0,22 otwierane przy stoliku, oryginalna coca cola, fanta itd, teraz tylko jedna restauracja podwała takie napoje, pozostałe bary, restauracje nalewały z nalewaka bez gazu i smaku jakas ich lokalna marka, mieliśmy opcje all ale napoje kupowaliśmy w sklepie na terenie hotelu. Taki drobiazg, ale poza tym obsługa super, wszyscy uczynni, usmiechnięci, teren hotelu zadbany, plac zabaw odmalowany, przy basenach w częsci mare palace zabezpieczona podłoga przy basenach matą antypoślizgową czego 2 lata temu nie było i wiele osób po wyjściu z basenu robiło fikołka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancyk Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.legnica.vectranet.pl 17.05.13, 22:33 To ja pytałam o czajnik.... ale ja mam hotel Kalithea Mare Palace.... i te pokoj rodzinny.... A jaka była pogoda? jak woda w morzu i basenie??i jakie ceny sa w tym sklepie co jest w hotelu....???? szczegolnie chodzi mi o napoje dla dzieci (soki, wode). Dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) 17.05.13, 22:46 pogoda była w kratkę, rano ciepło słonecznie po południu pochmurnie, jeden dzien kropił deszcz, innego dnia była burza, i w dniu wyjazdu lało i mocne zachmurzenie, Polaków na lotnisku przywitała ściana deszczu:( ale słońca było dużo, wróciliśmy mocno opaleni, co do ceny wody i soków to nie wiem, kupowaliśmy jedynie coca colę, soki i wode mielismy w opcjii all, dzieciakom smakowało. W basenie woda zimna, ale nikomu to nie przeszkadzało w kapieli, to samo w morzu, duży minus dla dzieciaków to ostry żwir na plaży nie da rady zrobić zamku z piasku:) ktoś wczesniej na forum pisał że można dokupić za 25 euro za tydzień opcje all, najstarsza córka z koleżanką miały wykupione hotel mare palace, na miejscu chciałam im dokupić all, ale cena mnie powaliła, 40 euro za dzień dopłaty, rozmawiałam z pania z recepcji nigdy nie mieli za 25 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.play-internet.pl 18.05.13, 08:57 My lecimy za 2 tyg do Mare. czajnika w pokojach nie ma ale można wypożyczyć w recepcji czajnik i podgrzewacz do obiadków. w sklepie w hotelu dosyć drogo i mały wybór. np po jogurty kaszki dla dzieci jeździliśmy do AB marketu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANCYK Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.legnica.vectranet.pl 18.05.13, 11:21 WITAM, dziekuj bardzo za szczegółowe informacje. Ja tez słyszałam że w Mare Pale wykupienie opcji all jest drogie. My wykupilismy posilki w opcji 3 posilki. I tu mam pytanie jak to jest z tymi posilkami a szczególnie z napojami do kolacji bo trzeba jej dodatkowo zamowić i zapłacić. A kiedy sie płaci na koniec wczasów czy po każdej kolacji??? Pytam bo słyszalam różne wersje. I jak tam jest odnosnie reczników na plaże??? Płatne i ile? Z jakiego biura były Wasze wczasy i jak sie lecialo na Rodos - były jakies opóźnienia czasowe z wylotem??? DZIEKI BARDZO za odp. My lecimy 31 maja dlatego tak podpytuje....i lecimy z KATOWIC... Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) 18.05.13, 11:52 wczasy mialam z tui tylko z nimi latam, z wylotem powrotnym okolo 50 min opoznienia, reczniki mozna wypozyczac za kaucja w recepcji ale nie wiem ile , bo mialam swoje, poprzednim razem tez mialam 3 posiłki, obiad jest dla mare palace przy basenie, do wyboru sałatki, dania z ryzem, mozna dodatkowo odpłatnie cos domowic, nam np nic nie pasowało z tego co bylo wystawione na lunch, za napoje płaci sie odrazu przy zamowieniu to samo przy kolacji zamawiasz i jak przynosi napoje to odrazu z rachunkiem. Lepiej płacic odrazu zeby czegos nie doliczyli tak jak teraz nam pomimo tego ze mielismy opcje all przy wyjezdzie dostalismy rachunek oczywiscie anulowali, ale jak zamawiasz to prosza o numer pokoju moze byl jakis bład ktos podał nasz numer wiec lepiej odrazu sie rozliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.play-internet.pl 18.05.13, 13:23 My lecimy 3.06 na 2 tyg . Też mamy 3 posiłki. Napoje tylko do śniadania bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.play-internet.pl 18.05.13, 13:27 Lecimy z Tui . W jakim wieku macie dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.chelmnet.pl 18.05.13, 21:10 W 2012 r. kaucja za ręczniki 10 € płatne w recepcji ( w recepcji pobiera się i zwraca ręczniki). Wymiana ręczników w punkcie informacyjnym przy basenach ( przy restauracji Athena.. Ja sama zawsze maiłam all, ale nasi znajomi bywało dokupowali opcję all. W różnych latach i miesiącach dopłata wynosiła 25-35 € ( to też zależało od tego czy mieli HB czy FB). Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) 18.05.13, 22:09 powołałam sie na te kwoty w recepcji i usłyszałam, że nigdy nie mieli takich cen niezależnie czy było HB czy 3 posiłki, 40 euro jest przy HB za jeden dzień, 25 euro przy 3 posiłkach za każdy dzień pobytu kosmos aż dla pewności wysłałam meża do recepcji, ze moze coś źle zrozumiałam , ale juz inna recepcjonista potwierdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancyk Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.legnica.vectranet.pl 18.05.13, 23:23 HEj, my też lecimy z TUI, lotnisko z Katowic. Pytalas o moje dzieci???? jeśli tak to chłopcy maja jeden prawie 3 latka a drugi 4,5. Ale ja lece 31.05.2013 i tylko na tydzien wiec raczej sie nie spotkamy.... a szkoda. Dzieki za wszystkie dokładne opisy. A daleko jest z lotniska do hotelu???? Czy na lotnisku czeka rezydentka lub rezydent, czy mozna sie z ta osoba dogadac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.play-internet.pl 19.05.13, 08:45 Rezydenta bedzie na lotnisku. Transfer do hotelu 40-60min zależy ile ludzi bedzie po drodze wysiadać. Szkoda że na tydzień tylko lećcie. Ją lecę z 2 i 4 latkieem z tymi Ppoznania . Udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaba2 Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: 91.236.32.* 23.05.13, 12:26 Wybieramy sie do tego hotelu w czerwcu z rocznym dzieckiem. Mam obawy dotyczace wszystkich kwestii zwiazanych z zywieniem takiego malucha . Czy ktos z was byl moze z dzieckiem w podobnym wieku? Czy w menu sa potrawy, ktore spokojnie mozna podawac takim maluchom? Moze zechce sie ktos podzielic wlasnymi doswiadczeniamii.... bede ogromnie wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.play-internet.pl 23.05.13, 13:06 ja w zeszłym roku byłam z roczniakiem i głownie słoiki na obiad jadł. na śniadanie jadł naleśniki, gofry chleb z serkiem kiedy dokładnie lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaba2 Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: 91.236.32.* 23.05.13, 19:56 Lecimy 17 czerwca z Wrocka. A słoiczki braliście ze sobą czy gdzieś tam na miejscu się zaopatrywaliście? Czy mieliście dla malucha udostępnione łóżeczko czy może spało z wami? Będę Ci wdzięczna za Twoje doświadczenia. Nigdy nie jeździliśmy z takim maluchem i mam trochę obaw.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: *.play-internet.pl 23.05.13, 22:28 Lozeczko było na miejscu nawet pluszaka dostał. Tam jest market można pojechać taxi mają sloiki , pieluchy kupić. W połowie cczerwca będzie b.gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaba2 Re: Wrocil juz ktos z Kalithea Horizon Royal?:-) IP: 91.236.32.* 23.05.13, 22:41 Taxi nie będzie konieczne -chcemy wynając auto, to daje sporą niezależność i pole manewru. A wy kiedy lecicie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Do Ani:) 23.05.13, 18:59 czesc, chciałam napisać do Ciebie na @ w gazecie.pl ale chyba nie masz założonego:) jak po urlopie wróciłaś do rzeczywistosci? Odpowiedz Link Zgłoś
aniakp Re: Do Ani:) 23.05.13, 22:22 Olgo wróciłam ale z wielkim trudem, wtorek po powrocie do pracy pokazał mi co znaczy tydzień odpoczynku:) podaje maila annakpacek@op.pl albo gg128303 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetiiii Re: Do Ani:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 07:27 Witam. Wylatujemy 1 lipca z 6 latkiem i chciałam zapytać które pokoje wg Was są najkorzystniejsze? Te obok baru "Mythos" czy to obok restauracji :"Athena"? Dodam, ze wykupiłam pokój DZM1. Czy ktoś z Was pisał do hotelu z prośbą o przyznanie konkretnych pokoi? Z góry dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: Do Ani:) 24.05.13, 07:55 wykupiłas w royal czy mare, bo to tez ważne kiedy rozdają pokoje:) te przy barze mythos i athena sa dla mare dla hotelu royal chodź sa wyjatki dwa lata temu miałam hotel kalithea mare a pokój rodzinny w częsci dla royal, aniak mówiła mi ze pisała przy rezerwacji, które konkretniue pokoje by chciała ale nie uzali jej prośby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetiii Re: Do Ani:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 08:00 wykupiłam Horizon Royal. patrząc na mapke z "panoramico" wydaje mi się ze fajne powinny być pokoje o numerach: 657-672 oraz 685-700. Co sądzicie? w których Wy byliście? Czym rożni się pokój o "podwyższonym standardzie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Do Ani:) IP: *.chelmnet.pl 24.05.13, 16:06 W biurze TUI, gdzie wykupuje wczasy zawsze dołączają moją prośbę o konkretne pokoje. I wysyłają też maila bezpośrednio do hotelu. Zawsze działało. Byłam 4 razy. W zeszłym roku hotel był obłożony na maksa, panie w recepcji przy wymeldowaniu poradziły aby w przyszłości wysyłać prośby o konkretne zakwaterowanie najpóźniej 2 tygodnie przed przyjazdem, bo wtedy mają możliwość ich realizacji. Jeżeli chodzi o położenie pokojów: wskazane przez Ciebie pokoje są w budynku bezpośrednio przy restauracji Athena ( narożny przy restauracji) od strony basenów. Pokoje 657-672 są na poziomie parteru od strony restauracji ( wejście do nich z drugiej strony jakby na -1) a te 685-700 są na 1 piętrze od strony restauracji ( a wejście z drugiej strony na poziomie parteru). Czyli jak dla mnie jest to najgłośniejsza cześć hotelu. Wystepy przy barze Athena rozpoczynały się od 21,30, tedy wiedzie główna droga do restauracji, a do 24,00 goście hałasują w barze Helios. Jeżeli maci małe dziecko, to spokoju raczej nie będzie. W drugim skrzydle tego budynku mieszkałam raz , trochę zalatywało z oczyszczalni. Sadze, że lepsze są pokoje koło baru Mythos. Tam są też brodziki dla dzieci i nie ma problemu z leżakami. W budynku narożnym k/ Atheny o którym wyżej na najniższym poziomie są głownie pokoje rodzinne i suity. Pokoje DZM1 są głównie na piętrach. Zawsze wejścia do pokojów są z galerii. Pokoje o podwyższonym standardzie to są DZM1, rodzinne i suity. DZM1 są nieco większe, mają zestaw do parzenia kawy/ herbaty i marmury w łazienkach. Podobnie rodzinne i suity. Co do widoku na morze, to tak naprawdę wszystkie pokoje mają widok na morze. A bywało i tak, że widok jednak jest częściowo ograniczony np. barem czy innym budynkiem. Ostatnio wybieram pokoje DZX1 między nr 411-415, 426-428. Poziom 1 ( nie 0 ). Tam są takie widoki na morze, ze dech zapiera i blisko wszędzie ( trzymam się ich wyłącznie dla jednej osoby, w bardzo podeszłym wieku). Inne DZX1 są tez bardzo fajnie położone ( w sumie od nr 301 do 444). Kiedy byłam pierwszy raz w czerwcu było trochę luzu w rezerwacjach i panie z recepcji pokazały mi trochę pokojów oraz objaśniły ich rozplanowanie. Dlatego mogłam potem i sama wybierać i polecać rodzinie i znajomym. Ale naprawdę poruszanie się po całym terenie jest proste i odległości są mimo wszystko nieduże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetiir Re: Do Ani:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 19:24 Bardzo dziękuję za odpowiedz. Chciałabym właśnie napisać do hotelu z prośbą o konkretny pokój na 2 tygodnie przed wyjazdem. Czy obok baru Mythos jest brodzik dla dzieci?( jedziemy z 6-latkiem) Jeżeli tak to który pokój poleciłaby Pani? Chyba faktycznie tam będzie" nieco spokojniej"... Czy to prawda, ze niektóre pokoje są wyremontowane? Budynki są 2 piętrowe? Dodam, że wydrukowałam sobie plan z "panoramico" na którym widać dokładny rozkład pokoi. Z góry dziękujęza pomoc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniakp Re: Do Ani:) 24.05.13, 08:00 Prosbę uznali częsciowo tzn dostałam pokój w miejscu, które sobie podczas rezerwacji zaznaczyłam ale na parterze a takiego pokoju nie chciałam i wpisane to było jako prośba do rezerwacji. Oczywiscie ze zmiana pokoju kłopotu nie było tylko małe zamieszanie. Pozdrawiam i zazdroszcze wyjazdu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANCYK RODOS 27.05.2013 IP: *.legnica.vectranet.pl 24.05.13, 08:43 HEJ, właśnie jestem na etapie pakowania i zastanawiam sie odonosnie ciuchów - czy duzo brac rzeczy na długi rekaw - szczególnie dla dzieci???? Jakie tam sa wieczory - chłodne? Zawsze na wakacje lecieliśy w "pełnym sezonie" czyi lipiec - sierpien a teraz to nie bardzo wiem..... co zabrać? Czekan na jakąs informacje od WAS? Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: RODOS 27.05.2013 24.05.13, 09:00 poprzednim razem miałąm pokoj 3.. , dokłądnie nie pamietam, ale był w suterenie i w gruncie rzeczy byłam zadowolona dzieciaki biegały przed tarasem na cudownie przystrzezonej trawce:) teraz w maju miałam pokoj nr 1002 nad basenami z widokiem na morze nie miałam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.chelmnet.pl 24.05.13, 21:09 Moi przyjaciele z małymi dziećmi byli bardzo zadowoleni z pokojów nr 1012-1013. Generalnie wszystkie pokoje w ciągu od nr 765 w lewo. Między restauracją Thalassa a budynkiem z recepcją jest fajny plac zabaw. Przy barze Mythos oczywiście są brodziki dla dzieci. Mini klub jest w budynku z recepcją. Proszę pamiętać, ze na all są niebieskie opaski. Byłam świadkiem kilkakrotnie jak klientom TUI dawano żółte ( a te są na FB). Mnie raz tez nocny recepcjonista takie dawał, dopiero musiałam mu przypomnieć, że mamy vouchery na all. Zawsze polecam coś lekkiego z długim rękawem. Wieczorami w czasie występów się przyda, bo czasami mocno wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek76 Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 11:10 Mój pierwszy post tutaj, więc witam wszystkich ;). Powiedz proszę czy dzieciak 8 letni znajdzie jakieś atrakcje w tym hotelu? Mam wykupiony pobyt od 24.06. Z tego co widzę na zdjęciach nie ma żadnych zjeżdżalni i z tym córa jest pogodzona już. Pytanie czy dzieciak w tym wieku znajdzie tam jakieś zajęcie czy musi wisieć na rodzicach cały pobyt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.chelmnet.pl 04.06.13, 16:26 Hotel ma mini klub, w zeszłym roku była tez animatorka Polka. Wieczorem odbywają się przedstawienia dla dzieci i mini disco. Dzieciaki lubią też 1 część piątkowego wieczoru greckiego z pokazem sztucznych ogni, potem już raczej przedstawienie staje się nudnawe. Brak zjeżdżalni, ale są baseny dla mniejszych dzieci. Myślę, że 8 latek może też korzystać z zajęć sportowych np. strzelanie z łuku i mini golf. Ale to pod opieką rodzica. Sądzę, że 8 latek akurat w Horizonie ma mniej atrakcji. Polecam na 1 dzień wyprawę do parku wodnego w Faliraki ( dość blisko od strony hotelu, dojazd ciuchcią lub autobusem spod hotelu). Radzę szukać towarzystwa rówieśników, nawet na tym forum. To działa, a dzieciaki się nie nudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANCYK Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.legnica.vectranet.pl 04.06.13, 22:40 Hej, ja wróciłam wczoraj z tego hotelu i raczej 8 - latek w HOTELU poza basenem będzie sie nudził. Choć to zależy od dziecka i jego upodobań..... Ja byłam z małymi dziećmi prawie 3 i 5 latkami, i oni mieli atrakcji wiele - place zabaw pełno, codziennie o godz. 20 mini disco, baseny brodziki i na plazy tez mieli atrakcje - wiaderko, łopatka itd. jeżeli chodzi o starsze dziecko to może być kłopot.... ale jest super boisko do piłki nożnej, sa dwa bilardy, jest "cybergaj", jest kort teniswoy i baseny, baseny różnej wielkości.... Jeżeli twoj 8 - latek dobrze pływa to maska do wody, okulary, materac, sandaly na kamienie i do morza bo tam jest co ogladać. Masz pytania pytaj bo jestem teraz po wczasach wiec wszystko Ci napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetiiir Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 06:39 Ja lecę 1 lipca z 6 latkiem. Sledze opinie na forum i jestem ciekawa jak jest w tym roku. Czy "ALL" jest faktycznie na tak wysokim poziomie? Wylot mamy o 4 rano. Trochę boje się długiego oczekiwania na pokój. I jeszcze jedno, które pokoje bardziej Pan poleca, te obok resaturacji Athena czy tez te obok baru Mythos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek76 Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.13, 10:38 Dzięki za info. W sumie potwierdza się to co wyczytałem ze zdjęć z Holidaycheck`a. A powiedz ogólnie to oceniasz, że hotel wart tych pieniędzy jakie się płaci, czy jakiś niedosyt po pobycie jest. I jeszcze jedna ważna sprawa po kilkuletnich tureckich doświadczeniach: Jak jest z leżakami przy basenach? Trzeba wcześnie wstawać i "rezerwować" czy zawsze znajdę jakieś wolne jak przyjdę? Ostatnio byłem w Delhin Botanik w Okurcalar i hotel jest taki, że naprawdę każdemu w ciemno bym polecił, ale ludzie śmigali rezerwować leżaki nawet przed 6 rano, a to lekka paranoja jak na urlopowe wstawanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.chelmnet.pl 05.06.13, 15:48 Z reguły jadę we wrześniu, więc do tej pory nie było problemów z leżakami w tym okresie. W 2012 r. jednak hotel był maksymalnie obłożony ( z dużą niestety przewagą Anglików). Leżaki przy basenach k/ Atheny były zajmowane bardzo rano, mimo zakazów. Kiedy szłam na śniadanie ok. 8, to większość była "zarezerwowana". Ja korzystam wyłącznie z leżaków na plaży, tu nie ma problemów, bo płatne 2,50 € od osoby ( za 2 parasole i 3 leżaki 7,50 €). Kiedy przechodziłam na plażę obok basenów k/ Mythos ok. 9,30 to dużo było jeszcze leżaków wolnych. Moim zdaniem hotel wart jest tych pieniędzy. I nie chodzi mi tu o wyżywienie, ale ogólnie położenie i widoki, jakość oferowanych usług, czystość, traktowanie gości, no i wieczorną rozrywkę ( naprawdę na poziomie!). Bardzo wielu stałych gości, którzy są rozpoznawani i witani bardzo serdecznie od pan w recepcji zaczynając. To miłe, przy tak wielu turystach rocznie. Ja byłam 4 razy. W tym rodzina uparła się na Kos. Ale na pewno w przyszłym roku tam wrócimy. Chociaż uczciwie mówiąc, w porównaniu do 2010-11 jakość wyżywienia i napojów jak dla mnie się obniżyła. Oczyw2iście wyżywienie było w ub. roku bardzo dobre, duży wybór, ale już bardziej standardowe. Wcześniej były doskonałe ryby, owoce morza ( w Athenie było oddzielne stanowisko, gdzie non stop w porze obiadu i kolacji przyrządzano owoce morza). w ub. roku już nie było, a ryb więcej było łososia niż ryb miejscowych. W 2010 r. zniknęła z listy alkoholi 7* Metaxa i droższe znane marki. Nam to nie przeszkadzało, bo były dobre wina butelkowane, można je było brać z lodówki i do pokojów, podobnie jak wodę butelkowaną ( nawet była na plaży). Ale było tez dobre wino musujące lokalne Emery. I świetna kawa po grecku ( we wszystkich barach poza Aphrodite). Odpowiedz Link Zgłoś
aniakp Re: RODOS 27.05.2013 06.06.13, 12:38 Do Olgi :) Wracają mi wysyłane do Ciebie maile- jest jakiś błąd uniemozliwiający odpowiedz na wczorajszego maila :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.13, 11:52 mysle ze jest taki jak delphin botanik i delux resort bo bylismy tam 5 razy Odpowiedz Link Zgłoś
kk20001 Re: RODOS 27.05.2013 20.06.13, 15:15 Mam 3 małe pytanka gdyż 01.07 wkońcu wylot -czy ktoś pamięta jak wyglądały ceny auta w wypożyczalni hotelowej i czy warto szukać na mieście -czy bar przy plaży jest rzeczywiście w cenie, dla opcji all -czy warto wybrać się wieczorkiem na spacer do pobliskich term - jak dość czy wzdłuż drogi czy może jest jakiś fajniejszy skrót. pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. A... i jeszcze jedno- zabieram ze sobą min. 10 latka -piłkarza hobbiste -amatora( oczywiście razem ze sprzętem bo od tego zaczyna pakowanie). Wiem że jest tam boisko ,czy tam w tym upale jest możliwa jakakolwiek gra? Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: RODOS 27.05.2013 20.06.13, 17:16 ceny za samochód w zależnosci od miesiaca w maju kształtowały się od 30 euro za dzien, dwa lata temu w lipcu taniej jak 50 nie było, bar jest w opcjii all, co do spaceru nie byłam, co do boiska teraz jak byliśmy cały dzień było wolne, nie jest zacienione, ale jest na wzgórzu bliżej morza i wieje tam przyjemny wiatr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.06.13, 23:18 Do term po południu warto iść na spacer. W jedną stronę szłam wzdłuż ulicy ( nic ciekawego) wracałam skałkami wzdłuż morza i ta wydeptana ścieżka jest zdecydowanie ciekawsza. Widoki rewelacyjne. Wychodzi się prosto na basen obok baru Mythos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetiir Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 08:46 Również wylatuje 1 lipca;-) Przeczytałam gdzieś, że bar na plaży nie jes jużt w ofercie all? Czy to prawda? Wiem, że za leżaki trzeba zapłacić, a co to baru na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: RODOS 27.05.2013 21.06.13, 10:17 byłam w maju tego roku bar był w opcji all Odpowiedz Link Zgłoś
kk20001 Re: RODOS 27.05.2013 22.06.13, 09:26 Dzięki jeszcze raz za informacje. Czy wiecie czy pokój rodzinny ( dwie sypialnie -FZM1) ma dwie łazienki, bo spotkałem rożne informacje ( może część ludzi opisuje większe suity -SUM1, SUM2) Ręczniki plażowe dalej za darmo (kaucja) i opaski niebieskie (all)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RODOS 27.05.2013 IP: 81.26.0.* 22.06.13, 12:27 W ofercie tui jest -kolacja przy świecach jeden raz na pobyt.- czy ktoś z tego korzystał i czy jest to może w tawernie która z tego co czytałam do opcji all nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.chelmnet.pl 22.06.13, 12:50 Kolacja przy świecach w wydzielonej części restauracji Athena. W opcji all 1 x na pobyt. Poza tym inne bary, tawerna Akropolis i obie restauracje dostępne w opcji all bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RODOS 27.05.2013 IP: 81.26.0.* 22.06.13, 13:38 Dziękuje za szybką odpowiedź W folderze jest zapis: Uwaga: ofertą All Inclusive nie jest objęta restauracja a la carte (wymagana rezerwacja). gdzie ona jest?. Czy w tawernie akropolis poza pięknymi widokami jest coś szczególnego, może coś z menu co warto spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.chelmnet.pl 22.06.13, 21:41 Restauracja a la carte jest to wydzielona część restauracji Athena ( od strony morza). Jak dla mnie nic atrakcyjnego w restauracji a la carte. Obsługa kelnerska. Tawerna Akropolis to również część restauracji Athena, poniżej schodów od strony morza, częścią tej tawerny jest również pięknie usytuowany kompleks stolików na występie skalnym. Ale jak silnie wieje, to raczej ludzie się przenoszą na osłonięte rejony, Z tawerny można korzystać też mając stolik w restauracji Athena, po prostu parę kroków trzeba przejść, Można tez odwrotnie, zająć stoliki w części tawerny i dochodzić do bufetów. W części tawerny dania z grilla, gyros, pizza i bułeczki nadziewane prosto z pieca ( bardzo polecam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 09:03 Dziękuję. To chyba mam już jasność. Resztę zorientuje się na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetiir Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 09:06 Czy orientuje się ktoś może, o której można dostać pokój po przyjeżdzie? Niestety wylot mamy bardzo wcześnie i na miejscu będziemy już ok 8 rano.. I jeszcze drugie pytanie: Czy można przydłużyć dobę hotelową i ile to kosztuje? Wylot jest około północy i wolałabym pozostać w pokoju również ze względu na syna (6lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.ibd.gtsenergis.pl 23.06.13, 09:48 Zgoda na przedłużenie zależy od obłożenia hotelu. W sierpniu ubiegłego roku przedłużyli nam do godz 14 -:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.chelmnet.pl 23.06.13, 10:15 Zawsze mieliśmy pokój od " ręki", ale tez najwcześniej w hotelu byłam ok, godz. 10 rano. Bez problemu za to przedłużana nam pobyt w pokoju ( bezpłatnie!). Wystarczy dzień wcześniej zgłosić prośbę o przedłużenie pobytu w recepcji. Podawałam godzinę odjazdu autokaru z hotelu na lotnisko, a panie ustalały opuszczenie pokoju ok 1 godz. wcześniej niż planowany odjazd. Ale np. rodziny z małymi dziećmi, czy moja mama ( mocno starsza osoba) pozostawały dosłownie do samego końca. W ub. roku hotel był obłożony na maksa i też nie było problemu z przedłużeniem pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bettir Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 20:19 Bardzo dziękuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
kk20001 Re: RODOS 27.05.2013 25.06.13, 16:16 podbijam pytanie- "Czy wiecie czy pokój rodzinny ( dwie sypialnie -FZM1) ma dwie łazienki, bo spotkałem rożne informacje ( może część ludzi opisuje większe suity -SUM1, SUM2) " Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: RODOS 27.05.2013 25.06.13, 18:28 Byłam dwukrotnie w rodzinnym pokoju i miałam jedną dużą łazienkę, nie słyszałam o 2 łazienkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaba2 Re: RODOS 27.05.2013 IP: 91.236.32.* 25.06.13, 19:49 Wrocilismy wczoraj z tego hotelu. Mielismy pokoj FZM1 - dwa pokoje z jedna lazienka. W lazience nie dzialajaca suszarka do wlosow, umywalka, muszla i wanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetiiir Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 20:00 Jakie wrażenia z pobytu? Czy pokój faktycznie taki tragiczny...? Może jakieś wskazówki? Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaba2 Re: RODOS 27.05.2013 IP: 91.236.32.* 25.06.13, 20:20 Wakacje bardzo udane. Mieliśmy wykupione wakacje w Horizon Royal w opcji all. Przylecieliśmy bardzo późno na miejsce i w samym hotelu byliśmy dopiero koło 2 w nocy (było to o tyle męczące, że lecieliśmy z rocznym dzieckiem). Zakwaterowano nas w pokoju nr 744, niedaleko recepcji głównej, dokładnie nad barem Mythos. Rano dopiero okazało się, że pokój leży w części Mare Palace, ale w niczym nam to nie przeszkadzało. Były dwa osobne pokoje połączone korytarzem, pomiędzy pokojami łazienka, taras, z którego rozlegał się piękny widok na kompleks basenów oraz morze. Blisko też było na plażę. W każdym pokoju duże łóżko (dwa pojedyncze zestawione ze sobą), osobne telewizory, osobne klimatyzacje. Z pokoju było blisko do recepcji (wieczorami było trochę głośno - słychać było muzykę) oraz parkingu, gdzie mieliśmy wynajęte auto. Kawałek drogi był jedynie do restauracji Athena, gdzie serwowano śniadania i obiado-kolacje, ale przejście takiego kawałka to naprawdę żaden problem. Na basenach przy barze Mythos w zasadzie nie było problemu z leżakami - o każdej porze dnia można było znaleźć coś wolnego a dodatkowo w trakcie naszego pobytu dostawiono leżaki również na terenie zielonym okalającym kompleks basenów. W nocy trochę dokuczały komary dlatego radzę zabrać coś ze sobą na te owady. Stosunkowo mało Polaków - spora ilość Anglików, Niemców, trochę Rosjan. Gdyby były jeszcze jakieś pytania.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beettiiir Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 20:35 Bardzo dziękuję za odpowiedz! My lecimy z 6-latkiem, ale mimo to martwię się...;-) Ja prosiłam o pokój przy barze "MYthos", ponieważ podobno jest tam "ciszej";-) Jak wyglądała opcja ALL? Jedzenie? Czy napoje były również importowane? (np. oryginalna coca-cola?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaba2 Re: RODOS 27.05.2013 IP: 91.236.32.* 25.06.13, 20:53 Nie do końca jestem pewna czy jest "ciszej"... :) zaczyna się z samego rana gdy koło godz. 8.00 przychodzą panie sprzątać teren wokół basenów - strasznie głośno przy tym rozmawiają (jak to Greczynki). Jednak jeśli masz zamknięty taras to żaden problem - drzwi są wystarczająco szczelne. W ciągu dnia dochodzą odgłosy znad basenów, ale nie jest to tak uciążliwe (gorzej by było gdyby przy basenach puszczana była muzyka, a tego akurat w tym hotelu nie ma, jest "spokojnie", można odpocząć, poczytać...). Wieczorem - jak już pisałam - dochodzą odgłosy muzyki gdyż w barze przy recepcji organizowane są co wieczór imprezy dla dorosłych. Ale nie trwa to dłużej niż do 22.30, max.o 23.00 jest już cicho.. Jeśli zaś chodzi o napoje importowane to... nie potrafię Ci niestety odpowiedzieć na to pytanie. To co my "spożywaliśmy" to przede wszystkim lokalne wina, duże ilości czystej wody oraz naturalne soki. Moje starsze dziecko biegało często do "automatu" z napojami - często miałam problem z określeniem po smaku czy to, co akurat pije to sok z wodą czy woda z sokiem....Było przede wszystkim dosyć słodkie i różniło się to raczej kolorem niż smakiem. Przy recepcji głównej jest mini market, w którym widziałam trochę znajomych "puszek" z napojami, ale sądzę, że to była lokalna produkcja z oznaczeniem odpowiednim logo danej marki. W barze Mythos obsługują gości dwie przesympatyczne kobiety, które dbają o Ciebie jakbyś była tam jedynym gościem. Zresztą cała obsługa jest bardzo miła, wszyscy się do Ciebie uśmiechają, pozdrawiają, zagadują.... I ma się wrażenie, ze to jest ich bardzo naturalne zachowanie a nie wymuszona uprzejmość.... To bardzo miłe. W połowie pobytu przyszła do pokoju Pani z obsługi i przyniosła upominki dla naszych dzieci od kierownictwa hotelu - mój roczny synek dostał piłkę a 12-letnia córka spódniczkę z bluzeczką (spódniczka za szeroka ale rozmiar bluzeczki trafiony). Dodatkowo przy zakwaterowaniu w łóżeczku syna była dla niego grzechotka w prezencie. Obsługa jest naprawdę super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.chelmnet.pl 25.06.13, 21:00 Pokoje o okolicy baru Mythos to część Horizon Royal, nie Mare Palace. Tak tłumaczyli mi w recepcji. Oczywiście, że nad samym barem jest głośno, bo są tam występy i bar jest czynny do 1 w nocy. Ale budynków w tej części jest dość dużo i na pewno nie ma hałasu. W recepcji można poprosić o zamianę, jeżeli dziecko jest małe. Z tej części hotelu jest dogodny skrót do restauracji Athena ( i na odwrót na plażę) - na wysokości pokojów 773-778 są schody i wychodzi się obok pokojów 355-369. Dużo bliżej niż idąc drogą busika. Poza tym można jeść śniadania czy kolacje również w restauracji Thalassa. Chociaż polecam osobiście Athenę. 6 latek nie powinien mieć najmniejszego problemu z poruszaniem się po terenie. Polecam wziąć ze sobą przyrządzik do kontaktu na komary ( albo kupić w hotelowym sklepiku). A usterki zgłoszone w recepcji jak do tej pory były usuwane błyskawicznie. Napoje importowane to napoje %, Cola, Sprite sa z automatu. Wyjątek w restauracji Thalassaa, podają butelkowane ( szklane, małe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaba2 Re: RODOS 27.05.2013 IP: 91.236.32.* 25.06.13, 21:20 Nie do końca się zgodzę z tym, co napisała Grażyna - w spisie wyposażenia pokoju, w którym byłam jest wyraźna informacja, ze pokój znajduje się w części Mare Palace a nie Horizon Royal. pokój znajduje się w "starej części" kompleksu hotelowego. Horizon Royal to budynki bliżej restauracji Athena. Myślę jednak, że to nie ma większego znaczenia - ważne jest jaką opcję ma się wykupiona i jaka opaskę nosi na ręku. Wyposazenie samych pokoi jest pewnie identyczne niemalże. My mieliśmy w pokoju wszystko, o czym była mowa w ofercie TUI w opcji all. A przy barze Mythos wieczorem nie ma żadnych imprez gdyż sam bar jest czynny tylko do godz. 18.00. Po tej godzinie jest zupełny spokój od strony basenów, można śmiało posiedzieć na tarasie i napawać się widokiem pięknie oświetlonych basenów i niesamowitym krajobrazem morza.... Informacje o tym, w jakich godzinach jest czynna każda restauracja dostaje się zaraz przy zakwaterowaniu. Imprezy wieczorne są przede wszystkim w dwóch miejscach - w restauracji przy recepcji imprezy dla dorosłych, i w barze Safari - imprezy dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.chelmnet.pl 25.06.13, 21:57 Fakt, byłam ostatnio we wrześniu 2013 r. I wówczas, jak w poprzednich latach występy wieczorne były przy barach: Mythos, Main, Helios. A w barze Safari tylko dla dzieci. Co do budynków. Najpierw był hotel Mare Palace, a potem etapami budowano nowe części. Najpierw te od nr 311 do 444, potem reszta( przez 2 lata). Do dzisiaj widać różnice nawet w wyglądzie budynków. Ponieważ chciałam się zorientować w rozmieszczeniu pokojów wypytałam o wszystko w recepcji i pokazywano mi to z mapką w ręku. Byłam klika razy, więc zależało mi na tym " rozpoznaniu" dla siebie i znajomych. Bo kompleks jest trochę "przemieszany". Oficjalnie uznaje się, że Mare Palace to 2 budynki: ten z recepcją i ten z restauracja Thalassa. W opisie TUI tez jest wzmanka, że Mare Palace to 2 budynki. Oczywiście nie ma to większego znaczenia, dla gości Horizona zwłaszcza. Ale mam pytanie: czy nie ma aktualnie występów przy barze Helios? Wyczytałam na forum, że w tym roku jest mniej atrakcyjny program wieczorny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: RODOS 27.05.2013 IP: *.chelmnet.pl 25.06.13, 22:39 Przepraszam, rodzina zwróciła mi uwagę, że karaoke przy barze Mythos ostatnio była w 2011 r. W zeszłym roku występów tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś