Dodaj do ulubionych

EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos

27.07.04, 20:12

-Ja byłam w Egli. Mogę coś powiedzieć na temat samych apartamentów.
Są dość skromne, 1 lub 2 pokojowe (2 poziomowe). Nie ma klimatyzacji, nie
wszędzie są moskitiery w oknach. Ładny nieduży basen, leżaki, brak parasoli.
Na dachu taras do opalania.
Czysto, bardzo miły właściciel. Stara się pomagać w razie problemów, jest
bardzo usłużny.
Sprzątanie 2 x w tygodniu + wymiana ręcznikó.
Do plaży jest z górki ok. 400 m, w pobliżu dobra tawerna Maria i kilka innych.
Obserwuj wątek
    • letti Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 17.08.04, 15:35
      cześć! czy mozesz napisać jak wygląda plaża najblizej Egli Studio, czy jest
      kamienista czy piaszczysta? wybieram się tam niebawem. pozdrawiam
      • neronka Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 19.08.04, 20:46
        Plaża jest niezła. Piaszczysta.
        • kiwigirl Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 01.09.04, 15:04
          czy to jest taka plaża z "liściastymi" parasolami? taka jakby zatoczka? moi
          rodzice niedawno wrócili i ludzie z jednych apartamentów byli bardzo zadowoleni
          a z innych bardzo niezadowoleni. Moi rodzice byli na jednej plaży
          blisko "któryś aoartamentów" która była fajna (właśnie taka) ale nie pamiętali
          jakie to były apoartamenty które miały fajną plążę. czy Egli ma głęboki basen?
          czy tylko "chlapaka"?
          • neronka Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 01.09.04, 17:12
            Tam nie ma niestety plaży z liściastymi parasolami, ale plaża jest piaszczysta.
            Basen jest głęboki - prawie 3 metry, ale mały. Jest tez mały brodzik dla dzieci.
            • kiwigirl Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 02.09.04, 09:57
              ale parasole jakieś są? czy trzeba się opalać do oporu bez odrobiny cienia? A
              jak jest w okolicy z tawernami - czy jest gdzie pójść na dobry grecki obiad,
              czy tez w tym celu trzebaby miec jakies dwa/cztery kółka i gdzieś dojeżdżać
              zeby mieć wybór miejsc na obiady? i czy jest jakiś market żeby kupić mleczko i
              bułeczki na śniadanie?
              • neronka Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 02.09.04, 10:41
                Przy basenie są leżaqki, nie ma parasoli.
                Na plaży można wynająć parasol i leżak - z reguły należą one do hoteli stojących
                przy plaży.
                Tawern jest parę w samym Stalos. Duży wybór jest w Platanias - 5 km dalej lub w
                Chanii. Przystanek autobusowy ok. 300 m od apartamentów. My mieliśmy auto więc
                dla nas odległości nie były problemem.
                Sklepiki w poblizu są 2 - małe ale dobrze zaopatrzone.
                daga
                • neronka Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 10.06.05, 20:02
                  cytat:
                  mirekmazur1 30.05.2005 17:46

Wlasnie wrocielm wczoraj, widzialem wprawdzie
                  te apartamenty z zewntarz w czasie transferu na lotnisko- sa ladnie polozone na
                  górce, w spokojnej okolicy, do centrum ok. 10 minut pieszo. Same wille na
                  zewnatrz wygladaja sympatycznie. Ja mieszkalem w hotelu Kreta Palms w tej samej
                  miejscowosci, jezeli chcesz cos wiecej wiedziec to chetnie przekaze informacje-
                  albo na gg: 1622457, tel. 32/2290090
    • eva_walter Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 12.07.05, 11:58
      byłam rok temu, jesli komus nie zalezy na luxusach- baardzo polecam. studia
      czyste, miłe, w aneksie lodowka, naczynia, toster, czajnik, kuchenka.
      basen mały ale czysty, korzystalam z niego raczej poznym wieczorem, po powrocie
      z dziennych wycieczek i pływałam sobie sama. do plazy blisko, do przystanku tez.
      Cisza, spokój. jako ze sudia sa na wzgorzu- widok z tarasu jest piekny! rano
      jedlismy snaidanie na tarasie z pieknym widokiem na morze. po prostu cudo.
      właścieciel faktycznie, baardzo mily i pomocny.
      • gacek95 Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 22.08.05, 16:26
        a do której godziny musieliście opuścić hotel? i o której mieliście powrotny
        samolot?
        • eva_walter Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 22.08.05, 23:08
          opuscic pokoje do 12, rzeczy zostawilismy na recepcji, 1 pokój został dla
          dyspozycji wszystkich gości-lazienka etc. samolot byl jakos po poludniu, nie
          pamietam dokładnie, wiem ze zaliczylismy ostatni dluugi spacer, wizyte w
          kafejce internetowej i obiad jeszcze ostatniego dnia przed odlotem. i zwroc
          uwage- to sa studia, nie hotel:-) zebys nie byl rozczarowany na miejscu.
          • gacek95 Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 23.08.05, 08:50
            wiem, wiem, właśnie tylko studia mnie interesują bo chcę być w miarę wolna i
            sama sobie gotować. A czy odległość od plaży nie była dla Was problemem? W
            ubiegłym roku mieszkałam w Kato Stalos Mare wręcz na samej plaży i teraz jakoś
            tak trudno mi sobie wyobrazić, że do plaży jest daleko. No ale ceną za plaże
            pod oknem była ruchliwa ulica za plecami więc coś za coś.
            • eva_walter Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 23.08.05, 14:35
              Sorry, załozylam zes facet:-)))Dokładnie takie same potrzeby mielismy znaczy-
              zeby byc niezaleznym wiec studia to super opcja.
              odleglosc nie byla problemem, poza tym dostalismy studio na pietrze z mini
              tarasem i widokiem na morze wiec sniadanie smakowalo super:-) (na tarasie jest
              stol i 2 krzesla - i suszarka do prania:-))). Ale tez na tej plazy bylismy pare
              razy, wiekszosc czasu spedzilismy poza kato stalos.
    • parys777 Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 30.06.06, 17:56
      Informacja po moim pobycie w apartamentach w czerwcu 2006 r.
      Niestety nie jest tak fajnie jak pisała poprzedniczka. Apartamenty troche
      zdezelowane: drzwi się nie domykają, w łązienkach popękane flizy. Ale
      najważniejsza atrakcja: karaluchy i to nie byle jakie ale przyjemniaczki
      wielkości kciuka. O tych flizach napisałem nie bez powodu bowiem karaluchy
      grasują w nocy i włażą bądź przez otwarte okna z zewnątrz ( ja nie widziałem
      ani jednej moskitiery w całym budynku ) albo też tak jak było u mnie przez
      pęknięte flizy z łązienki. Pozatym poprzedni opis mniej więcej zgodny z prawdą.
      • neronka Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 22.07.06, 15:05
        up
        • anabella19 Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 20.08.06, 02:39
          Jak podsumuje wszystkie moje pobyty w Egli w ciagu ostatnich dwoch lat, to
          wyjdzie cos ok 6 tygodni. Przez ten czas zadnego karalucha nie widzialam, ale
          czasem cos moze sie przywlec.
          A moskitiera dla karaluszka to zadna przeszkoda/jak bylam to zawsze wisialy w
          oknach/
          a.
          • pink.mirror Re: EGLI (***) - Kreta - Kato Stalos 09.05.07, 23:18
            Byłam w zeszłe wakacje w sierpniu jeśli ktoś chciałby informacje to proszę pisać
            na chocolaterie@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka