Dodaj do ulubionych

Warszawa-Kos

07.07.13, 16:17
Czy ktoś wie o co chodzi z tym lotem, którego nie było - to był lot wczorajszy czy dzisiejszy?
Obserwuj wątek
    • Gość: sisi Re: Warszawa-Kos IP: 78.9.155.* 07.07.13, 18:55
      Dalej czekaja. Podobno mieli lecieć o 6 rano. To small planet. Tylko nie wiem jakie biura?
      • Gość: Sid1 Re: Warszawa-Kos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 20:52
        18 godzin koszmaru na lotnisku. I zero kontaktu z biurem podróży

18 godzin będą czekali na wylot turyści, którzy od wczesnych godzin porannych przez ponad 9 godzin koczowali na lotnisku Chopina. Ich lot na grecką wsypę Kos został odwołany z bliżej nieokreślonych przyczyn. Do tej pory nie skontaktował się z nimi żaden przedstawiciel przewoźnika lub biur podróży, a wszystkie informacje dostają od obsługi hotelu, w którym czekają na wylot.

Nie sprawdziła się nieoficjalna godzina wylotu pasażerów, o której wcześniej była mowa. Czekający na wakacyjny lot liczyli na podstawienie samolotu o godzinie 18.
        Jak poinformowała nas reporterka TVN24 Marta Klos, która przebywa na lotnisku Chopina, turyści będą mogli wylecieć do Grecji dopiero o godzinie 2 w nocy. Do tego czasu muszą poczekać bowiem na jadących autokarem z Katowic pasażerów, których lot dzisiaj został również odwołany. Autobus zabierze podróżnych z hotelu na lotnisko o godzinie 22.45. Następnie pasażerowie czekający w stolicy, jak i ci, którzy dojadą z Katowic wsiąść mają do maszyny i polecieć na wakacje.

Jak wynika z naszych informacji, do tej pory z poszkodowanymi pasażerami nie skontaktował się ani przewoźnik, ani przedstawiciele biur podróży Neckermann i Exim Tours, w których ludzie wykupili wycieczki. Wszystkie informacje w tej chwili dostają od obsługi hotelu, w którym czekają na wylot.

Więcej www.tvn24.pl/18-godzin-koszmaru-na-lotnisku-i-zero-kontaktu-z-biurem-podrozy,338032,s.html
    • Gość: aga Re: Warszawa-Kos IP: *.85.gwa.telkab.pl 08.07.13, 10:00
      O jak dobrze,że chociaż raz w życiu miałam szczęście.Wróciliśmy w pt po północy tymi liniami.Mąż się śmiał że mnie jak mówiłam,że coś temu samolotowi dolega ;-)
    • Gość: Nadia Re: Warszawa-Kos IP: *.interkonekt.pl 08.07.13, 11:18
      Turyści wylecieli dziś rano, około 5.00, czyli czekali 25 godzin. Ja czekałam na ten samolot na Kosie:/ Powrót do domu od momentu wyjścia rano z hotelu zajął nam ponad 24 godziny. Dodatkowo, zamiast w Katowicach, wylądowałam w Warszawie. Potem autokary do Katowic. Generalnie można rezydentów tylko pochwalić, na Kosie wszystko sprawnie zostało zorganizowane (hotel na przeczekanie, wyżywienie itp.). Rezydenci zjawiali się co 2h i informowali na bieżąco o sytuacji. Niestety nie wszyscy zmieścili się w samolocie, zarówno na Kosie, jak i dziś rano w Warszawie.
      • Gość: sisi Re: Warszawa-Kos IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.13, 17:42
        A jak to możliwe? To co nimi-siedza na lotnisku?
        • Gość: daras Re: Warszawa-Kos IP: *.icpnet.pl 08.07.13, 18:09
          Problem dotyczy również wczorajszego lotu powrotnego z Heraklionu na Okęcie , turyści z lotniska zostali przewiezieni z powrotem do hoteli , mieli wrócić dzisiaj , przewoźnik Small Planet , biuro Neckermann . Chyba im się posypała cała siatka połączeń .

Pozdro
          • Gość: Ydzio Re: Warszawa-Kos IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.13, 08:31
            www.tvn24.pl/niemal-dobe-czekali-na-wylot,338032,s.html
            Zgadzam się że bezpieczeństwo pasażerów jest priorytetem i linia lotnicza podjęła słuszną decyzję o anulowaniu lotu. Jednak brak jakiejkolwiek informacji dla oczekujących turystów, ze strony biur podróży to skandal - myślę że jeżeli biura podróży w dalszym ciągu tak będą traktowały klientów to coraz większą popularnością będą cieszyły się wyloty na własną rękę gdyż Ryanair i Wizzair oferują coraz więcej lotów do wakacyjnych kurortów nawet z mniejszych polskich lotnisk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka