Dodaj do ulubionych

Grecja w ciemno

23.07.13, 21:26
Witam,
Wymyśliłem sobie wakacje w stylu: Grecja w ciemno...
TYlko nie mogę znaleźć konkretnych aktualnych informacji czy jest to w ogole opłacalne.
tzn. chodzi mi konkretnie czy jest szansa znaleźć jakis niedrogi nocleg z dobrymi warunkami, za niedużą ceną, i ile taki nocleg powinien kosztowac?
Warto jest w ogóle jechać w ciemno czy lepiej jest wykupić jakieś wczasy w biurze podróży?
Druga sprawa to interesuje nas wypoczynek i zwiedzanie, gdzie powinniśmy poszukać noclegu, żeby jak najlepiej połączyć wypoczynek z możliwie najkrótszymi dojazdami do najciekawszych atrakcji?

Wiem, że trochę namieszałem ale prosiłbym o pomoc
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grekan Re: Grecja w ciemno 23.07.13, 23:56
      Nie podajesz konkretow; Grecja to dziesiatki turystycznych wysp oraz Grecja kontynentalna. Poza tym brak terminu wyjazdu a z tym wiaze sie cena. Zakwaterowania poszukaj na stronie: Quickrooms.com
      • Gość: gość Re: Grecja w ciemno IP: *.centertel.pl 24.07.13, 06:29
        ależ podaje:) ma być tanio jak najtaniej i jak najbliżej do atrakcji, do tego chodzi o "wakacje" czyli mniemam,że szczyt sezonu. Z tych pytań wynika jedno, osoba jest kompletnie nie zorientowana i tym samym nie zdolna do podróży na własną rękę. Nie zrobiła rozeznania cenowego, nie zadaje konkretnych pytań, nie ma pojęcia o cenach ani w biurach podróży, ani o wynajmie pokoi na miejscu, nie dokonała selekcji miejsc, które ją interesują, wydaje się, że nie zdaje sobie sprawy, że poza Grecją kontynentalną jest 6 archipelagów wysp w skład których wchodzi nawet do dwudziestu paru wysp na których jest rozwinięta baza turystyczna i oprócz nich Kreta wraz z 7 wyspami ościennym.
        • Gość: ivansky880826 Re: Grecja w ciemno IP: *.icpnet.pl 25.07.13, 19:22
          otóż chodzi o wrzesień...
          Jeżeli byłbym zorientowany to bym niue pytał bo chyb a poto jest forum...
          Wyjeżdzałem już na własną rekę do Chorwacji, Hiszpani i Francji, jednak Grecja wydaje mi się najrudniejsza do "ogarnięcia" z tego wszystkiego może właśnie ze względu na to że jest tam mnóstwo regionów wysp itp.
          Jednakże zważywszy na to że napisałem do najciekawszych atrakcji miałem na myśli atrakcje najbardziej związane z wizerunkiem grecji czyli Attykę... w gre wchodzi więc Peloponez, okolice aten, ewentualnie riwiera olimpijska... A jeżeli chodzi o ceny wycieczek, owszem orientowałem się ale nie bardo mam jak porównać ich ceny do przyblizonych wydatków jazdy w ciemno, gdyż jak już błyskotliwy kolega wyżej wymienił nie jestem zorientowany w temacie jazdy w ciemno.... niema ludzi idealnych.
          • Gość: gość Re: Grecja w ciemno IP: *.centertel.pl 25.07.13, 20:42
            Najlepsze ceny wynajmu pokoi znajdziesz na apharooms, na blokingu, domy lub apartamenty wynająć możesz przez airbnb.
            Na pozostałe pytania znajdziesz wyczerpujace3 odpowiedzi w archiwalnych wątkach forum GW.
            index.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/peloponez+co+zwiedza%C4%87
            forum.gazeta.pl/forum/t,peloponez.html
            I nie tylko na tym
            www.grecja.iq24.pl/default.asp?grupa=100498&temat=37347
            Nie ma idealnych ludzi to fakt, ale nie ma też idealnych odpowiedzi, chociażby z tego względu, że to co jednemu wydaje się idealnym rozwiązaniem innemu kompletnie może nie odpowiadać. Dla tego subiektywnego wyboru musisz dokonać sam:) To oznacza, że podróżowanie na własną rękę wymaga pewnego przygotowania, a tym samym nie jest podróżą w ciemno. :) POWODZENIA!
    • Gość: gość Re: Grecja w ciemno IP: *.centertel.pl 24.07.13, 06:39
      > Wymyśliłem sobie wakacje w stylu: Grecja w ciemno...
      ???
      > TYlko nie mogę znaleźć konkretnych aktualnych informacji czy jest to w ogole op
      > łacalne.
      ???
      > tzn. chodzi mi konkretnie czy jest szansa znaleźć jakis niedrogi nocleg z dobry
      > mi warunkami, za niedużą ceną, i ile taki nocleg powinien kosztowac?
      ???
      > Druga sprawa to interesuje nas wypoczynek i zwiedzanie, gdzie powinniśmy poszuk
      > ać noclegu, żeby jak najlepiej połączyć wypoczynek z możliwie najkrótszymi doja
      > zdami do najciekawszych atrakcji?

Polecam ci odwiedzić portale typu wakcje czy easygo i wyszukać według ceny Rodos w pobliżu miasta Rosdos lub w samym mieście Rodos lub w Fariaki, będzie najtaniej i najbliżej do atrakcji. Na własną rękę odradzam podróż w ciemno zwłaszcza gdy podstawowym kryterium jest założenie "musi się opłacać". Jeśli musi się opłacać to wybierz lepiej Turcję z opcja All i to w ciemno tam jest wszędzie blisko do atrakcji i tanim transportem miejski - dolmuszami lub na dłuższych trasach otogarami. W Turcję przy tych założeniach, których zrobiłaś możesz celować w ciemn :)
      • grekan Re: Grecja w ciemno 26.07.13, 02:30
        Halkidiki 2tyg. za dwie osoby, np. od 6 wrzesnia/ daty dowolne/
        1. ok. 750zl. bez wyz. hotel Meduza w Kriopigi
        2.ok. 1300zl. z BB lub ok. 2200zl. z HB, Paradise hotel w Kriopigi
        pozniejsze terminy taniej. Strona: Quickrooms.com
    • simon_r Re: Grecja w ciemno 26.07.13, 09:55
      HHmmmm... skoro chcesz jechać "w ciemno" to po co pytasz o cokolwiek??.. to juz wtedy przestaje być "w ciemno".
      Jeśli jednakowoż chcesz jechać bez rezerwacji hotelu i poruszać się swobodnie to polecam Peloponez. W każdej turystycznej miejscowości znajdziesz pensjonaty w cenie do 40euro za pokoj dwuosobowy... we wrześniu czas poszukiwań nie powinien przekroczyć 10 minut.
      O tym gdzie jechać -> tu sobie poczytaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka